има ли болни деца от грип?

• 102 385
  • 928
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да точно така. Антибиотик само ако се наложи. Уви при нас се налага Sad

# 556
  • софия
И аз взех антибиотик,този грип така ми възпали синусите,че не се търпеше.Лично аз след тежък вирус  винаги правя усложнения,които се повлияват само от АБ.Пожелавам на всички бързо оздравяване!

# 557
  • с/у ОколоМръсТното
Тамифлу май е забранено по Европа-та, поради куп странични ефекти.
Аз лично не бих давала...

# 558
И моята пневмония много странно се разви. Имах 2-3 нощи лека температура и това е. Ходех си на работа, всеки ден на спорт, и то с доста натоварвания, просто почнах да кашлям нощем и ме заболяха силно гърдите. Не съм се залежавала и 1 ден даже, а се оказах с много яка пневмония.

При нас бебето никога не се оправя без АБ. Каквото и да го хване, всичко се влошава до степен за антиобиотик. Едно време си казвах "Какви са тези родители, децата им всеки месец да са на АБ, не ги ли лекуват с нещо друго първо?" Това понеже големия ми син почти не е боледувал като цяло и аз си мислех, че така се гледат деца.  Crazy Е, сега видях че просто си има различни деца. За година и половина малкото е пило повече АБ от батко си, който е на 11 години.  Confused

А Кари пак ми вдига температура 37,8 нощеска и кашля ужасно. Ще я водим днес пак на преглед.

# 559
...

При нас бебето никога не се оправя без АБ. Каквото и да го хване, всичко се влошава до степен за антиобиотик. Едно време си казвах "Какви са тези родители, децата им всеки месец да са на АБ, не ги ли лекуват с нещо друго първо?" Това понеже големия ми син почти не е боледувал като цяло и аз си мислех, че така се гледат деца.  Crazy Е, сега видях че просто си има различни деца. ...
и аз стигнах до този извод, както и до друг-да не се коментират чуждите подходи, ако не си добре информиран.
Децата наистина са различни и  изискват индивидуален подход.

# 560
...

При нас бебето никога не се оправя без АБ. Каквото и да го хване, всичко се влошава до степен за антиобиотик. Едно време си казвах "Какви са тези родители, децата им всеки месец да са на АБ, не ги ли лекуват с нещо друго първо?" Това понеже големия ми син почти не е боледувал като цяло и аз си мислех, че така се гледат деца.  Crazy Е, сега видях че просто си има различни деца. ...
и аз стигнах до този извод, както и до друг-да не се коментират чуждите подходи, ако не си добре информиран.
Децата наистина са различни и  изискват индивидуален подход.

Точно, а аз като взема всеки път да се дърпам от АБ джипито ми обяснява, че последствията от АБ са нищо в сравнение от неизлекуване на някое заболяване или от продължителна висока температура.

# 561
  • с/у ОколоМръсТното
Едното ми дете е отгледано на АБ. То храна не поемаше, а само АБ. Затова и дълго време  не се решавах на 2-ро дете.
Второто пък е пило 5-6 пъти до сега. За близо 9г. това е ОК, според мен.
И сега най-шокиращия извод...  Shocked
Дете №1 няма нито едни кариес, НИТО един на 14г. и половина..., а малкият е пълен  Tired.

# 562
Едното ми дете е отгледано на АБ. То храна не поемаше, а само АБ. Затова и дълго време  не се решавах на 2-ро дете.
Второто пък е пило 5-6 пъти до сега. За близо 9г. това е ОК, според мен.
И сега най-шокиращия извод...  Shocked
Дете №1 няма нито едни кариес, НИТО един на 14г. и половина..., а малкият е пълен  Tired.
И с моите деца е така.

# 563
И с моите  Confused

# 564
Антибиотиците не са основните виновници за кариес на зъбите. Може би това е важало с пълна сила за старите поколения медикаменти, но към днешна дата не е така.
От моето поколение (30+) масово децата се отглеждаха при всяко кихане с АБ. 99% от приятелите ми, пили АБ с шепи са със здрави и красиви зъби.
За зъбите е много важно храненето преди и по време на бременността, храненето по време на бебичеството и детството, хигиената на млечни и постоянни зъби, генетичният код.

# 565
  • с/у ОколоМръсТното
храненето по време на бебичеството и детството, .

нямаше такова.
Само АБ...

# 566
  • софия
Основната причина за здрави зъби според мен и зъболекарката ми се казва "Ген", откакто свят светува. По Дискавъритата редовно дават за скелети със здрави зъби от преди милиони години и други с абсолютно проблемни ченета. Дъщеря ми е пила 3 години профилактична доза антибиотик за бъбречен проблем, поглъща ужастни количества лекарства за астма , които аз за 40 години не съм виждала и няма нито един кариес като баща си. Ами, просто не е взела  гена ми на здраво дете с ужасни зъби.

# 567
Шани, че от какво толкова е боледувала душицата?

# 568
И тъй като темата стана много "про-антибиотиците", искам само да напомня, че основният проблем при употребата им не е появата на кариеси. Относно зъбите - оцветяват трайно зъбния емайл,/това зъболекарите ви могат да го потвърдят/, и не по-малко важно - натоварват  бъбреците и черния дроб, предизвикват алергични реакции - главно кожни, нарушават чревната флора, което води до диария и болки в корема, нарушават вагиналната флора, което води до кандидоза - а  това са си проблеми, едва ли някой би твърдял обратното.
Не искам да кажа, че трябва да отказваме антибиотик, когато се налага, тогава рискът от страничните ефекти се поема, но в много постове прочетох как при следващия вирус, веднага - антибиотик, за да предпази антибиотикът от усложненията. Истината е, че и самият той може да доведе до усложнения.
И не на последно място - антибиотикът понякога е животоспасяващо лекарство. Имам познати, които имат алергия към почти всички видове, поради предозиране в миналото. Това, само по себе си, е тревожно.
Моля да не ме разбирате грешно, не ви съдя - нито вас, нито педиатрите ви, но изказвания, които внушават, че няма проблем да се пият антибиотици /не цитирам, защото целта ми не е да засегна някого/, са неправилни, информирайте се и ги избегнете, ако има възможност. Peace
Желая ви здрави дечица!  Simple Smile

# 569
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, че от какво толкова е боледувала душицата?

ангини, отити, ангини-гнойни, отити... накрая стигна до намален слух.
И една вирусна пневмония, от която едвам я спасих... за 40 дни 7 вида АБ прие. 3бр. венозни... + 4 перорално. Тежеше 10-ина кг., на 2г.8м. 
Единадесет пъти я боцкаха венозно... 11 пъти...

И всичко заради болни сливици. Извадих й ги и се родихме и аз и тя. В деня на операцията, разбрах/почувствах, че съм бременна с 2рото ми дете... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт