Тема за храненето - с какво се храним ние и децата ни в чужбина

• 32 642
  • 434
  •   1
Отговори
# 330
И аз държа всички неща в буркани ( е не са стъклени), но от майонеза- вършат ми страхотна работа. Там стоят и сухите гъби и подправките- запазват се перфектно. Спомням си баба ми си държеше ориза в хладилника заради тези молци.

# 331
  • Калгари, Канада
sophiemmaspencer, явно не си ни разбрала замисъла, но и ти пък как ядеш салата без мазнина Wink Шегувам се, супи и салати се хапват разбира се, както и барбекю (друг е въпроса, че си подбираме месото и не го ядем всеки ден)  Laughing
Аз щях да споделям за пържените картофки, вместо тях като ви се приядат или се приядат на децата ви, може да си нарежете на тънки филийки предварително обелени, измити и подсушени картофи, нареждате ги в една по- голяма чиния (само гледайте да не са повече от два реда наредени, че иначе остават малко сурови), заливате ги пожелание с малко (не да плуват, просто няколко капки) разтопено масло или олио - какъвто вид си използвате, захлупвате и в микровълновата на програмата за картофи; за 15-тина минутки са готови, пожелание малко настъргано сиренце и да си оближеш пръстите (без да си пържил).

Благодаря за отговорите за ядките  bouquet
Solley, благодаря за линка за тигана  Hug

# 332
Аз давам на Калин да яде картофи по ресторантите- той така или иначе изяжда 4-5 картофчета.
Но не бих готвила в микровълновата. Същата рецепта става и за фурна  Blush

# 333
Всичко крия в хладилник откак имахме кухненски молци, които ужасно обичат ядки. Ужасни гадинки. Според свекърва ми това е недостатък на купуването на органични продукти, които не се третират за молци, и наистина ми се е случвало в неотварян кускус примерно да се пръкнат молци.  Sick
Kус кусът не е ли вид паста, т.е. хлебно изделие, или се загубихме в превода?

Молци са ми се случвали само в ориз, боб, леща и прочие, никога в ядки, а имахме много домашни, респ. нетретирани за нищо. В купешки също никога.
Аз искам да попитам някой използвал ли е това чудо- beluga linsen
Не че ми е толкова важно, по скоро от любопитство бих пробвала, като другите видове леща ли се готви?

# 334
май само в Бг казват на онези макаронени топчета кус-кус newsm78,инъче той си е зърнен продукт,не-суров,обикновено пшеничен грис,на пара приготвен,след това сушен-има различни по големина зърна,както и царевичен и оризов кус-кус,но оригинално си е марокански пшеничен  Peace
такава черна леща не съм яла,ще потърся,че съм фен  Simple Smile

# 335
Ами макароните и те са направени от зърнени продукти Peace

# 336
И мексиканците имат същите топчета , на които ние викаме кус-кус. Точно с тях от магазин си бях донесла гъгрици

# 337
Зрънцата кускус се правят от грис,а макаронените изделия-от брашно  Peace
Беркукес са зърна, получени при същия процес, но по-едри.-не им знаех името/тук и такива купувам,даже повече ми харесва/

http://bg.wikipedia.org/wiki/Кускус

# 338
Всичко крия в хладилник откак имахме кухненски молци, които ужасно обичат ядки. Ужасни гадинки. Според свекърва ми това е недостатък на купуването на органични продукти, които не се третират за молци, и наистина ми се е случвало в неотварян кускус примерно да се пръкнат молци.  Sick
Kус кусът не е ли вид паста, т.е. хлебно изделие, или се загубихме в превода?

Ааа, аз в този световен спор кускусът паста или е зърнено няма да се меся Simple Smile  Само да ти кажа, че не го смятам за ядка, а молци сме имали както в ядките, така и в зърнените. Молците и двете много обичат.

# 339
Честно, понякога се чувствам ето така  Shocked като чета. Много се изпада в крайности. Плодов сок е лошо да се употребява, но нутела е о.к. Има и още, но не ми се занимава да търся в момента.

Тъй като тия камъни са по мене да уточня- учителката на сина ми държи всеки ден да носим сок, а Нутела купувам за палачинки веднъж на няколко месеца. Има разлика нали? Плюс това никъде не се говори за крайности, но ето тук Анет ме подсети за кремообразният мед, който миналата седмица смесих с малко тахан и го използвам за заместител на забраненните ядкови масла в училище. Сина ми е капризен на ядене и темата ми е супер полезна.

Благодарности на всички за идеите!  bouquet

Хол фуудс за някои неща е по-скъп, например споменатата кокосова вода в Трейдър Джо е $3.69, в ХФ е $5.99, но пък нещата на булк са по-евтини. Лично най вече тях пазарувам от там, а и най-близкият им магазин е на 25 км от нас така че ходя веднъж на няколко седмици. Имам други алтернативи в околността за седмичен пазар, а плод/ зеленчук лятото ходим сами да си ги берем от ферма, защото са  много по-вкусни, а и по-евтини. За мен органик храните са с?, не купувам само такива, но пък има голяма разлика в качеството предлагано в Уолмарт и в местният Уегманс например.

Кой каза за тирамисуто в ХФ, it's the best. Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 04:00 от benson10

# 340
Мамамиа момичетата са писали вече за ядките но и аз да кажа. Държа ги в хладилника защото много бързо ми замирисват на гранясало.  Wink

Искам да попитам нещо. Вчера попаднах на едно видео с д-р Емилова и тя говореше за киселото мляко. Каза че Lactobacillus bulgaricus не може да вирее извън Бг и дори човек да си го вземе от Бг и да заквасва с него след няколко пъти млякото вече не се получава и бацилът е умрял вместо да се размножава и развива.

Може да ви се стори много глупав въпросът ми но наистина на тази тема нищо не разбирам та питам: С какво е заквасено тогава млякото извън Бг защото тук примерно никога не съм виждала в съдържанието да пише Lactobacillus bulgaricus. Аз дори в Бг не съм сигурна дали в киселите млека има Lactobacillus bulgaricus.

Ние вземаме пробиотични капки но съм изхвърлила кутийката а на шишето пише само инструкции за дозата но мисля че пишеше че съдържат Lactobacillus без да пише bulgaricus. Може ли да е друг бацил или си е нашия?

# 341
Не знам колко е вярно това за бактерията, но използвам суха закваска за мляко, в която има 3 вида заквасващи бактерии и една от тях е  Lactobacillus bulgaricus. Ако използвам като закваска от самото кисело млшко не се получава нито същата консистенция нито същия вкус ( киселото мляко става с много суроватка и малко по-раличен вкус)

# 342
Оф,тя Емилова по всички въпроси компетентна  Stop имам лични впечатления,ама ще ви спестя коментарите си,че не е тема на темата Simple Smile
доколко оцелява нашата бактерия не знам,но знам,че не само тя е важна за киселото мляко по БДС,а и Streptococcus thermophilus също,както е важно и съотношението между двете/влияят си една на друга един вид  Thinking
аз съм заквасвала с пробиотичната закваска на Дафлорн,но след ползване на опаковката за 2л,после заквасвам поне 4-5 пъти от самото кисело мляко-ами,не знам къде е ключа за бараката,но следващите подквасвания са ми по вкуса,така както едно време млякото от стъклените бурканчета с фолиото отгоре  става.Но разбира се,зависи и от млякото Peace- през късно лято,когато кравата на комшията е вече изпосталяла горката и започва да я храни и с фураж,тогава вече му се променя вкуса  Rolling Eyes

# 343
Според мен го сгъстяват с нищестета и няма никаква бактерия. На някой млека тук си пише, че е с бактерия. Продават и едно, на което пише, че е истинско българско кисело мляко. Приятелка ми е казвала, че си е вземала от него и си подквасва и е станало.
Аз лично си взех закваската от България

# 344
  • ENGLAND
Titina, откъде я вземаш тази суха закваска? Искам да си направя истинско кисело мляко, а не тукашните кремчета.

Общи условия

Активация на акаунт