Тенденция на необвързани и без деца на около 40 и повече години

• 12 732
  • 136
  •   1
Отговори
Забелязвате ли тревожната тенденция за млади и хубави хора около вас, които по най-различни причини са сами и нямат деца? Или имат връзка, но нямат деца? Според мен последните 25 години тотално объркаха хората и за съжаление живота се изнизва в опити да срещнем половинката...

# 1
Тревожна тенденция  Thinking
Ти в кой век живееш?

# 2
Тревожна тенденция  Thinking
Ти в кой век живееш?

Не те разбрах, sigma...

# 3
 Мъжете казват, че жените не струват. Жените, че мъжете не струват.
Истината е някъде там..  newsm78 Май от много мислен така с получава.

# 4
Чак пък тенденция.

Много високи са нивата на проблеми с репродукцията.

Т.нар. стари моми и ергени винаги е имало, сега и социалният натиск да се обвързваш е по-малък, няма ергенски данък. Laughing

Ти защо се тревожиш? Grinning

# 5
Познавам, да. Повечето от тях имат връзка, но не искат да имат деца. Някои пък не могат да имат. Чак пък да е тревожно... Личен избор и невъзможност да направиш нещо, нормални неща са това.

# 6

И аз това се запитах   Grinning

Хора, не  си вдигайте нивото на тревожност с въпроси, които нямат никакво отношение към вас. Тука непрекъснато влизат да размахват пръст разни разтревожени хора - защо другите не се женели, защо не раждали деца на определена възраст, защо не раждали по еди какъв си брой деца, защо това, защо онова...
Ма моля ви се, никой не ви е спрял да се обвързвате когато и с когото пожелаете, да раждате на каквато възраст поискате, да имате толкова деца, колкото ви влече, да ги пускате/или не на детска градина, и т.н. и т.н.
Но да се тревожите чак за живота и изборите на другите - недейте  Laughing

# 7
Чак пък тенденция.

Много високи са нивата на проблеми с репродукцията.

Т.нар. стари моми и ергени винаги е имало, сега и социалният натиск да се обвързваш е по-малък, няма ергенски данък. Laughing

Ти защо се тревожиш? Grinning

Определено тенденция си е. Много масово. По времето на родителите ми определено ергенуващите са били рядкост.
Относно репродуктивните проблеми - сигурно е така. За мен тревожното е, че има много хора, които доброволно не желаят да имат деца.
Тревожа се - защото имам близки и приятели в тази ситуация, които са с непроменен статус вече години наред.

# 8
Тревожа се - защото имам близки и приятели в тази ситуация, които са с непроменен статус вече години наред.

А те самите тревожат ли се? И взимат ли мерки срещу тази тревожност?
Защото начини - бол.

# 9

И аз това се запитах   Grinning
Май и двенките искате да чепкате нечии истории...

Хора, не  си вдигайте нивото на тревожност с въпроси, които нямат никакво отношение към вас. Тука непрекъснато влизат да размахват пръст разни разтревожени хора - защо другите не се женели, защо не раждали деца на определена възраст, защо не раждали по еди какъв си брой деца, защо това, защо онова...
Пръст размахваш май ти..

Ма моля ви се, никой не ви е спрял да се обвързвате когато и с когото пожелаете, да раждате на каквато възраст поискате, да имате толкова деца, колкото ви влече, да ги пускате/или не на детска градина, и т.н. и т.н.
Но да се тревожите чак за живота и изборите на другите - недейте  Laughing
   А така, като кон с капаци най-добре.

# 10
По времето на родителите ми определено ергенуващите са били рядкост.

Колко жалко...  Rolling Eyes

А те самите тревожат ли се?

Е, защо да се тревожат, като има кой да се тревожи за тях?  Laughing

# 11

А те самите тревожат ли се? И взимат ли мерки срещу тази тревожност?
Защото начини - бол.
Естествено, че се тревожат! Опитват, надяват се, не спират. И не се получава.
А за тези, които не желаят да имат деца ( и мъже, и жени ) - явно, че не се тревожат. И взимат всякакви мерки да не им се случи.

# 12

Май и двенките искате да чепкате нечии истории...

Единственият, който плаче на чужди гробища, си ти. Не видях никакво смислено обяснение какво точно те тревожи, освен това, че имаш много необвързани познати около 40 .

# 13
Добре де, имането и нямането на деца е личен избор. Не можеш ли да го уважаваш?

# 14
Познавам - единия ми вуйчо е така . На времето имаше много връзки с красиви и интелигентни жени , но все нещо им липсваше , според него , за да създаде семейство . Покрай него всички свиха "гнезда " , кой с брак , кой без брак , само той си остана самостоятелна единица. Не е грозен , има доста добре платена работа , в смисъл напълно осигурен е , но характерът му е доста странен . Събираше пари за свое жилище , е събра  , стана напълно самостоятелен , но въпреки това не се решаваше на сериозни връзки . Забелязала съм , че е когато е с компания е едва ли не сърцето на групата , но иначе е доста затворен . Знам , че това са две изключващи се поведения , но той е такъв . Обожава децата , а сякаш имаше навремето един огромен страх да създаде свое . Сега сякаш се е предал , отдал се е на много работа и "Господ " . Живее като аскет , въпреки парите , които изкарва , но някак лицемерно .Когато разбра , че брат му (другия ми вуйчо ) ще става баща , продаде своето жилище и купи по - голямо за новото семейство , а самият той се върна да живее при баба ми .  Постоянно ми се иска да поговорим , да се отпусне , да сподели , но не намирам подходящи думи , пък и подходящ съвет .

Общи условия

Активация на акаунт