Седмокласниците мили Втори срок ще борят с нови сили- тема 3

• 54 150
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
И при нас сестрата ги плаши, но хич не ми и дреме на шапката. Тя ни иска сто неща включително и здравната книжка/синята/ как пък няма да и я дам.Искат от личната лекарка документ за профилактичен преглед, имунизационен паспорт и личен картон/който ни го загубиха още в детската градина/.Достатъчно отговорен родител съм, нямаме имунизации за слагане и си водя редовно детето на профилактични и каквито се налага прегледи.
Не знам при вас как стоят нещата, но когато му е било зле/ 1-2 пъти за тази уч.година/ и се е налагало да ходи до сестрата нея все я няма.

# 691
Престарават се и се взимат много насериозно, сякаш от тях зависи образованието на децата (което най-много ме дразни).   ooooh! Средното образование е конституционно право и задължение на всяко дете, та с каквото и да плашат, си е измислица отвсякъде. Интересно как се държат медицинските лица в ромските у-ща, които едва си набират ученици..  newsm78

# 692
  • Пловдив
eine in Rente gegangene Nixe Благодаря за тестовете   bouquet.  При нас всичко е горе долу по старому и изключение на електронния дневник който ще заработи от 1април. Синът ми обаче отсега се пазари каква награда да получел ако го приемели. Естествено му казах първо резултатите ,после наградите.

# 693
  • София
моята направо ме вбесява на моменти - висока почти колкото мен, ужким голяма, а за елементарни неща е като 2-годишните! Това с мократа коса едно на ръка, току й щукне, че е мноооого топло и иска съвсем по лятному да ходи. И то при положение, че има деца и учители болни! Все повтарям да се пази, още повече, че си има предистория, че е края на март, не е юни месец, точно сега лесно се настива... ама не, та не! Ама, точно все едно гледам 2-годишно! Ей, това пубертетът не прощава!... И на родителите. Crazy

# 694
Момичета, взех сборник с тестове по математика на Архимед. Учителката на частните уроци работи по сборник от същата авторка- Мая Алашка.

Тестовете са по новия формат със задачи на PISA.
Общо 10 теста са с отговори и решения+ примерния на МОМН. Има и втора част, която съдържа също 10+1 теста.

Пиша ви го, не за да правя реклама,а защото имах намерения да поръчвам по интернет, но в сайтовете човек не може да се ориентира какво точно съдържа сборничето. Та казвам ви това какво съдържа за да си прецените.
Моята все още не е правила пробно за време и с госпожата се разбрахме да я пробваме по тези тестове.
Иначе кандидатгимназистката вече живее с мисълта за предстоящата екскурзия през ваканцията Simple Smile пък после ще му мислим...

# 695
И аз го купих този сборник!За добро прекарване през ваканцията - всеки ден по един тест!Забава...

# 696
  • София
Супер, мерси за сборника. Добра възможност за тренинг.

Иначе и ние почнахме с пазаренето за подарък след изпита. Не знам, аз все симисля, че подаръкът трябва да е за нас, че оживяхве, не за тях  Crazy

# 697
Задачите от пробния изпит по МАТ на Междучасие от м. март 2012 г. са качени в пощата в abv и  gmail. Файлът е с добро качество, така че сига някой да иска да решава задачи, няма да има пречки. Ето и линк към dox: http://dox.bg/files/dw?a=b8ce6d4268

# 698
Задачите от пробния изпит по МАТ на Междучасие от м. март 2012 г. са качени в пощата в abv и  gmail. Файлът е с добро качество, така че сига някой да иска да решава задачи, няма да има пречки. Ето и линк към dox: http://dox.bg/files/dw?a=b8ce6d4268

А някъде има ли отговорите  Embarassed?

# 699
  • София
Благодаря за задачите.  
Ние започнахме да решаваме от този сборник http://www.bukvara.com/images/crop/x250/images/Testove_Matematika.jpg
Бих взела и този на Архимед, но едва ли ще успеем да изрешаваме всички тестове. Whistling
И се чудя като остава все по-малко време, дали да решава тестовете наред или да набляга на задачите, които са му по-трудни. Най-големи проблеми му създават геометричните задачи, в които трябва да се направи някакво допълнително построение, като например в повечето задачи за симетрала и ъглополовяща.  

# 700
Супер, мерси.   bouquet

# 701
  • София
аз вече категорично спрях да купувам допълнителни помагала и сборници. Взех онова по български и математика на Веди и Книга за ученика и това е! Тя не може да ги изрешава и наполовина, не виждам смисъл да трупам още, макар да е много изкушаващо чувството, че като родител правя още и още.

# 702

А някъде има ли отговорите  Embarassed?

Аз лично все още нямам отговорите, но като взема проверен теста, ще ги кача и тях.

Относно купуването на нови и нови сборници и аз вече се чудя дали изобщо детето ще стигне до тях, учителката при която ходи и дава доста материали, така че аз също за сега ще спра с купуването на нови помагала.  С ужас установихме, че задачите, които са решавани почти без проблем през м. октомври и ноември сега я затрудняват, затова ние ще използваме ваканцията и за преговор, пък дотогава може и още някои сборник да вземем.

# 703
  • София
Ех тази ваканция! Децата я чакат с нетърпение да си починат, а ние - с нетърпение да преговорят материала.  Mr. Green Mr. Green
И ние сме събрали толкова много сборници, тестове, помагала, че някои още не са и отворени. Времето е ограничено и не стига. 

# 704
  • Добрич
И аз имам толкова много тестове, купени още от есента, половината неотваряни..Макар че са по стария формат,пак биха свършили работа..
Този сборник на Архимед го препоръча и госпожата по математика от училище. Та много се двоумя дали да не го взема и да се опитаме да ги изрешим (а старите да игнорираме), наред с пробните изпити, които съм й предвидила.

Ох, не знам, време не остана. А ние годаваме все още лежерно, спокойно едно..Сякаш не осъзнава колко е важно да се напрегне, за да мине успешно през това изпитание..
Но поне спря да се противи като й връчвам тестове или допълнителнни задачки. Wink

Аз също смятам сега да повторим някои основни моменти (в математиката), където има определено пропуски (основно геометрията и задачите от движеие и работа) и тогава да се мятаме да правим само тестове, за да се вместваме във времето. Та, план за действие си имам, само дано намеря последовател. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт