Четвърти клас- Късмет!

• 48 313
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Защо продължават да раздават буклуци за закуска в училищата. Продължавам да намирам кроасани в чантата на сина ми. От ония пакетиранте, пълни с химии и захар и опаковани в красива опаковка. Нали ужким щяха да им дават плодове?!? Тия буклуци май ги бяха забранили в лафките, а сега им ги раздават безплатно...

Децата са затлъстели, устите им са пълни с кариеси, а училището го е грижа само да подпомага бизнеса на търговците Sad

Как е при вас, какви закуски раздават?

# 421
Елл, при нас от втория срок няма закуски , за което
много се радвам. Предложих вместо тях да се поеме мин.вода на децата - не можело !
Водата я решихме с автомат , като се събират по 2лв.на месец.
Децата пият много вода, раниците и без това са тежки, а да се реди на лавката ....

# 422
  • София
Елл, при нас от втория срок няма закуски , за което
много се радвам. Предложих вместо тях да се поеме мин.вода на децата - не можело !
Водата я решихме с автомат , като се събират по 2лв.на месец.
Децата пият много вода, раниците и без това са тежки, а да се реди на лавката ....
Решението за водата страхотно Simple Smile
Иначе, да, по-добре без закуски отколкото да им дава боклуци.

# 423
Решението за водата страхотно Simple Smile
Иначе, да, по-добре без закуски отколкото да им дава боклуци.

И аз съм на нение, че е по-добре без, отколкото с боклуци, но тази мафия, която с години се е изграждала трудно може да бъде ликвидирана просто така с един замах. Трябва и родителите да сме по-инициативни и доста по-единни, защото ми се е случвало, като повдигам въпроса на РС да има родители, които ме апострофират, че по-добре било кроасан, отколкото ябълка защото от ябълката щели да огладнеят още повече  ooooh! Rolling Eyes Shocked Twisted Evil

# 424
  • Варна
При моята дъщеря не дават кроасани. Тестени закуски, понякога/рядко/ плодове. Така или иначе тя не ги яде. Всъщност малко деца ги ядат тези закуски от техния клас поне.
А тя определено не се храни здравословно каквото и да значи това. Големи караници падат за да се преборя с обедния дюнер и я накарам да обядва у дома или в ресторантчето до нас.
Утре е на състезание по български. Въпреки нежеланието и класната е казала, че е там - прави тестовете без никакви грешки. През ваканцията имаха малко 'домашни'. Втора смяна е, преди обяд я питам по скайпа всичко ли е написала, да няма изненади после и получавам отговор "спокойно, всичко е под контрол'.  ooooh! Напоследък се промени, затвори се, чувството и за хумор тотално изчезна. Обижда се, нервна е, нетърпелива...  не ми харесва това положение. А уж трябва да съм подготвена, минала съм все пак с брат и през пубертета. Успокоението ми е, че нещата така или иначе ще се променят в един момент ... .

# 425
В училището на сина ми безплатни закуски явно не се полагат за следобедната смяна. През първия срок, когато учеше сутрин, получаваха някакви, но не съм се интересувала какво точно.
Моето "съвестно" дете цяла ваканция отлагаше ученето. Днес сутринта ни дойде малко в повече, защото и сестра му си беше вкъщи и на нея също трябваше да обърна внимание, а той утре има тест по ЧО. Лудницата беше пълна. На нея преподавам за реципрочни дроби, на него пък оня ужасен урок за събитията в България след Съединението /и двамата бяха отсъствали на тези часове/.
Другата седмица отива на Зелено. Изобщо за него вече годината е свършила. В главата са му само сърфове и канута.

# 426
Пубертет ! Каква прекрасна възраст за родителите !
Ще го карам за втори път , а хич не искам.
С големият син беше много трудно, дано сега е по-леко.
В четвъртък РС последна за 4 клас и с тази класна.

# 427
  • София
Хм, в училището на сина ми спряха със закуските още във втори клас. Аз мислех, че са я отменили тази дивотия, а то ние сме извадили късмет. Трябва да проверя как стоят нещата с първокласниците, че наесен си имам ученичка.

# 428
  • София
На Росен в училището пък си продължават със закуските и сутрин и следобед.До колкото разбрах почти никое от децата не се възползва или ги използват за бой с тях,а в същото време висят по лавките и купуват боклуци.
Моят син пък си ги яде,плюс закуската,която му правя Laughing Обикновено им дават някаква филия с нещо си,плюс плод(или зеленчук,защото са им давали и моркови и домати Laughing),който си носи в къщи.Е,веднъж напипах случайно едни доста размазан и доста мухлясал портокал Sick,в чисто новата му раница и от тогава редовно я проверявам Mr. Green

# 429
След като прах няколко пъти раницата от разтекъл банан и
филии с пастет и лютеница , а беше омазана и тетрадка -
предупредих класната , че не е необходимо да го кара да си прибира закуската.
По-добре да не се взима и да  се даде на желаещо дете.
В събота учебен ден .

# 430
  • sf
Здравейте, ние ремонтирахме банята, беше лудница у нас. Децата бяха в Козлодуй за ваканцията. Моята уж учила там, ама в понеделник цял ден вися над учебниците.  ooooh!
Ходе на някакъв кръжок след часовете " Сръчни ръце", та сноще се сетила,че днес ще имат излажба ,та прави някакви яйца, украсяваше една кошница по нощите  ooooh! толкова е отнесена.
и все я мързи, едва учи,едва тренира, абе думи нямам

закуски не носи у дома, казала съм й ако няма да яде,да не взима въобще. инак им давали и плодове и зеленчуци, а и филии и кроасани.
ще имат 3-дневна екскурзия до Хисаря,но тя се отказа, не й се ходело , а и на мен ми се видя скъпо- 130лв за две нощувки  Thinking

# 431
Аз не виждам кога ще преговарят за матурите. В събота ще имат спортен ден, в понеделник заминават на зелено училище до четвъртък, после са първомайските празници, а първата матура е на 8.05. Няколкото учебни дни ще им стигнат точно да им се преподадат всички уроци. Синът ми тотално е забравил географията. Явно четирите дни, през които ще почиваме по 1.05. ще бъдат обречени на учене.
Знаете ли датите на матурите?

# 432
  • София
знам ги:

IV клас
Български език и литература - 9 май 2012 г
Математика - 10 май 2012 г.
Човекът и природата - 14 май 2012 г.
Човекът и обществото - 15 май 2012 г.

Моят син свърши с учебника по български. Сега преговарят и правят диктовки и тестове. Каквото преговорят ще е в часовете до 9 май. Математиката също почти са я свършили. Аз се притеснявам за разказвателните предмети. Като го питам нещо, което  е назад в учебника, все едно не е чувал за него. Обаче и аз не виждам кога ще имаме време да учим.

# 433
Eлл, благодарим за датите!   bouquet
Моето притеснение е ЧО - пък и е последно  Tired Rolling Eyes
Понеже големия мнго обичаше историята и с ЧО не сме имали проблеми сега някак не наблягах и с дребния на този предмет, просто приемах че всичко е ясно .... но напоследък се виждам в чудо и се чудя как точно да интерпретирам материала така, че да го разбере, защото при него не разбере ли нещо - няма запомняне  ooooh!
Лошото е че тези дни имат много пътувания и празниците в началото на май .... абе каквото - такова Rolling Eyes важното е да се справи с изпитите ......
Колкото до пубертета, защото спомена ми е доста пресен ... поне ние сме с 2-та крака вътре. Сръдлив, избухлив, докачлив, засяга се от най-малкото, заяжда се ... абе ... ужас...  Twisted Evil
Дано поне нещата се нормализират като при баткото по-раничко, щото още 2-3 години ще изтрая, но за повече .... ще се наложи да ми осигурят апартамент на 4-ти км #Crazy Mr. Green Twisted Evil

# 434
  • нейде там, където ....
Заради матурите ще пропуснем състезание по математика в Шумен.  Sad Някак не мога да го грабна от матура на състезание и после хайде пак на матурата. Искаше ми се да поостанем ден-два в града после.
Иначе, като подготовка за тях - ЧП са го приключили, по ЧО са на последния урок, малко им остава и по другите предмети. Правят самостоятелни работи с оценки върху темите от минали години. Като подготовка по разказвателните предмети го карам да отговаря на въпросите след урока, поне с по две изречения. По математика и български език - упражнения по мой избор. По четене - чете (книжка по негов избор) и ми разказва прочетеното, като понякога отговаря на въпросите ми по него. Не го приема като учене  Party

Общи условия

Активация на акаунт