Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 15
Мили родители, моля ви за съвет. Накратко историята е следната: От известно време голямото ми дете започна по-често да контактува и да излиза с връстник, който е агресивен, обижда и се държи аругантно и невъзпитано. Историята на това невъзпитано, агресивно дете е много тежка, то е отраснало без родители, загубило ги е в най-крехката си детска възраст, живее с баба си и поради тази причина не съм забранила изрично на своето дете да дружи с него, макар да съм говорила много пъти с него, че виждам само негативи от това контактуване. Наскоро , въпреки изричното ми нежелание да ходи у тях, по покана и настояване на В - така ще го нарека условно, отишли са заедно няколко деца у тях. Същият ден, по наше изрично настояване детето ни се прибра по-рано, преди да са си тръгнали другите деца и слава Богу, че стана така, за да не се съмняват сега и в него за това, което ще ви разкажа. Около 30-40 минути, след като нашето дете се прибра вкъщи, от профила на едно от гостуващите на В деца, някой е писал ужасни цинизми под снимката на малкото ми дете, в профила на съпруга ми. Той има точно тези деца, които са гостували на В, както и самият него в списъка си с приятели във фейсбук. Детето, от чийто профил е писано е казало, че най-вероятно, преди да си тръгне не е излязло от профила си и тогава въпросното проблемно дете най-вероятно е писало от негово име. Моите предположения са същите, защото този, наречен условно В , много пъти е обиждал и се е държал без да е провокиран агресивно. Като родител, никога не съм му мислила лошото, съжалявам, че животът го е сблъскал безпощадно с най-лошото за едно дете, но си спомних коментарите след едно ужасно престъпление, когато призоваха хората, когато наблюдават такова поведение да сигнализират преди да е станало неизбежното. Много ми беше трудно, защото за него се грижат родителите на майка му, на които от сърце желая да са здрави и да имат сили да го отгледат, но все пак прецених, че съм длъжна, заради детето си и другите деца, които среща ежедневно на улицата, да подам сигнал. Моля, споделете как бихте постъпили вие и ако може, кога евентуално институциите ще се задвижат и ще направят проверка. Къде е най-сигурно, че ще обърнат внимание бързо и ще реагират адекватно, имате ли опит ?
Не можете да си представите колко ми е трудно да водя ежедневни словесни битки със своето дете, непрекъснато даваме примери с пострадали деца, вследствие на контактите си с подобни " приятели " и се надявам, въпреки вечната си опозиция да разбира поне малко сериозността на ситуацията. Няма да престана да говоря и убеждавам, дано Господ закриля и пази всички деца и усилията ни като родители да бъдат разбрани и оценени в един момент. Забраните не вършат много работа според мен, но ако трябва и дотам ще стигна за да не продължи детето ми контактите си с В, докато не покаже, че поне малко се е поправил.
Желая ви здрави, разумни и усмихнати дечица, много спокойствие, здраве, усмивки и разбирателство.

# 1
  • Мнения: 741
Ако държите да уведомите някоя институция, то това е ГДБОП - те се занимават с компютърни престъпления. Подава се жалба и ако преценят, че е нужно, могат да разследват случая. Но дали наистина биха обърнали внимание, преценете сами - все пак вие знаете какво точно е писано.

# 2
  • Мнения: 15
Сигнализирала съм и там, Анджали. Но не знам защо, на 170@mvr.bg - този адрес ми дадоха от инфоцентъра на полицията, излиза съобщение , че сигналът е изпратен, а на страницата на ГДБОП не излиза такова съобщение. Както и да е, дано обърнат внимание и този агресивен, инфантилен мухльо бъде предупреден заради нашите и техните деца, защото утре не се знае на кое дете ще налети действително.

Общи условия

Активация на акаунт