На море в Гърция - 6

• 161 580
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Кали,
не виждам такъв маршрут в момента. Сигурно знаеш обаче, че и да има, ще пътува около 24 часа? И че от Солун корабният парк по принцип е бая... вехт, нищо общо с този от Пирея?

# 346
  • София
Ух,предположих аз,че го няма този ферибот:((Но понеже ще ходим с мотора ми се щеше да спестим пътя до Атина...

# 347
Има кораб от Солун до Пирея и там да прекачите - но ще стане по-бавно и по-скъпо, отколкото с мотора Simple Smile

# 348
  • София
Ще проверя,благодаря ти Simple Smile

# 349
  • София
Ние ще ходим за първи път и то с две деца, едното от които на 1 г. и 10 м., и нямаме осигурена храна. Мисля, че ще се справим. Mr. Green

Да попитам за рибни борси около Никити? А цените на рибата по рибните борси по-различни ли са от тези, които коментирахте по-горе?

# 350
Привет, търсиме къща за гости, малко хотелче или бунгала в Кавала или някъде на подобно разстояние в Гърция на приемливи цени.
Бихте ли дали координати и споделете впечатления...
Става въпрос за великденските празници.
Мерси Grinning

# 351
  • София
Да попитам за рибни борси около Никити? А цените на рибата по рибните борси по-различни ли са от тези, които коментирахте по-горе?

на пристанището Ормос Панагяс продават риба на два големи щанда. чистят на място. ципурата е 9 евро килото.

# 352
  • Варна
Привет, търсиме къща за гости, малко хотелче или бунгала в Кавала или някъде на подобно разстояние в Гърция на приемливи цени.
Бихте ли дали координати и споделете впечатления...
Става въпрос за великденските празници.
Мерси Grinning

Ето данните на жена която работи във фирма за наеми и имоти в КАВАЛА,питайте нея:
Росица ГЕОРГИЕВА за  Kawala,Керамоти,Тасос   
:0030/2591051008    0030/2591051180, ; 0030/6972893485
georgiar@abv.bg      
rossi@tsicohome.com

# 353

на пристанището Ормос Панагяс продават риба на два големи щанда. чистят на място. ципурата е 9 евро килото.

Да добавя, че работят до към 10,00 сутринта, по принцип съм забелязала, че всички рибни борси работят най-много до обяд. По път за Никити не е зле да спрете на новия Карфур в Неа Мудания, миналата година уцелих промоция на прясна ципура за 4 или 5 евра, цени от преди 5 години.

# 354
  • София

Да добавя, че работят до към 10,00 сутринта, по принцип съм забелязала, че всички рибни борси работят най-много до обяд.

Логично е, защото по-късно рибата вече няма да е прясна, особено в жегите, но миналата година на 21.05 в 13.48 часа работеха.  Laughing Не се чуди - датата и часът погледнах от снимките  hahaha. Явно са се надявали да продадат нещо повече на българските туристи, които бяха в изобилие заради няколкото почивни дни, а този беше и първият от поредицата.

# 355
  • софия
Засега се ориентираме към Филианна студиа и Лула. Само за Филианна се чудя малко, студиото е на някакъв приземен етаж. Не виждам къде ще се намятат дрехите...
Но около 24.5. сме на Вилидж Маре- тогава ще обиколим Ситоня и смятам на място да разпитвам за лятото.

# 356
Здравейте! Тази година за първи път с мъжо ще ходим на море в Гърция (в края на май).  Heart Eyes Резервирали сме в Атхемус Сий на западния бряг на Ситония. Не сме ходили в Северна Гърция и ми се иска по път до хотела да разгледаме Кавала, Солун и нещо други наоколо. Идеята ни е и на отиване и на връщане от самата моркса почивка на Ситония да спим по една нощ някъде другаде. Какво бихте ми препоръчали да видим без да се налага сериозно отклонение от пътя? Аз дори не знам откъде ТОЧНО се минава, тепърва ще разучавам. Ако някой е правил подобна комбинирана почивка (море на Халкидики+туризъм) моля нека ми пише, може и на лични! Предварително благодаря! Hug

# 357
Пандичка,
ние пътуваме винаги така. В началото когато дъщеря ми беше бебе, спяхме в Сандански (което теб не те интересува), сега спим на езерото Керкини. То е по пътя, разгледай, има доста възможности за настаняване и неща за правене.
На Халкидики кой знае какви забележителности няма. Препоръчвам като спирка за един ден Афитос - единственият град на полуострова със собствена архитектура и атмосфера. Той няма хубав плаж, така че баш такава програма си е добре. (Всъщност толкова е приятно, че ти препоръчвам и два дни.) Намира се на Касандра.
Кавала е приятно градче, но ти е малко извън маршрута, а и хотелите май не ги бива много като съотношение качество-цена.
Бихте могли да посетите също Арнеа (в средата на полуострова), частта от Атон, която е достъпна, и остров Амулиани - всичките тези неща са на малко разстояние от Антемус.

# 358
  • София
Здравейте! Тази година за първи път с мъжо ще ходим на море в Гърция (в края на май).  Heart Eyes Резервирали сме в Атхемус Сий на западния бряг на Ситония. Не сме ходили в Северна Гърция и ми се иска по път до хотела да разгледаме Кавала, Солун и нещо други наоколо. Идеята ни е и на отиване и на връщане от самата моркса почивка на Ситония да спим по една нощ някъде другаде. Какво бихте ми препоръчали да видим без да се налага сериозно отклонение от пътя? Аз дори не знам откъде ТОЧНО се минава, тепърва ще разучавам. Ако някой е правил подобна комбинирана почивка (море на Халкидики+туризъм) моля нека ми пише, може и на лични! Предварително благодаря! Hug

Препоръчвам Ви целодневен круиз от Ормос Панагиас покрай манастирите на Атон. Хотел Антемус Сии е близо до пристанището в Ормос Панагиас . Самият круиз е чудесно изживяване !   Simple Smile

# 359
Не ходете в Стамос-студиа във Вурвуру. Много некоректни. Направих резервация още януари. отговориха, че резервират 2 броя студиа. Изведнъж три месеца по-късно писаха яе променят датите, едното една седмица по-рано, другото по-късно. Билетите за самолет са вече закупени, не могат да се сменят. Те дори не се извиняват, просто не отговарят. Такава некоректност не е за вярване. И на други се е случило. Отиват и всичко заето. Уникална гръцка некоректност. Пазете се.

Общи условия

Активация на акаунт