Холандска тема - 39

• 37 939
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
  • La casa de Mickey Mouse
kate.t не очаквам, но имах нужда да си кажа болката, договора е постоянен да, работата е хубава, отговорна, но много добра, единственото отново не е по професията ми, а си имах мечта, че след поредното обучение на холандска земя, все пак може един ден да стигна до така желания Хагски съд, но все пак е само мечта...
работата е шеф отдел връзки с обществеността и реклама, отдела за който трябва да отговарям е от  около 20 човека, фирмата една от най големите и проспериращи тук
много плюсове и много минуси, ще си изкарам няколко безсънни нощи
мерси все пак

# 256
  • там
Кате,това училище Нутс за което пишиеш във Форбург ли е?

# 257
Кате,това училище Нутс за което пишиеш във Форбург ли е?

не, беше преди 4 години.
Ето тези училища
http://www.haagsenutsscholen.nl/cgi-oic/pagedb.exe/show?no=1
Ето таксите на едно от тях,различни са,нищо че са към една организация,имат различни такси.За миналата година,щом не са актуализирани,може да са същите и за тази,но не вярвам  Wink

De ouderbijdrage voor het schooljaar 2010-2011 bedraagt:
Bruto gezinsinkomen ..................................................       Ouderbijdrage
tot € 28.176............................................................................€ 230,00
van € 28.176 tot € 71.315 ........................................................€ 305,00
 boven € 71.315 .......................................................................€ 380,00

Най-близкото до Форбюрх е това
Nutsschool Bezuidenhout
Merkusstraat 19
2593 TL Den Haag

# 258
megan79  Twisted Evil Остави за датата ,ами раждането продълйи 28 часа!!!! smile3515   Добре ,че удържахме през Новата Година да се излюпим , хихи...

# 259
  • там

мерси,кате
нали се оглездам за ново училище Thinking

# 260
Леле, Корааааа  ooooh! Брррр! Ама поне датата е страхооотна! Аз съм родена на тая дата и много си я обичам  Mr. Green Mr. Green Да не говорим, че терминът ми беше за тогава също и аз много исках да сме на една дата с малчо, ама той си избра 7 януари, човекът  hahaha Сега и тримата с баща му сме родени през 5 дни и като се зародят едни рожденни дни - край няма  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 261
Не мога да ви наваксам. Тези дни ми видяха сметката съвсем. Мерт и той дежурен в тоалетната, чак от училище се обадиха, само за карнавала го върнах после, че не щеше да си тръгва, че другите оставали пък него нямало да го има. Ама сега тъкмо ваканцията се оправят нещата. Берк и той нещо се гътна, явно от батко си прихвана ама без тоалетна. Счупи ни се количката, днес тръгнах да търсим нова, Мерт реши, че искал пържени картофи, голямо обикаляне на града, всичко затворено преди обед. На края намерих му де, ама и айрян искал, е викам няма тука такова животно. После като видях, че сме загубили обувката на Берк лошо ми стана и в къщи. И сега нито количка имаме, нито обувки на Берк, пък с къв зор бяхме му намерили тези, всичките едни тесни, а той с тези пухкави крачета, че и с висок свод. Нещо ме е хванала депресията май напоследък, викам ще се връщам с децата в Бг, ама то ни насам, ни натам  ooooh!
Я кажете кои са тези сайтове, че нали съм фенка на интернет пазаруването, пък тукашните съм ги пропуснала.
Айде аз да си готвя зелето с месо, че да не ме привикват след малко  Tired

# 262
Фльор бравос!  Mr. Green Много се радвам, че се подредиха нещата. То не останало, стягаш ли багажите? Wink Сега и детегледачка да намериш и мъжО работа и ще се нагласите добре в Холнадията.  Hug

Дрехите на H&M преди ми допадаха. Сега от известно време, особено за момченца, асортимента им е отвратителен, грозни цветове, а и качеството развалиха. Zara и те нещо се излагат за момченцата...бе, цялата индустрия е насочена само към жената от най-ранна детска възраст.  Laughing Като гледам все едни красоти за куклите, а за господата нищо. Грозотиии, пенсионерски или несъчетаеми цветове.
Момчешките майки биха ли споделили от къде пазаруват хубави дрешки и обувки за момченцата? Сайтове също.

Rita01 добре дошла!   bouquet

Хапка тоя самоучител и аз го имам...нищо не струва, душа.  Whistling Като английско говоряща мога да ти препоръчам ето тези 2 сайтчета. От тях ще научиш много повече от колкото от него.  Wink http://www.valley-trail.com/Dutch_Course_1.htm http://www.dutchgrammar.com/en/?n=Grammar/DutchGrammar
Успех!  Peace
Голяма къръщина за един уикенд...но понякога вселената има други планове.

В едно файлче съм оформила цялото налично инфо за началното обучение в НЛ. Прибавени са и линкчетата към Йена, Далтон и Монтесори. При пускането на следващата тема, ако друг изявява желание да я пуска ще му го пратя, ако не аз ще ги прибавя.  Peace

Тъй като Монтесорито е зачекнато в темата  Laughing (не по друга причина) и само за сравнение, че всяко си решава за таксите. Ето го нашето квартално Монтесори...всъщност е само съвпадение, че е в нашия квартал, иначе е само то за града.  Mr. Green
Ouderbijdrage http://www.montessoribasisschool.nl/financien/ouderbijdrage.html … 7da70de0cb5c7a8d2
Extra kosten http://www.montessoribasisschool.nl/financien/leerlinggeb.-extra-kosten.html
Изедници!  Crossing Arms Аха-аха да се чукне хилядарката на година. В Далтън плуването ни е безплатно (беше, ходят само до определена група) и така годината излиза максимум 500 с екстрите.

Мини такова предложение ми се струва не е за изпускане.
Кора честито ти новогодишно подаръче!   bouquet
Шанел никакви депресии!  Hug Я, гледай какво е слънчице днес...обувки ще намерите и количка ще вземете.

# 263
  • La casa de Mickey Mouse
Leprechaun`s mommy ох нищо не схванах от таксите, месечни ли са или годишни и ориентировъчно колко излиза годишно

# 264
Mini, годишни са.  Peace И на мен училищните на фона на градини и ПСЗ ми изглеждаха месечни.
А вие защо сте решили да идвате в Холандия по принцип, ако не е лично. Ако мъжа ми не беше холандец, никога нямаше доброволно да дойда да живея тук.  След Испания климата тук ще ви се стори убийствен, хората студени, в общи линии сравнено с Испания е голяма скука. Храната няма да коментирам  Mr. Green. Мъжете не са за изхвърляне, ама пък ти си женена.  Laughing  Wink Казвам го заради предложението ти за работа. Хубаво е добре да помислиш.
Маги, при вас си спомням, че ПСЗ беше в пъти по евтина от тези при нас, а училищата са доста по-скъпи. Стана ми интересно и ходих да гледам таксите на едното Монтесори- 50 евро на месец + 2 евро за оставане на обед.
Ами аз съм направо щастливка с такса от 22 евро, безплатно задължително оставане и двуезично обучение.  Laughing
Далтон е 30 евро на година.
Явно и таксите са различни по провиции.
А плуването като беше безплатно, водеха ли ги? Ако ги водят и аз съм съгласна да им плащам още 500-600 евро допълнително да година.
Кора, честито ви бебче. Хехе и моя термин със Софи беше на 1 януари, но се роди на 8.
Nuts, значи се различават главно по форма на управление и субсидии.  Thinking Могат да ползват приници на обучение на различни системе Монесори, Далтон, така го разбирам аз.
Уфф,  юфката от съседния клас на  Софи е починала. На 43 години.Получила е инсулт.  Confused Ужас. Има две малки деца.  Confused

# 265
Хаха, Мопси, и аз като погледнах за плуване и други подобни това си помислих.
Ако ги водеха с удоволствие да им давам няколко стотин на година.

От това, което виждам училищните управи сами си определят някаква годишна такса,
цени за оверблейфа и т.н.

Офф, много кофти за жената. Ей това е най-гадното нещо.  Tired

Днес една майка на училище ми се хвалеше, че бил първия вендах на бебето й
в градина, въпреки че няма цели 3 месеца, толкова добре се справила.
Много била напред, на 14 ден вече хапвала плодово пюре, сега почнали със зеленчуковото
и я слагали да седи на столче.  Mr. Green Само на мен ли ми се стори странно не знам. newsm78

# 266

Хапка тоя самоучител и аз го имам...нищо не струва, душа.  Whistling Като английско говоряща мога да ти препоръчам ето тези 2 сайтчета. От тях ще научиш много повече от колкото от него.  Wink http://www.valley-trail.com/Dutch_Course_1.htm http://www.dutchgrammar.com/en/?n=Grammar/DutchGrammar
Успех!  Peace

И аз мисля така. Peace
Маги,ако имаш време прибави няколко думи за миделбар схол,видовете и сложи 1-2 линка и да приключим с образованието.

Ами аз съм направо щастливка с такса от 22 евро, безплатно задължително оставане и двуезично обучение.  Laughing
Далтон е 30 евро на година.
Явно и таксите са различни по провиции.
Да,така е,аз много ти завиждам за ранноезиковото обучение. Grinning
таксите на опенбар-а се определят на провинциално ниво,на другите-собствената им управа.Това,че едно не държавно  Wink училище работи по системата Далтон и е 50 евро на година по нищо не го сродява с друго училище работещо по същата система и имащо такса от 500. Peace
протестантското училище,в което ходи моето дете/такса 35+ около 200 на година/ няма нищо общо с протестантските училища,в който се влиза по наследство и таксите са колкото университетска година. Twisted Evil
Но има,много добри ъъъ вериги училища,да ги наречем,които имат страхотни образователни системи,извънучилищни дейности и са около 1000-1500 /всичко включено/ на година.
В такова, да сме живи и здрави искам да продължи .И вече съм си научила урока,че листа за чакащи е мноооого дълъг,трябва от рано да се действа. И ако до тогава не сме се изнесли от Холандия  Joy

Аз вече се обърках колко нови попълнения има в темата  Laughing ,за това на всички новоприсъединили се,добре дошли   bouquet
zoe,успех  Hug

# 267
kate.t, мерси, че питаш. Добре сме, днес по случай слънчицето направихме една дългааааааааа разходка.

Претършувах магазините наоколо за чай от мащерката, но така и не намерих. Добре че се сетих, че я имам за подправка. Mr. Green

# 268
Звезди, точно щях да ти кажа, че по суперите има прясна мащерка.
Може би ако си я свариш, ще получиш не лош чай.  Laughing

Мопси, тоя уоркшоп не ми се струва достатъчно гаден, хехе.
Току виж му хареса и ще се прецакам. Мисля, мисля....

За училищата - спирам до тук. Не ми се спори за очевадни неща,
описани ясно и точно.   Peace

Кате, ouderbijdrage в опенбаара се определя от Ouderraad.
Знам го от личен опит. Тоест дори и в тези училища таксите са различни.

# 269
Добро утри!
Хехе, Мила, права си. Ако му хареса, а и ако му се усладят къпкейковета като на моя. Колко кейкчета с ботъркрем изяде само.  Laughing Нещо в двора не искаш ли да промениш, да покопа малко. Малей ако прчете само какви пъклени планове замисляме да не ме върнат лятото преди табела Буграс.  Joy
Любопитна съм за записите.
Kate, да очаквам сходна цена. Laughing Това е един продукт, репективно не може на едното място да струва 50 евро, а на другото 500. Предполага се, че разходите на едно училище са горе долу еднакви и е неоснователно да има драстична разлика в цените, освен ако не са включени допълнителни услуги.  Peace
Звезди, пак ли чай търсиш?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт