Тенденция на необвързани и без деца на около 40 и повече години

• 12 735
  • 136
  •   1
Отговори
# 30
Не. Рядкост са. Хора, които имат големи комплекси и това затруднява общуването с другия пол.

Иначе възрастта се, вдигна, да. Слава богу, че преди без грам мисъл се размножават, а после баба и дядо ги издържат и гледат децата им.

# 31
Тъжно ми е, съпричастна съм към близките си. Искам да помогна.

Как искаш да помогнеш? Как си представяш тази помощ?

Е, как? Пуска тема в Бг-Мамма, те я прочитат и се засрамват. И повече не правят така!  Naughty

А можеше и по-зле да е - в по-предни векове такива като авторката са изгаряли на кладата всеки, който се е осмелявал да мисли и действа различно от тях. Само от добри чувства и от тревога за душите им, естествено, да не си помислите нещо друго?

Не знам каква е тенденцията на необвързаните, но мен лично особено ме притеснява тенденцията за намеса в чуждия живот, осъждането му и размахването на пръсти. Уж млади хора, необременени от тоталитаризъм и комунистическото промиване на мозъка, а толкова нетолерантни и егоцентрични, толкова настървено опитващи се да дават тон на останалите - кой кога, как и колко пъти да се размножава например. Все неща, които човек трябва да реши заедно с партньора си, а не за да угоди на клюкарите - "доброжелатели" около себе си.
Пази боже от такива "помагащи" приятели!

# 32
Познавам необвързани над 40, да. И от двата пола. Имам и сравнителни близки такива.
Имам и позната, която постоянно търси партньори за други, защото не може така да не се вписват в нейния модел.
Нямам позната дългогодишна двойка, която да не иска деца. Имам такива с проблеми.

Бях ли полезна на авторката?

# 33
Познавам необвързани над 40, да. И от двата пола. Имам и сравнителни близки такива.
Имам и позната, която постоянно търси партньори за други, защото не може така да не се вписват в нейния модел.
Нямам позната дългогодишна двойка, която да не иска деца. Имам такива с проблеми.

Да, благодаря ти, Блу! Получих нормален и човешки отговор. Хората май се държат като настъпени и им е трудно да комуникират любезно. Мерси Simple Smile

# 34

Може би трябваше в темата да се оплюят гореизброените хора.Да се анализира надълго и нашироко колко са извън рамките,какви егоисти са,неспособници и т.н. Накрая никой на никого няма да помогне естествено,но поне тези,които не попадат в обсъжданата група,ще се почувстват реализирани и успели.И ще са горди със себе си.  Laughing

# 35
Кое те притеснява? Тези, които не могат да имат или тези, които не искат? Защото ако е първото, просто не е красиво да обсъждаш проблемите и болките на хората тук, а ако е второто - това са лични решения, които също не са твоя работа.

Не би ми и минало през ум ( за разлика от теб! ) да обсъждам хора с репродуктивни проблеми!!!!!

# 36
Да, благодаря ти, Блу! Получих нормален и човешки отговор. Хората май се държат като настъпени и им е трудно да комуникират любезно. Мерси Simple Smile

На моят отговор какво му е  Simple Smile

# 37
Забелязвате ли тревожната тенденция за млади и хубави хора около вас, които по най-различни причини са сами и нямат деца? Или имат връзка, но нямат деца? Според мен последните 25 години тотално объркаха хората и за съжаление живота се изнизва в опити да срещнем половинката...
Мда, много е тревожна тенденцията. Имат норматив за покриване, а се моткат. И кой е казал, че не може да са сами и че задължително всички трябва да имат деца? Да не са го спуснали от Министерството на истината или от Дирекцията на щастието?

Нищо и никъде не е задължително. Да потретя: не укорявам личния избор, а съм на страната на хората, които са сами ( причини всякакви ). Да срещнеш партньора си не е концерт по желание. Забелязвам, че е трудно и за това са необходими двама!

# 38
Регистрирай ги в сайтове за запознанства с пари от твоя джоб , финансирай лично срещите им , купи им жилище или им изплати ипотеката , гарантирай им сигурен приличен доход минимум за 10г. , осигури средства за отглеждане на дете + налична бавачка , домашна помощница и безплатна ясла и детска градина - това определено ще помогне като минимум базово изисквания , а и звучи добре като политическа платформа Simple Smile .
На въпроса на авторката - не , нямам такива познати .
Въпрос към авторката : " доколко бях полезна и била ли съм полезна въобще според нейните критерии ?"

# 39
Тефри, имам чувство, че нещо друго "прозира" зад въпроса ти и сякаш по-скоро си лично засегната по някакъв начин (например да не можеш да срещнеш човека за теб или ти самата да не искаш деца), отколкото просто да се интересуваш от статистиката кой какви хора познава. Не ми изглежда логично да се тревожиш чак толкова много за твои приятели, които са необвързани или не искат да имат дете. За тези, които имат репродуктивни проблеми, и наистина са ми близки, и аз бих се тревожила. Но и не бих пускала тема за тях във форум, само защото се тревожа.

# 40
Не четох внимателно всичко дотук, но...
Много активно е напоследък поставянето на този тип проблеми ....
Съберете се с потребител "душата" и коментирайте хората на воля

# 41
Аз пък си мисля, че едно време дъртите моми и ергени бяха по-задръстени и повредени. Сега има едни, дето просто отлагат брака, но иначе си стават. И понеже не е забранено да имаш по-късен брак, тия, дето стават, накрая сигурно си намират пътя.

Но има хора, които хич не са за женене и винаги ще ги има, и мъже, и жени.

# 42
Не би ми и минало през ум ( за разлика от теб! ) да обсъждам хора с репродуктивни проблеми!!!!!
Ок, не се вълнувай толкова. Това звучи точно така:

Естествено, че се тревожат! Опитват, надяват се, не спират. И не се получава.

# 43
  • София
Всъщност, погледнато малко по-глобално, защо да е Задължително да се създава семейство!?
Земята е пренаселена (подчертавам - Земята, а не България). И сега какво - дай всички да правят деца, после да се развеждат или да живеят заедно, но в скандали, което рефлектира върху децата и порастват хора с неврози......
Защо, питам аз? Само защото това е Мисията на човек ли? Ми не съм съгласен, че това е само и единствената мисия.
И да, разбира се - и мен ми се иска в Сомалия и Китай да не раждат толкова, за сметка на българите, но.... това е положението!

# 44
Тефри,чела ли си темата ми.Познавам мой набори ергени,от които се дистанцирах,защото не са мръднали грам.Останали са в друго ниво на играта,ако ме разбираш... Но според повечето пишещи тук е по-мъжествено да отлагаш и чакаш,отколкото от рано да поемеш отговорност за брак и деца.Ама то не бяха разваляния на фигурата,3 к заплата,оправдания бол. Ще споделя още нещо малко лично-на мен по-секси ми действа една жена,когато е родила.А едно мъжище двуметрово на 30г.,което се грижи само за собствения си г...з--какъв мъж е.

Общи условия

Активация на акаунт