Отговори
# 570
  • София
Денис, може ли да ми отговориш на въпроса? Peace Вече ги пия, но дали това може да е проблем с зачеването? Благодаря.

Не разбрах - кое да е проблем?
- високото ТСХ или Еутирокса те притеснява

ТСХ е високо -  и е проблем за зачеването и най-вече износването /влияе на органогенезата на ембриона и от там - ранни аборти/
Еутирокса само ти помага - ще нормализира нивата на ТСХ  и ще възстанови нормалната  репродуктивната способност.
До 40-60 дни /максимум/  трябва да се смъкне ТСХ
Направи контрола  и я обсъдете с лекаря / оценка на терапевтичния отговор/  - много е важно, защото всяко тяло /и жлеза/ реагират по различен начин на лечението, а едно неправилно лечение може много да навреди.

Ако забременееш - може да се наложи да пиеш Еутирокс, но може и да няма нужда - зависи как ще реагира тялото ти. Ендокринолога ще прецени

# 571
  • Софиянка в Пазарджик :)
Qst sn io! не съм Денис, но да ти отговоря. Ако ти зацапа (дойде М) понеделник вечер, то първи ден ти се счита вторник, т.е. в четвъртък може да отидеш за кръвни изследвания.
  bouquet Благодаря ти много ,Фики

# 572
Денис, може ли да ми отговориш на въпроса? Peace Вече ги пия, но дали това може да е проблем с зачеването? Благодаря.

Не разбрах - кое да е проблем?
- високото ТСХ или Еутирокса те притеснява

ТСХ е високо -  и е проблем за зачеването и най-вече износването /влияе на органогенезата на ембриона и от там - ранни аборти/
Еутирокса само ти помага - ще нормализира нивата на ТСХ  и ще възстанови нормалната  репродуктивната способност.
До 40-60 дни /максимум/  трябва да се смъкне ТСХ
Направи контрола  и я обсъдете с лекаря / оценка на терапевтичния отговор/  - много е важно, защото всяко тяло /и жлеза/ реагират по различен начин на лечението, а едно неправилно лечение може много да навреди.

Ако забременееш - може да се наложи да пиеш Еутирокс, но може и да няма нужда - зависи как ще реагира тялото ти. Ендокринолога ще прецени

Ако съм разбрала правилно, това че не настъва бременност може причината да е в ТСХ?
Искам да си изясня проблема, който имам.
Ще следя когато станат 40 дни, за да пусна пак изследването. Само не знам дали ще ми го пуснат по ЗК или ще трябва да си го платя?
От няколко дни съм на  Еутирокс и се чувствам малко по-добре.
Дали ще е проблем, ако пия към него йод съдържаща хр.добавка? И за селена се двуомя....
Искам, колкото мога да си помогна за момента пия Еутерокса и друго освен да чакам не ми остава.
  bouquetБлагодаря ти, Денис.

Не съм специалист затова вземам база за сравнение, това, което мога да кажа от свой опит

Сигурна съм, че ще подействат бързо  Hug и няма нужда да се притесняваш, като пуснеш контролните изследвания веднага ще си проличи понижението.

За пиенето, моята ендо ми каза, че тироидните хормони се отделят най-много рано сутринта до към 8ч и като се приема лекарството тогава е най-ефективно.

За пролактина - моят съвет е да си го пуснеш в спокоен, неработен ден след поне 30тина минути почивка. Аз така направих и резултатът беше коренно различен.

Благодаря ти, дано няма проблем с Пролактина(макар, че не бих казала че съм спазила условията за взимане освен че не бях яла банани-аз по принцип рядко ям точно банани) че той малко ме хвърля в неприятни усещания. Но ще го правя пак на споойствие, дано няма и много хора че миналия път много се изнервих стана ми лошо и при взимането на кръв. Макар, да не съм от тези които им става лошо но....
Ще се опитам да спазя преди 8 часа. Иначе по принцип го пия към 8.30ч.
Неприятното, е че при нас и неработен ден има хора сутрин. Но ще го направя като се поуспокоя малко може би другата седмица или след цикъл. Hug

Спокойно, Съншайн, пролактинът може да се контролира. Той е сравнително малък проблем.
Благодаря. Hug
Лошото е, че имам и други проблеми физически които ме хвърлят в хаос. Но ще трябва пак да се правят изследвания, нямам голям избор. Дано наистина всичко да е наред.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 10:31 от Съншайн

# 573
  • София
Съншайн 

Какъв точно е проблема?! - лекар трябва да прецени.
Да, може ТСХ да е причина, но може да има и още нещо, което да пречи на зачеването

# 574
  • в пералнята
Аз днес пуснах прогестерон (22 ден от МЦ и 7 ден от ову) и резултатът е 22.
Мисля, че е добре.

# 575
  • София
Аз днес пуснах прогестерон (22 ден от МЦ и 7 ден от ову) и резултатът е 22.
Мисля, че е добре.

Дай рефер. граници

# 576
Здравей,Денис.Днес бях на лекар пусна ми хормони на 3ден от МЦ,но странното което не разбрах е че каза че иска да повторим изследванията на същите хормони след 2седмици  newsm78
Аз за такова нещо не съм чувала...има ли смисъл в това нещо?!!?
Съвсем скоро се преместих в Пазарджик и за първи път ходя при тази лекарка,препоръча ми я началника на АГ отделението след преглед,за да ми минат изследванията по ЗК.
Не знам дали съм попаднала на правилния лекар,много ще съм благодарна ако ми кажеш мнение дали има смисъл в 1 месец 2 пъти да пуска изследванията,  newsm78
Иначе беше много внимателна много въпроси ми зададе,обърна ми много внимание...ама пусто притеснение дали е точният лекар..... Rolling Eyes

# 577
  • в пералнята
Ами моето е 21, 85 ng/mL  0,31 до 1.52.  Но док каза да не ги гледам, тъй като се отнася за 22 ден от цикъла. newsm78

# 578
  • София
Ами моето е 21, 85 ng/mL  0,31 до 1.52.  Но док каза да не ги гледам, тъй като се отнася за 22 ден от цикъла. newsm78
Това е за ФФ, дай за Лутеална фаза рефер, граници

# 579
  • София
Здравей,Денис.Днес бях на лекар пусна ми хормони на 3ден от МЦ,но странното което не разбрах е че каза че иска да повторим изследванията на същите хормони след 2седмици  newsm78
Аз за такова нещо не съм чувала...има ли смисъл в това нещо?!!?
Съвсем скоро се преместих в Пазарджик и за първи път ходя при тази лекарка,препоръча ми я началника на АГ отделението след преглед,за да ми минат изследванията по ЗК.
Не знам дали съм попаднала на правилния лекар,много ще съм благодарна ако ми кажеш мнение дали има смисъл в 1 месец 2 пъти да пуска изследванията,  newsm78
Иначе беше много внимателна много въпроси ми зададе,обърна ми много внимание...ама пусто притеснение дали е точният лекар..... Rolling Eyes

Кои Хормони направи на 3 ден от МЦ?
Колко дни ти е МЦ /средно/?

# 580
  • в пералнята
Ами моето е 21, 85 ng/mL  0,31 до 1.52.  Но док каза да не ги гледам, тъй като се отнася за 22 ден от цикъла. newsm78
Ааа, ох, много съм завеяна 1,7 - 27.

# 581
  • София
Ами моето е 21, 85 ng/mL  0,31 до 1.52.  Но док каза да не ги гледам, тъй като се отнася за 22 ден от цикъла. newsm78
Ааа, ох, много съм завеяна 1,7 - 27.
Добре е
Браво Simple Smile

# 582
Progesteron,LH ,FSH, Prolactin, Estradiol, Testosteron и за щитовидната.МЦ ми е много нередовен някой път е на 21ден друг път на 30,25,26,27,28...максимум на 31ден ми е идвало до сега...най често в периода 25-29ден.И е много оскъден 2 дни максимум 3 на 3-ти е зацапване обикновено.И тя както другия лекар установи леко уголемена матка- размери-4/57.87 и адн bill уплътнени.Изследванията ще пусна в четвъртък на 3ден от МЦ.А след 2 седмици каза да отида за фоликулметрия.Съжалявам за спама   Blush.

# 583
  • София
Progesteron,LH ,FSH, Prolactin, Estradiol, Testosteron и за щитовидната.МЦ ми е много нередовен някой път е на 21ден друг път на 30,25,26,27,28...максимум на 31ден ми е идвало до сега...най често в периода 25-29ден.И е много оскъден 2 дни максимум 3 на 3-ти е зацапване обикновено.И тя както другия лекар установи леко уголемена матка- размери-4/57.87 и адн bill уплътнени.Изследванията ще пусна в четвъртък на 3ден от МЦ.А след 2 седмици каза да отида за фоликулметрия.Съжалявам за спама   Blush.

Спед 14 дни - ако тогава е Овулаторната фаза - смисъл има да се пусне ЛХ и Е2.
Не зная какво има предвид лекаря
Защо не го разпита - защо, които хормони, какво ще покажат, за какво се съмнява и т.н.
Питайте бе хора Simple Smile

Това, че ще правиш ФМ е супер - само да не е късно това е 17 ден от МЦ и О. може да е минала?!
Ще чакам да разкажеш как е минало
Прави тестове за О. и мери БТ

# 584
Аз толкова питах,че това на момента не ми направи впечатление  ooooh! докато поема информацията  Mr. Green ...съмнява се за поликистоза,но друго и да е казала просто информацията ми дойде в повече а и емоциите и може да не се сещам сега.Меря БТ,от 2-3седмици но до края на цикъла не ми се покачи до 37,и това ме пита лекарката и каза да и донеса графиката да я погледне другия път,не знам как да ти покажа графиката от миналия МЦ, за да я видиш но не е от 1ден на мц понеже почнах веднага след твоя съвет,реших че все пак ще покаже нещо може би...дори и като не е от 1ден.
Благодаря много за отоворите,Денис   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт