Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 28

• 51 234
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Интересно е да се сверява сериала с историята, но става много объркано. ooooh! Затова аз се придържам в коментарите си само към сериала.  Peace

# 571
# 572
Уау,Ани,страхотен момент,поне за мен,

Благодаря ти,  bouquet

Желая на всички много топъл и спокоен уикенд!

bouquet  bouquet  bouquet

# 573
Заповядайте и трейлъра с превод на Невин  newsm51  love001 smile3501

Великолепният Век 45 епизод трейлър 1 с бг. субтитри

# 574

Ани, Невин - благодаря ви! Hug Hug

Невин, би ли пояснила думите на Ибрахим за Нигяр - моя жена означава моя наложница, любовница или... newsm78 newsm78 В различните преводи се появява различна дума. newsm78

Ани, великолепни снимки на новата екранна двойка!  Peace Май ще спечелят класациите в Турция!  Hug Peace

# 575

Ани, Невин - благодаря ви! Hug Hug

Невин, би ли пояснила думите на Ибрахим за Нигяр - моя жена означава моя наложница, любовница или... newsm78 newsm78 В различните преводи се появява различна дума. newsm78

Ани, великолепни снимки на новата екранна двойка!  Peace Май ще спечелят класациите в Турция!  Hug Peace

Да,доколкото знам hatun - означава дама,жена.
Ибрахим,казва на Матракчъ,че Нигяр е негове жена.
Явно-наложница.

Поздрави и мерси за хубавите думи,

# 576
  • somewhere near the sea
Човекът не смее да си го признае. Но любовта и лед стопява, накрая започва да осъзнава колко самоотвержена и всеотдайна е Нигяр в сравнение с хленчещата и налудничава Хатидже smile3527

# 577
Как няма да е налудничава и хленчеща. Първата й бременност беше неуспешна. Детето й почина, защото го задуши. Постоянно трепери дали мъжа й ще се върне жив и здрав от война, а умираше пред очите й поне 2 пъти. На моменти я разбирам. Артистката пък е перфектна. С този уплашено-носталгичен поглед биещ на лудост, който вади.

# 578
soya-fen,браво!Благодаря за времето ,което си отделила за да ни развеселиш.
Много са готини и двамата и сцените с тях винаги ми доставят удоволствие.
Ето,че  Бали бей си намери партньор.Ще падне борба. hahahaКакто изглежда
тази малка сладка дама ще направи да избледнее образа на Армин.
Извинете за неграмотността,но какво значи "полази"?
Изречението беше"Ибрахим ли ще я полази?"
Я виж малкия как се изрепчи на баща си?Интересен ще бъде отговора на Султана.
Не зная ,защо с различен аршин трябва да се мерят постъпките и действията на Махи и Хюррем?
Кой на мястото на Махи би се предал без борба?Лично аз не виждам с постъпките си тя да е по лоша от Хюррем.Нима Хюррем се примири с халветите на султана?Защо трябва да си затваряме очите за постъпките на Хюррем,а през лупа да гледаме какво казва и върши Махи?
Отделен е въпроса ,че  в Хюррем султана видя качества,които не само Махи,но и нито една друга в харема не притежава.Нормално е жената ,която е обсебила сърцето на султана да бъде мразена,защото всяка иска да бъде на нейно място.Още  повече ,че след като постигна
абсолютна победа и  султана я представи като закона съпруга държанието и,погледа ,усмивката показваше
повече радост от това,че нейната програма максимум е изпълнена,че е натрила носовете на враговете,отколкото щастие ,че сърцето на султана и принадлежи.
Не казвам,че не съм доволна от развитието на нещата ,но искам да бъда справедлива към героите от серияла.Ибрахим например не го оправдавам.Какво иска той?Хюррем е любимата на султана,а той най-добрия му приятел.Какво има да дели с нея,че толкова я мрази та дори посегна на живота и?И си задавам въпроса ,какъв приятел е той на султана,че посяга на живота на жената чиято смърт би му причинила огромна болка?Докато омразата на Хююрем е значително по основателна.Той държи на махи и Мустафа-това е достатъчно за да го мрази.

# 579
  • Русе/София

Извинете за неграмотността,но какво значи "полази"?
Изречението беше"Ибрахим ли ще я полази?"

luvbed

# 580
Ани, Невин, благодаря за трейлъра!

Ани, чудесно си запечатала  Бали бей и новата му любов! Той май е вземал уроци при султана - нали и Сюлейман в края на първи сезон по същия начин се измъкна от хватката на унгарския ангел на смъртта и любима на Матракчъ - Садъка!

"Спасителката на плажа" май ще сбъдне мечтите си и ще бъде с любмия си паша, ама този път съзнателно от негова страна! Heart Eyes

Корина, вярно, че на Хатидже доста й се посъбра, но като погледнеш и съдбата на Нигяр едва ли е била по-лека. Мрънкащото и страдалческо поведение, според мен,  е въпрос на личен избор, а не резултат от ударите на съдбата. Или стоиш изправен и се бориш, или се предаваш и хленчиш. Второто е наистина доста досадно и напълно бих разбрала Ибрахим, ако се обърне към Нигяр и потърси спокойната й, всеотдайна и нищо неизискваща любов. Колкото и да не ми е симпатичен - все пак и той е човек! Mr. Green

soya-fen, отлична работа са двете ти клипчета! Носят добро настроение и зареждат с енергия - та те и самите герои са такива и изобщо не се спират! Между другото, в документалния филм за създаването на сериала Мерал и Тимур казват, че освен Халит, другият неоспорим и ясен кандидат за роля от самото начало е бил Селим Байрактар за ролята на Сюмбюл! Радвам се, че изобщо не са сгрешили! Grinning

Наде,  какво иска Ибрахим и защо мрази толкова Хюрем - според мен надмощие и власт. Той страда от мания за величие, иска да е единственият приближен на султана, не може да се примири някой друг да е по-близо от него, да се ползва с обичта и доверието на Господаря, да властва над него и вижда в лицето на този човек заплаха за собствената си позиция. Още повече, че Хюрем вече има доста компромати против него, с които може да му създаде неприятности. Добавяме и пристрастието му към Мустафа, който се е родил и израсал в ръцете му, а принцовете, родени от Хюррем, са му съперници, и получаваме отговора. Той не мрази толкова лично Хюррем, колкото опасността, която тя представлява. Както казват - нищо лично... въпросът е принципен! Проблемът му е, че той сам я създаде, пращайки я при Сюлейман, и много късно я оцени като противник и осъзна опасността - просто тя вече беше завладяла дастатъчно и необратимо душата на Господаря! Почувства се безсилен, разяри се,  яростта води до заслепение, а от там - до грешки. Затова китайците казват: "Да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш!" Същото, всъщност, важи и за Хюррем - тя допуска същата грешка и затова се получават непрекъснато тези взаимни гафове и сблъсъци. Но иначе нямаше да има какво да гледаме, нали? Grinning

# 581
Мисля, че Ибрахим има предвид това че Нигяр е влюбена в него и го обича повече от живота си. yes В този смисъл е негова, а не като съпруга или любовница. Peace

# 582
  • София
Как няма да е налудничава и хленчеща. Първата й бременност беше неуспешна. Детето й почина, защото го задуши. Постоянно трепери дали мъжа й ще се върне жив и здрав от война, а умираше пред очите й поне 2 пъти. На моменти я разбирам. Артистката пък е перфектна. С този уплашено-носталгичен поглед биещ на лудост, който вади.

А освен това преди Ибрахим тя вече е била вдовица и с тези предсказания, че ще убият Ибрахим - наистина не й е леко..и го докарва до налудност. Артистката наистина играе страшно добре!

# 583
3xi ,сериозно ме разсмя.Нали съм "девица"не се сетих. Joy Joy Joy
alex_b ,да,борба за власт,но той знае какво е мястото на султанките в двора и
в началото не е могъл  дори да предполага ,че тя ще отиде толкова далеч.
По- скоро е защото тя открадна много от времето,което той е прекарвал със султана и
както казваш вече не е единствения му приближен.Колко пъти се наложи да напуска кабинета на
султана щом дойде Хюррем?По -късно  вече той съзря,че тя е опасен противник, не само
ще се лиши от времето прекарано със султана и от влиянието ,което му оказва ,но и от властта..

# 584
С този колаж си припомнете първия епизод и момента, в който Сюлейман
разбра, че се качва на престола на Османската империя.

.

Общи условия

Активация на акаунт