Седем часа разлика - разплитане на големите загадки (Тема 8)

• 42 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Въртим, сучем, пак на Таня и Иванов се връщаме. Ще взема по-пространно отношение по въпроса, че ми е присърце Simple Smile
Така, ясно е, че сценаристите не могат 4 сезона да ги показват как си живеят щастливо Simple Smile Към момента развиха една история, която пламна и прегоря при първото срещнато изпитание. Отношенията им ги развиха на най-базово ниво - видимо привлечени един от друг, дърпат се малко, пък се оставят. Сега обаче следва по-сериозната част, дали зад това привличане има някакво покритие. Какви са възможните изходи?

1. Да спрат с нея до тук. Може да се сметне за изчерпана. Да се разкрие, че всъщност няма никаква любов, Иванов гони отмъщение, Таня шикалкави, за да се измъкне от ситуацията. Двамата го разбират, зрителите го разбират, охладняват заедно с тях и така, и двамата са свободни за следващи истории (например, Таня с Гончев - не ми харесва идеята, но все пак вярваме на всички други интервюто, пък това го поставяме под съмнение. Иванов с... Нина Роси, например, май само тя му пасва по възраст, въпреки че за него видимо възрастта не е проблем).
2. През втори сезон да се разкрива, каквото ще се разкрива, но все пак да се окаже, че любовта им е истинска и да търсят начини да я възстановят. Тогава би трябвало целия втори сезон да се лутат, евентуално накрая нещо да се получи.
3. Да ги сдобрят сравнително бързо, да доразвият и изчерпят връзката им във втори сезон и в трети да са свободни за следващи емоции и интриги.

На мен лично най ми допада втори вариант. Все пак обаче филмът не е за любовната история между Таня и Иванов, че да чакаме хепи енд-а, така че едва ли е предвидено точно такова развитие. Иначе за това дали си пасват - ако си пасваха, нямаше филм да стане Simple Smile И аз споделям мнението, че би трябвало любовта да ги промени и двамата. Таня да открие, че има неща, които са по-важни за нея от мезонета и скъпите аксесоари, Иванов пък да установи, че нейният начин на живот не  е непременно лош и да намерят някаква златна среда.

Трети вариант също не е много лош. Предвид очакваните занапред сезони, в един сериал не може да има такава статика в отношенията. Ако ги оставят заедно, в един момент ще трябва да ги разделят, иначе биха доскучали.

Но е напълно възможно и сценаристите да са избрали първи вариант - така евентуалното предателство на Иванов ще допринесе за пълното падение на Таня, която ще се окаже прелъстена и изоставена. Пък и това определение "разделен" в книгата ми е мнооого съмнително...
А, и все забравям да вметна нещо, което ме беше впечатлило, а не сме коментирали в тази връзка. Гончев каза: "Таня, Иванов те използва. Той е... той не е .... искрен в отношението си към теб. Той е готов на всичко за тези показания" (цитирам по памет, може и да не е съвсем така). Сигурна съм, че това запелтечване не беше случайно. Гончев знае нещо за Иванов, но по някаква причина към дадения момент не го каза на Таня.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 23:16 от Lulu25

# 76
Записвам се с огромно удоволствие Simple Smile
Нямам идея как съм изпуснала темите при все, че съм голям почитател на сериала. С интерес изчетох последните 2 теми. Simple Smile
Ваня Цветкова показва великолепна игра! страхотна!  Heart Eyes
по-късно ще се присъединя към вас с някои разсъждения по заплетените въпроси в сюжета Simple Smile

# 77
Lulu25, голяма е вероятността да се осъществи вторият ти вариант ... Сериозен екип като този на Дилов-син няма да разводнят сценария - убедена съм.
Втори сезон трябва да е още по-интересен, но е абсолютно задължително:
1. Поне една от старите загадки да се разплете. Щото ние я разплитаме за стотен път и пак си остава заплетена newsm78.
2. Та Иванов да се стегне да работи малко по-интензивно. Само не го мисля какво ще прави без "светлината на Таня Стоева". Дано не потърси тази на СветлЕто Стефанакова например Б-р-р-р. Ужас. И нека не бъде прекалено злопаметен към Таня. Щото му позволяваме да бъде ядосан само професионално, но не и в личен план! Naughty.
3. Таня пък ми се иска да разкара кофти субектите около себе си (мазния Тренер, например)... И да скъса със стария си имидж. Ще ми се да ползва ума си този път за благородни каузи, не само за личен интерес. Със сигурност Гончев ще й липсва, дори само за да държи в тонус остроумието й. Laughing

Ще оставя малко място и за вашите "фантазии" върху втори сезон... Wink

# 78
  • София
Клоня към втори вариант на Lulu25.
Но за мене треньора не е мазен и лош. Надявам се да помага на Таня.
Но пък от друга страна ми се иска да се развият и други линии - отношения с Милото, Васко, Аги и Юнал в Ню Йорк. Това си е друга история.
Да покажат какво се случва с Роки на Явор - момчетата почнаха силно в началото.
Сценаристите четат и тук, дано ни послушат в движение.

# 79
Aisha, за съжаление каквото и да четат сценаристите тук, втори сезон вече е отдавна заснет, май даже и трети, така че нищо не може да се промени.

Lulu25 и аз съм за вариант N 2, то вече се знае, че ги харесвам:) На Тренера не мисля, че му е чиста работата. Милото също ми е слабост и мисля, че тепърва предстоят интересни неща от негова страна. Само ми е интересно Гончев как ще го развият, аз определено го виждам с актьорска игра от затвора след екшъна който сътвори, а да не забравяме, че я няма любимата му съдийка да го измъкне.

Има и нещо друго, Таня още не е заминала за никъде и може и да не замине. Докато не излети самолета, нищо не е сигурно.

# 80
Някой обърна внимание на това, че продавачката и Неделчев описаха единия напдател, както много красив младеж. Дайте да ръчнем с малко мисли тука. Ако за младото момиче е нормално да нарече някой младеж красив, защо и Неделчев употреби тази дума? Въобще какво означава красив? Ако за някой Иванов е красив, за друг е шкембелия. Ако за някой Миро е красив, за друг мяза на гей. Милото на един е стар на друг е стегнат мъж. За нещо толкова субективно, възрастен мъж, прокурор, завършил Симеоново и младо момиче, бивша продавачка в магазин употребиха едно и също определение. Защо не казаха, висок, нисък, слаб едър? С мустаци, с брада, синеок, черноок, ами казаха красив? Когато някой те маризи с шутове, а друг те ръга с нож, може и да забележиш татуировка на ръката с ножа, защото все пак поглеждаш към нея. Но да даваш оценки за външен вид?Мммм, не ми идва адекватно обяснение. Все пак девойката можеше да даде малко по-подробно обяснение. Ръст, фигура, очи, коса. Тя не е била в стресова систуация и е нормално да ги забележи. А Неделчев, като е по детайлите можеше нещо повечко да каже и той. Според мен момичето е подучено да каже точно това неопределно нещо, а Неделчев си крие козове в ръкава. Стария прокурор на няколко пъти показа, че има огромно количество информация, може би сравним дори с Лука (който на практика знае всичко). Според мен той знае кой е втория нападател и е наясно с мистерията по липсващата татуировка на Миро.
Пак намерих и един бисер измежду мненията. Защо Распутин знаеше всичко за Нина и Боян, а за Милото нямаше никаква идея и трябваше да разпитва допълнително. Значи знае на Нина адреса в БГ, знае за майка и, знае на Боян мерака по хазарта, а не знае, че мечтантаа му „Изба“ въврви в комплект с БГ мафиот. Проучил е Боян, проучил Нина, а не погледнал в някой регистър да види кой аджеба е собственик на заведението. Следователно „Избата“ не го интересува ни най – малко. Интересува го само Стоев и най-близките му. Защо? Ами аз вече го казах, ама се загуби някъде в навалицата. Ангела на възмездието. Чернокрилия паток. Мъжа в черно. Раздава справедливост за това, което Боян е сторил, а Таня приркила преди 19 г.
Друго. Абе, Таня и Иван не се ли влюбиха бая бързичко. Особено Таня.....Цялото действие се влачи ли влачи, само те подпалиха моторетките и се залюбиха като ученици. Той разделения (вдовеца), познаващ болката на родител с пострадало дете и тя убила баща си, корумпирана съдийка. Подскочиха сякаш цял живот са се търсили. Има нещо гнило и съм 100% сигурна, че поне единия хич не е искрен. В крайна сметка техните взаимоотношения бяха от взаимна полза. Иванов щеше да накисне Милото ( друга тема е защо това му е мечта), а Таня щеше да се измъкне суха. Колко удобно за всички. Иванов като е такъв Дон Кихот, защо не просна и Таня на пангара на закона. Да я беше запукал и нея и да я обвини в корупция. В крайна сметка Милото нямаше да е той, ако тя не го закриваше. Според мен той си се цели само в Милото и то на лична основа.
Гончев в затвора? А, не, не. Не подценявайте ДС. Гончев си има шеф. Гончев не е волна птичка. Много професионално гледаше побоя над Мая и Тео, много професионално си и стреля. Който го еподучил какво да прави, той ще го и пусне да похвърчи още малко. А и ако той е нападнал Иванов, защо ша го връзва и влачи. За какво му е Иванов жив? Що не му тегли куршума? Ще го угоява за Гергьовден ли? Няма смисъл да го бави.
На кого му трябва Иванов жив и здрав, макар и с разбито сърце и вързан? На кой хем не е направил нищо, хем му пречеше? Ми на Коцев. Ако Иванов беше арестувал Таня, нямаше да може Коцев да си я прибере с него. Или пък на този, който го е назначил в София да свърши точно определена работа и вече Иванов не му трябва.

# 81
За-пис    bouquet

# 82
Опа:) Грях имам....може би. Критикувах всички, които казваха, че Гончев е ударил Иванов. Уповавах се на 2 факта. Единия, е как Гончев ще мине зад Иванов, като прокурора гледаше право към входа. Логиката ми е, че дори и Орлин да е заобиколил от някъде, това е много време. Точно в тази сцена се вижда структурата на целия комплекс. Той е затворен като крепост, в кръг. Т.е. дори и да има задни входове, те водят направо към улицата. За да използва някой такъв Гончев трябва да излезе, да заобиколи и тогава да атакува. А да заобиколи такъв голям комплекс си е бая време. За това си мисля, че нападателя си се седял през цялото време зад Иван. И издебна момента когато Иванов се качи в колата. Гончев няма гаранция, че докато обикаля Иванов ще седи и ще го чака. Обаче:) Поразгледах подробно дрехите на нападателя. Пуловера му не е с ластик! Просто се е набрал около задника му докато мъкне Иванов. Опредлено е същия вид като на Гончев. С панталона има един детайл, който не се вижда заради тъмнината. това са декорациите по задния джоб. Когато Гончев слиза по стълбите се виждат ясно, но при нападателя не. Но е тъмно и това не означава, че ги няма. Има и ралзика с обувките. На Орлин са високи с токов и заострени. На нападателя са май равни? Иначе фигурата му е подобна на гончевата. общо взето не са много мъжете във филма с точно такова тяло. Слаби, без да са кльощави. Просто тънки. На ръст малко висок излгежда, но не съм сигурна. Иванов през цялото време е паднал и не мога да сравня точно.
Моля някой с по-остро око да погледне  за ластика, джобовете и вида на обувките.

# 83
Фигурата на нападателя на Иванов, ми се връзва единствено с Гончев, като телосложение, определено не ми прилича нито на Коцев, нито на Луков.  Thinking
Други с подобен вид са сякаш Миро, Роки ... как мислите?

Иначе, 442, нали на няколко кадъра даваха агонията на Иванов под дъжда, възможно е да е минало повече време отколкото ние мислим. И Орлин някак да е успял да се телепортира, да се е измъкнал отзад, да е заобиколил и застигнал Иванов  Crazy

# 84
442, както винаги ме провокираш да отговоря още докато си пия кафето.

За красивия младеж интересна хрумка, че може да са инструктирани да казват така. Особено с Неделчев е много странно - той не ги е видял добре на място, не е преценил красотата им, но на фоторобот е установил, че единият е Миро, а другият - много красив. Интересно обаче защо е установил, че красивият е младежът с татуировката, а Миро е другия, като ние пък забелязахме обратното. Ама пък чак такава завера, че да включва и продавачката в магазина за играчки? Която обаче пък е напуснала после? Хм...Доколкото разбирам, тук предположението ти е, че Неделчев е добре замесен в цялата история, или поне не разказва достатъчно на Иванов.

Распутин и аз почнах да се убеждавам, че се навърта около Избата заради Боян, а защо не и заради на Таня задочно. ООткакто simpatikonia пусна инфото за какво използван руснаците "боян" и все си го представям как  го повтаря постоянно. Напълно е възможно да възмездява за минали събития...

Таня и Иван дали се влюбиха бързо или бавно, е според зависи, по-скоро тук е ключов моментът с многото въпросителни относно това искрени ли са. Всъщност, така и не ги дадоха в нито един момент "изгарящи един по друг", както би трябвало да се предположи, даваха ги как или се надлъгват, или се търкалят денонощно в леглото в сладки приказки. Тук със сигурност ще изскочи нещо. Аз продължавам да твърдя, че Иванов подходи с "нечисти" намерения, в смисъл вероятно в опит да се добере до тези показания. Ако се развие желания от мен втори сценарий Simple Smile , би трябвало Таня сега да разбере това и да се почувства сломена. Иванов пък би трябвало някой да го доубеди, че Таня го е лъгала през всичкото време и че никога не е имала намерение да дава показания. Въпреки това обаче (ах, каква съм романтичка! Simple Smile ) да се окаже, че своевременно са се влюбили един в друг и са се променили.

За Гончев - гледах го много внимателно този панталон, на нападателя е с ръб. Всъщност, Гончев май носеше подобен в началото на епизода, преди да се преоблече с дънките. Дънкита определено му седят по тясно, а и ръб нямат. Нападателят ми се струва и по-дебел като цяло.

За това, че Иванов е жив и здрав - може би целта е все пак да бъде временно обезвреден. Ако не е чак  такъв враг, а е използван просто за маша срещу Таня и Милото, няма нужда този, който го е сложил, да си цапа ръцете с кръв. Пък дори и Гончев да е, има логика просто да го премахне временно, за да може Таня да избяга. Въпреки че там аз все си мисля, че този, който го нападна и отвлече, не го направи, защото Иванов заплаши да арестува Таня, а напротив - защото мислеше, че в негово лице има заплаха. Което пак отива към Коцев...

# 85
Гончев, Мончев...Киро, Лука..... а какво ако... въпросният човек (хора) дори все още не са се появявали във филма....  Thinking  
Разгледах панталона и обувките, и двете са различни, както посочи 442 , обувките на Гончев са с ток, а тези на човека замъкнал Иванов са равни. Панталоните са различни от каквато и светлина да го погледнеш, на нападателя (а всъщност защо да не са двама човека, този дето удари Иванов и този дето го замъкна) са си с обикновен джоб, без никви финтифлюшки по него каквито има Гончев. И друго ... Иванов беше ударен по вИдело (както казва баба ми  Laughing), а когато го замъкваха си беше вече нощ...къде е стоял толкоз време, не ми се вярва да са го оставили проснат на пътя (или това вече сте го обсъждали  newsm78 )
За Иванката и Таня.... не искам да коментирам, то нали са ми любимци... както казах нямам нищо против да не са заедно....ама ако чувствата им не са това което са.... ще ми е много тъпо  Cry
Относно влюбването бързо - на мен ми беше странно за Таня, как изведнъж реши, че е толкова влюбена, но пък предвид това, че на няколко епизода загатнаха така, че има някакви чувства (особено в 14 епизод за мен лично доста добре си пролича), та може ви просто не е издържала и се е предала в един момент.

За Неделчев и продавачката с еднаквите показания ха-ха, това ми напомни на един епизод на "Убийства в Мидсъмър", където две на пръв поглед нямащи нищо общо жени използваха един израз - вместо "казано с две думи" те казаха " казано с три думи" ... и този толкова странен израз наведе на мисълта Барнаби, че имат нещо общо, а после се оказа, че са майка и дъщеря....

П.П Да не прекалявам с емотиконите? Щото аз много обичам да слагам, ама някои се дразнят

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 09:28 от Teddy_l4

# 86

Разгледах панталона и обувките, и двете са различни, както посочи 442 , обувките на Гончев са с ток, а тези на човека замъкнал Иванов са равни. Панталоните са различни от каквато и светлина да го погледнеш, на нападателя (а всъщност защо да не са двама човека, този дето удари Иванов и този дето го замъкна) са си с обикновен джоб, без никви финтифлюшки по него каквито има Гончев. И друго ... Иванов беше ударен по вИдело (както казва баба ми  Laughing), а когато го замъкваха си беше вече нощ...къде е стоял толкоз време, не ми се вярва да са го оставили проснат на пътя (или това вече сте го обсъждали  newsm78 )
И аз върнах пак - освен, че опредено са различни - загледайте момента, когато нападателят е в профил - панталоните са огромни! Като влиза в гръб - ми дебел е, аз пък изобщо не го виждам слаб. Дебел да речем колкото Коцев, но в никакъв случай не слабуш като Гончев или Миро.
Теди, в подземието е тъмно, затова така изглежда. Иначе после като се събуди Иванов, даваха, че навън е светло.

# 87

Теди, в подземието е тъмно, затова така изглежда. Иначе после като се събуди Иванов, даваха, че навън е светло.

Да, но преди сцената показват навън, че е тъмно. Плюс това - часа. Иван си тръгна от Таня към 18:30 да речем, предвид, че беше у тях в 18:15... значи са го цапнали към 6 и половина, а когато го влачат дават, че е 20:30....два часа са си това

# 88
Права си, не бях обърнала внимание.. Интересно защо после е светло - или просто ни показват, че това е София, без оглед колко е часа?
Може да има някаква идея в тези два часа, но може и да няма. Както това, дето го бяхте открили със сцената на скарването на Таня и Иван. Той звъни в 18.00 на вратата, а в 18.15 й показва снимките, какво са правили 15 мин? Simple Smile

В този смисъл, обърнах внимание - случката в подземието е в 20.30, а Гончев стреля по Милото в 20.39. Ако предположим, че все пак е той, защо ще седи два часа да се наслаждава на Иванов в безсъзнание, преди да го завлече в подземието, за да трябва после за 9 мин  да отлети до ресторанта??

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 10:08 от Lulu25

# 89
Е, много е странен този "много красив младеж". Както казваш, 442, можеше поне Неделчев да го опише по-подробно, по-професионално. Ама не би. Не се бях замисляла за някаква връзка межуд Неделчев  и продавачката, не е изключено, но е малко вероятно. Аз пък възприех това определение "много красив младеж" като намек, че това е толкова характерно за нападателя, че се набива веднага на очи и остава като трайно впечатление у този, който го е видял, т.е. ако има нещо супер специфично за този, то е красивото лице. Само че първи сезон завърши без повече да се занимават с този намек Sad
Распутин се интересува от Боян и другите в "Избата", а не от самата "Изба". Мисля, че това вече може да го сложим в графа "изяснени". Ако Распутин отмъщава за нещо отпреди 19 години, извършено от Боян и прикрито от Таня, което изобщо не е изключено, то тогава може би Распутин по това време е бил в София или поне е имал тясна връзка със София, което е много интересно. По какъв начин е бил свързан със София и дали е възможно по това време под друго име (Леонид напр.) да се е запознал с Оля? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт