Парфюмни размисли и страсти - 149

• 44 972
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
Щеше да ми е мъчно за Дона на Лучано Сопрани, ако не се бях запасила достатъчно добре с него.
Не се сещам за други парфюми ,които бих ползвала непрекъснато и за които би ми било мъчно. Аз съм експериментатор и всяко ново нещо ме привлича неудържимо, така че да живеят новите аромати! Hug
Благодаря на Атти за темичката! Hug

# 46
Аз съжалявам за Douce Amere, така и не го придобих този аромат, а два пъти го поръчвах от различни чешки доставчици...
Аз мислех, че той ще минава към ексклузивната им линия, а няма да го спират. Може и да съм в грешка, де...
Беше спрян мината година мисля. Peace

# 47
Днес в големия студ се престраших да разходя Beyond Love и той ми се разкри като мила и кротка, а не пищна и разбесняла се тубероза. Кремест и спокоен. Понякога съм благодарна на студовете, защото мога да понося някои иначе "страшни" за мен парфюми и повечето чисто цветни композиции  ми се разкриват с неподозирана хубост.

Атти, чудесна идея за темичка - като чуя за спиране на парфюм и сърцето ми се свива! Мен много ме притеснява, че решават да спират бестселъри - Глория, непристойната Органза, Златото на Торенте, Мошино Котюр, старата Венеция...Жалко за Англомания, много, ама мноооооооого жалко за Целувката на Дракона (в момента обмислям запасяване...)!
А направо ми идва да се изям от яд за Meteorites и Amuletti - Mariella Burani - любимите ми виолеткови парфюми! Чак умът не ми го побира!
В един момент, обаче, се сепвам и си казвам : Какво пък, парфюмерията е една бездънна яма, пълна с хиляди изненади - всичко, за всеки. Щом и парфюм с аромат на кръв има...
И каквато съм любопитна, изобщо няма да се изчерпят възможностите за нови ароматни приключения.

# 48
  • София
Аз пък се разстройвам всеки път, когато чуя, че ще спират някой любим аромат. Да, наистина, парфюми няма да престанат да се произвеждат, но като виждам, че не мога да харесам и по един нов аромат на година, оставам песимист по отношение на това какво ме очаква. По стечение на обстоятелствата (или пък не) значителна част от гардероба ми се съставлява от спрени от производство парфюми - Роша Абсолю, Москино Котюр, старата Венеция, Л Арте, Локситан Амбър, Будоар, Тендър Пойзън, Идън, Блонд Версаче, Клое Нарцис, Нощта на Пако Рабан... сигурно имам налични и други спрени, а винтиджите изобщо не ги броя в сметката. А Целувката на Дракона, Метеоритите, Теракота, Сенси, Черния Кашмир, с които така и не съм успяла да се сдобия все още... Мъка, мъкаааа...

Обаче за тези от първия списък - предстоящите за спиране - не страдам. Е, може би малко за Кристобал  Rolling Eyes

# 49
Аз съжалявам за Douce Amere, така и не го придобих този аромат, а два пъти го поръчвах от различни чешки доставчици...
Аз мислех, че той ще минава към ексклузивната им линия, а няма да го спират. Може и да съм в грешка, де...

ellis, класическия Опиум е спрян от производство дори отдавна. Има нова бутилка и е реформулиран, ама не е лош, според мен що годе достойно замести оригинала, макар и не на 100%. Да не би твоята позната да не знае, че му е сменена бутилката и затова да не го намира?
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Opium-7399.html Това му е бутилката, в която се продава сега.
Благодаря, Renie! Познатата ми /достолепна реститутка/, ме натовари да и го взема. Тази вечер ми заяви, че не е "нейния", бил загубил голяма доза от "аристократичното си излъчване", но се примири.Аз също го намирам различен и някак си с опростено звучене, но уникално стои на минусовите температури.
Между другото се запасих с Дракона и една Рома.

# 50
Забравих да напиша - тези дни пробвах няколко новоизлезли аромата:
L'Eau de Chloe - началото е малко по-леко и по-плодово от оригиналния Клое (и прилежащите му издания), но остатъка си е същия. Като цяло е по-леко Клое едт, но не прекалено. Въпреки лекотата е траен - дори след като се изкъпах 5-6 часа след пръскането, се долавяше добре.
Roberto Cavalli Eau de Parfum - онзи, имитиращия Джуси Котюр - блудкава цветна бъркотия с готварски привкус - варен ориз или картофи, без подправки...
Eau d'Ikar - Sisley - горчив и стилен, доближава се до Eau de Campagne, с естествена дъвка (мастикс), която се долавя при добро затопляне на кожата.
Sheer Beauty - Calvin Klein - симпатичен, цветно-мускусен, момичешки, лек и усмихващ. По-добър и поносим за мен от Beauty. Но такава ефирност и простота мога да си взема за по-малко пари.

Припомних си и старият Мис Диор, едт - ех, една от най-добрите сапунени нотки за мен в парфюм! Какви реформулировки, какви преустановявания на производство...

# 51
  • София
Един скромен и недолюбван спрян парфюм е Simply на Clinique. Мирише ми на чай с мляко и го нося, когато трябва да излизам нечовешки рано. Запасила съм се, разбира се.

Цитат
Атти,а дали ще го реформулират Мис Диор?
Голяма бъркотия е с миските - ето тук са описани http://perfumeshrine.blogspot.com/2011/12/chronology-comparison- … otos-of-miss.html

ПС А аз наскоро пробвах стар Мис Диор пп - много смолист. Издирвах го известно време, но цените ме отказаха.

# 52
  • Boston, MA
Този път се намествам в началото на темата.

Тъжа по спрените Ню (ИСЛ) и Мъст 2 (Картие). Реформулирания Мъст не се познава вече, та и за него тъжа. Старите Фере-та. Живанши 3. Един от любимите ми най-първи парфюми беше Роз Карден, какво ли стана с него.

Мисля, че няма парфюм, който би ми липсвал, ако бъде спряно производството му.
Бих искала да имам отново Diorella (спрян е, доколкото ми е известно), но не на всяка цена. Малко съжалявам, че се разделих с него преди няколко години.
Невена, радвам се, че отново пишеш тук!  Simple Smile

Диорела излезна от серията Les Creations des Monsieur Dior, както и епичната Диорама, за мен и двете са доста добри, неокастрени версии на винтидж-ите.

Като ви гледам как тъжите за Блонд на Версаче, се присещам, че мама може да къта някъде една пълна бутилка от него из Пловдив, не ми понасяше, на нея също не, може да може да зарадва някого.

# 53
  • София
Днес се гушках в Самсара  Heart Eyes . Сигурно съм , че съм малцинство, но студът ме  зарежда страхотно с енергия. Обичам миризмата на въздуха под -10 градуса.  Grinning

По повод спрените от производство - отзивите за новият Ну , не са никак ласкави.

Целувката и на мен ще липсва. Поне така мисля.Имам още 20 мл. , като свършат ще разбера.
От спрените обожавам : Глория, Неприличната и двете версии на Льо Фу.

Относно Фемините. И на мен версията СЛ ми харесва повече. И аз я усещам по-мека. Повече прилича на лятна версия на Фемините на Шейседо.

П.п. Чували ли сте нещо за Галиано? В БЗ, бяха на тотална разпродажба.  Thinking А в няколко английски сайта,вече не се предлагат.

# 54
  • Там, където ме обичат
.........Между другото се запасих с Дракона....
ellis Ако става въпрос за Целувката на Дракона, мога ли да попитам от къде Praynig

# 55
Да, от едно местенце до Халите. Имаше го и в магазина на Графа/ незнам точно името на магазина, но е заедно с една оптика, в началото на Графа/..... Видях го и в темата за размените.
Май трябва да се върна и за MUST, защото доколкото  разбирам от постовете и той си отива/засега само ще стискам палци да ме почака до средата на февруари/...
Галиано не само беше намален, но и сложен на страничните долни рафтове в БЗ/голямо търсене падна/...

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 07:35 от ellis

# 56
Ай,ай,айЙЙЙЙЙЙЙ ooooh! Защо и Галиано,защо? #2gunfire
Да взема да си купя още една бутилка ли? newsm78

# 57
  • София
Ай,ай,айЙЙЙЙЙЙЙ ooooh! Защо и Галиано,защо? #2gunfire
Да взема да си купя още една бутилка ли? newsm78

това все едно, че аз съм го писала  Laughing Laughing

тъкмо вчера се мотах в БЗ, как не съм видяла  newsm78

# 58
Здравейте момичета!
Някой знае ли каква е цената за 100 мл Chanel Allure EDT в Сефора?
Благодаря!

# 59
Не се запасявам, нищо няма да ми липсва, толкова парфюми има неизпробвани WinkИ най-любимия ми парфюм да свърши или да го спрат не могат да ми спрат спомените с него, ще намеря друг. Но все пак аз нарочно карам по-бавно, не искам за година-две да омаам всички по-известни и неизвестни марки и за после да не остане hahaha
Днес студ не студ аз съм се напръскала с кели калеш едт от който си оставих малко и го разкарах и сега съжалявам малко. Ще се сдобивам с едп и трябва да ги тествам паралелно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт