Холандска тема - 39

• 37 941
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
Погледнах, ама на летището с двамата, а на връщане Варна-София пристига в 6, а за насам излита в 6.10. Crossing Arms
Ще търся други алтернативи, ако отидете към Германия и разберете за удобни полети, пиши моля те.
Звезди,Бг еър излитат в 7.30 за Амстердам.
 И ако полета от Варна/в 5 ч./ има закъснение,което е малко вероятно,задържат другия полет  Mr. Green,та гарантирано ще се качите на самолета  Grinning

Аз да чукам на дърво,проблеми с бг превозвача не съм имала,мама -също,ама горкия ми племеник-всеки път  Crazy

От Германия,нищо евтино и удобно.директно ,не съм срещала.До Варна,става въпрос.
Знам,че чартърите през тур агенциите може да са на по-ниски цени и има варианти,но те са за 2 седмици. Peace Пак за Варна,имам впредвид.

Аз по-евтина цена Амстердам-София/директен/ от бг еър,не съм срещала,от миналата година съм на това мнение.
Париж /Буве-София  на Уиз е със смешни цени,ама невъзможно за комбинация в един ден, с полет от НЛ,така,че няма нужда да го предлагам.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 12:05 от kate.t

# 316
Здравейте  Grinning

Мопси, благодаря ти за точната корекция. Тези 90 евро са за наемане на паркинг за приблизително месец време в Германия, а не както аз съм написала- за 1 седмица. За 1 седмица същата сума се плаща за наемане на паркинг в Холандия. В това вече съм сигурна, защото трябваше да я заплатя за паркинг в Айндховен в началото на този месец. Явно съм си доспивала, докато съм писала.  Grinning

Относно Wizzair: мога да ви уверя само, че има възможност за закупуване на по- евтини билети, ако ги закупувате през сайта на компанията и по възможност 1-2-3 месеца преди пътуването ви (или повече време). Преди около 20 дни ползвах двупосочен билет Айндховен- София, регистрирала бях 2 броя куфари и цената за 1 билет беше 148 евро (закупен в средата на декември 2011 год.) Или двупосочният билет за двама беше 296 евро. Онлайн услугата им е достъпна и разбираема, навигацията на сайта- също. За съжаление за Холандия Wizzair има само полети до Айндховен. (Цената на двупосочен билет до Дортмунт (Германия) от София например със същата авиокомпания е бил с цена 285 лв. за едно лице. Билетът е закупен през март миналата година, а съм пътувала през лятото). Наистина от София до Варна след това е кошмарно 6 часовото, (а понякога и повече) пътуване с автобус. Преди време имаше удобен полет на Wizzair от София до Варна около 20 ч. вечерта, нямам представа дали съществува и сега, само с автобуси съм пътувала, откакто закриха летище Варна за 6 месечен ремонт. В предишен пост намекнах, че от Wizzair удобство, комфорт и точност не може да се очаква, но евтини предплатени билети- да. Само това. Споменах 2-та броя куфари, заради такса багаж, която с тази авиокомпания е 40 евро за куфар и точно тази излишна такса оскъпява билета. Това се практикува от всички авиокомпании и новината, че такса багаж от летните месеци ще отпадне завинаги- ме зарадва. За големите летища обаче, каквото в Холандия е Амстердам, ще бъде въведена секюрити такса, т.е. от трън та на глог. Не съм пътувала с деца до сега и слава богу, че докато чета какво споделяте, се замислих дали да не подновим летните семейни екскурзии и да пътуваме до България само с колата. А фактът, че почти всички пътувате за Варна ме зарадва най- много. Дали това означава, че всички сме варненки? Аз поне съм.

# 317
Шанел оправихте ли ги сополките? Сетих се още нещо, но докато стигна да напиша... Laughing Навивам една салфетчица на фитилче и така изчиствам нослето отвътре. Може да не пищи толкова така. Моя пък се забавлява с помпичката.  Crazy
Мопси зависи в кой край са точно, отсядат в станция, бунгала, подобни. Там спят, храната им е осигурена. За по-малките се полагат повече грижи, по-големите са свикнали и си се оправят сами. На мен единствено не ми харесва, че не им е разрешено да носят телефони и дефакто няма връзка с детето толкова време. Дават телефон за контакт, но изрично упоменават, че саааамо в спешни случаи да се ползва.
Хехехе, ето, знаех си, че от невръстна възраст ги обучават в шопинга.  Laughing

И аз наскоро се оглеждах за билети, но ми се виждат поскъпнали. БГ еър имаха Декември страхотна оферта и мама си взе билет за 130 евро отиване и връщане, но намаленията им са винаги само от София към друга дестинация. Не обратното. Иначе аз ги предпочитам като компания.

# 318
Горчива луна, мисля, че 80 процента сте варненки.  Laughing Бяхме го обсъждали преди и ви завиждах неблагородно, макар и да няма директен полет, имате море.  Laughing
Аз лично пробвах да купя билети средата на октомви за лятото  и ми излезнаха към 800 евро за 4 души с Уиз. С луфтханса- 380 Е.  Дебнах ги 2-3 дни и се отказах.  Laughing Но предишните 2 години нямах проблем , по същото време им бяха ниски цените. После сигурно пак са паднали, но тогава трябваше бързо да купя билет, за да мога да резервирам и морската почивка.
Друго, което ми се случи това лято на летището в Дортмунд е, че не ми дадоха да си позлвам бъгито за малката. На гишето никой не спомена, че трябва да го пусна с куфара, а ги попитахме. Говоря за съвсем малко сгъваемо бъги. По принцип след като те проверят може да си вземеш летищно бъги. Може вече да е така и на други летища.  Peace Проверете преди това как стоят нещата. На мен ми се случи за първи път в 5 годишния стажа на пътуване с деца.
Маги, не думай. Не мога да си представя да не чуя детето цяла седмица.  Rolling Eyes Като дойде време ще и набутам някой айпад в багажа и скайп под юргана. Simple Smile))

# 319
Мопси в списъка за багажа пишат, че може най-много да се вземе ДВД-плейър, МР3-ка или PSP (PSP -то има скайп, но нали му трябва интернет Wink) и то на наша отговорност.  Laughing Предупредени сме, че другите неща ще бъдат прилежно прибрани от учителите до края на вейквейка. И мен това най-ме тормози. Цяяяла седмица да мисля. Получаваш и картичка или писмо. Simple Smile
Имате време, не знам как е при вас, при нас е от 4та група...до тогава може много неща да се променят и нови да изникнат. Simple Smile (технологии имам предвид)

# 320
Аз знам графика на ваканциите си за текущата година,от декември месец предходната.
Имам достатъчно време да следя цени,дори в момента направих съпоставка-само билетите-425-Бг еър-531/без багаж/ Уиз.За мен Айндховен е с минимум 250 евро отгоре цената,заради разстоянието,хотел/ранните полети/,паркинг.Срещу 20-тина евро билети от Амстердам и удобен  транспорт на всеки 15 мин.

Аз се интересувам от Варна,като вариант да комбинирам с малка почивка на морето и среща с приятели,но не ми се получава. Tired

При мен ще е за първа година вейквейка,същото,което Маги е описала,но на нас ни искат-спален чувал,къмпинг матрак,пластмасови прибори за хранене+ чиния/надписани/......инструкция как сами трябва да си организират ейхен плек  Tired,от сега си представят моята как ще се оправи. Joy

# 321
Маги, има време значи.  Laughing Ще свиквам бавно с идеята. А може и технологиите да напреднат до тогава и да се телепортираме.  Laughing Сега се сетих, че полувахме картички от съседчетата.Не съм мислила, че не са се чували с родителите. Не се оплакваха хората, ако бях аз  ooooh! . Сигурно всеки ден щях да рева. Като ходихме на море без Ноеми ако не пиех коктейли на плажа ми беше толкова мъчно, че само гледах снимки на телефона. Добре, че бойните другари се грижаха да не остана жадна.  Mr. Green
Каte, ако си близо до А-дам се обезмисля пътуване до Айндховен, Германия и т.н. Даже безумно би ми се сторило да си причиниш сам толкова път.  Mr. Green На нас с Горчива луна ни е все едно дали А-дам, дали Дортмунд или Дюселдоф. Аз дори по-бързо стигам до Дортмунд, понеже в Германия можеш да шофираш с по-висока скорост. Имам и бърза и удобна връзка  с влак, но за сега си спестявам това преживяване с 2 деца. Лятото стигнахме за 55 минути до летището.  Crazy  

# 322
Момичета, и мен ме интересува пътуване до Варна. Малев летяха, но фалираха. Другият вариант е до Букурещ, но придвижването после е трудно и скъпо. Ние летим до Брюксел-Шарлероа с Уиз  от София /аз се върнах за 20 евро, без багаж/. Има удобни връзки с влак до Холандия и полета е следобед.

# 323

Каte, ако си близо до А-дам се обезмисля пътуване до Айндховен, Германия и т.н. Даже безумно би ми се сторило да си причиниш сам толкова път.  Mr. Green

Аааа,до преди година...или повече,беше   Rolling Eyes ,си струваше.Имаше билети по 19,99  Crazy
Сега само билетите са със сериозна цифра по-скъпи . Crossing Arms

# 324
E, и аз за толкова основно съм купувала до миналата година, но еднопосочен и като добавиш и другата посока, 2 х летищни такси, багаж  и резервация на място пак идва към 150. Пътните от и до Айндховен и идваш почти на цената на Бг еър. Поне на мен ми се струва безмислено упражнение ако живееш много близо до Амстердам.
Една приятелка полякиня ми обясняваше, че Уиз били пред фалит. Такива слухове се носили из Полша.  Rolling Eyes Аз лично не съм чула такова нещо.

# 325
Да, Маги, пооправихме се всички. Духа още едни сополки, но друго казва. Давам обаче по някое хапченце инфлуцид, че да не повторим.

# 326
Хехехе  Laughing да,  и на нас ни искат спален чувал (можело и одеало, но не е желателно  Mr. Green), чаршаф, калъфка за възглавницата, дрехи за седмицата (сякаш някой ще си пусне детето без  Laughing). Един дъъъълъг списък с подробно изброени нужни неща, включително тоалетни принадлежности. Добре, че поне тоалетната хартия и чиниите няма да си носят.  Mr. Green

Мопси и аз все мрънкам, че така през тия дни ще правя неща само за себе си, обаче не би, акъла ми все там.  Laughing Другия път ще пробвам с коктейли.

Браво, ШанелHug И времето навън омекна, дано това ви е било последно боледуване. Сега вече да запролетяваме. 

Какви са тия билети с багаж и без багаж?  newsm78

# 327
Не помня с подробности,ама за да пътуваме няколко птъти значи е излизало ,тотал, доста по-евтино от БГ еър. Rolling Eyes

На мен мисълта ми беше,че независимо от индивидуалните разходи,зависещи от отстоянието до дадено летище.Колкото и от рано да следя цените тези на Уиз са по-високи от тези на Бг еър.
За летните месеци.

Може и да е права приятелката ти...конкуренцията на редовните компании се засили много,цените им доста са паднали.
За април купих билети до Копенхаген  на КЛМ, по-евтини от Изиджет  Crazy

Какви са тия билети с багаж и без багаж?  newsm78

Ами нискотарифните компании имат цена без багаж и опция да регистрираш такъв срещу заплащане.Т.е. първо ти излиза една цена,а в тотала,друга + разни такси.
Специално за Уиз багажа е 32 кг.,а цената се определя според продължителността на полета,до София е 20 евро.

# 328
kate.t, цената на багаж до София вече е 40 евро. Копирам от билета си:

Тип на услуга      Описание           Сума
BAG                      Такса за багаж     80.00 EUR

# 329
40 евро ли е станала?  Shocked Малко почват да се уливат. Ще чакаме да падне такса багаж значи.  Crossing Arms
И на Луфтханза е 99 евро с всички екстри. Трябва да си сверят часовника Уиза.
Ние с тия билети кво сме се захванали.
Гледахте ли пресконференцията за принц Фрисо. Не, че не се очакваше да е в такова ''състояние", но ми стана много тъжно.  ConfusedЕдва ли би могло да стане чудо.  Sad

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 15:50 от Мопси

Общи условия

Активация на акаунт