Кои са нарцисите на форума?

• 19 781
  • 509
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Важно ми е и кой и защо го е написал,но съм и  наясно с лимитациите на преценките си тук или дори и в реала,когато не можеш да знаеш цялата картина .
За свои ситуации само ти си знаеш какво е решението- на този принципъ съм, но другите, дори без да искат, могат да ти дадат идея, да те накарат да се замислиш върху нещо, което пропускаш. АИ то в разговор, който изобщо не е по темата. В бистренето на приницпни въпроси се случва най- често, затова и толкова хора обичат да разсъждават по принцип или да обсъждат чужди истории.

# 286
  • София
О, аз не говоря за кудкудякане в хор.
Изобщо не е задължително да обвързваш симпатията си към някого с всичките му гледни точки и становища по различни въпроси. Или обратното, да очакваш някой, който ти симпатизира да тичка след теб и да ти приглася.
Напротив.
Това, което имах предвид, че написаното не виси в пространството просто така, а зад него стои личност.
И понякога, тази личност ме заинтригува и я запомням. Заради това, което съм прочела.
Всъщност присъствието ми тук се мотивира именно от тези личности. И отношението ми към тях градира. Разбира се, понякога деградира.
Понякога просто се инфромирам по даден въпрос и не се интересувам от личността, а от информацията. Тогава е друго.

# 287
Бояна- да ,това е така,но както казах колкото и детайлно да е описана дадена ситуация,толкова и преценката й .а и извода може да са погрешни,както и тя самата.
Истината е в детайлите,а те не са на почит на всеослушание,или поне при мен ,поне сега.
Иначе форумът е много приятно време за отпускане,по разсъждаване, избягване от скуката и среща с многообразни характери.
*Dreaming-
Аз не симпатизирам на другите ти изказвания по темите,но с това съм съгласна ....
"Аз избягвам да обвързвам обективното си мнение със симпатии."

# 288
  • София
А какво стана с нарцисите?
Какво мислите за тези, които пишат с болднато и за тези, чийто ник е написан с главни букви?

# 289
А какво стана с нарцисите?
Какво мислите за тези, които пишат с болднато и за тези, чийто ник е написан с главни букви?

Мисля,че всеки иска да е интересен с нещо.
Затова са и всички тези напъни с различни стилове на писане,шифтове,цветове,болднати и т.н.
Това обаче не е достатъчно условие за публиката.

# 290
  • София
Не, не е.
Освен опаковката, да не забравяме и съдържанието.

# 291
  • София
А това да пишеш всеки път с изряден правопис и с добре подредена мисъл ...
Ти го правиш, защото си си такъв, не е умишлено, но те забелязват именно с това и ти се възхищават - нещо, като неволен нарцисизъм.

# 292
  • София
Ти го правиш, защото си си такъв, не е умишлено, но те забелязват именно с това и ти се възхищават - нещо, като неволен нарцисизъм.
Е, хайде сега, неволен нарцисизъм. Има хора, които привличат внимание без да го целят. Дори смятам, че повече внимание винаги привличат точно онези, които нямат за цел да го привлекат. Един Вълк, например, не е нарцис по никакъв начин, но буквално рисува, филмира с думи онова, което е преживял. Няма как да не го забележиш.

Бояна- да ,това е така,но както казах колкото и детайлно да е описана дадена ситуация,толкова и преценката й .а и извода може да са погрешни,както и тя самата.
Аз говорех за друго. Естествено, че ако разкажеш някаква твоя ситуация всеки ще я пречупи през себе си,  а това най- много да те обърка. Имам предвид най- общи разговори по повод, ако щеш, въображаеми казуси или такива с потребители, които винаги стигат до дискусия на принципите. Там можеш да си направиш някаква ревизия на твоите възгледи, а от това да дойде и някакво решение за нещо, което дори няма връзка с темата. Това е една от най- големите ползи от общуването като цяло.
Затова на мен тук най- често са ми полезни потребители, които рядко са на моето мнение, но са умни и разсъждават логично.

# 293
Е, хайде сега, неволен нарцисизъм. Има хора, които привличат внимание без да го целят. Дори смятам, че повече внимание винаги привличат точно онези, които нямат за цел да го привлекат. Един Вълк, например, не е нарцис по никакъв начин, но буквално рисува, филмира с думи онова, което е преживял. Няма как да не го забележиш.

Аз говорех за друго. Естествено, че ако разкажеш някаква твоя ситуация всеки ще я пречупи през себе си,  а това най- много да те обърка. Имам предвид най- общи разговори по повод, ако щеш, въображаеми казуси или такива с потребители, които винаги стигат до дискусия на принципите. Там можеш да си направиш някаква ревизия на твоите възгледи, а от това да дойде и някакво решение за нещо, което дори няма връзка с темата. Това е една от най- големите ползи от общуването като цяло.
Затова на мен тук най- често са ми полезни потребители, които рядко са на моето мнение, но са умни и разсъждават логично.
Да , това е така,но дискусията често се изражда ,поне тук, в един сблъсък на интереси и мнения,и аз лично рядко ,но не винаги си изваждам нещо позитивно и ценно за себе си.
И тъй като не харесвам спора (освен полемиката и философията) ,то дидактични упражнения и анализи на правопис и богатство на лексикален фонд не СА ми интерес на ниво опознаване личността срещу мен.
Но виж обсъждането на книги, характери и подобни теми са ми дълбоко познавателни и изконно интересни. Като темата за семантиката на приказките...
Цялостен анализ ,не литературен, а личностен ,изплуваше от различните гледни точки и становища.
Както и от темата за нещата,които не искаме децата ни да наследят от нас като индивидуални особености- много дълбоко истинна ,а на пръв поглед праволинейна тема и много други ,от които неволно или волно съм подпомогнала осъзнаването за себе си на себе-оценката или потребителските "неволни изпускания на езика" .

# 294
Да пишеш грамотно е неволен нарцисизъм? Майко мила. Сигурно и ежедневният душ е.

# 295
  • Galaxy 13197853088
Разбира се, че е нарцисизъм.
Добре подредения текст има
силно  изразено въздействие
върху мен. Усмихва ме и дава
едно чувство на задоволство,
което обичам.  Всъщност има
още един такъв  във форума,
но нещо се позагуби.

# 296
  • София
Да пишеш грамотно е неволен нарцисизъм? Майко мила. Сигурно и ежедневният душ е.

Това  изказване  и  мен  ме  остави  с  отворена  уста,  но  пък   ме  подсети
за  всички онези,  които  зорлем  пишат  неграмотно  и  с  изчанчен  диалект,
само и само да бъдат забелязани, и да са интересни. На мен ми се е случвало
да напиша  някоя  и друга дума, с оглед на изказването и контекста, но някои
просто прекаляват и не само, че не са ми забавни, но и откровено ме дразнят.

# 297
Когато свършат разумните доводи в някоя тема, ако изобщо ги и имало такива, всеки втори спор прераства в такъв за правопис и пунктуация, после идва ред на броя публикации...

# 298
  • Mars Hotel
Защо всяка потенциално интересна тема напослекък се превръща в упражнения по философия? Не може ли само да си говорим за нарцисите поименно?  Flutter

# 299
Защо всяка потенциално интересна тема напослекък се превръща в упражнения по философия? Не може ли само да си говорим за нарцисите поименно?  Flutter

Пък аз влязох да почета леко сутрешно, преди да си изпия чая.  Tired

Когато свършат разумните доводи в някоя тема, ако изобщо ги и имало такива, всеки втори спор прераства в такъв за правопис и пунктуация, после идва ред на броя публикации...

Докато не се стигне до Хитлер, спорът не е свършил.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт