Отговори
# 615
Май снощи усетих, че се разболявам и изчитайки всичко, което споделяте отидох сега и си взех таблетки ЦИНАБСИН /само незнам по колко ги пиете, ако може някой да сподели/ и Euphorbium, както и Осцилококцинум. Сутринта изпих сока от 2 лимона с боров мед и твърдо съм решила, че ще ги преборя тия грипчета.
Тука е листовката
http://apteka.framar.bg/30000110/%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B1% … 100#axzz1lJyTzbp7
Пише максимум до 9 таблетки през един - два часа. Аз обаче бих заложила на 6 табл. през два часа и като понамалее хремата можеш да продължиш 3 пъти по 1т. Лекарката ми е със синузит и каза, че като дойде грипния сезон почва тримесечен курс три пъти по 1 табл. Ако обаче Нямаш хрема, а общо неразположение, си вземи Ехинацея на д-р Тайс или Есберитокс на капки.

# 616
GIBANA-Честити розови гащи  Hug Hug Hug

# 617
  • В. Търново
Ema08,  MariyaS, момичета-повечето колички, които се водят "комбинирани" имат пълно легнало положение. Не се води летен модел количка, просто няма този допълнителен кош като зимните. Аз , повтарям, моето първо юлче си го отгледах с такава количка, а за есента и зимата си имахме покривало, което правеше количката с пълно легнало идеално загъната и никакъв шанс да го вее и духа в детето.  Peace Та..ясно е , че ако сте решили да си купувате(за мен за лятно бебе си е излишна инвестиция) количка със зимен кош-направете го, убедете се  Wink
_Тери_, споделям колко сме хубави всички и децата ни!  Hug
мама Рая, споделям с две  Peace есберитокса (има ехинацея вътре) или само ехинацеята! Мноого съм доволна и от двете!  Peace

# 618
  • Sofia
мама Рая да аз прочетох листовката и аз по 1 на 2 часа започнах. Аз взех Осцилококцинум превантивно. Не съм толкова зле просто искам да го задуша пустия грип преди да се е усетил. Laughing Благодаря ти Рая Hug

# 619
Здравейте отново,
да ви черпя с една следобедна вкусотия, че като гледах макароните на Ради и направо ми изтекоха лигите  Laughing

Гибана, честити  stork-girl гащи мила, много се радвам за теб  Hug
Ради ти да се лекуваш мила, осцилококцинума ти трябва по 1 на ден за да пресечеш развитието на вируса, а профилактично 1 път седмично  Hug
Никол радваме се че си отново сред нас  Hug Да се пазиш   Hug
Момичета такъв мързел ме налегна като знам че имам още два часа до края на работния ден  Rolling Eyes
Мисля си само как ще се прибера и ще се изтегна на леглото си за половин час  Blush

# 620
Гибана, добре дошла при нас, майче! Много се радвам, че и ти вече знаеш пола на бебето. Чудесни новини ни носиш.

Заради, благодаря ти, сега ще си адна линка във фейвъритс и после ще го разгледам

Николаева, просто искам да уточня, моля те да не мислиш, че се заяждам. И аз мислих, че това е зимен кош, но истината е, че не е – доста четох и в наши и в чужди сайтове. В чуждите сайтове няма  понятие зимен кош – отново се натъкваме на ЛОШ ПРЕВОД. Казва се и е кош за новородени – първо е съобразен с правилната стойка на тялото на бебето в първите месеци, а именно да бъде легнала. После е с толкова малки размери, че просто няма как да стане на по-голямо бебе – повечето кошчета са до 80 см. Кошът за новородени с много малки изключения има опция облегалка. И не на последно място, кошът, който е за по-големи бебета или както ние му викаме летен кош невинаги има абсолютно легнало положение, което не е добре за бебето в първите месеци– това е нещо което трябва да имаме предвид, ако не искаме кош за новородени, а за зимата си има чувалче за краката. В коша за новородени бебето е по-защитено, не толкова от климатичните влияния – затова си има покривало за коша, колкото от евентуален удар или падане, изхлузване. За зимата също така има порт бебе, което можеш да сложиш в коша на количката, но тука се коментира стойка на гръбчето и защитеност на бебето. На мен ми се е случвало, когато качвам количката на по-висок тротоар, после да придърпвам нагоре бебето – това с първата ми количка, която не беше с кош, чаршафчето се приплъзгваше по текстила на количката, докато не му забодах няколко безопасни игли, но те пък се откопчаваха. Всъщност аз още не съм сигурна дали ще взимам този кош, но и да го взема, ще го ползвам докато бебето се побира вътре и това определено няма да е зимата. В крайна сметка тука опира до мнения, принципи и не напоследно място възможности. Някои хора си  купуват легла с пружина и дюшек, а други с рамка и матрак. Няма лошо – аз съм спала и на едно и на другото, но аз се опитвам да намеря практичното и удобното за моите деца дори с компроси от 100-200 лв., стига да не се налага да носят ортопедични обувки, както аз, или пък още малки да се оплакват от кръст и болки в краката – защото всички знаем, че в първите годинки се формира гръбнак, обръща се внимание на петичките, тазови кости и прочие. Пък, мила, аз имам още три сестри, по-малки от мен и дай боже да стана леля някой ден, за да им дам моята количка със или без кош за новородени.

# 621
  • В. Търново
Пепи, а при мен половината колеги се изнесоха още преди половин час, днес шефето го няма и всеки се скатава рано-рано днес . Само че аз съм вързана, че яслата на дъщеря ми е точно срещу работата ми, та ако се прибера вкъщи по-рано, после трябва да се върна обратно да си я взема... Crazy  Twisted Evil А да ходя по тоя студ и лед - не ме блазни хич. Мерси за млекцето с ориз, дъщеря ми като ми обяснява какво са имали следобед за закуска му вика - "кемче с оиз"  hahaha

# 622
zarady, ако 3 в 1 се води + кошче за кола - не съм много сигурна. Поне в офертите, които гледах, май нямаше. Иначе ето тук аз намерих възможно най-евтино комбинацията от зимен и летен кош: http://www.kinderwagen.com/mutsy-4rider-lightweight-next-kombiki … caribbean-tuerkis (пак не е никак евтино, де). Аз за себе си не съм много сигурна дали съм готова да инвестирам много в кошче за кола, просто защото ние кола нямаме, мъжът ми още не се е преборил и за книжка, та най-вероятно периодът 0-9 кг ще го попропуснем. Обмислям варианта да купя на старо - най-малкото за изписване, живот и здраве, ще ни трябва, а и да имаме при нужда все пак. Започнах да се замислям и за зимния кош... Ще видим  Simple Smile
GIBANA , честито момиченце   bouquet
И не забравяйте многото плодове и течности покрай лекарствата   bouquet

# 623
nikolaeva предлагаш да е само с лятната поставка- количката, така ли? То не всяка количка има лятната част изцяло легнало положение, както и коша за кола.
Аз доколкото знам, повечето от тях, не можеш да си ги купиш отделно. Отделно е единствено този кош за кола.
Не знам, важното да е удобно на бебко  Laughing
[/quote

Еми, има колички две в едно - летен кош и кош за новородени. По интернет магазините ги виждах

# 624
  • В. Търново
Райче, мила, изобщо не съм съгласна, че ако не осигуриш коша за новородено(или зимен) или както и да му казват някои, правиш компромис с правилното развитие на гръбнака му или пък го обричаш на падане или изхлузване или каквито и да е "инциденти". Аз лично се влияя от ЕДИН единствен , според мен много важен фактор - ЖЕГАТА. Дъщеря ми се роди на 21.07, август месец вече ходехме активно по разходки! Всички кошове за новородени са толкова закрити, че създават "парников ефект"(никой не може да ме убеди в обратното-изпитала съм го лично с дъщеря си!!! - писах вече-потеше се, изриваше се, сваряваше се милото!). Естествено, че е до разбиране, предпочитание и възможности. Но нека не объркваме мамите, че ако не си купи кош за новородено ще го изсипим или ще му се изкриви гръбнака в обикновената комбинирана количка С НАПЪЛНО ЛЕГНАЛО положение!  Hug Извинявай, не искам да се заяждам, но имам съвсем друго(на базата на опит) мнение. А е ясно, че всеки ще купи това, което прецени, харесва и иска.!

# 625
Райче, мила, изобщо не съм съгласна, че ако не осигуриш коша за новородено(или зимен) или както и да му казват някои, правиш компромис с правилното развитие на гръбнака му или пък го обричаш на падане или изхлузване или каквито и да е "инциденти". Аз лично се влияя от ЕДИН единствен , според мен много важен фактор - ЖЕГАТА. Дъщеря ми се роди на 21.07, август месец вече ходехме активно по разходки! Всички кошове за новородени са толкова закрити, че създават "парников ефект"(никой не може да ме убеди в обратното-изпитала съм го лично с дъщеря си!!! - писах вече-потеше се, изриваше се, сваряваше се милото!). Естествено, че е до разбиране, предпочитание и възможности. Но нека не объркваме мамите, че ако не си купи кош за новородено ще го изсипим или ще му се изкриви гръбнака в обикновената комбинирана количка С НАПЪЛНО ЛЕГНАЛО положение!  Hug Извинявай, не искам да се заяждам, но имам съвсем друго(на базата на опит) мнение. А е ясно, че всеки ще купи това, което прецени, харесва и иска.!

Да! Не си първата, която изтъква високите температури и ефекта от заслона, който прави коша, обаче има текстил и текстил. Това е единственото, което ще ме откаже от него. Само че още обмислям - това от няколо дни! Затова казвам, че не съм сигурна дали ще си го купя. Но я да те питам, ти като си била с летен кош, слагала ли си нещо като дюшече отдолу. Защото аз нямах и наистина съм се страхувала да не ми изпадне бебето. За справка ние сме родени март, но бяхме с летен кош Не съм се страхувала от температурита - аз малкия го нося много леко, обаче ми се е изхлузвал. Дали има значение това че го родих много слаб - 2800 и сега ми е слаб. Питам за дюшека, защото тия дни се запознах с портбебе, но това няма да го взема въобще. Ако има дюшек обаче, ще си купя. Продават ли такова нещо?

# 626
Мами Рая не съм виждала такива, били постнала някоя връзка за да я погледна? Ще съм ти благодарна.  Hug
Пепи страхотен десерт  Heart Eyes
pavlina_vt дъщеричката ти ме накара да се усмихна наистина, с този изговор  Crazy Много сладичко ми звучи, нямам търпение да се появят нашите бебковци и да ни говорят по този начин.
В този ред на мисли, сутринта докато идвах на работа, едно момиченце на около 2 или 3 годинки, слуша как майка му нарежда, че бащата на еди кое си детенце е много нахален. При което следва въпрос: Мамоооооо, аз нихална ли съм?  Joy Така се размях, щях да падна направо....

# 627
Здравейте мамита!
Гибана, честито момиченце stork-girl
Ния, а на теб честити сини гащи stork-boy  Най-важното е да са ни живи и здрави и всичко да е наред и с мама и с бебо Simple Smile
Мама Рая, съгласна съм с теб за коша за новородено. И аз мисля, че тук в БГ понятията са доста изкривени. Не е правилно да се казва "зимен" кош. Това е кош за бебета до 6-7мес. /зависи от бебчето/. Не можеш да сложиш дете на 1г. и по-голямо вътре независимо дали е зима или лято! Както и не съм съвсем съгласна с понятието "лятна" количка....
Заради, взимай бързо нещо хомеопатично, че да пресечеш настинката. Този вирусен грип е направо ужасен. Повечето ми близки го изкараха и задължително с антибиотик. Ние с малката вече поредна седмица си стоим вкъши. Първо заради операцията, а сега заради грипната епидемия не смея да я пусна на градина. Милата всеки ден ме пита няма ли да ходи вече при децата. Но решихме и другата седмица да сме вкъщи, докато поотшуми епидемията.
Момичета, замислих се, че съм в 16седмица, а още изобщо не съм усетила бебчо Rolling Eyes А се бях настроила, че като втора бременност ще го почуствам по-рано. Да си призная, цял ден се ослушвам за някой ритник, ама тц Crossing Arms -няма! А пусто не мога да се сетя Тея кога ме шутира за първи път newsm78

# 628
Мами Рая не съм виждала такива, били постнала някоя връзка за да я погледна? Ще съм ти благодарна.  Hug
Пепи страхотен десерт  Heart Eyes

http://www.novobebe.com/productList-bg-243.html
и по-напред някой беше постнал един линк към интернет магазин - вътре по страниците имаше две в едно

# 629
Здравейте мили тумбачта! Четох ,четох и накрая забравих какво искам да напиша! Blush Като за начало ЧЕСТИТО на мама Рая за момченцето и на GIBANA за принцесата! newsm51 newsm51. Вярвайте ми , сигурно съм по-щастлива и от вас. С всеки изинал ден все повече тръпна и аз   да  науча какво ще е бебче. Аз също не бързам с никакви покупки, но ми е много интересно да ви следя. Толкова аналитично обяснявате всичко , че добивам визуална представа за нещата.Страхотни сте!!!!!!!Никол, много е приятно, че отново си сред нас!  Само аз ли останах да поискам да разгледам снимките, ако не представлява трудност?! Нийче,благодаря предварително newsm20

Общи условия

Активация на акаунт