Моля помогнете! Акне, белези, мазна кожа

• 82 107
  • 165
  •   1
Отговори
# 75
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз продължавам да експериментирам с химичния пилинг,докато слънцето все още не се е показало в целият си блясък.
След  ТСА и гликолова киселина,тази седмица купих нови шишенца с 25% Mandelic Acid Peel + 15% Salicylic Acid.И двете киселини се използват веднъж седмично,с престой на кожата 3-5 минути.С тенденция да увечаваме времето според това,как се чувства кожата ни.
Преди малко използах 25% mandelic (не знам как се превежда на български) ,която е също от алфа хидрокси фамилията.Стоях 5 минути,зачерви ми се кожата.Дискомфорт и парене няма.
Задължително след отмиване на киселината използвайте хидратиращ крем,ще си спестите неприятно опъване, сухота и сърбеж.

На мен проблем са ми широки порички + търся ефект на озаряване и изчистена,нова кожа,така да се каже.
Следващата седмица ще направя пилинг със салициловата к-на.

# 76
Ако възниква пъпка - мажа я със синия рол-он на Гарниер, но това се случва много рядко. За почистване ползвам мицеларен разтвор на Биодерма.

# 77
Аз ползвам зинерит и също за по-големите пъпки -  акне оут. По принцип ми помагат, но само за новите пъпки и мисля да си правя химичен пилинг при дерматолог за белезите. Някой може ли да ми каже какво е точно усещането, как ще се чувствам?

# 78
  • София
Записвам се да следя. И аз не мога да се преборя, особено с гърба.  Rolling Eyes

# 79
Искам да споделя след изчитане на всички теми по този въпрос какво правя от две седмици и мисля, че има ефект. Моята кожа е също мазна, с петна и отгоре на всичко и чувствителна. Немога да използвам спирт силицилова киселина и парфюмирани продукти - веднага се изпъпчвам /май така се казва/. И от две седмици след като си измия лицето с гел на Хималая, с памуче после си го почиствам с кислородна вода, мажех се преди и аз с масло от гроздови семки, но на сутринта лицето ми беше подпухнато и го спрях. На сутринта след като пак се измия с гела се мажа с избелващ крем Биле - Ва на Боди - Д, има го аптеките. Кремът става за основа на грим бързо попива и не ми се омазнява много лицето през деня от него-каквото ми беше първоначланото притеснение.

# 80
Така....моето мнение......е паста ''Skinoren'' - Цена: 17.38 лв. , тя е медицинска и трябва да знаете ,че има ефект,аз съм я използвала преди години.....и определено съм била супер доволна,понеже пастичката е малка съм използвала около 3-4 опаковки....Преди това с какво ли не се мазотих и нищо и нищоооо! Мажеш се сутрин и вечер на почистено лице.....от тогаа нищо друго не призназвам!!!

http://apteka.framar.bg/18002348/%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE% … -30-%D0%B3%D1%80-

# 81
Да споделя, че акнето изчезна след като смених измиващия гел. Сега ползвам на Виши Нормадерм и съм много доволна. Остана само с петната да се боря  Rolling Eyes

# 82
Гадното акне ми се появи след като станах на 20, сега съм на 27 г и нещата вместо да отшумяват отиват на по-зле. Сега пъпките са основно по бузите и брадичката, слизат към шията. Пробвала съм зинерит, антибиотици по предписание на дерматолог, спирт, домашни кремчета, не и не. Само временен ефект Sad Последната година бях на продукти на Авен, отначало добре, но мисля, че и към това привикна кожата. След като прочетох съветите ще почна с хидратация и акне аут + розова вода и маслата. Моля някой да каже колко се задържа ефекта от пилингите- химически билков. На ранна есен ще се женя, а никой не иска пъпчива булка Sad Ако направя пилинг началото на лятото има ли шанс, ефекта да се задържи 3-4 месеца.

# 83
Аз съм страшно доволна от Виши, но кожата ми привикна към серията и след дългогодишно ползване, си търся подобен продукт, защото пак съм се изпъпчила. Ще се радвам някой, на който Нормадерм е повлиял добре, да пише Simple Smile

# 84
Абсолютно всичко съм ползвала от изброеното от вас. Формулата е комбинация-механично почистване при козметик, правилно хранене и козметика+постоянство.  Пилинг можете и само да си правите, като слагате захар в измивния си гел вечер, така отстранявате мъртвите клетки. Ако сами си правите парна баня, хубаво е след това да обтривате лицето с прах за рани и е препоръчително да е вечер преди сън, за да може кожата да се възтанови. Почистването с тоалетно мляко вечер е задължително Naughty.
Хубава домашна маска е кисело мляко със счукан аспирин, води се изблезваща и е подходяща за мазна кожа. Никакъв спирт Naughty, той само вреди на кожата, независимо какъв тип е тя.

# 85
И да-на мен Нормадерм ми повлия добре, заглади ми кожата, но като го позлвах нямах пъпки.

# 86
И аз се включвам в темата.
Правила съм два пъти химичен пилинг-без особен ефект. Сега започвам курс мезотерапия,който не е насочен главно срещу акнето,а би следвало да ми промени цялостния изглед на кожата.Впоследствие ще споделя.
Всякакви кремове съм ползвала-всичко без особен ефект.Ходила съм на ендокринолог,гинеколог и съм вземала проба от пъпка,за да бъде изследвана. Пробата беше показала голямо количество бактерии,които принципно са нормални като микрофлора,но при мен бяха в по-голямо количество.Трябваше да направя курс с антибиотик,но за съжаление/или пък не/ се разболях и се наложи да го спра лечението.
Мисля отново да отида на гинеколог и да си пусна хормонални изследвания. Последния път като ги пуснах гинеколожката беше убедена,че нямало значение в кой точно момент пускам хормоните за изследване,но за не съм убедена,защото знам,че някои от тях се пускат в определени дни от месеца.Както и да е , ще сменя гинеколога и пак ще ги направя,защото съм убедена,че при мен проблемът е вътрешен.
Няма логика толкова кремове да измажа,да правя най-различни процедури,да спазвам абсолютна хигиена за лицето си, да ходя редовно на козметик и нищо да не ми помогне.Казвам ви имала съм моменти на пълно отчаяние-просто толкова много неща да пробвам,да правя,хиляди левове вече сигурно съм дала за процедури и кремове...
Единственото,което не съм напривила до сега е да променя начина си на хранене. Т.е. това,което обмислям е, да премина към вегетариански начин на хранене,но не напълно,защото рибните продукти не искам да изключвам от менюто си.Имайте предвид ,че и сега горе-долу спазвам някакви принципи - почти не консумирам свинско,салами и пържено. Смятам да спра консумацията на всяко друго месо,на млечните продукти/заради хормоните ,с които блъскат животните и които ние се налага да приемаме с консумацията на тези продукти/,евентуално да откажа цигарите и да започна да спортувам активно.Всичко това ще трябва да направя постепенно,защото признавам си прекалено много е за потенциала на волята ми.
Просто за себе си стигнах до извода,че лечението трябва да бъде вътрешно.

# 87
Тези от вас, които са ходили на дерматолог и са им изписвани лекарства и козметика, въз основа на очен преглед ли е била преценката какви продукти да се ползват? Rolling Eyes

Да споделя и аз. Сега съм на 27 години, преди седем години започнаха да ми се появяват пъпки, ей така от нищо-то (никога не съм имала пъпки в пубертета, никога!). Дълго време (около година) се убеждавах и заблуждавах, че е период и ще отмине, уви, проблема се задълбочи, пъпките ставаха все по - големи, по - болезнени, че и вътрешни. Почнах борбата с маски, почистващи лосиони, кремове рекламирани по телешопове. Ефекта беше, че тенът на кожата ми се избистри, но вътрешните пъпки си останаха. А не бяха никак малко.
И така един ден зорлем (и слава Богу) шефката ми ме хвана за ръката в работно време и ме заведе в медицински център. Дерматоложката, очевидно свикнала с подобни гледки, реагира много спокойно, мило,  успя да ме предразположи. Назначи ми пълна кръвна картина, вече не помня по кои показатели не бях в норма и лечението започна. Изписа ми  по схема антибиотик- тетрациклин, който е чувствителен към слънцето и трябваше да се пазя, за лицето Зинерит и Скинорен. Толкова. Спомням си, че дадох по - малко от 30 лева за тези неща. За около два месеца, лицето ми остана без нито една пъпка, само със белезите от тях, но и те с времето изсветляха.
С което искам да кажа, че е много важно, ако не и най - важното да се консултирате със специалист. Питайте и разпитвайте, ако не ви предложат вие настоявайте за изследвания. Трябва да се открие причината за появата на пъпките, след това започва борбата. Не жалете пари за прегледи при дерматолог. Лицето ви е вашата визитна картичка. Simple Smile

# 88
Записвам се.Аз търся качествен крем за избелване(имам 2 точки над горната устна ,петна от стари пъпки) .

# 89
Ето това е страхотно за измиване на мазна кожа, а и ухае уникааааааааално.  ooooh! #Crazy

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт