От любов към салатите!

• 104 075
  • 547
  •   1
Отговори
# 540
Събуждам хубавата тема с една салата от микрозелении на кейл с грах, суров карфиол и домати

# 541
Една от любимите ми салати - от Лидл - Insalatina. Измивам я, почиствам, ако има нужда. На тиган запичам една-две шепи слънчогледови семки, нарязвам салатен лук. Правя крутони от хляб, запържвам леко в масло на тефлонов тиган, може и без масло, само леко препечени. Обърквам всички съставки/без крутоните/ слагам малко сол, лимонов сок или ябълков оцет, зехтин, разпределям в чинии, а отгоре слагам крутони.

Другата - айсберг салата с препечни орехи и подправена със сол, лимонов сок и зехтин.

# 542
Не съм чела всички постове , но започвам да чета за да си взема някоя идея за салата. Аз без салата не сядам, предпочитам прясна салата според сезона. Любимата ми е айсберг или зелена салата . Комбинирам ги според желанието ми за деня - с риба тон, царевица, пресен лук, и правя дресинг от лимонов сок, зехтин или олио и сол. Напоследък открих и суровия карфиол , много ми допадна . Харесвам броколи , бланширам и заливам с чеснов сос .

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 13:30 от brillante

# 543
Брилянт, пробвай брюкселските зелки сурови. Много по-вкусни са и ароматът им е по-приятен. Ето ти идея с какво да ги съчетаеш: сурови царевица, брюкселски зелчици, червени боровинки и магданоз

# 544
Фея , пробвала съм в разни замразени миксове , не ми допадна , ще търся да пробвам сурово ( не съм виждала по магазините , или просто не съм обръщала внимание)

# 545
Фея , пробвала съм в разни замразени миксове , не ми допадна , ще търся да пробвам сурово ( не съм виждала по магазините , или просто не съм обръщала внимание)
Ау, нищо чудно, че не са ти харесали. Замразяваните брюкселски зелчици са много гадни.

Ако не по магазините, на пазарите вероятно ще намериш. Сега е сезонът.

# 546
Маруля или айсберг, рукола, грозде, сирене Бри и печени орехи. Дресингът е мед , соев сос, горчица , лимон, сол, олио, като аз вземам от Лидл една горчица със семенца в нея, има много нежен вкус и е идеална за дресинги.

# 547
Ето 2 авокадени предложения:
http://www.shape.bg/recepti/zdravoslovna-salata-quinoa-avocado/  - с киноа
http://mydelicious.info/2014/10/28/cabbage-avocado-salad/  - зеле-моркови

Общи условия

Активация на акаунт