Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 675
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 345
  • Paris, France
На мен много ми харесва една приказка, много любима на доста познати мъже - колко е хубава и млада една жена си личи като я видиш как изглежда като излиза от банята още мокра и по хавлия, и мокра коса - когато няма грим, няма фризура.

От много от пластиките белези не остават,  от други са съвсем незабележими. Ако видиш гола по хавлия най-добрата ми приятелка ще ахнеш. А и без хавлия. Тя си ходи без грим по принцип.

Мара, пластиките ги правеха в отделенията по пластична, лицево-челюстна хирургия и тези по изгаряния. Също чат-пат в общите хирургии. На мене коремен хирург ми е изрязвал хипертрофирал белег от апендектомия преди 25г в операционна на коремна хирургия. Оперира ме след работно време и не ми взе нито лев. После ми направиха гумена отливка с която да притискам белега в отделение по изгаряния в Пирогов, също безплатно. Естетичните операции бяха безплатни и не се плащаше нищо, дори импланти. Това до 80г. После за уголемяване на гърди пациентката плащаше имплантите. Беше безплатно и за чужденци. Имах познати чуждестранни студенти, които си оправиха носовете и даже местиха долни челюсти абсолютно безплатно. Тогава уголемяването на гърди не беше популярно, по-скоро обратното правеха. Също не бяха никак популярни лицевите импланти а телесни май не слагаха (да не излъжа, не съм сигурна). Импланти в прасци, бедра и досега май не слагат или не често. Също не правеха задници. Липосукцията навлезе късно. Леля ми си изряза бричовете и остана с дълги белези а по това време тук липосукцираха.

Във Франция беше долу-горе същото и извадиха пластиката по желание поради огромния интерес след крейза по Памела Андерсън. До 90те беше безплатна или поета на 100  процента от здравната каса. Имах едно гадже, майка му държеше здравна застраховка във Франция само за да ходи да си прави пластики. Бяха и правили 5 пъти носа, цици, корем лице и още 100 проце дури. Тук и до сега може безплатно, ама се ходи дълго при психиатър. Една съседка си оперира корема, циците и продължава да лъготи психиатъра, че ще се гръмне за да и повдигнат задните части. В БГ вече май не може.

# 346
  • София
По-скоро имах предвид работниците, пък и все още има някакво произвоство по градовете, не всичко е само молове. Дори и продавачка в някой хипермаркет да е, пак е работник.

Младеенето е и заради относителното покачване на стандарта и икономическото безгрижие в световен мащаб през последните десет и повече години. Едва отскоро е световна криза, а през 70-те е бил голям гърч по едно време, имало е петролна криза, социални вълнения, стачки и подобни.
Изобщо, в този разбор тук става някакво смесване на категории и групи. Първо, сравняваме 20-годишните с 30-40-годишните, после сравняяваме същите тези, ама в сравнение с времето на нашите родители и сега. Отделно има разлики вътре в групите според социалното и финансово положение. И накрая става каша.

Невена, аз пластиките ги изключих, говоря само за натюр. Ето, тогава признавам 35-годишните да са по-хубави от 25-годишните!

# 347
Аз не бих казала, че  70тте и 80тте са много кахърни години, хич даже. За България говоря, нормално е сега да изглеждаме по-запазенки, въпросното ЕГН е расло в доста добри условия и грижа
При все негативите, соцът беше доста обърнат към здравеопазване, образование, грижа за малките деца, раждаемост и т.н
Последните 10 години и Мола нямат нищо общо, въпреки, че сега пък има други възможности за същите тези жени от това поколение и те масово се възползват.

# 348
По-скоро имах предвид работниците, пък и все още има някакво произвоство по градовете, не всичко е само молове. Дори и продавачка в някой хипермаркет да е, пак е работник.

Усещаш ли се вече какви ги пишеш?

# 349
  • София
според мен поколението на нашите родители на същите години като нашите, са изглеждали къде-къде по-добре. И са били по-здрави. Без сто кила грим, без фитнеси и кой знае какви козметични процедури. Сега е кекава работа, така да се каже, отвън ябълката румена, пък отвътре червива.

# 350
  • Варна
според мен поколението на нашите родители на същите години като нашите, са изглеждали къде-къде по-добре. И са били по-здрави. Без сто кила грим, без фитнеси и кой знае какви козметични процедури. Сега е кекава работа, така да се каже, отвън ябълката румена, пък отвътре червива.
Влязох от скука, а се натъкнах на този прелестен постинг.
Още малко и ще взема да му повярвам.

# 351
  • София

Някакви възражения под формата на аргументи ли имаш?
По нашенско дойдоха точно част от мръсните произвосства. На първо замисляне се сещам за Видима, Нефтофим, онези, какви бяха... Шишеджам или който дойде след тях, всякакви цехове и цехчета от леката промишленост. Колкото до продавачките в хипермаркетите, те са си обикновени работнички, а тази работа много затормозяява и изхабява да си по цял ден на крак или да мъкнеш тежките каси със стокка. Сигурно и още ще се сетя. Не всички хора седят на бюро на топло, сухо и уютно лете и зиме.

# 352

Нямам хич такива наблюдения и спомени.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 21:45 от Анонимен

# 353
  • София
Влязох от скука, а се натъкнах на този прелестен постинг.
Още малко и ще взема да му повярвам.

Твоя работа! Няма да седна да те убеждавам я! Има си статистики за заболеваемостите и здравословното състояние на хората още от зората на соца,, който иска може да се запознае с тях.

# 354
според мен поколението на нашите родители на същите години като нашите, са изглеждали къде-къде по-добре.

Зависи за кое поколение говорим, градко или селско също така, селото по принцип малко по-бавно се движи
50тте години като начален старт на живота са много благоприятни, защото тогава пък навлиза 'масовото' като идея изобщо. Трябва да имаме предвид и модата, за визията на хората
Майка ми и баща ми определено изглеждат перфектно на 30, но мдата е била различна и изглеждат по-зрели сякаш. Нали се сещате, големите коси тупирани като каски, мъжете с дебелите бакембарди и т.н

# 355
Някакви възражения под формата на аргументи ли имаш? По нашенско дойдоха точно част от мръсните произвосства. На първо замисляне се сещам за Видима, Нефтофим, онези, какви бяха... Шишеджам или който дойде след тях, всякакви цехове и цехчета от леката промишленост. Колкото до продавачките в хипермаркетите, те са си обикновени работнички, а тази работа много затормозяява и изхабява да си по цял ден на крак или да мъкнеш тежките каси със стокка. Сигурно и още ще се сетя. Не всички хора седят на бюро на топло, сухо и уютно лете и зиме.
И какво от това? Аз работих подобна работа 3 месеца и се чувствах изпълнена с енергия. И който не работи на бюро, чисто и сухо, какво следва от това, че не разбрах?

# 356
  • София
Определено на акъл са били по-зрели, защото са се женели на двайсет и малко и са се грижили за семейство и деца, а не като сега до 30 да се изживяват като тийнове.

Риъл Умън, защо не изкара повече от 3 месеца, наппример 3 години, та тогава да те питам! И на каква работа се премести, на сергията на пазара ли отиде, или си намери топло местенце в някой офис?

# 357
Аз дали ще вдигна 20 каси или ще го правя на гладиатор във фитнеса разликата каква е?
/винаги ми е било интересно това, като аргумент, в единият случай физическото оказва - ефект, а в другия е силно пожелателен /
Единствено атмосферни условия, например да работиш навън, или в тежки условия могат да се отразят например да те брулят ветровете на някоя рибарска лодка, или да си във фабрика където постоянната температура е минус 10 или плюс 40

# 358
  • София
Пробвай, Лени, и ще разбереш каква е разликата!

Абе, хора, вие някога работили ли сте в произвоството, че приказвате за лодки!

# 359
До къде стигна темата.. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт