Отговори
# 525
Здравейте, не си спомням какви хормони трябва да се искат от гинеколог и ендокринолог. Искам да видя как са ми хормоните и за двете неща, но не знам какви точно трябва да са. Спомням си само следните: LH, FSH, E2, пролактин, тестостерон; ТАТ и МАТ не знам за какво са и TSH ?
Това ли е всичко, което мога да направя след цикъл и има ли някакви изисквания за изследванията? Благодаря. Peace

# 526
Съншайн, пусни LH, FSH, E2 на 3-ти ден от цикъла. Аз ги пускам на гладно (не знам дали има значение, може би не).
За ТАТ, МАТ и TSH (те са за щитовидната жлеза) няма значение на кой ден от цикъла.
Аз това знам. Сигурна съм, че денис ще се включи с по-изчерпателна информация  Peace

# 527
Съншайн, пусни LH, FSH, E2 на 3-ти ден от цикъла. Аз ги пускам на гладно (не знам дали има значение, може би не).
За ТАТ, МАТ и TSH (те са за щитовидната жлеза) няма значение на кой ден от цикъла.
Аз това знам. Сигурна съм, че денис ще се включи с по-изчерпателна информация  Peace
Благодаря, а всичко поема ли се от ЗК?    bouquet

# 528
Благодаря, а всичко поемат ли от ЗК?  bouquet
Съжалявам, не знам, най-добре момичетата, които са в България да кажат как стоят нещата със ЗК.

# 529
Благодаря, а всичко поемат ли от ЗК?  bouquet
Съжалявам, не знам, най-добре момичетата, които са в България да кажат как стоят нещата със ЗК.
Благодаря за отговора, не погледнах че не сте в бг. Peace

# 530

Имаш ли проблем с косата?

Мисля, че не.
Освен че в корените мн бързо става мазна, а в краищата цъфва мн бързо. Но това едва ли може да се нарече проблем.

# 531
Здравейте.Миналата седмица бяхме на море.Трябваше да ми дойте точно тогава и започнах да пия примолут-нор.Пих го 4 дена и последният ден от морската ваканция го спрях.Но ето че вече 5 дена след спирането,цикъл още нямам.Правих си тест-отрицателен.Някой имал ли е подобен проблем?В упътването пише,че до 4-тия ден ти идва цикъла.

# 532
  • София
Здравейте, не си спомням какви хормони трябва да се искат от гинеколог и ендокринолог. Искам да видя как са ми хормоните и за двете неща, но не знам какви точно трябва да са. Спомням си само следните: LH, FSH, E2, пролактин, тестостерон; ТАТ и МАТ не знам за какво са и TSH ?
Това ли е всичко, което мога да направя след цикъл и има ли някакви изисквания за изследванията? Благодаря. Peace
ЛХ,ФСХ и Е2  /по ЗК от АГ/- на 3 ден от МЦ /показват как функционират яйчниците, дали вс. е наред с МЦ и О./
Прогестерон  /ЗК от АГ/на 7 ден след доказана О. - показва дали е имало О.
ТСХ и Т4 /по ЗК от ЛЛ/ - показват как функционира ЩЖ
ТАТ и МАТ /антитела на ЩЖ, показват дали имаш Ав.Им.Заболяване - Хашимото/ - заплащат се
Тестостерон,Андростендион, /как функционират НбЖ и яйчниците/
Пролактин /как функционира хипофизата, има ли проблем с ЩЖ, яйчниците и т.н./ 
17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/ ДХЕА -как функционират НбЖ /Ендокринолог/

За по-сигурно погледни в тази тема кои хормони се поемат от ЗК
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4567.0

# 533
  • София
Здравейте.Миналата седмица бяхме на море.Трябваше да ми дойте точно тогава и започнах да пия примолут-нор.Пих го 4 дена и последният ден от морската ваканция го спрях.Но ето че вече 5 дена след спирането,цикъл още нямам.Правих си тест-отрицателен.Някой имал ли е подобен проблем?В упътването пише,че до 4-тия ден ти идва цикъла.
До 10 ден след последния прием на Прогестин/ какъвто и да е той/ трябва да ти дойде М.

# 534
До 10 ден след последния прием на Прогестин/ какъвто и да е той/ трябва да ти дойде М.

Много благодаря за отговора    bouquet

# 535
ЛХ,ФСХ и Е2  /по ЗК от АГ/- на 3 ден от МЦ /показват как функционират яйчниците, дали вс. е наред с МЦ и О./
Прогестерон  /ЗК от АГ/на 7 ден след доказана О. - показва дали е имало О.
ТСХ и Т4 /по ЗК от ЛЛ/ - показват как функционира ЩЖ
ТАТ и МАТ /антитела на ЩЖ, показват дали имаш Ав.Им.Заболяване - Хашимото/ - заплащат се
Тестостерон,Андростендион, /как функционират НбЖ и яйчниците/
Пролактин /как функционира хипофизата, има ли проблем с ЩЖ, яйчниците и т.н./ 
17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/ ДХЕА -как функционират НбЖ /Ендокринолог/

За по-сигурно погледни в тази тема кои хормони се поемат от ЗК
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4567.0

Благодаря за отговора. Peace

# 536
  • Варна
Денис, пак да те питам за съвет

Има ли смисъл да пусна утре и прогестерон-а, заедно с ТСХто и ЧХГто.
Имам някакъв спомен, че лабораториите нямали реф.стойности при бременност?
Само припомням, че пих орално Утрогестан от 16-25 ден, но от тогава не пия... А се притеснявам, че с този август месец утре ще ме сюрпризират с отпуска на АГто ми (за момента нямам оплаквания)

# 537
  • София
Денис, пак да те питам за съвет

Има ли смисъл да пусна утре и прогестерон-а, заедно с ТСХто и ЧХГто.
Имам някакъв спомен, че лабораториите нямали реф.стойности при бременност?
Само припомням, че пих орално Утрогестан от 16-25 ден, но от тогава не пия... А се притеснявам, че с този август месец утре ще ме сюрпризират с отпуска на АГто ми (за момента нямам оплаквания)
Ако искаш пусни и Прогестерон- при бременност е добре да е на горна граница и дори по-висок
Той се повишава доста стръмно по време на бременността

# 538
  • в пералнята
Момичета, може ли да ви помоля за коментар върху моите изследвания. Правени са на 3 ден от цикъла.
Prolactin 418.60mIU/l   М(86.0 - 324.0); Ж(127 - 637)
LH   4.61   IU/l    М(1.7-8.6) Ж(фол 2.4-12.6, овул 14-96, лут 1.0-11.4, мен 7.7-59
FSH   10.38   IU/l   М(1.5-12.4) Ж(фол 3.5-12.5, овул 4.7-21.5, лут 1.7-7.7, мен 25.8-134.8
Estradiol   267.30pmol/l  М:28-156;Ж:от1-10г.22-99.1,фол 46-607 овул.315-1828,лут161-774,мен. до201)   
Testosteron   0.93   nmol/l  Ж(0.22 - 2.9); М>17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12

Нещо подтиска О.  /затова ФСХ се е повишил доста/ - отиди /АГ/ да те видят на УЗ и пиши какъв е проблема
Пролактина и Тестостерона са добре
Не се притеснявай - може да е нещо инцидентно
Здрасти, Денис, бях на док днес, видя ме на УЗ и каза, че имам доминантен фоликул. Каза днес и утре да се възползвам, а другата седмица на преглед, за да видим дали е изчезнал. Изписа ми и хормоните на ЩЖ, както и прогестерон на 7 ден след ову. Което според нея, а и според мен е днес.

# 539
  • Варна
Аз омотах нещо темите за хормоните и съм пуснала в друга коментара Crazy

Денис, Прогестерона ми е  55.94, при горна граница 27, мисля, че е ок.

Нормално ли е ЧХГ да е 1484.00 mIU/ml   Shocked при овулация преди около 17-18 дена?

НО ТСХто ми е 3.81 ужас.. следобед тичам на лекар, дано го смъкнем бързо!

Общи условия

Активация на акаунт