На море в Гърция - 6

• 161 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Лошо, потвърждавате опасенията ми. Последно съм ходила преди доста години на Халкидики извън сезон и хич не останах очарована (дори тогава бяхме само дамски състав и не е истина какви субекти изпълзяваха от храстите да ни снимат, още ме побиват тръпки  Rolling Eyes). Ще мисля друг вариант. Обичам да ходя извън сезон, но ми е много неприятно да се усещам странно и не на място.

pipilota_m, изтъкнаха ли ви разликите между различните закалявания, а ако басейнът е с морска вода Thinking Дано не се обиждаш, стана ми забавно.

# 76
  • София

През май - само за смелчаци! Simple Smile

Или много надолу.
Ние края на май 2009 бяхме в Атина за концерта на ACDC и правихме плаж на Глифада и водата беше с добра температура и аз лично понеже не носех бански само топих краката, но другите си правиха плаж и се къпаха екстра. На мен не ми беше студено, а аз съм си зиморничава.
Но това е много краен вариант за май и на някой много трябва да му се къпе в морето, за да шпори пътя чак до Атина.  Mr. Green

# 77
  • София
Здравейте, момичета  Grinning Извинявам се, че нахлувам в темата, но мисля че мога да съм ви полезна с малко информация. С приятеля ми последните 5 години ходим в Гърция по 2-3 пъти годишно, по цялото Халкидики и веднъж на Корфу, любители водолази сме и двамата.
За ходене извън сезона определено по-добре е след средата на септември, отколкото в края на май. Края на май миналата година водата беше 19 градуса на повърхостта, докато в края на септември е над 20, по спомен около 24, като цяло май месец е доста по-студено, особено вечер. Извън сезона много малко магазини и заведения работят, но в по-голям град е добре. В последно време ходим все в Никити, заради водолазния център  Grinning, там има Лидл и Мазутис, от които може да се пазарува извън сезона, има и доста заведения за гироси и т.н., които също си работят целогодишно.

# 78
Цитат
pipilota_m, изтъкнаха ли ви разликите между различните закалявания, а ако басейнът е с морска вода Thinking Дано не се обиждаш, стана ми забавно.
Не разпитвах за подробности, но басейна с хлорните препарати няма как да е полезен, а в морето има  много минерали и микроелементи, които се отразяват много благоприятно. За басейн с морска вода само съм чувала, не съм попадала на хотел с такъв.
Сега гледах едни таблици за Т на морската вода. За юни на Халкидики дава т стойности от 22 Градуса.  Бррр, нещо хладничко ми изглежда... Thinking

# 79
  • Пловдив
Миналата година бяхме от 2 юни на Ситония,водата беше екстра,децата постоянно бяха във водата.
Търся вила, самостоятелна,прегледах напред дадените,но все са студия.

# 80
  • София
Миналата година бяхме от 2 юни на Ситония,водата беше екстра,децата постоянно бяха във водата.

Kaжи на кой плаж водата беше добре  Praynig. Ние си тръгнахме на 27 май и на няколкото плажа, които пробвахме беше студена.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 16:18 от Тaня67

# 81
Здравейте! Имате ли отзиви за хотел Lagomandra 4*, Ситония. Интересуват ме условията и дали водата към края на м.май ще става за къпане в морето. Мисля, че някой май го беше посещавал този хотел, но с търсачката не открих нищо.

# 82
Не - водата няма да става, вече е обсъдено по-нагоре.

Понеже ходя редовно на този плаж, съм оглеждала хотела, макар да не съм отсядала в него.
На първо място, те са два хотела всъщност - Лагомандра е над шосето и се слиза по мостче над пътя. Лагомандра бийч е на самия плаж, който е изключително хубав. Горния не съм го разглеждала подробно, но и двата са ниски сгради в редички- тип комплекс. И двата са с басейн. Лагомандра бийч конкретно е от едни едноетажни къщички, които са буквално на ниво 0 - прозорците са 1 метър над земята (мисля, че по-назад има и 2-3-етажни модули, но непосредствено до плажа са тези, ниските). Обзавеждането е стандартно.
Населяван е предимно от сърби. Лагомандра е извън населени места (при това доста извън), около хотела е създадена инфраструктура от няколко вили и къщи за гости, един-два ресторанта, дребно магазинче за сувенири и пакетирани хранителни стоки, детска площадка, която е публична.

# 83
  • Пловдив

Kaжи на кой плаж водата беше добре  Praynig. Ние си тръгнахме на 27 май и на няколкото плажа, които пробвахме беше студена.
Манго - и двата, с бара и пред хотела, Ai Giannis(ако се казваше така)-вижда се от пътя,има една каравана,единият ден бяхме и до Торони.

# 84
Ето този не е лоша http://www.halkidiki.com/eva/index.htm цената е приличан, не знам за кой месец търсиш - имаше сайт  с повече снимки, но не го откривам сега.

# 85
Параход благодаря за бързия отговор  bouquet

# 86
Ето този не е лоша http://www.halkidiki.com/eva/index.htm цената е приличан, не знам за кой месец търсиш - имаше сайт  с повече снимки, но не го откривам сега.

Това е от другата страна на улицата срещу Дафне и Филипос. В действителност са доста по неугледни и олюпени (доста по-стари с от Дафне и Филипос), но не мога да дам мение за отвътре.

# 87
Ох, имам нужда от съвет! Решили сме тази година да отидем на море в Гърция - аз, съпруга ми и три годишната ни дъщеря. Най-вероятно ще се пътува с кола, затова искам да ми препоръчате хотелчета ОИ, до морето (с хубави детски кътчета и басейнчета) в района на Солун (около 20-30км.). Ходили сме без детето на Катерини с кола и ми идва в повече пътуването. Ще съм много благодарна!

# 88
Ние миналата година в края на септември бяхме тук: http://halkidiki.com/old-nikiti/index.htm . Далеч е от плажа, но на нас плажът на Никити не ни хареса и ходехме на Вурвуру. Не знам как е в сезона, но когато ние бяхме там на такава тишина и спокойствие отдавна не бях попадала  Heart Eyes Беше страхотно!

# 89
  • София
Манго - и двата, с бара и пред хотела, Ai Giannis(ако се казваше така)-вижда се от пътя,има една каравана,единият ден бяхме и до Торони.
Това е близо до Калогрия ако не се лъжа. На 26.05.2011 на Калогрия е било 22 градуса на повърхността, но там има и доста плитко в началото, където ако е слънчево водата доста бързо се затопля и ако се седи само на плиткото без да се влиза навътре, за деца например или само за плацикане ще е ок ако е хубаво времето  Peace

ChinCenTian, близо до солун съм била само в Неа Каликратия, там по-прилични хотели са Алкионис и Миконос, като и двата са на една верига, Миконос е малко по-голям и по-луксозен, пише, че наблизо има и детска площадка, цените са супер, но предполагам, че търсите нещо по-голямо и с повече екстри. А ако не идвате от София и минавате през Гоце Делчев, близо са Ставрос, Аспровалта, Неа Ираклица, зависи откъде пътувате.

Общи условия

Активация на акаунт