Холандска тема - 39

• 37 940
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Пийнаха ми соса моите девойки тази ваканция. Освен това си стават в 6 и не ги е грижа. Пробвахме да ги слагаме към 21 с идеята да поспи, стават в 6.15  Crazy Mr. Green. Мисля да отида някъде сама за 2-3 дни на хотел да спя.  Crazy Спи ми се.
Мегън. Софи пък е доста страхлива или може би е станала много предпазлива. Ноеми е камикадзе. Няма страх от нищо. Но май към 3 почваха да се осъзнават. Има надежда значи. Браво за Муви парка. На мен ми се струваше за доста по-големи, но явно са пораснали децата и са малки само в нашите очи.  Laughing
Дано всичко е наред с Елисе. Тя има ли още оплаквания, как се чувства ? Аз бях с такова апаратче (холтер).
Ние имахме доста хубаво време. Направо все едно за друга страна говорите. Днес вече е студено.
Моята мента в двора е поникнала, та съм направо на Мохито. Леле как расте това чудо. Посях я в единия край на цветната алея и за по-малко от година е стигнала до другия край. Трябва  много мохито да се пие за да се унищожи.  Joy Mr. Green

# 646
  • DE
Здравейте, момичета!

Извинете ме, че така нахлувам в темата ви, но имам нужда от малко информация. Търсих стари теми, четох, ама нещо не намирам актуално инфо...
Аз следвам в Ротердам и майка ми се е наканила да ми дойде на гости с приятелка и детето й в началото на юни. Аз цяла сутрин отчаяно търся билети, но всичко, което намирам е или ужасно скъпо или ужасно неудобно... Затова и ви питам, знаете ли някаква алтернатива на маршрутите с БГеър до Амстердам или с Уъз до Айндховен?
Първото излизат ужасни цени, а на второто пък полета за връщане е в 8.45 сутринта и просто не виждам как ще стигнем от Ротердам до летището толкова рано...
Обмислях и вече вариант с полет до Дортмунд, ама пък там после с влака пак се оскъпява.
Аз си нямам идея, защото не съм летяла от тук до България.
Ако можете да ми дадете някой разумен съвет ще съм много благодарна!  bouquet
ХУбав ден!

# 647
GraGra, друга алтернатива ти е Уиз еър до Брюксел-Шарлероа. Поне в тази посока полетите са следобед и е удобно за пътуване.

# 648
Ааа, Мопси, ти ако имаш някакви затруднения с Мухитото викай. Ще помагаме.  Mr. Green  Wink

От неделя си имам минитаюн на балкона.  Laughing Дано след време и наберем нещо от нея.  Подправките са ок там, но другото ме съмнява.

GraGra   и за съжаление с това се изчерпват възможностите за полети. Язък, че сме до такова голямо летище с полети за цял свят. Виж също сайта на Луфтханза. Имат полети с прекачване, но с достатъчно време. Не съм ги ползвала, но видях преди време, че Амстердам-Мюнхен-София е 180 евро в двете посоки. Естествено това може да се е променило.  Peace

# 649
  • DE
Благодаря ви за идеите Hug
Това с Брюксел е далавера, ама трябва да отида да ги взема от летището на всяка цена (мама много обича да се губи  Laughing имаме вече скромен опит с Франкфуртското летище), така че като се добавят и моите разходи за път май ще го докараме докъм БГеър. А с Луфтханза най-евтиното е за 266 евро, ама не съм сигурна, че ще успее да се прикачи. Май накрая БГеър ще е...амо, че тъпаците може ли се да имат такава смотана система за плащане...С мижавия ми лимит от 500 евро едва ли ще купя 3 билета...

Прави сте, че уж летището е голямо пък трудно лети човек... Макар, че Ейндховен е ок, ама да можеше да се стигне навреме.

Благодаря много за идеите!

# 650
Ех, изедници!  Crossing Arms Пак са хвръкнали цените. Да ти кажа, ако днес на БГ еър са едни цените, след 2 седмици могат да са по-ниски.  Peace Така купих нашите за лятото с по 90 евро по-евтини...но при вас май няма много време за чудене. Понякога се получава риск губи, риск печели и седмица преди полета да ги намалят. От друга страна идва летния сезон и не знам... ще станат по минимум 350 евро.
Ако плащаш през интернет или чрез карта на гише лимита ти няма да играе роля. (освен, ако ти сама не си задала, че от този акаунт няма да се харчи, превежда повече от тази сума на ден) В общия случай той е за теглене на брой от банкомат.
Сетих се, ти за каква система на БГ еър говориш?  newsm78 Да не би за и-пей или как й беше името? Аз от сайта купувам накуп билетите за цялото семейство, но с банкова карта. 

# 651
  • DE
Моята кредитна карта е към немска банка и там няма как да харча повече от 500 евро на месец. И как купуваш билетите? с и-пей ли? Аз съм купувала от сайта им само с кредитна карта и изобщо не знам как функционира това с и-пей. Но ако става от там директно от сметката ще е супер...На Луфтханза винаги като купувам си ми ги теглят от сметката (принципно се подвизавам в Германия, ама дойдох тук за магистратура и почти приключвам, но изобщо не ми се е налагало да ползвам такива услуги от тук...)
Може холандските кредитни карти да нямат лимит или да функционира по друг начин...

То се е разбрало, че за бгеър ще се харча, ама поне да намеря как да платя, че иначе трябва да издиря някой да плати половината билети... Казах аз да ми идват на гости в Германия, че там опции и полети бол, ама на...искат при лалетата

# 652
Опс  Mr. Green развален телефон. Не разбрах, че за кредитна карта говориш. Тъй, тъй, по цял свят кредитните линии имат лимит, иначе какво ще стане, ако всички харчат неограничено.  Laughing
Не съм я ползвала и аз опцията и-пей. Плащам с карта. Като стигнеш до последната стъпка при резервацията имаш опция да платиш с Виза, Маестро и всички карти на Борика, която система се използва от всички бг банки с изключение на ДСК (те си имат тяхна си). 
Има още една опция на бг еър. Звъниш им по телефона, резервираш билет, изпращат ти смс с код на резервацията на бг мобилен номер и някой отива в най-близкия клон на ЦКБ на гишето на и-пей и плаща.
За наличността вече не знам, там ще трябва вие да го измислите.
Аз въртях суках и по-удобно и евтино от бг еър не намерих. Туй то.  Mr. Green По един букет за всички.

# 653
Честит ден на Победата!
Честит ден на Европа!

Като гледам цените на билетите се радвам, че ги купих в началото на годината.  Crazy
ГраГра, най-добре е май до А-дам. Като добавиш билета за влак от Германия до Холандия, става дори по- скъпо и пътя дълъг.
Маги, ще трябва помощ, особено след тоя порой сутринта ще има да расте тая ми ти мента.  Crazy Направо ми сравни люляка със  земята и не  ooooh!остана едно цвете на магнолията. Сега ще има да чистя.  Crazy

# 654
  • DE
Благодаря за съветите ви!

Реших се на БГеър...Нека подпомогнем нашенското Simple Smile

Лек ден   bouquet

# 655
Здравейте на всички в холандската тема,искам и аз да се представя и да се присъединя към вас,следя ви от доста време,но се притеснявах да се включа. Живея в Хилверсум на 20 км от Амстердам от почти 2 г ,имам бебе на 4 месеца Надежда, не работя ,мъжът ми работи от 11 г тук и двамата сме от България. Още свиквам с много от нещата тук,говоря езика малко нямам право да ходя на училище промениха закона точно когато си оправих документите в съседното село може ако имаш регистрация а тук не Crossing Arms
Ежедневието ми е свързано с малката,не е от спокойните бебета,гледаме си я сами и ме разбирате как хвърчат часовете .Имам малко познати, изпитвах до скоро носталгия,но като се прибрах това лято в БГ видях че живота си върви и без мен,всеки си е поел по пътя и аз прецених че щом живота ще ми е вече тук ще трябва да се нагодя със системата и живота тук.
Лек ден на всички Simple Smile

# 656
Добре дошла mirelailiya в дъждовна Холандия  Hug и слънчевата ни тема
Въпреки, че аз от по скоро съм тук  Embarassed

# 657
Хайде, девойки, честит ви мудердах!   bouquet Много да ви слушат и обичат.  Mr. Green
Голямо празнуване сте запразнили. Wink

mirelailiya добре дошла!   bouquet

Мопси, аз съм "вредна" булка  Laughing така ще ти опаса ментата, че ще се чудиш после как да я захващаш наново.  Joy Пък имам и един спец стронг хромозом на ген, който не позволява на алкохола да ми въздейства. Що мохито като водица мога да омАам.  Laughing

# 658
Добро утро момичета  Hug Hug
Поглезиха ли ви вчера?? Heart Eyes
Голяма ваканция,голямо лежане и релакc...доволна съм Laughing.Но се радвам ,че днес пак на училище.А и децата де.Емка вече няма търпение да започва-в голямото училище(както казва тя Crazy),но ще почака още мънинко.
Добре дошла Мариела  Hug
Мопси,дай насам малко мента.Мен комшийката ме зарежда,ама в последно време я ползвам за чай,че с тези мухита си уголемих дупарата Joy.А и в последно време съм на червено винце .....
Приятна седмица на всички,и дано е по -слънчева  #2gunfire

# 659
Здравейте, и ние в събота се прибрахме.
Голямо обикаляне падна, но пък много ми хареса в Швейцария.
Страхотна природа, наблегнахме на малките селца, музеи и забележителности на открито,
че да може и Мила да се забавлява.

Тя пък се научи д аплува самостоятелно там.
Много съм горда с нея, вече по-добре от мен плува. Embarassed

Аз ментичка си взимам от турски магазин, на големи букети я продават там.
Много използвам мента при готвене.

Меги, Емка след лятната ваканция ли почва?

mirelailiya , добре дошла!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт