Кои са нарцисите на форума?

• 19 767
  • 509
  •   1
Отговори
# 300
Когато свършат разумните доводи в някоя тема, ако изобщо ги и имало такива, всеки втори спор прераства в такъв за правопис и пунктуация, после идва ред на броя публикации...

И после не идват ли воплите какъв беше форума преди и  за кака Лиска  и мама Кенга?

# 301
  • n/a
А това да пишеш всеки път с изряден правопис и с добре подредена мисъл ...
Ти го правиш, защото си си такъв, не е умишлено, но те забелязват именно с това и ти се възхищават - нещо, като неволен нарцисизъм.
Разбира се, че е нарцисизъм.
Добре подредения текст има
силно  изразено въздействие
върху мен. Усмихва ме и дава
едно чувство на задоволство,
което обичам.  Всъщност има
още един такъв  във форума,
но нещо се позагуби.

Нали? Съгласна. И не съвсем.

# 302
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тези, които си сменят аватара и подписа всеки ден, дали са нарциси?   newsm78
Не ме обърквайте така де, вече се насадих в лехата с теменужки Laughing.

# 303
  • n/a
Що е то "нарцис"? Влюбеният в образа в огледалото?
Или онзи, който мира няма, докато не превърне погле-
да на всички в свое огледало? Може ли нарцисът да е
скромен, да приема със смирение своята красота? Или
трябва да крещи на всеки срещнат: "Вижте ме, вижте
ме колко съм красив!"

Това, със запетайките и неволния нарцисизъм е тема
благодатна, има хляб в нея. 

# 304
Може ли нарцисът да е
скромен, да приема със смирение своята красота?

По-скоро бих предположила, че може да му дотежи, някак, да му досади да е толкова безкрайно прекрасен.

Това, със запетайките и неволния нарцисизъм е тема
благодатна, има хляб в нея. 

Чакам филийка.

# 305
  • Galaxy 13197853088
Възможно ли е на Римей Ого,
от школа  Корю да му досади
подреждането на цветята,а?

# 306
  • София
И в този ред на мисли ...
Мисля, че най - големите нарциси тук са тези, които демонстрират бърза, ясна, кратка и съдържателна мисъл.
Някои се пънат, но на други им идва от вътре и тук може да се отвори друга тема - кои са истински нарциси и кои се правят на такива?
Случвало ми се е най - прилежно да изчета мнение от половин страница и нищо конкретно да не разбера, а друг път - да прочета мнение от едно изречение и после цял ден да мисля за прочетеното.

И много ви моля, ако на някой вече не му се говори за нарциси, нека да е за теменужки или други там пролетни цветя, но само не философия и дидактика!
Един нарцис не би понесъл вниманието на аудиторията така грубо да се отклони в друга посока.

# 307
  • n/a
ИрПуц, за теб пасти, ник'ви филийки.

Мисля си, че неволният нарцисизъм е
нещо като излишната показност. Поя-
вява се без умисъл, но пък как дразни...

Хайку, а? Възможно е, но не да досади,
а да е за малко, оттегляне един вид.
Щото, независимо и вън от темата, е
пълно не само с нарциси, но и с плеве-
ли, бодили ...

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 11:37 от Лоана

# 308
Може ли нарцисът да е
скромен, да приема със смирение своята красота?
Не, тогава няма да е нарцис Laughing
Освен това има и интелектуални нарциси, опиват се от собствения си ум. Обикновено говорят интересно, увлекателно, многословни са и в думите им прозира "гледай къв съм умен, направо си се кефя" Laughing

Аз самоопроделям не като нарцис, а като нарцисолюбител Laughing

Тезата със запетайките ме заинтригува, защо никой не иска да я доразвие? Thinking

# 309
Обърках се съвсем-тотално ! Crazy

# 310
  • Пловдив / София
Шанталчето.

Няма тема, в която да не е споменала колко е красива, умна и как мъжът й я обожава.

# 311
  • София
Освен това има и интелектуални нарциси, опиват се от собствения си ум. Обикновено говорят интересно, увлекателно, многословни са и в думите им прозира "гледай къв съм умен, направо си се кефя" Laughing
И аз мисля, че това са нарциси.
Но приятни нарциси.
Какво да кажем за онези, които привличат внимание само, като обиждат.
Може да е правилно написано и прегледно, но е обидно.

# 312

Мисля, че най - големите нарциси тук са тези, които демонстрират бърза, ясна, кратка и съдържателна мисъл.

Честито на Трещерица.  Mr. Green

Започвам да подозирам, че доста хора ще се окажам (колебах се дали да е 'окажат' или 'окажем', няма да си поправя грешката) нарциси под прикритие. Особено ако се развие запетайчената теза.

# 313
Шанталчето.

Няма тема, в която да не е споменала колко е красива, умна и как мъжът й я обожава.

Нарцисът има ли нужда да се оглежда непрекъснато в огледалото? Простете, позабравила съм и не прочетох научната литература.  За мен това е друг синдром.  Шанталчето е красива, защо има нужда да го изтъква непрекъснато?
Краси е другата - непрекъснато изтъква колко е щастлива и как мъжът й я обожава. Кому е нужно, освен на нея, за да си повярва?

Честито на ТрещерицаMr. Green

Започвам да подозирам, че доста хора ще се окажам (колебах се дали да е 'окажат' или 'окажем', няма да си поправя грешката) нарциси под прикритие. Особено ако се развие запетайчената теза.

Благодаря, ИрПуц, и аз си го помислих, но не съм достатъчно нарцис, да си повярвям.

# 314
Истинският нарцис никога няма да се ангажира с кратка мисъл, за да не вземе някой да я обсъжда и критикува. Истинският нарцис бяга от критика и проверка, защото това подкопава увереността му.

Но тук няма истински нарциси, за щастие.

Общи условия

Активация на акаунт