това за мен са тъпи оправдания за мързел
и наистина ми се ще да не е вярно...
Явно наистина след 35 става по- трудно. Брат ми е жив пример. Точно на 35 е и не е семеен, няма и изгледи да бъде скоро. Защо? Защото е идеалист в някои отношения. Той казва " Докато нямам собствено жилище и наистина стабилни доходи, няма смисъл да се женя и да разхождам жена си и детето си по квартири, да ги лишавам и да спим неспокойни за утрешния ден ". За протокола ще кажа, че работи на доста отговорен пост, с две висши е и не взима никак малка заплата. Но се оказва, че в България дори за такива хора е трудно да си купят собствен дом, което е много тъжно според мен. От друга страна са жените ( макар и аз самата да съм жена ), които са станали ужасно продажни, нагли и темерутести. Не говоря за жените на 100 %, но доста голям % от несемейните са точно такива. Те искат мъж с жилище, кола, стабилна работа, солидна банкова сметка и да изглежда като свален от корица на списание. Романтиката, вниманието и уважението не са на дневен ред явно, което също е много тъжно. Още помня думите на майка ми " Когато с баща ти се оженихме, той имаше едно стенно огледало, няколко чинии и дрехите си. Нямахме жилище, нямахме кола, но работихме и постепенно всичко си дойде на мястото. " Та колко от свободните днес дами са навити да се омъжат за някой, с който заедно да работят за материалните неща? Не говоря за някакъв малоумник, а за умен и образован мъж с професия и прилични доходи, който обаче няма собствено жилище и не кара кола на космическа сума.