Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 436
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Е, то всичко се случва в този живот, ама някак си е по-приемливо да очакваш нещо от брака, отколкото нищо да не очакваш. Не си го представям.
Аз имам големи очаквания от човека до мен, от децата ми, от себе си също. Не мога да махна с ръка и да нямам никакви.

# 196

Жените трябва да се омъжват млади,преди да им дойде акъла в главата.

И като им дойде акъла в главата, какво да правят ?  Laughing

# 197
Мисля,че като минат 30-те,на неомъжените жени бракът и децата им стават фикс идея.Обяснявам си го с биологичния часовник (кой знае и мен как ще ме подгони някой ден!).Имах приятелка на 30+,която се оплакваше,че няма свестни мъже,как ще се омъжи,кога ще роди,...Но какво правеше тя-при всяко запознанство с мъж си излагаше картите на масата-искала брак и дете,до 1 година трябвало да роди.И те бягаха.И аз бих избягала.Не трябва ли нещата да се случват в обратен ред?Запознаваш се с някой,срещате се известно време и тогава решаваш,че искаш да създадеш семейство ТОЧНО с този човек,а не заради самата идея за брак?В крайна сметка приятелката ми намери мъж (който също като нея търсеше някоя да го прибере),забременя след 3 месеца и сега са заедно.Колко и дали са щастливи е друг въпрос.На базата на този пример си мисля,че понякога жените плашат мъжете крещящото си желание за брак и деца.

# 198
На това му казват житейски опит - да си наясно, че гаранция няма в живота и че ти можеш да си отговорен само за собствените си действия. Плюс това 50% от браковете приключват с развод, така че никак даже не е налудно да си мислиш, че връзката ви може да приключи. Цели държави се разпадат, хора се разделят и събират постоянно. Здрав разум е това, нищо друго. Брачните договори са измислени не случайно, защото бракът е сделка. Имало е навремето и зестри, чеизи (това не знам как се пише правилно, може да е и чиизи), и разни други неща за "откупване", даване на имоти и т.н.
Сега жените могат да получават тези неща под формата на подаръци без да си слагат подписа под обвързващи документи  Simple Smile
Много се радвам на възгледите ти за брака  Andariel, но искрено се надявам че си се защитила достатъчно в случай на някакъв по-неприятен изход. Защото всичко си има край, дори и приказките, нали?

# 199
Разумът и мечтите не са равни на планиране или по- точно дългосрочните планове са с голям процент отклонение.
То и аз планирам да живея 70+ години, но на ли знаеш, че има отклонение от плана, особено когато не зависи само от теб, а и от другия и от обективни обстоятелства.

# 200
  • София
Подсигуряване дотолкова, че да има къде да подслоня глава и какво да ям. То е ясно, че обърне ли се каруцата, все ще е лошо и най-лошо за децата. Като се замисля, дотук съм прекарала почни половината си живот и почти целия..., как се казва, рационален, смислен, след детството, живот в този брак. Кажи-речи толкова време, колкото съм живяла с родителите си, толкова съм живяла и с мъжа си. Чак сама се плаша на моменти колко време е минало.

# 201
Жените трябва да се омъжват млади,преди да им дойде акъла в главата.После мъжете стават само грижа и компания ,за да не си сам вечер.

Е, то ако е само "да не си сам вечер" може да си вземеш куче, защо цял мъж? Хем не носи чорапи... Всеки говори от собствената си камбанария ми се струва. Та, като погледна от моята виждам, че "само да не съм сама вечер" не бих живяла с мъж, пък бил той и най-прекрасния.

# 202
Над 35 години човек трудно се променя и просто трябва да има човек с когото да си пасват.
Когато се омъжиш по- рано има време и да се настройвате един към друг и да се разделите и да търсиш и друг партньор.
Над 35 и деца се гледат по- трудно, най- вече започваш да се вглеждаш във всичко.

# 203
Та, като погледна от моята виждам, че "само да не съм сама вечер" не бих живяла с мъж, пък бил той и най-прекрасния.
И това време може да дойде. Дано не идва. Има хора които не могат да стоят сами, най- малкото ги е страх. Други не искат да останат сами на стари години. Самотата за някои хора е убийствена.
Смешно на пръв поглед, но не толкова.

# 204
Та, като погледна от моята виждам, че "само да не съм сама вечер" не бих живяла с мъж, пък бил той и най-прекрасния.
И това време може да дойде. Дано не идва. Има хора които не могат да стоят сами, най- малкото ги е страх. Други не искат да останат сами на стари години. Самотата за някои хора е убийствена.
Смешно на пръв поглед, но не толкова.

Да си сам и да си самотен са две коренно различни неща. По-добре сам, от колкото зле придружен, както е баналната фраза. Има и хора, на които многото хора наоколо им идват в повече.

# 205
Да си сам и да си самотен са две коренно различни неща. По-добре сам, от колкото зле придружен, както е баналната фраза. Има и хора, на които многото хора наоколо им идват в повече.
Да, но тук говорим за сам / огромна е разликата между самотен/ и добре придружен.

# 206
Да живееш години наред с мисълта за някакво планирано бъдеще е много изхабяващо, хазартно и често - разочароващо занимание.

И все пак, колко продължително напред би трябвало да се планира, ако човек наистина е мотивиран и желае да роди и отгледа деца? Според мен се касае за дългосрочна планировка, не фина, разбира се, а съвсем широка, но все пак планировка.

И друго. Тази мисъл за традиционно семейство - майка, баща, деца, ни е насложена от нашите родители, които, обаче, живяха активно при други порядки и друга "дисциплина". Днес все по-често в официални документи дори, а най-вече в научни текстове срещам вместо "семейство" термина "семейна общност". Т.е. модусът се отмества от т.н. "традиционно семейство" (две стаи и две деца) към кръг на много близки взаимоотношения, които съставляват "семейната среда" за детето.

А за самотата...човек може да е в тълпа и да е самотен, може да си е самодостатъчен и самотен, може да е "с непомилвана душа" и за това да е самотен по принцип.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 14:10 от Мишона

# 207
Не познавам човек който не си направил планове за целия живот, поне от пълнолетие.
Някои ги следват, други се провалят заради самите себе си, трети ги провалят други и така.

# 208
Ako съдя по мои дружки, никак не е лесно. Rolling Eyes
Но и приятелките за, които говоря, все бяха с големи претенции, тоя не ставал,
ония не знам си какво имал(нямал). Накрая все се завират при най-големите убитаци,
които ги използват малко за секс и им казват адиос маце! чукнаха вече 34 години, дори и деца не си направиха, някакъв егоизъм е също това.
После защо не могли да се
оженят, ами трябва се направи до някаква степен компромис, аз затова моя го взех бедно момче, пък
сега стана добре платен мъж, тъй, че не може всичко веднага да е перфектно, требе си и малко зор за разкош!

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 14:57 от Зеринтия

# 209
"бедно момче" - "добре платен мъж" - това си е природна еволюция!
От момче - на мъж, разбирам.
А беден - добре платен? Ти ли му плащаш? Много сладко.

Общи условия

Активация на акаунт