Холандска тема - 39

• 37 941
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Мопси, кой е другия Плопса индоор?
Аз само един видях там. newsm78

Маги, гледах за автобуса, това е най-големия кошмар за един родител.
Направо плаках като ги гледах.  Cry

# 481
Ужасна трагедия, наистина.  Cry Кошмар за всеки родител.
Мила, Спроокйесхоф Заюдларен имам предвид под другия.

# 482
Да, кошмар...само чукам на дърво и се моля на никой родител да не се случва и да не им е драснато на децата подобно нещо. Sad Гледайте сега като ми е влязла една муха в главата в какви филми се вкарвам.

# 483
Колега на съпруга ми познава поне 10 от дечицата. Даже един от бащите се е обаждал същата вечер да го уговаря да играел тенис вместо него, защото синът му се прибирал от ваканция...
Вчера и днес не мога да спра да мисля за тези нещастни родители...

# 484
Къде сте?

Ей, малко и ние да видим слънце, хехе.

Мопси, ходихме в Заудларен, не беше лошо паркчето, спокойно и при хубаво време
чудесна игра навън. А самото селце е направо разкошно, едно гористо, толкова различно от тук.

При нас е пълна програма, Мила я пуснах на балет вече, от др.седмица и на плуване.
Освен това ще походи и на логопед, ама май чак края на април ще се класираме.
От училище ни изненадаха, че искат да променят учебното време,
всички училища в общината ни били  с едно и също, та първо ще има инфо и за нас.
Дано не ме изненадат кофти, хехе.

Нико от тази седмица ще ходи два пъти на гимнастика, че да хаби енергия там.
А ако и времето се задържи - навън.  Laughing

# 485
Честита първа пролет, девойки!
Ще го посетим значи и ние скоро парка, че ни е наблизо.
А с какво учебно време сте сега?
Софи и тя ми се стурва, че ще ходи на логопед. Сега имаха преглед в училище, но разговора с логопеда е др. месец. НО за мен си шъшка яко. Поне на български, на холански май не се усеща толкова, но ще видим.
Браво на Мила!
Ноеми е започнала да си сваля сама памперса и да ходи да пикае в голямата тоалетна. Исках да се стопли за да и махна памперса, но май ще ме изпревари.  hahaha Не може да и смогнем на тоалетна хартия обаче.  Joy

# 486
Честита първа пролет и от мен Simple Smile  newsm51

# 487
Малко късничко се сещам да пиша, но може пък следващите няколко часа някой да ми отговори... Утре се каня да ходя в Keukenhof. Тази голяма и красива цветна градина Simple Smile Чудех се , понеже са отворили онзи ден на 22 март дали, ако отида утре ще е така цветно като на снимките  newsm78
Някой от вас ходил и е в първите дни след отварянето? Колко часа долу-горе ми трябват да се разходя там?

# 488
Мисля, че няма да е още разцъфнало.

# 489
  • Benelux / Varna
Миналата година ходих на 17 април и беше много хубаво, всичко беше цъфнало, полетата бяха много хубави също, мисля, че толкова рано няма да са цъфнали лалетата още, най- много да са цъфнали нарциси и зюмбюлите, тази година се каня да ходя по същото време.

Момичета я да ви питам за някой български или турски хранителен магазин в региона на Арнем да знаете?
Посещавам един български и турски в Схидам аз, но малко далечко ми идват.

# 490
Докладвам. Наистина не беше добре цъфнало навсякъде, но дори и така ми напълни душата! Няма такава красота  Heart Eyes

# 491
  • Benelux / Varna
Аз пък чак сега видях, че си писала вчера, мислех че утре ще ходиш Simple Smile Важното е, че ти е харесало Simple Smile

# 492
Имам друг въпрос... Защо масово се предпочита плащане с Маестро карта, а не Виза?! В Айнховен бях и на 5 места ми отказаха - гарата, кафета, ресторанти... В цяла Холандия ли е така? Казват ми "no credit cards", но тя моята си е обикновена дебитна, на която си получавам заплатата?!

# 493
Имам друг въпрос... Защо масово се предпочита плащане с Маестро карта, а не Виза?! В Айнховен бях и на 5 места ми отказаха - гарата, кафета, ресторанти... В цяла Холандия ли е така? Казват ми "no credit cards", но тя моята си е обикновена дебитна, на която си получавам заплатата?!

Тук не съществуват дебитни карти Виза.  Peace За тукашните всяка Виза е кредитна. Има много измами и неполучени плащания от тези карти, затова някои заведения, магазини и най-вече супермаркети имат политика да не допускат плащания с тях. В смисъл невъзможно е през устройствата им.

# 494
Къде сте  девойки!
Цял ден ми върви накриво с тая смяна на времето. Явно е стрес за биологочния ми часовник.  Laughing Ще трябва да му поизлъскам чарковете.  Laughing
А какъв мързел ме е  налегнал или пък е пролетна умора, ужас. От години не ми се беше случвало.  Crazy
Мина  рапорхеспрека на СОфи. Ауу, голям кеф е да ти хвалят гаржето хехе.  Учителките я виждат в груп 3 след лятната ваканция. Другата седмица ще направи теста за група 2.

Общи условия

Активация на акаунт