Изложба на торти по Великден

• 48 540
  • 981
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Ох, Ог, то не е смешно ама кефиш много с размишленията си!  Mr. Green
Аз опитвам да асимилирам казаното от Иглика и на мен ми идват в повече медийните изяви, при всички положения ако успея с нещо да участвам то няма как да е торта тъй като няма да съм тук по това време, трябва да нарамвам и някой да се занимава с моите неща да ги носи и разнася, не знам до колко е удачно.
А и дъми не го възприемам много като идея изобщо.
Аз до тук с торти ви броя 5-6 сигурни, всичко друго писа, че е под въпрос.

# 181
  • Тракийка в Софийското равно поле....
М дааа, и аз се наплаших от толкова медии и изяви. И най-вече от това да се окажем шепа хора и много посетители, които няма какво да видят.

Игличе, ний с тебе за една и съща приятелка говорим, нали знаеш  Laughing. Идеите са нейни все като гледам Sunglasses

Значи да разбирам следното
На 17 от 18 часа е откриването! Носим торти, сладки и всичко - кой с каквото е готов.
Разглеждат от 18 до 20 часа примерно.
На 18ти от 18 часа пак слагаме всичко и всеки може да си купи каквото реши.
Според мен тортаот Валерия е абсолютно задължителна. Вал, с дъми или истинска (явно само дъмито е опция) - тортата ти ще е център на вниманието. Ако имаш време и възможност (нали ще пътуваш), мисля че ще е супер да направиш нещо. Може да е много малко (по твоите стандарти  Mr. Green).

Сега моите предложения към казаното от Иглика
1) Предлагам хората да могат да си изберат и платят торта и на 17ти, която да остане до края на деня и да им се достави на другия ден или дори след края на базара, за да не остава празна залата. Защото величията за които говорим, ако изобщо дойдат, ще дойдат на откриването. Едва ли ще дойдат и двата дни, само за да си купят торта на втория ден  newsm78
2) Идеята с кутиите е супер. Можем да украсим обикновена кутия или да търсим плексигласова, но в една друга тема се спомена че такава струва 70 лева.  Rolling Eyes. Не знам дали е задължително да е прозрачна?
3) Ако има пресконференция, предлагам да я поверим на Захарната ни Роза, че вече има сериозен медиен опит  Mr. Green Whistling Това на шега разбира се, но - Иглика ли си остава (горката) сама пред медийния строй или как
?!
4) Идеята за рецепти и представянето им е чудесна. Дано Ири приеме да се включи, както и Дани Динева. Защо не Лулу!, Йоли (не знам дали е от София) и другите момичета с хубави блогове. Хубаво е да можем да привлечем повече хора, които не пишат в темата. Димитрана със снимки?
Мога да помогна с мейлчета до някой от момичетата, ако искаш Игличе, щото пък много ти се събра на теб май.

5) Така или иначе според мен, трябва до всяка торта да има и информация за вкуса й. Картонче с рецепта примерно. Това също бих могла да направя, ако всеки прати няколко дни по-рано рецептите си.

Тъй като по празниците ще съм при мама, мога да взема да спретна и малко меденки/сладки (ще имам време и лесно се пренасят напред назад), защото ми се струва, че наистина те ще са най-лесни за продаване.  Peace и известно количество бонбони за откриването и почерпката. Това поне са неща, които могат да се правят от доста по-рано.

За ветераните - нищо няма да им стане от парче торта според мен. Но е важно да се види колко са.

Сега обаче и аз като Нина, дано не ми се сърдите, ама да си кажа - според мен, ако се поема ангажимент, то той трябва да се заяви до, да речем 1ви април. Няма как да кажем "Ако успея ще се включа". Просто подобно събитие не може да разчита на "Ако успея". Ами ако всички в крайна сметка не успеят. Знам че е трудно, ама....... нещичко трябва да се измисли.

И торти трябва да има, дори да не се продадат, щото в крайна сметка, те са най-впечатляващи.

Може да направим един документ (по модел на Ванчините списъци за семинара), в който да запишем всеки потвърдил с какво ще участва, за да направим реална оценка, защото иначе как ще преценим маси, разположение и т.н.

# 182
  • Sofia
Ще опитам да направя някакво дъми тогава другата седмица, надявам се да успея, ще видя как да координирам нещата, но ако има желаещ да ми го занесе до там в деня на изложбата ще трябва да се видим преди да замина, за да му го дам.

# 183
  • София
 Tatitt, чудесни идеи!

За изработване на етикетчета със съдържанието на тортите - може да направим шаблон и всеки да си попълни своите данни и да ги принтира? а може да ми ги изпращате на мен и аз да принтирам всички на веждъж.

В тая връзка - хубаво е да помислим за брандинг на Изложбата - етикетчетата, плаката, опаковката на кутията за дарения и другите материали да са синхронизирани. Аз нищо не отбирам от дизайн, за съжаление...Дано има някой да се включи.

Също и информацията, която подаваме за представянето на изложбата, е добре да е унифицирана. Аз вече помолих Иглика да ми я пусне, добре е и тук да я имаме.

По отношение на притесненията, че ще дойдат стотици хора  - колкото повече, толкова по-добре, НО
Да се преброим - определно да! Има ли доброволец да направи и актуализира списъка?

Моите притесения са само за втория ден - да носим и връщаме и пак да носим продадени торти  Confused

# 184
Вал, ти заминаваш на 31ви и до 17ти те няма или имаш повече от едно пътувания?

В тая връзка - хубаво е да помислим за брандинг на Изложбата - етикетчетата, плаката, опаковката на кутията за дарения и другите материали да са синхронизирани. Аз нищо не отбирам от дизайн, за съжаление...Дано има някой да се включи.
Аз работя с ФШ и Корел, но доста повърхностно! Все пак мога да направя дребните неща. Ако има някой по-сведующ обаче ще е добре. Ако не - ще викам неволята.

Плакатите (с торти) ще се просто снимки, нали?
А плакати (рекламни) не знам дали ще има, защото ще са доста пари и някой трябва да ги разлепи. Може би един само, който да сложим отпред, за да привлича случайни минувачи евентуално.

Списък мога направя, но трябва да разуча как да го кача. Ще се светна де! Не драма.
Пращайте ми обаче ЛС с анагажимента ви към изложбата  Praynig

И още една идея - може би всеки трябва да си направи нещо като картички с контакти, защото ще стане мазало ако започнат хората да питата как да се свържа с вас и ние да пишем на листчета.  Laughing

P.P. Светнах се!  Mr. Green Ето го https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkmYJaAYGZj3dElFa2R … p1aGRWZ040SWxKRVE
Съвсем на прима виста от писалите в темата. Но ще актуализирам с пратеното ми.
Руми ми прати и телефон - изглежда добра идея, но няма да ги слагам в този документ, а в друг, който ще пусна на Иглика, че да не ни звънят телефоните кога трябва и не трябва после  Mr. Green

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 12:29 от Tatitt

# 185
  • Sofia
Аз заминавам на 31-ви и се връщам на 21-ви по последни планове, пътуването ми е само едно през което време нямам прибиране до София така че ако правя нещо трябва да е до 31-ви и да съм го дала на някой до 30-ти.
За картички с контакти аз не искам да си правя, не искам никой за нищо да се свързва с мен.

# 186
Аз заминавам на 31-ви и се връщам на 21-ви по последни планове, пътуването ми е само едно през което време нямам прибиране до София така че ако правя нещо трябва да е до 31-ви и да съм го дала на някой до 30-ти.
За картички с контакти аз не искам да си правя, не искам никой за нищо да се свързва с мен.

Тебе те знаем  Mr. Green До твойта торта ще сложим табелка - неизвестен автор.  hahaha

Ама как ще направиш нещото до 31ви, а ще го дадеш до 30 не знам  Mr. Green.
Уф, хвана ме лигата! ЯКО!

Ако Савенко не ти вземе произведението, аз ще го взема, макар да нямам идея къде и как ще го пазя, но пък......... да живея 1/2 месец с твое дъми си струва  Crazy

# 187
  • Sofia
До 31-ви мислено ще го оформям още  Laughing
Неизвестен автор ме устройва перфектно!  Mr. Green

# 188
До 31-ви мислено ще го оформям още  Laughing
Неизвестен автор ме устройва перфектно!  Mr. Green
hahaha Глей си работата!  hahaha Щъ напишен ВаРелия
 Crazy

# 189
Tatitt пиши ме и мене с торта и сладки, макар че тогава ще ми е адски натоварено. 2 рождени дни имаме, но щом е за такава кауза много искам да се включа. Ако трябва няма да спя, но ще ги направя(не ми е за първи път Mr. Green). Мисля тортата да е кошница с цветя, като те ще са ми направени предварително, а на 16 ще си сглобя тортата и на 17 сутринта ще я украсявам, а сладките ще ги направя по-рано. Peace
За цените на тортите ми стана ясно, но за сладките как ще го направим? В пакетче по колко грама да слагаме и цената каква да бъде?

Сега се сетих, че си пазя ТАЗИ фигурка, ако сметнете че става ще я взема, а и тези дни ще правя корона за РД-то на Натали и ако стане сполучлива мога да направя още 1 и нея да донеса.

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 14:06 от stasi76

# 190
От това, което написа Иглика според мен излиза, че тема всъщност няма, ако съм разбрала добре!

Така че, предполагам всичко може да се донесе.
За сладките предполагам, момичетата, които са правили такива по поръчка може да кажат каква е цената приблизително.  Peace

# 191
....цената, на принципа на онзи арменец, чийто син, завършил някакви оптични науки и отишъл за първи път да продава в магазина.... Wink
Това на майтап и........нищо лично към арменците...

нали каза някой по-назад-продуктите *2+20%..

# 192
  • София
От мен да мине, ще взема от Валерката каквото натамани.  Laughing
Ще гепя тогава за кратко и оная девойка фаталната, дето й подарих, и ще взема и колата от нея за мен. Ще донеса и моята кубинка. Чудя се дали да нося онези странни девойки-манекенки, които правех за предизвикателството? Да не ме плюят ветераните?  Mr. Green
Тортите ще се постарая две за изложбата и една проста за почерпката.
Ако ще ме хвърляте на медиите, ще искам хонорар, да знаете. Вече без пари не се излагам.  Mr. Green

# 193
Стаси всичко става.
Според мен това е свободен форум за изява и всеки избира с какво да се представи, дали ще има плакат, торта, фигура, сладки, това в което се чувства уверен и си харесва.
Вал Аз точно мислех да те обработвам на 31 ви а ти заминаваш. Пу Rolling Eyes изгърмя ми плана. Сериозно много ще съм благодарна за твоето участие с каквото направиш, помня как всички ахкахме пред колата ти на тортената среща така ще е и на изложбата. Но съм нахална, ако не ти се занимава да си правиш плакати на тортите пусни ми снимки аз ще ги направя с другите. Моля също и за повече снимки за видеостената и за клипчетата на тортите ти. Можеш и сладки да направиш, но хайде да не съм толкова нахална  Embarassed
Не може без теб, каквото и да си говорим ти си човека който има възможностите и въображението на художник, ако теб те няма на изложбата ние къде сме тръгнали?
Tatitt Плакатите с торти ще са снимки но с името на автора, аз мислех мъжа на мечо пух да помоля да ми сложи имената но ако някой друг доброволно се жертва.
Рекламните плакати Люба от Бейкмедия се зае да ги прави, както и банер и покана. Аз мисля че достатъчно друга реклама ще има няма нужда да лепим, а ще дадем на който иска да сложи и ще има в Руския център.
Моя ангажимен  към изложбата е две захарни фигури и една торта за базара и една за ветераните и двете ЗД. Като ще се опитам да направя и мъфини.
За медийте и гостите не се притеснявайте толкова каниш 100 от които идват 10 и купува един така става обикновено. Така че си трябва.
Леля Ог ако те нападнат журналистите ми ги прехвърляш, аз обичам, ще се оправя.
няма страшно всичко ще мине чудесно поръчала съм.

# 194
Ани, супер идея за фигурите. Дано Вал да си даде момата само. Според мен и девойчетата от предизвикателството са повече от желани.

Игличе, ако се налага и аз ще сложа имената, това е елементарно. Моля те само, когато има нещо готово като рекламни плакати, банер, покана - да ги покажеш, за да може да направим картончетата с рецепти по същия модел.  Hug

А двете 3Д, за кого ще са? За изложбата или за ветераните? Или по една за всяко  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт