Четвърти клас- Късмет!

• 48 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Дъщеря ми е в пети клас и тази година учи точно нещата, които е изредила pirgana.
В четвърти клас в учебната програма няма и намек за дроби.
Изглежда госпожата, която преподава на децата на pirgana е решила да гони европейските стандарти /особено румънските и сръбските/.

# 466
  • София
В някои европейски държави децата даже имат възможността да избегнат запознанството си с дробите в средното образование.

Специално за математиката наистина в 4 клас малко материал е разтеглен в много уроци. Децата могат да научат много повече. Но пък за граматиката, струва ми се, че не е така. Имат много материал за учене, много правила и термини. Трудно ми е да си представя как ще научат всичко, за което говори pirgana.

# 467
Елл, какво направихте днес на великденското? Имате ли отзиви как се е сторило на децата за 4-ти клас?

# 468
  • София
Никакви отзиви от другаде нямам. Според моя младеж задачите са му били много лесни, всички е можел да реши, затова е сбъркал 3 от тях, от недоглеждане Simple Smile Но пък 3 грешки са нищо работа, можеше и повече, така че аз съм много доволна от него Simple Smile

Имам книжката със задачите и отговорите. Наистина за 4 клас бяха лесни. Минали години е имало доста по-трудни задачи.

Имаше много първокласници и второгласници в 119, и съвсем малко 4 и 5 клас. Странно. Явно 4 клас са си дали почивка преди матурите и изпитите.

Вашите отзиви какви са?

# 469
И мен ме впечатли бройката на 1-ви клас!
Моят уж всичко е решил и проверил, но не е много сигурен за отговорите, че са му прибрали всичко. Май една задача му е грешна-и то тази с тетрадките (как ли си е проверил с грешен отговор???), но дали е само тя-ще видим като изнесат резултатите. Каза, че много бързо е свършил.
Следващата неделя ще видим на пробния в СМГ.

# 470
  • нейде там, където ....
И на мен ми се виждат лесни. Което не пречи да имаме грешки на лесните задачи. А най-кофти е, че някакъв господин му казал да отбелязва направо с химикал, вместо (както му бях казала аз) първо с молив и чак след проверката - с химикал. Излезе на първия час, като беше успял да нарисува картина на гърба на черновата. Завършена, формат А4  Crazy

# 471
  • София
Ние бяхме на сватба вчера и пропуснахме великденското,но Росен едва ли страда Mr. Green

Сутринта замина на зелено и сега ще има да го мисля до четвъртък Confused Вече 3пъти ми се обажда,за да ми каже,че още пътуват,дано му стигне батерията,та да се обади и като стигнат Laughing, не,че се оплаквам,де Wink

# 472
  • Варна
Зелените по колко пари излизат? Досега никога не са ходили на такова училище и нямам идея.

# 473
  • нейде там, където ....
При нас ги правят все юни месец и не сме ходили, по една или друга причина. Най-вече - младежът няма желание.

# 474
  • sf
Аз да питам нещо съвсем различно- вчера цял ден бяхме на слънце ,по поляните, вечерта щерката се тръшна,че я боли глава . и ровейки из аптечката се замислих- на тяхната възраст какви хапчета за такива болежки се дават  Thinking имам всякакви варианти за брат й,ама той е малък. Но пък ме хвана шубе да й дам от тия за възрастни и в крайна сметка й дадох Нурофен за бебета  Rolling Eyes

# 475
  • ГОре на черешата...
Донсита, на Калоян вече му давам като на възрастни - по 1 таблетка аналгин, парацетамол или прахче Фервекс, Смекта - но той е почти колкото мен - 156 см/53 кг  Whistling

# 476
donsita , нашата кака е с редовно главоболие, което най-често се проявява вечерно време. Аз и давам половинка аналгин или проалгин. Преди това давах от детските сиропи за температура на малката-нали са и за болка и главоболие.
В тази насока: как са вашите деца? Често ли имат разни оплаквания, главоболия? Как прочитат развитието и пубертета?
Аз у нас ще се побъркам с каката Sad от около 2 месеца ходим по лекари. Тръгнахме от ортопед (голям свод на крачетата има и болки, които май не са растежни), минахме през ехограф (често я боли корем), кръвни изследвания и натривки, очен (замъгляване на зрението и главоболие) и за капак и на невролог (очната ни прати, защото явно проблема не е съвсем очен...освен лекото късогледство с едното око)  ooooh!
Искрено се надявам да са пубертетски истории  Praynig

# 477
  • София
Зелените по колко пари излизат? Досега никога не са ходили на такова училище и нямам идея.

3 нощувки,закуски и обяд в СПА хотел,басейн+някакъв пакет "Прабългари"- включва облекло,оръжия-лъкове,мечове,яздене и транспорт естествено-190лв

Относно болежките-от време на време се оплаква от корем,по-скоро болки в червата(било от газове,било от притеснение)Глава го боли,ако е прекалил с ТВ и компютъра,но той си знае и гледа да не прекалява и друго май не е споменавал. newsm78

# 478
  • София
Транспорт, 4 нощувки и храна в хотел с басейн - 250лв

# 479
  • София
Синът в момента и на зелено училище и изобщо не се сеща да се обади. Grinning
Транспорт, 4 нощувки, закуски, обеди и вечери, басейн и спортни занимания - 220 лв.

Общи условия

Активация на акаунт