Отговори
# 645
Звездичкова, къде го видя това пюре карфиол с картоф? Аз гледах, че има пюре карфиол и ориз и мислех да му взема тия дни. А това различни зеленчуци си мислех да не го взимам заради моркова и картофа, но щом казваш, че отпуска, може и да го пробвам. А наистина малкия толкова много ме удивлява  с тоя негов вкус, че изпадам в изумление.  Laughing
Днес викам пак да му дам от пюрето със спанак обаче му броя пак 5-6 лъжички понеже си мисля, че вчера по някаква случайност го е ял. Ами това дете пак ми сви сармите. Яде си го с голям апетит, изобщо не примрънка и след като си изяде всичко, можеше да изяде и още ама не му бях стоплила. Сега това пюре ще му го дам на 3 пъти, но следващото такова мисля на 2 пъти да му го дам, пък ако толкова много го харесва, на по-следващия път направо цяло бурканче ще  му дам. Имам чувството, че колкото е по-гадно едно пюре, толкова повече го харесва. Току виж пък се окаже, че харесва повече зеленчуци - много ще ме учуди, ако е така. Та ще пробвам тези карфиоли, зеленчуци и т.н. да видим дали ще ги одобри. Много ще се радвам, ако ги хареса ама да видим, какъвто е претенциозен. Току-виж пък може просто да не си пада толкова по сладкото.  newsm78
Редактирам се - сега видях защо съм го махнала от списъка този карфиол с картофи, защото пише, че 50% е карфиол и картоф, а останалото 50 % е вода и ориз. Понеже на ДМ бях взела подобно пюре и на консистенция беше като пача и малкия хич не го хареса, автоматично почнах да задрасквам тия дето наполовина са това, което пише, а другата половина са оризища с вода. На консистенция не е ли като пача?

Ия, ако ще те успокои моя също не се обръща. Като че ли малко му трябва още, аха-аха да се обърне, но само с малко побутване от моя страна го прави. А фонтанелата на моя е около 1 см горе-долу, мисля че е малка, но не знам кога ще се затвори.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 15:21 от A_H_I_L_E_A

# 646
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

Позагубихме се тези дни, но не ми беше до седене пред компютъра. Слава богу синузита ми отшумява.
Гледам пак за захранване си говорите. Аз нямам търпение да мине още 1 месец и да почвам. Ще изчакам ваксината, която ни предстои на 5.5 месеца (нали изоставаме с ваксините) и започвам. Вече съм сигурна, че ще е с тиква, защото Ивко ми е проблемен с акането. От 10 дни насам ака веднъж на 2 или 3 дни, само след масаж и акото му е гъсто и лепкаво като на бебе хранено с АМ. А е само на кърма. Заради този проблем пак понякога отказва да суче, но вече не му се вързвам много. В четвъртък ще видим какво е качил за 1 месец. И пак ми е притеснено заради ваксините, но няма как, ще ги преживеем и този път. Дано това че е по-голям да е в плюс и да ги понесе по-леко.

За домашните пюрета- и аз готвех повече и замразявах. Преди да запиша Любчо на кухня (направих го късно - към годинка и 2-3 месеца) му готвех аз. Готвя например пилешка супа, която не соля- отсипвам за него и после осолявам за нас и оставям още 5-6 минути да кипи. Така правех с много манджички, които бяха подходящи за него.

Ето и една полезна информаци за разхлабващи и запичащи храни: http://zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_razhl … bvashti_hrani.htm

# 647
  • София
Ия според мен фонтанелата се затваря твърде бързо, точно заради допълнителният ти прием на калций. Той от лекар ли ти е предписан? Аз бих ти препоръчала да пиеш витамини за кърмачки на Прегнаккеър, те са специално дозирани за кърмачки, които не консумират млечни продукти.

Кога се затваря фонтанелата?

* Затварянето на голямата фонтанела обичайно се случва към дванайсет-осемнайсет месечна възраст, рядко около две години.
* Ако фонтанелата се е затворила до шестия месец, родителите трябва да се консултират с детски невролог: при детето може да се формира микроцефалия. Причината за подобна патология е в това, че ранното затваряне на шевовете и фонтанелите препятства растежа и нормалното развитие на главния мозък.
* Ако фонтанелите се затворят след осемнайсет месеца, е възможно детето да има рахит, за който трябва наблюдение и лечение. Обезателно отидете на педиатър.

Тони, Мишо го захраних на 5 месеца и 10 дни с оризова каша, като първите 10-15 дни ядеше буквално по 1-2 лъжички. От био рапичното олио започнах да слагам около 6я месец. Започнах със съвсем малко, по няколко капки и постепенно увеличавах, то съответно и количестото на храната започна да става по-голямо. Грубо на около 100 -120 грама по 1 ч.л. олио. То си се поема от пюрето, не стои мазно  Peace Слагала съм на всички зеленчукови, на ориз, на всички зърнени, когато не ги смесвам с плод. А за препарата за петна няма да съжаляваш, а и е доста икономичен, между другото Simple Smile

Смуси, от началото на захранването, докато Мишо стана на 1,3 г. живеехме в Англия. Там купувах органична храна за пюретата на детето (а и за нас), не съм имала проблеми с продуктите. За съжаление тук няма богат асортимент на био продукти, а такова месо изобщо няма май.

Сийнгърл, уреда на Беаба съм го купувала от Англия, от Мадъркеър. беше около 80 паунда. Но съм сигурна, че в е-бей го има. Ето тук

Честити месечинки на Симеон, Виктория, Стоян, Венелин и Кирил!

# 648
Звездичкова, наистина много ми се иска да останем само на гърда и бурканчета и даже, ако може педагогически да се захраним, ще е най-добре. но за последното се иска възраст 6-7 месеца. харесва ми това,че по този начин бебето ще се захрани лесно и незабележимо, без предварителни подготовки и церемонии; излиза евтино,освен това; бебето лесно се приобщава към кухнята на семейството и не се изглезва само с пасиран храни. безумно скъпите пюрета ме дразнят като идея, а пък на детската кухня не и харесвам това,че няма избор и не можеш да се съобразяваш много с индивидуалните особености на бебето. да не говорим какви мисли ми минават през главата като видя онези големи казани,от които се насипва пумийката в пластмасови кутийки Sick

абе, със сигурност, докато бебето не навърши 4 месеца и не му се успокои стомахчето след всичките тези лекарства, ще караме на АМ и кърма Peace голяма далаверка си е кърменето,особено по време на зъбоникненето-докато на Лили излизаха зъбите, не усетихме нищо. като проплаче, давах и да суче и заспиваше бързо и спокойно, докато моите некърмещи приятелки с часове дундуркаха по нощите Mr. Green ей затова ми се ще поне до годинката да се кърмотим Whistling

# 649
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Combined-Steamer-Blender/d … AJ5OC/ref=lh_ni_t
Този уред на Авент е подобен на Бейбикук. Вари на пара и пасира. Гледам че Август 2011 е бил 51 паунда, ама де този късмет пак да го намалят скоро до тази цена, бих го купила веднага.

# 650
Ето ни и нас  Laughing бяхме на консултация умрях от студ и Дарина е вече 6400гр и 64 см. голяма симетрия  Mr. Green педи каза , че и приличала на 5-6 месечно бебе  newsm78 не е попитах по какво и прилича ама както и да е биха ни и ваксините тя се държа геройски да не повярваш поплака ама много малко  Crazy не можахме да се изложим този път.

И сега по темите

За режима при Дари е железен просто , ако исках аз да и го създам със сигурност нямаше да се получи  Mr. Green всичко си прави под час детето и ядене и акането вече е сутрин  hahaha между 10 и 11ч.
Звездичкова и аз мисля да си готвя манджички ама да му дойде времето на зеленчука иначе съм голям кулинар  Heart Eyes  а и много обичам да готвя а аз десерти от тесто да не говорим и солени и сладки само време да ми оставя ,че като се знам какво загори тенджера съм като тръгна по разходкииии  Joy

Флучия много неприятно мила и знам как боли аз съм си била мускулно Милгама това са само витамини и много облекчава ако искаш питай дали е разрешено  Hug
Ради благодаря за идеята ще е пробвам  Hug

И сега да ви кажа какъв цирк настава като седнем да се храним  Embarassed Дарина сама следа от устата до чинията и обратно и се почва едно облизване едно мляскане едни лиги почват да текат  #Crazy направо да ти стане неудобно че ядеш и като е храня с каша или нещо любимо нейно така бърза да яде все едно аз ще и го изям и едни звуци издава  hahaha и като свърши продължава да мляска абе направа ММ казва , че трябва да се крием да не ядем пред нея , че е дразним  Joy Joy

Честита месечинка на всички бебоци

# 651
  • Пловдив
Здравейте,момичета  Hug
Ние днес бяхме малко на гости на моята приятелка с бебчето,утре пък те ще дойда, та малко да разнообразим  Tired
Анбибиан,може ли да ми кажеш 3ка Памперс Актив бейби на какви цени е в Кауфланд и какви бройки? Или къде са най-евтини... Благодаря ти предварително  Hug
Ендира,благодаря ти за инфото  Hug
Честита месечинка на Монката  Hug Hug Hug
Честито и на всички останали бебоци   bouquet
Исках още да пиша,ама после ще е...  Grinning

# 652
  • София
Много скъпа тоз Беаба бейбикук.... 85-90 паунда и още 14-15 за доставка....  #Crazy при това в Англия доставка! и после до тука още нз си колко лева нерви и чакане по тия транспортни фирми... аааааа не мерси. излиза даже по-скъпо отколкото да си купиш това: http://www.bambino.bg/chicco-ured-prigotvyane-hrana-chicco-puresteam-p-303.html

Линка е случайно от този сайт Simple Smile

Редакция:
Сийн в кауфланд 4ка са 99 бр , а за 3ка анбибиан не беше сигурна но май са 112 или 122. Без значение от размера , всички памперси са на 34лв. Това разбрах аз. А докога е промоцията?

# 653
Памперс актив бейби са 112 бр. 4-9кг.

# 654

Сийн в кауфланд 4ка са 99 бр , а за 3ка анбибиан не беше сигурна но май са 112 или 122. Без значение от размера , всички памперси са на 34лв. Това разбрах аз. А докога е промоцията?
Сигурно до неделя, включително - предположение  Peace

Яна се хили с глас само на баща си  Sad Ще почна да ревнувам  Crossing Arms
Ама явно е по-смешен от мен  hahaha

# 655
Момичета,Алина за 2 часа,повърна най-малко 5 пъти...и то по много.Педиатърката не си вдига телефона и се чудя какво да правя?
Да й давам ли нещо,какво да правя?Не знам от какво може да е това повръщане,не е яла нищо по-различно от обичайните неща,нито пък прекалено много...Не знам.Но е много бледа,отпаднала е...И въобще....

# 656
  • Варна
Хайде и аз на бързо!  Mr. Green
Днес бях на гинеколог и установих, че наистина е хубаво да има второ мнение. Нещата, които ми наговори АГ-то което ми следеше бременността, се оказа, че нямат нищо общо с действителността. Еее добре де има малко общо, но като цяло положението е почти розово. Сега ако и цитото се окаже хубаво направо ще съм перфектна.  Mr. Green
Ия* много съжалявам, че пак имате реакция... Много лошо...  Naughty За фонтанелата мисля, че е раничко още пък и относно вигантола много ми се виждат 3 капки. Всъщност и аз давам по три, но по предписание от педиатър и ортопед, а и фонтанелката ни още е доста голяма.
dessy encheva и вашата не е никак лесна...  ooooh! Дано намерите най-доброто решение на тази ситуация.
cvm браво за прекрасните мерки и доброто поведение! Ама много ви се смях как ви текат лигите. Моя и той гледа, ама само си гледа нито придъвква, нищо. Еее плюнчи се, но то това и без друго го прави.  Mr. Green
Съни офф хич не знам от какво може да е, но дано скоро разберете и се оправите. Много целувки на Али!  Heart Eyes
За памперсите Памперс актив бейби са 112 бр. 4-9кг., а промоцията е от днес до неделя.  Peace
Хайде да отивам да кулинарствам, че само за детето има ядене.  hahaha

# 657
  • Sofia
Здравейте, момичета!
На моята Софи днес й свалят шевовете от пръстчето и сега ги чакам да се приберат с татето. Дано не е я е боляло много...
Вчера пък Елиза какъв номер ни спретна. Бяхме в един китайски ресторант на рожден ден. Тя спеше, когато пристигнахме и след 1 час се събуди. Постоя си в столчето, поусмихва ми се известно време и взе да мрънка, да я вдигам. Като я взех на ръце, само се поозърна, поразгледа хората, светлините  и като наду гайдата..., лелееее няма спиране. Мислех си, че ще се успокои, давах й изцедена кърма, разнасях я на ръце, изведох я навън, но нищо не помагаше. Накрая мъжа ми вика хайде в колата да я кърмиш. И това не помогна, хлипаше, хлипаше и сълзи се ронеха. Прибра ни вкъщи, цял час съм я разнасяла и песни пях и музикални играчки пусках, и гърда давах, много трудно се успокои. И после докато сучеше, спираше и пак се разплакваше. Много се беше разстроила. Някои от вас тук споделяха, че така се разревавали мъниците от чужди хора и обстановка, но аз не вярвах. Ей, на, сполетя ме и мен. Направо в чудо се видях... Та толкоз ми беше рождения ден - един час. Мъжа ми и Софи се върнаха да допразнуват. Вече се шегуваме с мъжа ми, че Софи навсякъде ме измести, даже с тате ходи и по купони.  Laughing Но явно бебетата ни вече растат и започват все повече да разбират и започват да усещат страх и безпокойство от непознатото - хора, обстановка...

Лийка, тази брошура, която си показала на ДМ е стара, мина промоцията.

Ендирка, този Био магазин много ми хареса. Разгледах подробно и си харесах доста неща от там, та май ме зариби да си поръчам.
Ох, четох доста за това рапично олио/масло, много противоречиви мнения има, едни казват зехтин (студено пресован), други казват рапично олио, трепи пък говорят за вредите от това рапично олио... Вече съвсем се обърках. Може би, както каза Фифи, рапичното олио трябва да е био и тогава няма да има проблем. Знам ли... Аз на Софи й слагах зехтин и все още й готвя със зехтин.

Флучия, лошо нещо ти се е случило. Представям си каква болка е, аз така се бях вкаменила от криза в бъбреците преди време. Както си миех на мивката и извднъж нещо ме скова и паднах. Направо не можех да дишам от болка, а за движения хич не си и помислях, пренесоха ме до дивана. Бързо да ти минава и да не се повтаря.  Hug

Ия, а ти защо даваш по толкова много капки Вигантол? Има ли някаква причина?

Звездичкова, ти ми даваш чудесна идея да приготвям кашички на Елиза по-нататък от зърнените култури, като им добавям плодове. Аз и досега на Софи й давам всякакви ядки на закуска или й ги слагам в супичките, но не се бях сетила да ги пасирам и да стават за бебе.  Hug Даже онзи ден купих за Софи кус-кус от киноа, не съм й давала до сега, иначе всякакви други яде - овесени, ечемичени, ръжени, пшеничени ядки, просо, елда, шпелта, кафяв ориз, че даже и булгур й слагам в супите.
А за пюретата аз също й ги приготвях вкъщи на Софи, но не съм замразявала. Правех така - направя две порции, едната давам прясна, а другата я слагам в хладилника и я давам на следващия ден. Това примерно е било само зеленчуково пюре, следващите два дни пък яде месно зеленчуково пюре и така ги редувах през два дни.

Деси, аз ще подкрепя Звездичкова в това, което те е посъветвала. Ако можеш да изчакаш поне до навършване на 4 месеца и тогава да пробваш със захранването. Но ти ще си решиш най-добре. Важното е и двете с Юлката да сте спокойни и да намерите най-добрия за вас вариант. И не се настройвай негативно, че и тя ще намрази храната, като кака си, нали знаеш че няма еднакви деца, така че може пък този път да се развият по съвсем различен начин нещата.

Пепи, и аз реших да захранвам на 5,5 навършени месеца. Ама аз всеки ден си меня мненията, току виж съм захранила чак на 6 месеца.  Joy Аз нали имах проблеми с намалялата кърма, но нещата потръгнаха от известно време и сега сме само на кърма. Сутрин се изцеждам и вечер го давам като добавка, така и не можах да си увелича количеството кърма вечер, но съм доволна, че този вариант поне при нас проработи.  Grinning Та затова искам максимално дълго да си караме така на кърма, че другото ще го яде цял живот.

Честита месечинка днес на Симеон!  Hug  Heart Eyes  Hug
Честити месечинки на всички пораснали бебенца, които съм пропуснала тези дни! Hug  Heart Eyes  Hug

П.С. Олеле, Съни, аз на твое място бих я завела веднага в спешното. Ами много е малка, а и повръщанията са много за два часа, знаеш децата как бързо се обезводняват. По-добре лекар да я види. Пиши после.  Praynig  Hug

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 19:06 от Hariela

# 658
Съни Попипай й коремчето да не е твърдо и дали я боли. Провери ли за температура? И аз те съветвам да отидеш директно в спешен кабинет и да настояваш за кръвни изследвания ако продължава да е вяла!
Ако повръщането продължи и е заради някаква храна, моята педиатърка ми препоръча едни хомеопатични свещички "Вомитусхил S"

Хариелка честит скорошен рожден ден Simple Smile 

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 19:06 от Nuriii

# 659
  • София
Съни, и аз бих завела детето в спешното...Дано да не е нещо сериозно! Hug

Хариелка, аз съм давала само био рапично олио. Радвам се, че линка ти е харесал  Hug Дано пръстчето на Софи е добре и да не я е боляло!

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 19:22 от endira

Общи условия

Активация на акаунт