Спихолог обУжава да се Усведомява за ЩЕзофрениСния ПрЪвУписТ на кирЕлица – 65

• 26 414
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Цитат
кинезетерапевт
Цитат
обикновенно

# 421
  • Варна
Цитат
ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН ИЗЛИЗАМЕ В МОЛА

А на мен това ми спря дахта
Rolling Eyes явно новата мода при излизането и разходките на чист въздух са магазините и кафетата  Rolling Eyes
И кое?? Mr. Green

# 422
  • София

Има такъв израз. Става дума за вид плетка. Не е грешка.
Обсъждали сме го това. Според мен е "рибена кост". Да, има го израза - във Варна и околностите, но това не значи, че е правилен.  Wink

# 423
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 13:47 от st. Dobri

# 424
  • Варна
а как ще е множественото число на заведението "кафе"? кафене е остаряло  Rolling Eyes пък и смисълът му е друг  Hug
Без да съм специалист в областа, мисля че е правилно на български да се каже "кафенета". А ако държим да сме модерни - едно заведение "кафе", мнoго заведения "кафета". Peace

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 13:42 от antonia

# 425

Има такъв израз. Става дума за вид плетка. Не е грешка.
Обсъждали сме го това. Според мен е "рибена кост". Да, има го израза - във Варна и околностите, но това не значи, че е правилен.  Wink

Израз е, който е навлязъл в употреба и се използва, включително и от медиите. Не е неправилен, та да се цитира тук.  Не е и диалект. Просто израз. Не може да се надсмиваме над всичко различно. Едно е да напишеш простотий, друго рибя кост. Несравнимо е.

# 426
  • Mars Hotel
А ако държим да сме модерни - едно заведение "кафе", мнго заведения "кафета". Peace

Много заведения, членувано - "кафетата".

# 427
Рибя кост е правилно, но архаично и някак поетично. Горе-долу като да използваш използУвам...
Какво му е на рибена кост?

# 428
  • Варна
Извинете ме, бях убеден че чета "кафетета". Embarassed Дори сега го прочетох три пъти за да видя какво точно пише. Съжалявам, наистина!

# 429
Обяснимо е, от толкова красоти на човек му се премрежва погледа.  Laughing

# 430

на мен лично винаги ми е било странно защо и напитката, и заведението, в което се сервира започнаха да се наричат "кафе", при положение, че на български си имаме идеална дума за второто "кафене".. някакъв криво-разбран английски е това май, но наистина много криво-разбран..
;–)

# 431
  • гр. София
Ох, като говорите за това и се сетих за Ганковото кафене от "Под игото"  Simple Smile

# 432
Цитат
За съжеление

# 433
  • Sunshine state
Цитат
дъпето

Crazy

# 434
Не е от форума, но е забележително:

Цитат
Мъркуч за почистване