Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 832
  • 745
  •   2
Отговори
# 60
  • БГ
Нина, не че е гаранция, че ще стане, но пробвай вариант с 1 дете, при мен така стават нещата и излизат цени, а 30% за другото си ги добавям към сумата, която системата ми дава.   Peace

# 61
  • София
Поради факта , че тази година се заплаща 30% за второто дете си търся по -евтини оферти и попаднах на Магнолия- стандарт 60лв на човек в силния сезон ! Моля ако някой е бил там миналата година да сподели как са стаите , храната и въобще всичко ! Предварително много благодаря ! Hug
Две лета сме били там. При Магнолия според мен е най-хубавия басейн в курорта - заради пързалките, мостчето, пънчетата в детския басейн и бара, който е почти насред басейна. Като гледах снимките, които показвате на 4-звездните хотели стаите в магнолия изглеждаха по-добре. Миналата година ги чистеха всеки ден доста добре, кърпите се сменяха всеки ден. Чаршафите - 2-3 пъти за 14 дена.
Храната не е нищо особено, обаче е разнообразна. В ресторанта в пиковите часове е блъсканица.
Най-големият минус беше, че плажа е общ за няколко хотела и беше почти невъзможно да си намериш места на по-предните линии. След 10 часа беше невъзможно изобщо никакво място да се намери. Предишинят път не беше така (бяхме на плажа пред Хавана тогава). Може би тази година ще е различно.
Последно, анимицаята е добра - детски дискотеки, игри около басейна за деца и възрастни. Имаше водна топка ден, дартс. Веднъж бяхме в Панорама и там нямаше почти никаква анимация.
Пътя до плажа не е тежък, по стълбите се минава бързо, но проблема е след това по плажа. Ако е много горещо, а плажа е отдалечен е голяма мъка.

# 62
Стаите на Магнолия са единственото, което си струва. В басейните водата е мразовита, главно фиркани румънци  ги ползват.  За ресторанта - боже опази..
А за анимацията на Панорама, че тя е единствената читава анимация за деца в тоя курорт.

# 63
  • София, ж.к. Стрелбище
Little wingels   и stefaniika  благодаря ви много!

# 64
  • София
Стаите на Магнолия са единственото, което си струва. В басейните водата е мразовита, главно фиркани румънци  ги ползват.  За ресторанта - боже опази..
А за анимацията на Панорама, че тя е единствената читава анимация за деца в тоя курорт.
минзухар, не е имало такова нещо при нас, фиркани румънци в басейна... Усещането за студ е относително, на мен водата ми се струваше идеална (август сме ходели винаги).
В Панорама нямаше никаква анимация вечер вечер и децата ходеха на детска дискотека в Магнолия. Ама това беше преди 2 години, може сега да е различно.

# 65
Дами, с риск да ми се смеете имам един въпрос
Работи ли ви формата за резервации в сайта на Албена?
Вкарвах всякакви дати, за различни месеци, за различни хотели, винаги от събота до събота и.... една цена не се появи  Thinking
Аз ли нещо бъркам - не знам. Опитвам вече на 4-ти компютър, с различни браузъри, и през регистрацията ми, и не през нея. И нищо не става

Да имате някаква идея?
И аз пробвах през последните седмици, днес също, и вчера. Дава ми някакъв System Opera Error ... Явно проблемаа е сериозен. Системите на тур.агенции работят обаче перфектно, там гледах цените.

# 66
 И ние тази година сме решили да посетим Албена  Grinning, но в началото на юни. Миналата пропуснахме, че началото на август ми бе термина и повръщах до 6-я месец и нямаше как да плануваме море, та отидохме юни в Слънчев бряг за седмица, но бе голяма гъчканица, направо въздух нямаше.
 Ние се спираме на Албена заради комплексната услуга която предлагат- природа, спкоиствие, хубав голям плаж, паркове, достатъчно пространство... ще сме с бебе и искам да има достатъчно зелени площи за разходка. Търсих из другите курорти и не открих подобно място. Решили сме да почиваме в хотел от горската част, вие кой бихте ни препоръчали  newsm78

# 67
  • София
Имай предвид, че от хотелите в горската зона до плажа се стига по стълби и ще ви е трудно с бебе. Шатъла почти винаги е препълнен, но в началото на юни може и да е по-спокойно и де не е все претъпкан. Може да стигате до плажа и с влакче, но то обикаля доста и билетчетата не са много евтини.  Горното важи за Алтея, Магнолия, Компас, Панорама и др. Като избирате хотел проверете и пътя до плажа.

# 68
Имай предвид, че от хотелите в горската зона до плажа се стига по стълби и ще ви е трудно с бебе. Шатъла почти винаги е препълнен, но в началото на юни може и да е по-спокойно и де не е все претъпкан. Може да стигате до плажа и с влакче, но то обикаля доста и билетчетата не са много евтини.  Горното важи за Алтея, Магнолия, Компас, Панорама и др. Като избирате хотел проверете и пътя до плажа.

Ще разчитаме да ходим пеша, предполагам и колата си няма да ползваме, няма да ни пречи, че ще пообиколим повечко, това не е проблем.

# 69
maria, относно хотелите в горската зона. Не съм била в такъв, но съм изчела всички стари теми за Албена и мога да кажа, че има най-много положителни отзиви за Ралица и Ралица Супериор. Много от редовните участници в тази тема са били гости на някой горски хотел, със сигурност ще събереш достатъчно мнения.
За пътя от горската зона до плажа, добре е да го прецениш хубаво, според мен не е за пренебрегване с бебешка количка. Може да си ползвате колата и да ходите, да речем на свободните плажни зони в северната част на комплекса, до и пред Арабела. Пак там до този хотел има паркинг, на който ние винаги си намираме място без проблем, когато сме на свободни посещения на албенския плаж.

Системите на тур.агенции работят обаче перфектно, там гледах цените.

А именно!  newsm10 Аз изобщо вече не отварям онлайн системата на Албена, само ме дразни.

# 70
И ние тази година сме решили да посетим Албена  Grinning, но в началото на юни. Миналата пропуснахме, че началото на август ми бе термина и повръщах до 6-я месец и нямаше как да плануваме море, та отидохме юни в Слънчев бряг за седмица, но бе голяма гъчканица, направо въздух нямаше.
 Ние се спираме на Албена заради комплексната услуга която предлагат- природа, спкоиствие, хубав голям плаж, паркове, достатъчно пространство... ще сме с бебе и искам да има достатъчно зелени площи за разходка. Търсих из другите курорти и не открих подобно място. Решили сме да почиваме в хотел от горската част, вие кой бихте ни препоръчали  newsm78
   С бебче ,ще ти е по-удобно и комфортно в хотелите на първа линия!(Ние бяхме в "Албена",за първи път,когато нашето човече бе на 2 месеца)

# 71
  • В светлината на слънцето
И аз не препоръчвам горските хотели за бебе. Не е въпрос само в разходката. Като цяло там качеството на обслужване е по-лошо в сравнение с хотелите на първа линия. Единствено Ралица прави изключение.

# 72
Ние миналото лято бяхме на първа линия, с двете щерки супер удобно. Веднъж се разходихме до горските хотели, изобщо не мога да си представя да мъкна всеки ден в двете посоки плажни принадлежности, особено на връщане за обяд - по жегите, по стълбите...А и бебе...

На първа линия ни беше удобно и друго - кеф ти нещо да се присетиш - ей го хотела на 20 метра...

Носихме си и собствен чадър, който държахме в колата до хотела, и добре, че го имахме - в 9 часа на плажа в свободната зона бяхме на метър от водата, с доста свободно пространство около нас. По същото време в чадър-зоната имаше места на 10ти ред, то морето не виждахме от там.  Laughing

Та, деца, чанти, чадъри - за първа линия не е проблем.

П.П. ТайSimple Smile

# 73
На първа линия ни беше удобно и друго - кеф ти нещо да се присетиш - ей го хотела на 20 метра...

Ето това е най-голямото удобство на първа линия и за мен. Мойте каквито са капризни, непрекъснато имаше примък-отмък до плажа, до басейна, за сладолед, за сок; малкото - Мамо, пишка ми се, ака ми се - хайде бегом до стаята... Laughing...забравили сме някоя ценност горе или просто когато слънцето много ни е напекло. Няма друго такова удобство да се намираш на няколко минути разстояние от леглото си.  Heart Eyes

ПП. Резервирах за Добротица.

# 74
  • Sofia
И аз не препоръчвам горските хотели за бебе. Не е въпрос само в разходката. Като цяло там качеството на обслужване е по-лошо в сравнение с хотелите на първа линия. Единствено Ралица прави изключение.

Искам да допълня, предполагам, Лулумба точно това е визирала - много по-чести и масови са там стомашно-вирусните инфекции, което е най-неприятното нещо за едно бебе! Наблюденията ми са от 3 поредни години! Ако не сте с толко малко бебче - тризвездната Ралица или Магнолия са супер бюджетни варианти, но не ти трябва дехидратирано бебе и целия този ужас на почивка..

Общи условия

Активация на акаунт