Моля помогнете! Акне, белези, мазна кожа

• 82 112
  • 165
  •   1
Отговори
# 150
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Горещо препоръчвам Peace

# 151
  • Варна
Да посъживя малко темата..  Grinning

Аз също съм с много мазна кожа, с разширени пори, себореен дерматит и дупчици от акне по бузите, които ме влудяват..Черните точки почти не ги забелязвам, но тези дупки..Не знам дали и как могат да се премахнат или поне да се поизравнят, защото честно казано откакто ми се появиха преди година и нещо и се срамувам от лицето си - смачкаха ми и без това малкото самочувствие...Та ако някой с вдлъбнати белези е правил някакви процедури или се е мазал с нещо, което е помогнало, ще съм много благодарна ако ме посъветва.

Иначе категорично съм против пиенето на противозачатъчни - може да помагат за изчезването на пъпките, но ти объркват хормоните и оснен това увеличават риск от поява на рак! Мисля, че е по-добре да сме пъпчиви, отколкото с тежко заболяване, така че не рискувайте.
Има най-различни хранителни добавки, наскоро ми похвалиха Мерц специал дражета, но никога не съм ги пила. Иначе аз с 2 ръце препоръчвам БИРЕНА МАЯ на таблетки - съдържа повечето необходими за здравата кожа витамини и минерали. Пих я есента, може би 2-3 месеца, мога да кажа, че тогава почти нямах пъпки по лицето, а лятото ми се появиха доста пъпки по гърба, където до преди това не бяха имала ама от бирената мая изчезнаха. По принцип на мен лятото кожата ми изглежда по-добре, зимата много се влошава, особено себорейния дерматит. Не ми понасят всякакви мазила и от някои състоянието ми се влошава. Наскоро си купих масло от гроздови семки, не мога да кажа на 100 %, че помага, но забелязвам, че като се намажа вечер и на сутринта кожата ми не е зачервена и не е омазнена(да подчертая, че и аз имам голям проблем с прекомерното омазнявене). По принцип за това масло съм чела, че помага при акне и омазняване. Освен това в една друга тема ми препоръчаха масло от чаено дърво, което се нанася върху пъпките и уж помагало.
Иначе от май 2014 си мия лицето с измивен гел на Авен - Cleanance и съм доволна, не ми изсушава кожата и шишенцето стига за 1 година..Бях си купила и крема на Авен Триакнеал за белези, в началото ми действаше добре, но сега зимата като се намажа с него вечер и на сутринта дерматита се е влошил и съм цялата зачервена..Та ще отиде в кофата, защото не успях да го изразходя пък срока му на годност изтича другия месец..

Ако може препоръчайте ми какво да използвам като дневен крем - нещо, което не омазнява кожата. Също така ако имате отзиви за някой слънцезащитен крем, който също не предизвиква допълнително омазняване, споделете. Simple Smile

Аз вече изхвърлих всички купени маски от Ейвън, Орифлейм и тем подобни, пълни с химии и парабени продукти. Залагам на натурални продукти:

- бяла хума - избистря тена на лицето;
- яйчен белтък, разбит на сняг (могат да се добавят и няколко капки лимонов сок за изсветляване на кожата) - видимо свива порите на лицето
- маска с мед (действа антибактериално и противобръчково)  Laughing
- аспиринена маска за изравняване и избелване на кожата (например веднъж седчмично)
- и през някоя и друга седмица търкам лицето със сода бикарбонат, която се препоръчва при черни точки
- също така препоръчвам и тоалетни трици, кожата става уникално гладка от тях, освен това са евтини - 1-2 лв.

Мога да споделя за омазняването, че единствено лятото на морето и може би месец след него състоянието ми се беше подобрило, което според мен се дължи на морската вода. Затова смятам да си купя морска сол и от време на време да си обтривам лицето или пък да си правя парна баня - не знам дали ще помогне, но не пречи да пробвам.  newsm78

Аз имам същите проблеми като теб, сега ползвам единствено крем здраве, което го смесвам с масло жожоба. Знам, че крем здраве запушва порите, но просто нямам друг избор. Не мога да кажа, че има кой знае какъв ефект, но донякъде помага.Както всички вас и аз съм ползвала всички възможни кремове, мазила, измиващи гелове, но не и не, все си стои това акне от 10 год. Много ми е чувствителна кожата и каквото да ползвам веднага се зачервявам. Като слънцезащитен миналото лято ползвах на бочко, но ми идва много мазен, сега си мисля на Биодерма фотодерм 50+ пише, че е без парабени, но все още не мога да рискувам, тези които са го ползвали и са с чувствителна кожа,моля да споделят, а и цената не е много ниска  Simple Smile има и детски на биодерма не знам кой да избера.
Стана дълго, но скоро четох за д-р нийм комплекс, билкови хапчета за пречистване на организма, някой приемал ли ги е?

# 152
Аз също си купих крем Здраве обаче не ми помага..сега за дерматита ползвам Низорал крем, защото това имам и ако няколко дни подред се мажа с него, положението се подобрява ама като цяло от дерматитите няма спасение според мен..

А тази комбинация от ему и шипково масло за какво помага и от къде може да се купи?

# 153
Заличава белези и помага срещу появата на пъпки. Моята кожа е проблемна около периода на цикъла, откакто се помня- тиози месец изкарах без нито една пъпчица. Тези, които се опитаха да избият, бяха заличени с две намазвания.
Купувала съм го от Feelunique, имат и разни други продукти за проблемна кожа http://www.feelunique.com/search?csf=true&q=emu+oil&go=

# 154
Ама за вдлъбнати белези ли помага или за петна от пъпки?

# 155
Вдлъбнати белези нямам, но мисля, че за тях надали би помогнало каквото и да било освен постоянно ексфолииране и време Peace

# 156
  • София
А, дали това масло е същото, въпреки че го дават за тяло, не за лице? http://emuoilbg.com/rosehip-emu-oil-50-ml
Защото е на приемлива цена.

# 157
Да, същото е Peace

# 158
Това масло подходящо ли е за околоочния контур?

# 159
  • София

Благодаря. Ако маха петна от пъпки още тези дни го поръчвам. Само едно още питане. Нанася се локално, само върху петното, или може да се ползва като крем за лице?

# 160
Ме знам дали някой е писал за същото, но на мен засега ми помага Акнерол! За инфо- на 33 години съм и все още имам хормонално акне, което се появява по определено време на месеца Rolling Eyes

# 161
Благодаря. Ако маха петна от пъпки още тези дни го поръчвам. Само едно още питане. Нанася се локално, само върху петното, или може да се ползва като крем за лице?
Аз ползвам върху цялото лице. Има генерално хубав ефект върху кожата.

# 162
  • София
Аз ползвам върху цялото лице. Има генерално хубав ефект върху кожата.

Много благодаря. bouquet

# 163
  • София
Масло от шипки и от чаено дърво на фирма Ривана има в магазини DM.Както и ред други масла...Срещат се и по аптеките с 2 лева по-скъпи... Peace

# 164
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Това масло подходящо ли е за околоочния контур?

Да, подходящо е.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт