От много от пластиките белези не остават, от други са съвсем незабележими. Ако видиш гола по хавлия най-добрата ми приятелка ще ахнеш. А и без хавлия. Тя си ходи без грим по принцип.
Мара, пластиките ги правеха в отделенията по пластична, лицево-челюстна хирургия и тези по изгаряния. Също чат-пат в общите хирургии. На мене коремен хирург ми е изрязвал хипертрофирал белег от апендектомия преди 25г в операционна на коремна хирургия. Оперира ме след работно време и не ми взе нито лев. После ми направиха гумена отливка с която да притискам белега в отделение по изгаряния в Пирогов, също безплатно. Естетичните операции бяха безплатни и не се плащаше нищо, дори импланти. Това до 80г. После за уголемяване на гърди пациентката плащаше имплантите. Беше безплатно и за чужденци. Имах познати чуждестранни студенти, които си оправиха носовете и даже местиха долни челюсти абсолютно безплатно. Тогава уголемяването на гърди не беше популярно, по-скоро обратното правеха. Също не бяха никак популярни лицевите импланти а телесни май не слагаха (да не излъжа, не съм сигурна). Импланти в прасци, бедра и досега май не слагат или не често. Също не правеха задници. Липосукцията навлезе късно. Леля ми си изряза бричовете и остана с дълги белези а по това време тук липосукцираха.
Във Франция беше долу-горе същото и извадиха пластиката по желание поради огромния интерес след крейза по Памела Андерсън. До 90те беше безплатна или поета на 100 процента от здравната каса. Имах едно гадже, майка му държеше здравна застраховка във Франция само за да ходи да си прави пластики. Бяха и правили 5 пъти носа, цици, корем лице и още 100 проце дури. Тук и до сега може безплатно, ама се ходи дълго при психиатър. Една съседка си оперира корема, циците и продължава да лъготи психиатъра, че ще се гръмне за да и повдигнат задните части. В БГ вече май не може.