Четвърти клас- Късмет!

• 48 307
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета! Laughing
Ние сме свършили материала почти по всичко, по ЧО и ЧП още преди 2 седм.-сега правим преговор и мога да ви уверя, че моето момче е позабравило нещата Shocked Чудя се...и при вас ли е така Thinking newsm78 Колкото до математика-там сме номер едно, а по БЕЛ си трябва още някоя диктовка, за правопис!
Сега сме на вълна езици-другата седмица имат много тежки контролни по АЕ и по италиански! Като минат ще се позамислим пак и за матурите-те със сигурност са оценка за учителя, но до голяма степен ще покажат и реалните знания на нашите деца според мен! Peace

# 451
  • Варна
Ние ще имаме РС другата седмица. Почти са свършили материала по всичко - остават им по 1 или 2 урока. Като гледам тестовете от предни години, са в пъти по-лесни, от това което г-жата дава обикновено като самостоятелна работа. Вчера реши без проблем тези по ЧО и ЧП и то без да е правил какъвто и да е преговор. Каза,че са "обидно лесни". За сметка на това, допусна 2 грешки на диктовката по Бел от миналата година, нищо че беше "лесна" според него. Но при нас това е класика, стигне ли се до писане, направо не гледа какво прави ooooh! Пълен заплес е и обикновено бърка от блеене ooooh! Та ще трябва да правим упражнения за съсредоточване. Crazy

Днес гледах ,как в клас по Бел, докато преписвал,  думата 'интензивността' е станала 'интернета'. Та се замислям дали да не го спра интернета, че белким влезе в час и почне да гледа какво пише и прави. Омръзна ми да чувам извинения 'еми не съм мислил, не съм гледал и т.н'. #Cussing out

# 452
  • нейде там, където ....
Според мен никакъв тест не може на 100% обективно да оцени знанията на децата. Още по-малко - как и какво е преподадено от госпожата. В бележника - кило шестици, а като хвана да отговаря на въпросите след урока - на два от три не може по две изречения да върже по ЧО и ЧП. По другите предмети - пак аз настоявам за допълнителни упражнения, извън домашното, за да се убедя, че материала е разбран. На всеки 2-3 шестици правя преговор и винаги има големи (според мен) пропуски.  Crazy Добра им е класната, има авторитет, децата я обичат, тя тях също, но нещо куца, за което не мога да намеря точните думи.

# 453
  • София
Нашите днес заминаха на Смолян. Ще ги водят на Планетариума. Една нощувка с вечеря и закуска-70 лв Дупница-Смолян-Дупница
Между Дупница и Смолян имат други спирки, но общо казано..

Това ми звучи интересно.Можеш ли да споделиш подробности Praynig

Относно матурите моя се беше ошашкал явно,щото ме пита дали съм повтаряла клас Shocked Казах му,че не съм и дали той се притеснява,че ще повтаря,каза Да #Crazy
Милото,кой знае какво му се е въртяло в главата hahaha Аз му викам,че ако той повтаря,то дали ще има в София 10тина дечица да минат в 5ти клас Joy
Дадох му миналогодишните матури,за да види за какво става дума и му олекна Mr. Green

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 16:49 от liani

# 454
Поредната безсмислена РС - най-същественото ,че в събота
часовете ще са намалени ! Приключи за 30 мин.
От преподавателите по анг.език,ЧО - никой !
Не искаха пари , няма и екскурзии .

# 455
  • София
Здравейте,
искам да попитам има ли мами на деца, които са ходили на зелено училище с Национал турс във Велинград, хотел Селект? Моля да споделите мнение, може и на лични. Предварително благодаря.

# 456
  • No Line On The Horizon
За информация:

Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" - Пловдив, ул. „Янко Сакъзов” № 2 А, тел. 032/960 066, 960 067
ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ В НХГ: за V КЛАС – от 15.06. до 21.06.2012 г.
Кандидатите подават копия от документи, като представят оригиналите за сверяване: За V клас – специалност „Изобразително изкуство“ 1. Заявление по образец (осигурен от училището) – Приложение №1; 2. Акт за раждане; 3. Медицинско свидетелство със заключение за здравословното състояние на ученика; 4. Удостоверение за завършен ІV в годината на кандидатстването (оригинал или копие заверено от училището);
ИЗПИТ ЗА ПЕТИ РЕДОВЕН КЛАС за специалност „Изобразително изкуство“
– ФИГУРАЛНА КОМПОЗИЦИЯ: 25 юни 2012 г. от 8.00 часа - Изпит по фигурална композиция по зададена тема (анонимен). Изпълнение със цветен материал по избор на кандидата. Размер на рисувателния лист 28/22 см. Време за изпълнение – 4 учебни часа.

Мия ще кандидатства  Simple Smile

# 457
  • нейде там, където ....
Пожелавам ви успех  bouquet И от чисто любопитство, ще съм благодарна, ако споделиш как е протекъл изпита.

# 458
  • Варна
Днес гледах ,как в клас по Бел, докато преписвал,  думата 'интензивността' е станала 'интернета'. Та се замислям дали да не го спра интернета, че белким влезе в час и почне да гледа какво пише и прави. Омръзна ми да чувам извинения 'еми не съм мислил, не съм гледал и т.н'. #Cussing out
julisa същата работа и у нас. Все забравил,не видял, бързал #Cussing out

fros успех! Hug

# 459
fros   Peace късмет на девойката ще чакаме да споделиш радости   bouquet

# 460
 И нашите свършиха материала по български език и по математика. Те още преди Нова гадина започнаха да умножават и да делят с многоцифрени числа /двуцифрени, трицифрени, четирицифрени/ и сега  изучиха умножение, деление, събиране, изваждане на обикновени дроби и събиране, изваждане и умножение само на десетични. Не са взели деление на десетични дроби. По български също са напред с материала - учиха за променливо Я, подвижно Ъ, вид на глагола, видове сложни изречения; изучиха не само главните, а и второстепенните части на изречение и взеха всички видове части на речта включително и причастие. То правила учихме , то чудо беше. Сега чакам с нетърпение ваканцията. Успех на всичките ни дечица на матурите.

# 461
  • София
pirgana, тези неща не са ли в програмата на пети клас?

# 462
  Някои неща се учат в пети, други - в седми клас като например вид на глагола. Така казва и нашата госпожа.

# 463
  • София
Вие в четвърти ли ги учите? Успяват ли десетгодишните да осмислят и запомнят всичко това?

# 464
  Щом като македончетата и румънчетата успяват, защо защо да не успяват и българчетата. Всичко зависи как ще бъде поднесен материала. Аз си купих учебници по математика от Скопие за по-горни класове. Ще ги използвам следващите години. Там пък учат неща, които тук само в университета съм учил.

Общи условия

Активация на акаунт