Кои са нарцисите на форума?

• 19 761
  • 509
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Някой няма ли спомене кой всъщност е Нарцис и откъде идва наименованието.
Интересно е.

Нарцисите са самовлюбени.
Наслаждават си се.
Хич не им дреме гледате ли ги вие или не.
Те просто са прехласнати по себе си.
И това е.
Тъй,че нека само ги посочим и погалим по рамото - дори и тогава те нищо няма да усетят/разберат.

Grinning Браво на детето.

# 331
И тъй като ми протече мисъл - Dave Lombardo се удоволства да обижда всички наред. На някои им харесва. Диагнози?

# 332
Интересно е.

Едва ли някой ще го направи. Споменаването му ще бъде нагло навиране на нарцисизма на пишещия в очите ни.

# 333
  • n/a
Fairy, подозирам, че ти е непозната откровената
нарцистична природа. "Положителният" образ в
следствие на обидите е в очите на излъчващия
ги. Ако за него положителното е да е своего ро-
да смел (прости, Светлице, не ми се получи без
пренос между редовете), като казва на хората
всичко без заобикалки, то той си е чист нейтив
нарцис, жълто-бял.
Както и да е, да се върнем на кубизма. Какво за
него? Нарцистично ли е да се пише така? Лошо
ли е? Това, че може да се докара до Фройд, го
разбрах, но е слабичко ... Никой не му се връзва,
даже и аз.

# 334
И тъй като ми протече мисъл - Dave Lombardo се удоволства да обижда всички наред. На някои им харесва. Диагнози?

Мъж.

# 335
Истинският нарцис никога няма да се ангажира с кратка мисъл, за да не вземе някой да я обсъжда и критикува. Истинският нарцис бяга от критика и проверка, защото това подкопава увереността му.

Но тук няма истински нарциси, за щастие.

Еее стига де, сега ще се обиждаме ли? На мен цяла тема ми предложиха да отворя за себе си, поради бистрената тук причина, ти нямало.  Laughing

п.п. разклонението със запетайките и кратката мисъл ме няма, така че не мога да се включа - хем кратко пък хем със запетайки. Mr. Green

# 336
  • София
Лоана, ти си някаква уникална находка.
Къде се кри досега, по дяволите.

# 337
.............
Както и да е, да се върнем на кубизма. Какво за
него? Нарцистично ли е да се пише така? Лошо
ли е? Това, че може да се докара до Фройд, го
разбрах, но е слабичко ... Никой не му се връзва,
даже и аз.
Лично моето мнение, ако искаш - не е лошо. Не знам дали е точно нарцистично, но е нещо. Смята се за собствен стил, който отличава от общата маса линейни брътвежи. т.е. собственикът му не се смята за един от масата, а за индивидуалист, различен, и това в никакъв случай не е в посока "по-смотан съм от останалите". Напротив! Wink

# 338
Ако за него положителното е да е своего ро-
да смел (прости, Светлице, не ми се получи без
пренос между редовете), като казва на хората
всичко без заобикалки, то той си е чист нейтив
нарцис, жълто-бял.
Признавам, че този аспект ми беше убягнал - да въплътиш обидите в чиста проба откровеност и смелост. Thinking Което ме връща отново на темата за интелектуалния нарцисизъм, който е доста по-многопластов от физическия.

Кубичното писане не е израз на нарцисизъм.
Ако го правиш неволно, то е просто начин на писане. Ако го правиш нарочно, не си нарцис.
Нарцисите не се опитват да изпъкват и да се отличават, те достатъчно добре знаят, че само като се появят, дори да пишат по най-безличния начин, ще бъдат забелязани и боготворени на секундата.  Grinning

# 339
Четейки се набива на очи как говоренето в първо число ,споменаването на "Аз правя така,аз мисля така ..", писаното в болднат шрифт, прегледното и ясно (кубично,стихотворно или накъсано ) четмо, изтъкването на качества ,проверими или не чак толкова, са все признаци на самовлюбеност,самодостатъчност на само-оценката и нарцисизъм.
А ,така ли е всъщност? newsm78

# 340
  • София
Интересно е.

Е, хубава работа, ти сериозно ли питаш откъде идва, или на мен нещо ми куца разбирането на хумора? От оня Нарцис, млад мъж от гръцката митология, който толкова много обичал отражението си във водата, че само стоял и се съзерцавал и като понечил да го целуне, паднав в езерото и се удавил.

# 341

Мъж.

Бих добавила Мъж с Малка пишка. А за жените - гъски.

# 342
Нарцисите не се опитват да изпъкват и да се отличават, те достатъчно добре знаят, че само като се появят, дори да пишат по най-безличния начин, ще бъдат забелязани и боготворени на секундата.  Grinning
Нарцисът се опиянява от всичко свое - образа си; поведението си; това, което е сътворил...
Не съм сигурна, че въобще в основите на Нарцисизма е заложено да се вълнуват от чуждото мнение за тях и всичко тяхно. По-скоро това е такава форма на самовлюбеност, в която чуждото мнение няма никакво значение, защото те са толкова убедени в правотата си и красотата си, че са над тези неща и въобще не се впускат да се обясняват, а стоят отстрани и се възхищават на своето величие - умствено и физическо. Демек, са над тези неща. Та се чудя дали тези, които няма да се разпишат в темата, не са истинските нарциси, защото е под нивото на величието им да обсъждат съвършенството си. Mr. Green

# 343
Интересно е.

Е, хубава работа, ти сериозно ли питаш откъде идва, или на мен нещо ми куца разбирането на хумора? От оня Нарцис, млад мъж от гръцката митология, който толкова много обичал отражението си във водата, че само стоял и се съзерцавал и като понечил да го целуне, паднав в езерото и се удавил.
Терминът отдавна е станал нарицателно,нямащо кой знае общо с предисторията му.

# 344
Четейки се набива на очи как говоренето в първо число ,споменаването на "Аз правя така,аз мисля така ..", писаното в болднат шрифт, прегледното и ясно (кубично,стихотворно или накъсано ) четмо, изтъкването на качества ,проверими или не чак толкова, са все признаци на самовлюбеност,самодостатъчност на само-оценката и нарцисизъм.
А ,така ли е всъщност? newsm78

Ако човекът е достатъчно смел, за да е придобил и да показва проверими качества, значи едва ли е нарцис.

Ако показва помпозност и чар като Fortune, значи е достоен да бъде боготворен като нея.

Общи условия

Активация на акаунт