Отговори
# 210
здравейте Simple Smile

да се почерпите от нас  bouquet

Целувки на всички! Снимки сигурно утре ще кача.

# 211
Честито на Симеон на мама jarebi4ka, Анита на мама lilisha, Камен на мама Darina21, Ева на мама venie Hug. Лина и Боби, да ги изпапка човек:)) Лори, браво, Оправна мома, по нощите торта, пък Бобчето   хулиган, мама ще рита:)) ДЕйзи, и Росен е на млечно само кърма, а първия зъб изби на 5-я месец, и  досега млченото ни е кърма а има  осем зъбака. Не е от това, и не се притеснявай, бебе без зъби няма. На моя братовчедка синковеца  след година и няколко месеца извади зъбки, вече  е на три почти:) Миме,  Пепи е страхотен с тези сини очички, и толкова усмихнат Heart Eyes. Още после ще пиша:)

# 212
Добър ден и от нас!
Честит 1-ви Рожден ден на вчерашните и днешните рожденници! Бъдете живи и здрави мили деца.

На мамите весел празник!

Тука пак е станало грозничко, надявам се "вслушате-вчетете" в постовете на Амидалка, Дейзи, Надето,Галето.... и пак да си стане както преди.

Страхотно пране сте проснали снощи. Много му се зарадвах.
За зъбки- не давам нищо. А може би няма да е зле да пробвам нещо,барем спи повече нощно време.
Бенджи, съчувствам ви за спането
Еспинозка, съвсем скоро ще почнете и крачки да правите. Венци по същия начин беше. Първо се застояваше без да се държи и после почна да се лъже по 1-2 крачки. Сега е толкова бърз, особено като види отворена врата. Очаквам всеки момент да почне и да бяга... Laughing
Зелда, питката е станала чудесна. Браво за избора ви. Нашия прощъпулник ще го правя на РД
Ад-и, "голямата" питка за която пита- тук по нашия край прощъпулника не е известен,в този си вид,който го правят повечето. Тук като направи -1-2 крачки само детето, се раздава "малка" пита само на проходили деца. После като почне да ходи се раздава "голяма" питка вече на близки и роднини. За здраве и за да ходи стабилно и да не спъва.Всеки който си отчупва парче трябва да подскочи.
С количката, излизала съм...но като цяло избягвам. Трудно е ,а и имам чувствтото,че ще й счупя предните колела. ooooh!
Храната- ядем с песнички. Старая се да не пасирам вече, приема се засега,но зависи от яденето. Ако е основно от месо, пасирам иначе не можем да се наядем цял ден. Дъвчи упорито и не приема нищо друго в устата си докато парчето не е сдъвкано, а с месото не се справя още. Иначе супичките, рибата, кюфтетата от кухнята мачкам с вилица.
Закуска- към 8:30- 9;00ч. Попара с 3 сухара,масло и сирене. От време на време каша. На обяд основното от ДК, за следобедна закуска - изварки от Лидл, кремовете от кухнята не ги яде. За вечеря към 20ч му давам супата. И после към 20:30ч му давам да суче за приспиване. Не че действа вече.Рядко вече заспива така. Като се насуче го пращам в кошарата и гася лампата. Дивее още известно време и заспива. Обче трябва да съм в стаята. Посред нощ,оаче задължително трябва да го взема при нас на спалнята и да суче,иначе не заспива....
Лори, браво за феното.  Hug
Дейзи,радвам се че са ти уважили кашата...  Laughing

Спирам,че се улях и сигурно съм пропуснала някой, но моля да ме извините,не е нарочно!

# 213
Честит празник на малките вече големи слънчица Симеон, Камен, Анита и Ева! Пожелавам им усмихнато детство и щастливи игри! На майчетата им- да са най- щастливите мами на света!

Цун и гуш за всички!

# 214
Едвам смогнах да ви изчета Mr. Green, голяма раздумка сте си спретнали посред нощите newsm10
Много Ви Благодаря за отговорите на ? за зъбките и геловете, забравила съм да спомена че и Пансорал съм измазала 3 туби Embarassed
Имам кабел за Фотото,ама нямам време да кача снимки Mr. Green
Готвих една манджа,дано Борянка да я уважи,че иначе ще яде безвкусно пюре на Ганчев,че друго нямам!
Продължение....
Уважи ми манджата наполовина,но дохраних с зеленчуково пюре на Бебевита(имала съм се оказа Simple Smile)
Малеее, Еспиноза браво на Соня Heart Eyes, добре си хапва сутрин детето, а как не те мързи толкова рано да й правиш попара(чакай да ме не чуе Борянка и тя да скокне толкоз рано и да иска попарка Joy)
От попарата повече от 2 сухара не ядеа пък понякога и толкова няма,ама си изглежда супер за сега пък макар и само 8700 и 74 см Party
Лори, браво за Опитите ти с тортичките Hug, май ще се пробвам и аз някога,ама кога ли Thinking
А За Боби и страшният Снежен човек,ами и мен би ме било страх от такова чудо,а каво ли му се сторило на маллкото човече newsm78!
Снежи, Миленка, Стани страхотно пране сте проснали,а Нелина е много Фешън с тез обици Laughing
Мимозка, голяма е терца тоз Пепи, как знае да позира Heart Eyes Laughing
Зелда, аз намачквам с вилицата много хубаво и се получи,че и мойта не искаше ако не е пасирано, иначе вода пие много заради бъбреците(да се изчистват бактериите,които се развиват от задържането на урина в бъбречето)
Иии не на последно място Честит Рожден ден на деншните ни сладури Heart Eyes Hug
А мамите им да минат да почерпят Naughty

и за прекрасните им майчета:

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 12:37 от nadejdata

# 215
Здравейте, и аз от днеска съм с адски болящо гърло, чак все едно иглички ми забиват, как пък винаги 3-4 дена след детето и емне ме ударя, а уж си имам имунитет а кажете  #2gunfire

Както и да е, радвам се на активността, нищо, че беше провокирана от спор, но все пак в спора се ражда истината, надявам се , че горчилката скоро ще отмине и всички ще се вразумят в името на децата ни  Peace

Честит рожден ден на Монето на Яребичка, Ева на Вени, камен и Анитка

# 216
Просссс
от РД

За сега толкова Mr. Green

# 217
Мамина сладка Борянка  Heart Eyes Наде, и двете дечица са ти чудесни  Hug

А Бобо в снега, Боби на Снежи и Пепи на Мими  - чаровничетата ни те  Heart Eyes

И да не забравя малката сладурка Лина  Heart Eyes

# 218
Хора, мен продължава да ме мързи зверски ... Да се постопля вече, че ми омръзна!  #Cussing out
А както го дават утре максимална температура - 10 градуса съвсем ще измръзнем!

Честит рожден ден на днешните сладури! Нека растат много здрави и послушни деца!

Да знаете, че всички дечица са много сладки!  Heart Eyes

# 219
Честит рожден ден на Ева на мама Вени,Симеон на мама Яребичка,Анита на мама Лилиша и Камен на мама Дарина!Да растат здрави и много щастливи деца!

Amidalka, да оздравяваш бързо, че не си е работа да си болен.

Лори
, браво за феното само така и повече никога да не го помирисвате дори, а това да са лоши спомени в миналото.

Фонданът
, аз сама си го месих, даже качих пробна торта във ФБ, общо взето украсата ми не беше на ниво, но пък точно фондана добре ми се получи и успях да го просна на тортата отгоре. Иначе вярно е голямо месене и много лепне в началото, по едно време си мислех, че няма да мога да го отлепя от пръстите си  ooooh! Не мисля да купувам готов, за следващия път би трябвало по-добре да ми се получи. Правих един с лимонтозу, което служи и за консервант и издържал увит в свежо фолио около 2 месеца в хладилника.

Песл
, не мисля да давам приспивателно на детето, то не се е води такова. Гледам да не е вредно и т.н., затова се ориентирах към хомеопатичните, но накрая ще ида при един класик, пък дано той поне намери решение на дерта ми. Ама и ти да не спиш повече от 3-4 часа на денонощие, при това не без прекъсване, а сборно в продължение на 1 година и ти ще почнеш да се чудиш за решение на проблема. Това ми действа на психика, на самочувствие, на нерви, правя изблици посред нощите и с таткото сме се карали в 3 посред нощ например  Confused

Дейзи, пробвали сме я всякак и в кошара и при нас. Ако я сложа при нас е даже още по -зле, почва да се катери отгоре ми, а не са си спи кротичко между двамата. Бърка ми в очите, ушите, дере ме най-целенасочено и чака да я взема, затова ми се покатерва на главата. Та в момента се приспиваме на ръце, оставям я в кошарата и до 40 мин пак е цъфнала  ooooh! Tired

Ама стига съм ви досаждала, че сама от себе си се отегчих с това спане и само ви надувам главите за едно и също всеки път.

Видях големи сладури. Снежи, много пораснал Боби, като едно момченце е. Пепи, пък такава фога е, че не е истина, а Лина пък е толкова нежна и красива, Бобо в снега е голям уникум, и един такъв хитър поглед вкарал  Heart Eyes

Борянка, е много сладка рожденичка, а баткото изглежда много горд Simple Smile

# 220
Бенджи, все ви мисля с това неспане  ooooh! Само мога да си преставямкакво ти е на главата..дано с времето оправи Красуна съня, на мен ми казваха че около годинка се нормализират нещата, ама пък има и ходя, дето ми казват неща от рода на три годинки... Rolling Eyes Явно при всяко е различно, имам познати с бебета от как са се родили си нанат цяла нощ без да шукнат/все си викам е тез майки само ако се оплачат нещо са за бой/ Дано хомеопата наистина намери някакво решение  Praynig/ама ити давай по-често Крисуна да я виждаме де, тази малка Теменужка  Heart Eyes/

# 221
Честит празник на вчерашните и днешните рожденици и техните семейства! Hug

# 222
Честит рожден ден на Ева, Симето, Камен и Анита! а растат здрави и щастливи дечица! Честит празник и на мамите!
Пепи, усхилен синеочко,сладък! Hug
Наде и тримцтаа сте страхотни! Да сте живи и здрави! А и манждичка е хапнала Party Мамина душица, златна! Това е супер,че пие доста водичка,за нея е особено важно, а Крис с 300 зора,колко го мъчех и все си буташе шишето, явно кърмата му е била в повече и достатъчна, за да си набавя течностите. Сега пие от шише с мек накрайник,е понякога с епозадавя,като реши  междувременно да си почеше венците с него Mr. Green
Зелда, Крис доскоро беше същия- иначе оризовки си гризкаше и си го дъвчеше, но пюрета с по-едри частици не ядеше. Хляб ми отказваше категорично доста време,дори не искаше да го хване в ръчичката си и правеше отвратена физиономия. От едно известно време обаче започна да харесва на баща му хляба от брашно от шпелта и все по-често искаше корички да си гризе,особено когато ние с баща му се храним и днес изяде почти 1 голяма филия сам Shocked И то на едни големи хапки, много му се смяхме с татко му Laughing Предлагай му редовно нещо да си гризка- хляб,или оризовки,или нещо друго,на което му харесва вкуса и ще видиш,че съвсем скоро ще прояде не само пасирано Wink
Бенжи   Hug,  не знам как да помогна,стискам палци бързо да й мине неспането на Краси,наистина не мога да си представя какво ти е от това редовно недоспиване и стрес...
Лори и Миленка бързичко да се оправят, няма време за болести! Hug
А за снега - блазе ви. Тук така и не е наваляло още,затова ние отидохме при снега,но беше много за кратко. На Крис му беше много весело като го гледаше,но снежен човек не е виждал още де,не знам как ще раегира. Нищо, в София ще му направим,живот и здраве Simple Smile
А Бобо си ни е геройче,разбира се,че няма да го подуши повече това фено! Hug
Това се сещам засега,извинявам се,ако съм пропуснала нещо,не е нарочно!Цуш за всички! Hug

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 14:59 от Totoni

# 223
  • София
Oooo, пак е имало доста писане....! Wink Не мога да ви изчета - Али взе че се събуди докато свърша... Сега със сигурност ще забравя куп неща, но да пиша само най-важното преди да забравя и моля, извинете лекцията, но ме е страх за другите и за всеки случай Peace:
Хомеопатия - докато Дария беше бебе давах на поразия каквото педиатъра предпише за зъбите - все хомеопатия - Хамомила, Арника Монтана, Вибуркол свещички! Всичко действаше докато не дойде време на кътниците....
Сега откакто ходим на хомеопат, разбрах, че всичко е строго индивидуално и че трябва хомеопатът внимателно да подбере най-подходящото и то в съответната потенция за конкретния човек! Ако е така, наистина хомеопатията е напълно безвредна и даже помага да се гради имунитет за в бъдеще! Нашата хомеопатка е твърдо против тези смесени хомеопатични препарати по аптеките, а защо точно, не помня. По принцип, ако на здрав човек се даде неподходящо хомеопатично лекарство, може да има обратен ефект, особено, ако е по-чувствителен. (Всъщност, те така ги тествали - ефектът какъв е в/у здрави хора.) Затова е редно за хомеопатия да се ходи само при професионален хомеопат (за предпочитане, лекар), а не да се прилага самолечение. Peace Няма да влизам в подробности, но с Дария съм направила грешка като бебе с тези безкрайни дози и май виждам сега откъде са дошли някои проблеми...
С Али дотук съм имала само една тежка нощ от зъби и следващия път вече имах необходимото хомеопатично лекарство. Дадох 2 перлички следващата нощ и след 10 -20 мин. Али си заспа и нямаше повече проблеми. Сега винаги имам на нощното шкафче, но внимавам да съм сигурна, че наистина има нужда.
Зелда, и Али се дави от по-едра храна. Peace Все едно ще повърне! Изчаквам да поникнат повече зъби, за да пробвам нещо непасирано.... Пробвах да й дам да пие с накрайник, но не става... - май го има за играчка, защото се дърпа и не иска да го смуче , а само да си играе с него... Wink
Снимките ви са прекрасни (няма да изреждам, че ще се объркам съвсем, а не искам да пропусна някого)!
Това с неспането е ужасен бич според мен! Доколкото знам води до всякакви депресии и други подобни... Аз поне хич не издържах (леко откачена през деня тоест... Rolling Eyes), когато бяхме така и ние и затова съм пробвала всичко, което се сетя, за да се спасим! А това за построяването на ритуална зала е супер лаф, Бенджи! Ще го запомня! Wink

# 224
  • София
Честит първи рожден ден на днешните рожденици! И честито на щастливите родители, добре да се почерпите!
По темите- за зъби нищо не мажа, не вярвам в хомеопатията, за неспането мога да напиша книга- ето не е спал цял ден, събудил се е към 7  Tired.

Да питам- само Пухан ли не яде корички хляб и пр., в смисъл като оставя пред него някаква храна не се сеща да си я сложи в устата, въпреки демонстрациите ни  Praynig.

Снимките
ви са страхотни! Мимозка, мъжът ми като видя Пепи на една снимка до един компютър в първия момент го помисли за Аспарух  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт