Тема за храненето - с какво се храним ние и децата ни в чужбина

• 32 642
  • 434
  •   1
Отговори
# 285
Галче,какво ще правиш с брашно от мандиока?
най-лесно се обработва,както се прави парено тесто-може с масло,може с настърган кашкавал,може с яйца,може и без,но технологията е същата  Peace

# 286
Най-накрая опитах мляко от бадеми. Чудесно е, но мисля, че моето е подсладено. Ако и неподсладеното ми харесва, мисля да забравя за прясното мляко.

# 287
Най-накрая опитах мляко от бадеми. Чудесно е, но мисля, че моето е подсладено. Ако и неподсладеното ми харесва, мисля да забравя за прясното мляко.

Готово ли го купи? Не знаех, че продават и други млека освен соево.

# 288

Готово ли го купи? Не знаех, че продават и други млека освен соево.

Да, от Whole Foods, което е верига магазини тук в САЩ.  Беше в хладилника и имаше неподсладено, ванилово и original, което купихме ние. И преди бях виждала бадемово мляко, но беше по рафтовете, тоест с консерванти, и аз го подминавах.

В хладилниците имаше и кокосово, разредено предполагам.

# 289
Галче,какво ще правиш с брашно от мандиока?
най-лесно се обработва,както се прави парено тесто-може с масло,може с настърган кашкавал,може с яйца,може и без,но технологията е същата  Peace

Аз мислех тази рецепта да пробвам: http://veganmania.com/recipes/index.php/desserts-and-sweet-thing … -chocolate-fudge/
Но твоето предложение също ми харесва. Можеш ли да ми обясниш малко по-подробно как точно да го направя това парено тесто и как да го приготвя Rolling Eyes

# 290
Много интересна тема.
И аз си заквасвам кисело мляко и става супер.
asyalein аз заквасвам 3,5% и ми става супер. Обаче гледам да купувам tradition hergestellt, а не от längerhlatbar. С H-Milch не съм пробвала изобщо. Обаче млякото става супер. Аз си купих от Бг Био кисело и ползвах неговата закваска. Честно казано се чудех колко е Био, защото преди да го заквася стоя 3 седмици в хладилника ни затворено и нищо му нямаше. После стоя още 3 отворено и пак нищо му нямаше  Mr. Green Накрая го изхвърлих защото се престраших да ям.
Аз съм виждала рецепта да си направи човек сам бадемово мляко.

# 291
И аз веднъж правих бадемово мляко, но останаха страшно много смлени бадеми после. Нямах идея за какво да ги ползвам и ги хвърлих. Rolling Eyes
Вие как процедирате - какво ги правите после остатъците от бадемите или друг вид ядки?

# 292
И аз веднъж правих бадемово мляко, но останаха страшно много смлени бадеми после. Нямах идея за какво да ги ползвам и ги хвърлих. Rolling Eyes
Вие как процедирате - какво ги правите после остатъците от бадемите или друг вид ядки?

Мъфини, кукита. Или слагам в овесените ядки за закуска. Но и аз не правя мляко в големи количества.

Напоследък предпочитам кокосовото. Но, него си го купувам готово.

# 293
бадемово мляко не е лошо, доста по вкусно от соевото. Предполагам че е добра алтернатива ако човек пие мляко и закусва сериали с мляко всеки ден. Аз по принцип не си падам по млякото, пия го само с кафе, така че отдавана не сьм си купувала бадемово мляко. Откривала сьм го и в други магазини освен wholefood. Интересно ми в САщ, wholefood сьщо ли минава за доста скьп магазин. В Торонто май има само 2 магазина и единият е в доста скьп квартал, по очевидни причини. Малко е тьжно, че здравословното хранене се свьрзва с високи доходи.

Исках да ви споделя нещо което ме накара да се ококоря. Преди 1 седмица, пазарувам в един магазин и видях че продаваха торби с краставички, тип корнишони. На торбата имаше надпис Fat free and low in calories т.е. ниско калорични. Щях да падна като го прочетох. Мисля си, този народ съвсем се побърка, от всички възможни зеленчуци, краставиците са последните, за които трябва да се тревожим.

# 294
Бадемово мляко, ето такова съм виждала в доста от големите супермаркети http://www.tastethedream.com/products/category/360.php, но не съм купувала. На мен от ядковите ми харесват мляко от пекани и от лешници /стават с вкус на мока или капучино/ и от орехи Flutter И мен без подсладител са ми блудкави. От кашу и бадеми нещо не ми допаднаха. Подслаждам с петмез от фурми, ако имам в наличност. Иначе с мед или захар Peace

# 295
Галче, парено тесто - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=444.0
вместо брашно ,слагаш мандиока,а може да добавиш и настърган кашкавал-така получаваш Pão de queijo-най-лесната рецепта за мандиока
инъче има и сладки варианти,и супи,и кремове,....използва се както вместо брашно,така и вместо нишесте  Peace,предимството му е ,че е безглутеново!

# 296
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Pão de queijo-най-лесната рецепта за маниока

обожавам ги тези хлебчета. само заради тях купувам маниока  Crazy

Петка и аз 3.5% заквасвам  Peace
незнам защо се получава така при мен  Rolling Eyes

# 297
мамагемелар, много благодаря, прекрасно изглежда Flutter. Днес вече правих ей това хлебче http://homecooking.about.com/od/breadrecipes/r/blbread16.htm, но като го изядем, ще направя рецептата за маниоката Hug

# 298
Интересно ми в САщ, wholefood сьщо ли минава за доста скьп магазин.

Да, скъпо е. Съседният град до нас е известен с милионерите си и техният Хол Фудз е  ум да ти зайде в количества и разнообразие, за цени пък да не говорим. Внимателно си подбирам какво да си купя оттам.

# 299
Хол Фуудс наистина държи високи цени,но пък какво разнообразие...Не крия,че ми е любим хипермаркет и мога с часове да обикалям,оглеждам,пазаря.Винаги,дори в неделя, е пълно с хора.
Щанда им със сладкарските изделия е миам-миам(горещо препоръчвам Тирамусуто,направено с инстинско маскарпоне,трицветните мусчета са също страхотни),за разлика от останалите хипермаркети,където плащаш и очакваш тортата да е поне на половина вкусна,колкото изглежда.Уви,сухи безвкусни блатове,направени от прах яйца/сухо мляко,евтин крем и боичка за хубост.

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 03:11 от Coquelicot*

Общи условия

Активация на акаунт