МАЙчета се цупят и реват , бели малки зъбчета растат!

• 33 464
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
Марте споко!И ние сме от "бавно развиващите се"  hahaha Радвам се ,че всичко е наред след инцидента  Hug
Гери Браво на Еди!Той много неща вече е научил!
Хоуп Този Лолкър и на мен много ми харесва.Но този момент ми изглежда тооооолкова далеч! Laughing
И аз още не мога да повярвам,но-да!Наистина заминавам!Е,нямам още билет,така че не е много сигурно  hahaha Иначе отивам при родителите ми в Нигерия и вълнението е голямо Crazy
Ваксините за там са само препоръчителни,та още се чудя какво да правя....истински обаче ме притеснява дългия път.Голяма мъка ще е сигурно.

# 91

Момичета..какви гърнета са ви в главите?!  #Shocked Нали знаете, че на тази възраст този рефлекс изобщо не е осъзнат и дори да постигнете някакъв ефект, той ще бъде крайно съмнителен и въз основа на това, че вие знаете, че примерно детето има изхождане след закуска  Wink

Махането на памперса и приучаването на гърне стават много лесно, бързо и от раз след втората година на детето.

И аз съм на това мнение.

А за времето - завиждам ви за 17 градуса топлото, щото обичам топло, но пък тук от два дни е зимна приказка. Днес като ходих в парка не можах да се нагледам - бяло докъдето ти поглед стига. Само тук таме отстрани се виждат зелени иглички на боровете, иначе и те затрупани. Не се вижда нищо друго, само бяло и бяло... Отдавна не е била такава зима и такъв сняг! Мартина се въргаля като невидяла и на места и стига до врата направо.

Марте, добре, че се е разминало бързо това с лепенката. Мен много ме е страх от задавяне и това  са ни вечните (и почти единствени до сега) препирни с ММ (аз също често се задавям, та може и за това да ми е фобия). Той ме смята за луда майка-орлица. Вчера даде на Ники парче ябълка и той отхапа половината парче. Аз като се втурнах, щях да му пробия бузите да ги стисна, за да го извадя бързо парчето. ММ вика "Абе ти луда ли си, ше го изплюе, как ще го глътне според теб. Айде опитай се ти да глътнеш такова парче (тоест голямо)." Еми аз мога, кво? И после не ми говори известно време...

Теди, и аз много ти завиждам и се присъединявам към въпросите на Хоуп. Къде точно ще ходите, по какъв повод и кога? Ей така на почивка ли? Не се ли притесняваш с бебе чак там да ходите? Както е казала Хоуп, вижте какви ваксини ще са ви нужни за там.

П.П. Аз докато пиша, Теди се вкючила.
Теди, родителите ти в Нигерия ли живеят? За първи път ли ще ходиш?

# 92
SYMa Баща ми работи и съответно живее там повече от 20 години.А майка ми сега е при него за 8-9 месеца.Аз съм ходила май 3 пъти,но последния беше в 3 клас  Laughing Притеснявам се,разбира се.Но най-вече за пътя,иначе отивам на цивилизовано място с всички удобства.Мисля да остана месец-два.Лошото е,че ММ няма как да дойде и много ще ми липсва!

# 93
Марте, добре че беше твоя отговор за Магеланка, че аз се притесних яко и до сега принтих разни въпросници за психо-моторно развитие на бебета и изпаднах в шок!  ooooh!

Филип може да прави само :
- боц;
- да пляска с ръце за браво (само когато е на кеф да го прави),;
 - да се хили като ряпа и да лети напред-назад с паяка и съответно да рови в шкафове, да събира прането когато е простряно на сушилнята в хола, да ми краде чантата и да и смуче дръжката и други "високо интелектуални" действия!!!  ooooh! ooooh! ooooh!
Нито прави това с "мием ръчички", въпреки , че съм му го показвала много пъти - обича аз да му го правя и се киска, но не го прави сам; не пълзи, не става сам от легнало в седнало положение, не прави здрасти и не показва колко голям ще стане!
- понякога дава пет като му дадеш ръка и той пляска върху нея.

Оф, честно много се притесних изведнъж...тук живея толкова изолирано, че не мога да го сравня с други деца на неговата възраст и си мисля, че всичко му е ок, а сега като чета вашите деца колко много неща правят и направо....  ooooh! Да говоря ли с док?  newsm78

# 94
Теди, супер! Ехеее, колко време ще стоите. Завид-завид. Сигурно черна ще се прибереш. И май сте избрали най-хубавият период откъм климат (в момента е такъв), нали?
След като баща ти от 20 години е там преполагам сте запознати с всички мерки, които трябва да се вземат относно здравето, но аз да си кажа - вземете всякакви репеленти, кремове, лосиони и т.н. против комари, че много коварни с голяма опасност от малария. И дрехи с дълги ръкави и крачоли. Хоуп май и тя каза, пийте само бутилирана вода и никаква съмнителна храна, купена по улици и евтини ресторанти. За ваксините -  то зависи в кой район точно ще ходите, но съм чела, че въпреки че не се водят задължителни, за някои райони е абсолютно препоръчително да се направи ваксина за жълта треска. И полиото на Марти сте сложили, нали (онези трите приема на Пентаксима)?

# 95
Оф, честно много се притесних изведнъж...тук живея толкова изолирано, че не мога да го сравня с други деца на неговата възраст и си мисля, че всичко му е ок, а сега като чета вашите деца колко много неща правят и направо....  ooooh! Да говоря ли с док?  newsm78

Хоуп, ти полудя ли бе, жена? Какво си се запритеснила. Това, че някои бебета правят тези неща, не означава, че другите са назад в развитието си. Аз честно да си призная не съм учила Ники на нито едно от тези неща (боц, пляскане, здрасти, миене на ръце и т.н) и той съответно не прави нито едно от тях. Все пак това са неща, които трябва да ги види отнякъде, тоест някой трябва целенасочено да го учи на тях. Не е като яденето, седенето, изправянето, гризането на предмети, ровенето в разни неща, дърпане/бутане на предмети, хващането на предмети и т.н. - все естествени "пориви", които и без да го учиш би трябвало и най-вероятно ще прави. Ако тях не прави, тогава можеш да се притесниш.

# 96
SYMa,Хоуп Благодаря ви за съветите!
ще взема такива неща,въпреки,че ние никога не сме се имунизирали,не сме ходили никога с дълъг ръкав,с нищо не сме се мазали и не е имало проблем.Е,да!Били сме малко по-големи.Майка ми ще се консултира с докторка там,но като четох,че противомаларийните хапчета имат странични ефекти,нещо не ми се иска да ги давам.
И да!Времето там сега е супер!Топличко-както аз обичам!(то винаги е топличко де...но сега не вали)

Хоуп какъв доктор???не се вкарвай във филми! Hug

П.П. Сложили сме Пентаксима Peace

# 97
Хоупи...Рая не прави нищо от твоите изброени,ти за другите неща се притесняваш.А тя дори не може да стои съвсем стабилно седнала   ooooh! Laughing

# 98
Благодаря за пожеланията за моето мило! Направих му разни изненадки и беше мнооого щастлив и очарован!  Heart Eyes
Честита месечинка на Габи, Симонка, Павел, Митко и Йоана!!!   baloni baloni baloni Да са  много здравички и веселички!!!
Всички болнички да оздравяват бързо!!!  Hug

От 3 дни се опитвам да ви изчета и все не успявам  Embarassed Цял ден лекции, където ни затрупват с инфо, после бебе, къща, готвене и т.н. Малко съм гроги  Tired Не че се оплаквам де - обожавам динамиката  Party Crazy Flutter
Нелили, мерси за темичката   bouquet
Десинце, абсурд да те забрави!!! Още повече, че вече са големи  Peace Аз покрай НГ оставих Мариса за 4 дни - нямаше проблем в нито едно отношение! Успех с изпитите!!!  fingerscrossed
Моето пък изобщо не иска да спи при нас! Спи си единствено в нейната кошара или в количката! Другаде е абсурд да заспи! Аааа и веднъж спа в якето на Хера на пейката в един ресторант  Joy
Нандииииии, изнасям се да живея при вас!!! Искам жегаааааа  sweating
За пълзенето - направи го сама и неусетно. Но все ме е страх да я пускам, ако не е под зоркия ми поглед  Rolling Eyes
Къщи и аз ако видя кръщелника ти ще искам много да го нацелувааам  Heart Eyes
За смяната на памперса  smile3555 Чудо сме! Само се мята, обръща, изправя newsm32 Всеки път е чудо! И аз все гледам нещо да й бутна в ръцете, ама не винаги върши работа  ooooh!
За пооранжевяването - при нас няма такова нещо! Мариса много се запича от моркови и ги яде рядко и сигурно затова. Също редувам картоф, тиквички, тиква, броколи и т.н. В смисъл, ако единия ден дам морков или тиква, на другия е нещо друго.
Хоупи, много е сладко гърнето, което си купила!  Heart Eyes И моя нос е много нахапаааан и болииии  Rolling Eyes А белега... ми....  Rolling Eyes висят едни сланини отгоре и не мога да го видя  Embarassed
Марте, Виката верно е математически гений! Дано не пропилее таланта си както аз направих - много ме е яд сега и ми иде да се  #2gunfire
Теди, супер е това, което ти предстои! Дано се осъществи и всичко мине много гладко и приятно!!!  Hug
Видях много сладки бебоци! Павката, Елина, Магеланка  Heart Eyes Хайде, мами, пускайте снимки на бебковците! Май все по-рядко го правим  Rolling Eyes

Нещо смешно от нас:
днес седим с Мариса на спалнята и си играем. По едно време легнах по гръб, изпънах си ръцете и си лежа така. При което ми се оголил корема, тя ми видяла татуса и започна зверски да ме чопли и щипе  Joy Умрях от гъдел и смях! И само ми надигаше блузата като я покривах  hahaha Усещам как ще й стане любимото занимание  Laughing

Отивам да лягам, че вече едва гледам...   lovekiss

# 99
  • До морето :)
Вие пък пак сте писали, че чак сте се забравили!
Аз пак съм будна по никое време, но моето си побудува от 23ч. до 1:00  ooooh! Иначе да си похваля детето, пу-пу, днес все едно не е моето. Пак си стана кротичко, игра си самичко с играчките, не ме търси много-много... Е през деня не мога да сядам на компа, защото Елена като ме види и започва да реве за него  Naughty
За гърнето - Аз слагам Ели по 1-2-3 пъти на ден, след сън и ако не е акала. Правя го, за да свикне с него, знам, че е прекалено малка да разбере защо аджеба седи там, камо ли да започне да се контролира. Е, за 2 седмици 1 път не я улучих, а седи по 10-20 минути. Само един път се изпишка и се обърна с гърнето  ooooh! Иначе много й харесва. Слагам я пред ТВ-то, гледа си, играе си с играчките и си мята крачетата. Гърнето ни е съвсем обикновено  Flutter
Поли, аз гимнастики не правя вече. Сега сме се отдали на мятане, борене, хвърляне, разни игри... Мисля, че така достатъчно й се тонизират мускулчетата. За краката най-обича: "Отиди краченце за вода", а за ръчичките - "Пюл, пюл (така ли се пише, не знам), вранке!"
Теди, мини и ни вземи с вас, моля тееееее! МРАЗЯ СТУДА! МРАЗЯ ЗИМАТА! ИСКАМ ВЕЧНО ЛЯТО! (и тука се разминаваме с ММ. Той мрази лятото, а аз - зимата  Whistling
ЗАВИЖДАМ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ИЛИ ЩЕ ХОДЯТ НА ТОПЛИ МЕСТА!  Crossing Arms

# 100

Хоуповаааа  hahaha

Запиши си какво си казала няколко постинга по-нагоре, че един ден много ще се смееш, гаранция  rotfImbo

Марте, ти ми скри шапката с Вики...Голяма гордост е да имаш такова дете, определено  Crazy

Как така на две смята до 100, на 4 знае таблицата за умножение, бре?!  #Shocked Това наистина е гениално?!  Shocked  Shocked  Shocked

Габ не е нищо такова, просто отдавна смята големи цифри- събиране и изваждане, с едно наум, а двуцифрени числа може да събира наум (без да ги пише), също от тези, дето слагаш едно наум (примерно 45+38)

Сега в момента учим таблицата за умножение, те самите ще я учат догодина в трети клас. (сега е втори, но е на 7. Тук нали тръгват първи клас на 6 години..)
Просто ми се щеше да се развива, пък и винаги човек като знае има самочувствие.
Страх ме е да не го изравнят с останалите и да стане част от масата............  Confused

Теди и вашата не е била лесна с баща, който така както гледам голяма част от живота ви е живят далеко...  Rolling Eyes

За кога планирате пътуването? Струва ми се много екзотично и страхотно, че ще посетиш Африка (задължително на Сафари, ей!  Crazy )
П.С. А билетите до там не са ли безбожно скъпи (тук билет от Америка до Африка, двупосочен е 1300$)? Колко часа е полета?

# 101
Добро утро  smile3507
Искам съъъъъън! Tired
Май ще му никнат зъбките,че последните две нощи ми разказа играта и макс в 7 часа е станал.За мен това си е посреднощ!

Марте Верно!Как така до 100?Те повечето деца на 2 едва,едва говорят.Вики наистина трябва да е някво генийче!
И на мен ми се отдаваше математиката.До седми клас все ходех на олимпиади и състезания.После изкуството надделя  Mr. Green голяма будала съм!

Бубе,всикчко което си написала е факт.Включително и цените на билетите #Cussing out
Още по "забавното" е че няма директен полет.Първо до Лондон,там 4-5 часа престой,и после още 6 часа и половина горе-долу.Едно 20 часа ще си отидат по летищата Tired ще ми се разкаже играта.
Я кажете,Хамериканките-как се отрази дългия полет на малчовците,когато си идвахте?През деня ли пътувахте?как мина всичко?

П.П. Ако всичко е наред с покани,визи и всичко подобни,мисля след 2-3 седемици да пътуваме.Зависи какви билети ще намеря.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 07:31 от Tedy

# 102
честита месечинка на виПчето да е здрава и палава Wink
Честито и на другите месечинковци

# 103
  • Сливен
честита месечинка на виПчето да е здрава и палава Wink
Честито и на другите месечинковци

И от нас  Hug
И аз да открадна нещичко Wink Мерси Зу Hug

# 104
  • София
AА ДД и от нас! А дали  е добър  Shocked
Магелана нощес с Т и разтройство- не я измерих, защото Доки каза, нощем с разтройство да не я меря, но си имаше към 38 C- свалихме я, но познайте дали сме спали ooooh! Дано бързо да се оправя и да се върне послушното ми детенце! Praynig Hug
 Утре бяхме канени на питка на Мая (бебето, за което се похвалих тук, че се роди на моя приятелка), но за съжаление отпадаме Cry
Честита месечинка на ВИП-чето и на останалите бебчовци- да са живи и здрави, здрави, здрави!  bouquet
 За анкетата: Отговорих ''незнам още'', но ние ще празнуваме сигурно в едно клубче наблизо, което често използваме- наемът е 20 лв. и от там нататък си плащам консумацията- може да вкарвам храна или пиене-както преценя! РД там ще ми излезе поносима сума и мога да поканя всички наведнъж! Peace
 Колкото до кръщенето:Ще я кръщавам на 22.07.- на именния и ден-вече съм избрала извънземна рокля, само дето се караме с ММ кой ще е кръстника- той иска да е шефката му а аз-една приятелка...все още го обмислям newsm78. Кумовете ни се разделиха и тръгнаха по ''странни пътища'', та не стават....Във връзка с това да ви попитам- кой избрахте за кръстник на детето си и дали е един и същ за всичките ви деца?
За Вики: Това е самата истина- ММ казваше-да го водим в шоуто на Слави да го показваме като мечка Joy Той на 2 г. говореше като като възрастен, точно на 2 го потитах да събере пръстите на краката и ръцете си и той ми обяви-20 Shocked-помислих, че е случайно, опитах с друго- безупречен отговор! На 2,5 г. вече научи числата до 100 и смятането идваше от самосебе си. На 3 ме попита какво е 2 по 2 и аз казах " на 2 места по 2 ''- това беше достатъчно да си извади по логика почти цялата таблица за умножение #Crazy На 4 започна да умножава двуцифрени числа наум (но кръгли, завършващи на 5 или на 0) И тогава започнаха проблемите с поведението- заведох го на психолог и той ми каза-'' Вашето дете е гениално, а гениите винаги са малко луди-просто главата му прегрява от информация- запишете го на спорт! Heart Eyes
 Преди 2 седмици идва при мен и ми казва'' Би ли ме научила да деля по нормалния начин?''-оказа се, че той като дели просто вижда числата в главата си, а не знае начина, който са им обяснявали в училище ooooh!..научих го и той заключи, че е много бавно и дълго и ще послужи само за много големи числа hahaha Правих му няколко теста за интелигентност за деца- изкарва максикума точки на всички без проблем- и за какво всичко това, като е най-мързеливото и трудно дете на света...аз не съм си ''поръчвала'' гений, а просто нормално послушно момченце и го получих в лицето на Кики! Hug И за него имам да ви разправям, но някой друг път(помни текстове по 10 листа наизуст с 2 прочитания #Crazy)
Забравих да допълня- аз съм математически инвалид-дарбата на Вики е от баща му, но виж с буквите съм на ''ти'', а таткото на Криси все пак е нещо като актьор hahaha bowuu
Теди: Никой да не ме предрежда, аз съм ти най- близко та бързичко ме взимай на топло с теб- точно ще си помагаме и на летищата с бебетата Joy Много ще ни липсваш и ще те чакаме да си дойдеш и да показваш снимки и да разказваш преживявания Hug
Между другото- и аз съм стъпвала на африканска земя-  бях за малко в Мароко, стори ми се много екзотично и различно...но Нигерия е друга работа..

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 12:34 от jenajena

Общи условия

Активация на акаунт