Моля помогнете! Акне, белези, мазна кожа

• 82 110
  • 165
  •   1
Отговори
# 135
Забелязвам обаче, че дясната страна на лицето ми е най-проблемна. По челото и лявата страна почти нищо не ми излиза, само дясната. Сменям почти всеки ден опаковката на възглавницата и не си пипам лицето през деня. Някой има ли подобен проблем?

АЗ съм така! Излизат ми пъпки в дясната половина на лицето... Лявата половина винаги е била по-чиста, а в момента е абсолютно здрава - дори 1 белегче от стара пъпка нямам...  Shocked

Иначе на мен зеленият чай ми действа много добре срещу пъпки -  по няколко чаши на ден и външно - под формата на кремове, които го съдържат  Peace
Ако ми излезе пъпка(най-често преди МС), винаги излиза отдясно. Каква е логиката не знам  Rolling Eyes

# 136
Здравейте,дами Simple Smile да се включа и аз  Simple Smile  доскоро вземах противозачатъчни и кожата ми беше супер,но преди няколко месеца ги спрях и проблема вече е налице - постоянно пъпки, основно в областта на челото и мазна Т-зона.Купих си  кремчето La roche posay effaclar duo+,което вървеше с подарък  измиващ гел от същата серия.ползвам гела само вечер,а крема сутрин и вечер.Но сутрин след него нанасям и Bioderma Sebium al correcteur, което е нещо като BB крем,но има и много подобно действие на крема La roche posay effaclar duo+.Използвах тези неща 2-3 дни и днес вече чувствам кожата си доста опъната,с леки сърбежи на места и като,че ли са се появили съвсем ситни и незабелижими пъпчици.Започнах да се чудя дали цялата тази "грижа" не дойде малко в повече на кожата ми (досега не я бях третирала с нищо).Някой от вас имал ли е подобен проблем?Знам,че всяка кожа е различна,но бих оценила да чуя различни мнения

# 137
  • Варна
Здравейте,дами Simple Smile да се включа и аз  Simple Smile  доскоро вземах противозачатъчни и кожата ми беше супер,но преди няколко месеца ги спрях и проблема вече е налице - постоянно пъпки, основно в областта на челото и мазна Т-зона.Купих си  кремчето La roche posay effaclar duo+,което вървеше с подарък  измиващ гел от същата серия.ползвам гела само вечер,а крема сутрин и вечер.Но сутрин след него нанасям и Bioderma Sebium al correcteur, което е нещо като BB крем,но има и много подобно действие на крема La roche posay effaclar duo+.Използвах тези неща 2-3 дни и днес вече чувствам кожата си доста опъната,с леки сърбежи на места и като,че ли са се появили съвсем ситни и незабелижими пъпчици.Започнах да се чудя дали цялата тази "грижа" не дойде малко в повече на кожата ми (досега не я бях третирала с нищо).Някой от вас имал ли е подобен проблем?Знам,че всяка кожа е различна,но бих оценила да чуя различни мнения
Каква ли не ползвах, няма отърване и това е! С акне съм , пък и имам доста червени петна,  направо ми писна вече. Последно лекарят ми каза да си купя ефаклар дуо- крем и измиващ гел. На 100 % бях сигурна, че ще се получи обратния ефект, т.е. лицето ми ще стане по-зле. Така и стана. Бях си взела само тестер, защото вече имам опит с такива продукти, пръскала съм сумати пари, поне да бяха помогнали. Та от ефаклар дуо моите червени петна си станаха още по-червени, сърбеж, парене и съответно спрях. С многото третиране на кожата с най-различни глупости и благодарение на некомпетентните ни лекари проблемната ми кожа се превърна в проблемна + чувствителна. Нищо не мога да ползвам и това е, веднага се зачервявам. Вече не знам какво да правя. Какъв фон дьо тен бихте препоръчали за проблемна и чувствителна кожа?

# 138
Мисля,че Bioderma Sebium ai correcteur е точно за чувствителна,проблемна кожа,но той е повече като вв крем,не точно фдт,не е чак толкова покривен

# 139
  • Варна
Благодаря за отговора!   bouquet

# 140
Най-евтиното измиващо гелче, от което съм доволна:

С него заместих измиващите гелове на Bioderma, Avene, La Roche, Nivea.

# 141
Спешно ви моля за мнение. Значи от януари почнах при дерматолог ползване на акне аут леката формула и скинорен сутрин и вечер. Имаха ефект. Април правих четири пилинга, но след около месец започнаха тук таме черни точки. До август карах с акне аут и скинорен но кожата ми доста се изтощи. Спрях ги и месец след това започна мноооого силно омазняване. Смених дерматолога. Препоръча ми акникеър на синхролайн но за две седмици кожата ми се омазни мнооого повече. Отидох ппри др дерматолог и сега от около седмица ползвам авен зеления измивен гел(и преди го ползвах и го спрях за около месец) после си обтривам лицето с чай от лайка, лосион на акникеър на местата с пъпки , авен cleanance mat cream и на местата с пъпки диакнеал. Но проблема с омазняването просто не спира. Съответно ми и излязоха доста черни точки... и те са едни такива от косъмчетата на лицето. Не се виждат освен ако не си подуя бузата, но се възпаляват. А сутрин като се събудя ми е страааашно мазно лицето дори и челото ,което не ми беше проблемно от години... чудя се дали да не се върна на акне аут и скинорен и ако се оправя да ги ползвам профилактично от време на време..но дали и сега два месеца след спирането ще имат ефект или не... всичко е от това гадно омазняване ужасно е... а мисля че и пилингите ми изтощиха кожата и тя сега компенсира.. и сутрин час след процедурите съм цялата в мазнотия. Не знам как се случи всичко. Дори и преди започването на акне аута и скинорена няямах толкоова мазна кожа а по- скоро белези и малко пъпки... какво да правя???

# 142
Благодаря за отговора!   bouquet
Моля  Simple Smile Дано ти подейства добре

# 143
  • София
green_96,а ти на колко години си?
Питам,защото водех дъщерята(15г) при една дерматоложка и опитахме всичко,ама наистина всичко.Всеки път ни сменяше мазилата и антибиотик пихме и нищо.То и да я бяхме сменили пак щяха да ни сменят мазилата...
Лично аз пробвах да и давам Шуслерови соли номер 9-най-мощните за пъпки.Но както всеки път със всяко ново нещо започваме с голям ентусиазъм и свършваме с непостоянство...
Пробвахме и хомеопатия...
Мисля да поръчам цинк 50мг. (в нета ми излиза само един такъв вариант,всичко по аптеките е под 50мг.,някакви измислени добавки с минимално съдържание на цинк) и да взема масло от вечерна иглика...
Лично аз дълги години се борих с акне и мазна кожа.Пих Диане35 от което кожата ми стана супер суха,но пъпките не спряха да излизат.Доволна съм и от д-р Маркова,но там ти отиват доста пари...

# 144
green_96,а ти на колко години си?
Питам,защото водех дъщерята(15г) при една дерматоложка и опитахме всичко,ама наистина всичко.Всеки път ни сменяше мазилата и антибиотик пихме и нищо.То и да я бяхме сменили пак щяха да ни сменят мазилата...
Лично аз пробвах да и давам Шуслерови соли номер 9-най-мощните за пъпки.Но както всеки път със всяко ново нещо започваме с голям ентусиазъм и свършваме с непостоянство...
Пробвахме и хомеопатия...
Мисля да поръчам цинк 50мг. (в нета ми излиза само един такъв вариант,всичко по аптеките е под 50мг.,някакви измислени добавки с минимално съдържание на цинк) и да взема масло от вечерна иглика...
Лично аз дълги години се борих с акне и мазна кожа.Пих Диане35 от което кожата ми стана супер суха,но пъпките не спряха да излизат.Доволна съм и от д-р Маркова,но там ти отиват доста пари...
На 18 . Сега пия пурим и септилин, коприва, цинк.. но май ще се окажат хормонални проблеми. Този месец не ми и дойде... дерматологът ме посъветва да отида и на ендокринолог. Появи ми се и пърхот, косопад... гинекологът каза, че може да ми предпише жанин..но ме е страх, че след като ги спра омазняванета и пъпките ще се върнат по- зле... направо не знам какво се случи за два месеца само...

# 145
  • София
Здравейте и от мен wavey Hug 
Темата и проблема ми е до болка познат Cry  тази година след морето и аз се върнах с ужасно лице ooooh!  ходих при една дерматоложка във "Вита" и ми изписа измиващо гелче + ефаклар дуо+  резултат нулев, използвах ги в продължение на 2-2,5 месеца и нищо, най-накрая посетих друг дерматолог Д-р Петрана Каляшева и мога да ви кажа, че останах очарована, много любезна и изчерпателна. Обясних за назначеното ми предишно лечение, при което тя каза, че е напълно НЕадекватно, жената ми изписа антибиотик, измиващ гел + акне аут + зинерит и овлажняващо гелче, защото от акне аута кожата много се изсушава и след една седмица /от толкова време спазвам този режим така да го кажа/ пъпките вече заздравяват и белезите избледняват, и друго жената каза, че няма как да стане за 1 или дори 2 месеца, лечението изисква време, така, че моя съвет към вас е да посетите читав дерматолог, и да не си назначавате самолечение  Peace

Пожелавам ви успех с лечението, защото знам колко е гадно и упорито! Hug Hug

# 146
  • София
Това е твърде непрофесионално да казваш за предходно лечение,че е неадекватно имайки се на впредвид колко трудно лечимо е акнето...Какъв антибиоти Ви изписа Каляшева?

# 147
  • София-Младост
Това е твърде непрофесионално да казваш за предходно лечение,че е неадекватно имайки се на впредвид колко трудно лечимо е акнето...Какъв антибиоти Ви изписа Каляшева?
Но пък не виждам защо трябва да се плати преглед при дерматолог и да ти изпише ефаклар дуо...това е нещо, което всеки може  да си "предпише" сам в аптеката. А че акнето и повечето дерматологични проблеми са с продължително лечение спор няма.

# 148
  • София

Азатрил  Peace 
Защо да е непрофесионално, при положение, че след 2 близо 3 месеца подобрение никакво, разбирам, че лечението е продължително и бавно, но за 2 месеца би трябвало вече да има някакво подобрение, било то и минимално  Peace  Другото, което забравих да кажа е,че посещенията ми бяха 2 във "Вита" и двата пъти нищо  Tired и останах много разочарована и повече не мисля и да отида. Wink
Просто реших да споделя къде съм ходила, с надеждата да помогна по някакъв начин и на другите борещи се за "чиста кожа", сега може би има хора, на които въпросните дерматолози са помогнали, но при мен просто не беше така  Wink
И съм съгласна с Ала-Бала   Peace

# 149
Да посъживя малко темата..  Grinning

Аз също съм с много мазна кожа, с разширени пори, себореен дерматит и дупчици от акне по бузите, които ме влудяват..Черните точки почти не ги забелязвам, но тези дупки..Не знам дали и как могат да се премахнат или поне да се поизравнят, защото честно казано откакто ми се появиха преди година и нещо и се срамувам от лицето си - смачкаха ми и без това малкото самочувствие...Та ако някой с вдлъбнати белези е правил някакви процедури или се е мазал с нещо, което е помогнало, ще съм много благодарна ако ме посъветва.

Иначе категорично съм против пиенето на противозачатъчни - може да помагат за изчезването на пъпките, но ти объркват хормоните и оснен това увеличават риск от поява на рак! Мисля, че е по-добре да сме пъпчиви, отколкото с тежко заболяване, така че не рискувайте.
Има най-различни хранителни добавки, наскоро ми похвалиха Мерц специал дражета, но никога не съм ги пила. Иначе аз с 2 ръце препоръчвам БИРЕНА МАЯ на таблетки - съдържа повечето необходими за здравата кожа витамини и минерали. Пих я есента, може би 2-3 месеца, мога да кажа, че тогава почти нямах пъпки по лицето, а лятото ми се появиха доста пъпки по гърба, където до преди това не бяха имала ама от бирената мая изчезнаха. По принцип на мен лятото кожата ми изглежда по-добре, зимата много се влошава, особено себорейния дерматит. Не ми понасят всякакви мазила и от някои състоянието ми се влошава. Наскоро си купих масло от гроздови семки, не мога да кажа на 100 %, че помага, но забелязвам, че като се намажа вечер и на сутринта кожата ми не е зачервена и не е омазнена(да подчертая, че и аз имам голям проблем с прекомерното омазнявене). По принцип за това масло съм чела, че помага при акне и омазняване. Освен това в една друга тема ми препоръчаха масло от чаено дърво, което се нанася върху пъпките и уж помагало.
Иначе от май 2014 си мия лицето с измивен гел на Авен - Cleanance и съм доволна, не ми изсушава кожата и шишенцето стига за 1 година..Бях си купила и крема на Авен Триакнеал за белези, в началото ми действаше добре, но сега зимата като се намажа с него вечер и на сутринта дерматита се е влошил и съм цялата зачервена..Та ще отиде в кофата, защото не успях да го изразходя пък срока му на годност изтича другия месец..

Ако може препоръчайте ми какво да използвам като дневен крем - нещо, което не омазнява кожата. Също така ако имате отзиви за някой слънцезащитен крем, който също не предизвиква допълнително омазняване, споделете. Simple Smile

Аз вече изхвърлих всички купени маски от Ейвън, Орифлейм и тем подобни, пълни с химии и парабени продукти. Залагам на натурални продукти:

- бяла хума - избистря тена на лицето;
- яйчен белтък, разбит на сняг (могат да се добавят и няколко капки лимонов сок за изсветляване на кожата) - видимо свива порите на лицето
- маска с мед (действа антибактериално и противобръчково)  Laughing
- аспиринена маска за изравняване и избелване на кожата (например веднъж седчмично)
- и през някоя и друга седмица търкам лицето със сода бикарбонат, която се препоръчва при черни точки
- също така препоръчвам и тоалетни трици, кожата става уникално гладка от тях, освен това са евтини - 1-2 лв.

Мога да споделя за омазняването, че единствено лятото на морето и може би месец след него състоянието ми се беше подобрило, което според мен се дължи на морската вода. Затова смятам да си купя морска сол и от време на време да си обтривам лицето или пък да си правя парна баня - не знам дали ще помогне, но не пречи да пробвам.  newsm78

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 02:05 от rose_92

Общи условия

Активация на акаунт