И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 512
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
 Честито и от мен на двете мами героини Twins_mommy  i   C.kov  Да сте живи ш здрави Вие и децата Ви.Много да Ви радват и да бъдат благословени newsm51 newsm51  

Относно мен няма нищо ново което да ви кажа освен,че постоянно съм с болки в корема и кръста и чак сама не мога да се понасям.Нищо не ми се прави а и не мога да правя защото болките се засилват.В сряда съм на ЖК да видим доки кво ще каже.

Относно приготовленията за бебоците аз още нищо не съм правила или купувала Моята приятелка ми даде два чувала с дрешки но има време тях да ги оправям.Чакам тати да ни направи кошарата каза че към средата на март ще  я направи но днес като му казах за двете майчета и взе малко да се шашка че май трябвало по рано.А за количката да не говорим още спорим и се двоумим.За сега това е от мене.Не се сърдете че не пиша аз постоянно ви чета но от тези болки въобще не ми е до писане.

# 151
Twins Mommy - Честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава!  Hug Hug Hug
Еха, почна и нашия бебевалеж! Да ви кажа честно една преди няколко дни си дадох сметка още колко малко остава Simple Smile !

# 152
Честити бебчета на Twins mommy и  S_ kov -  да са живи и здрави, да растат бързо и скоро да са в прегръдките на мамите си!

di_ - честито! Определено ще си в помощ на много мами!

@User, защо да не може...нашият лекар е общопрактикуващ, но сега е девойката ще я запиша там.

Аз да се похваля, че си стегнах комплектче за изписване, остана одеалцето, поръчах днес и кошарата, та не сме съвсем на нулата с покупките   Laughing макар, че като гледам почнаха бебешоците да се появяват и ме дострашава доста  Shocked

# 153
И от мен най-прекрасни пожелания за първите ни бебчета! S.kov - и тук да те поздравя, че удържахте максимално дълго с русичката кукла, както и да пожелая всичко най-хубаво на Twins Mommy и нейната малечка! Чакаме и двете майчета скоро да се приберат вкъщи с малките госпожици и нещата да влязат в нормален ритъм  Hug

Имам един въпрос за педиатъра - вече на няколко места срещам мнение, че може да си е нормално GP - това така ли е наистина или са някакви изключения? И ако някой знае за добър педиатър в района на Св Троица да даде мнение.

Първите бебчета и на мен дадоха стимул да се разбързам, само легло и матрак ми остава да купя, но чакам да довършим ремонта.

# 154
di_ - честито! Определено ще си в помощ на много мами! Аз лично, живот и здраве ще се възползвам от всичките ви съвети!
nataliai - не съм сигурна, че GP може да е педи. то може, но да има тази специалност, все пак това са малчовци със специфични изисквания и отнема време по-различно от другите пациенти.  Но да е GP  - специалност вътрешни болести и педи Thinking
Живея близо до СВ. Троица, чувала съм, че в 11 ДКЦ на ул. Симеон има добри, но сина ни лично не е там, но от мамите в парка да ДКЦ казват, че са ок.
Едно пояснение, малко в страни или по-скоро предупреждение - до 18 години нашите деца са със безплатно здравеопазване или по-скоро платено от държавата, но за съжаление много педита си позволяват да искат потребителска такса от 2,70лв., всеки път като си при тях или за разни други неща  - кръв, посещение - не се поддавайте. БЕЗПЛАТНО Е. Много мами около мен не го знаеха и плащат ooooh!

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 08:40 от Hadji

# 155
  • Sofia
Добро утро с пожелания за един прекрасен ден  bouquet
Twins mommy и  S_ kov да са ви много борбени малките принцеси и да си ги гушнете в най-скоро време.  baloni
Ние успешно стигнахме в Търново и сега се радвам на спокойствие и на грижите на мама Simple Smile Ако и времето беше хубаво ... Да не мечтая:)
Моята лична е педиатър като начало ще сме при нея, но не знам дали няма да е грешка. Тя има толкова много пациенти, че не знам кога и остава време за всичките. Ще пробвам и ще преценя, а и не е в квартала ни.
Аз за количката не се притеснявам, че не сме я купили. Тя не влиза веднага в употреба и може да се поотложи във времето. Май като цяло за раждането повече са ми тревогите Simple Smile
Дано по малко болежки имаме тази седмица и повече усмивки Simple Smile

# 156
Twins mommy, честито! Да е жива и здрава бебка! По-скоро да сте си в къщи при каката на топличко! Моят GP е и педиатър и общо взето ни е личен лекар на цялото семейство. Мисля, че трябва да е педиатър, за да може да се запише детето при него. За такса - не плащаме никаква такса - и аз сега, и детето. Но за изследвания в лабораторията вземат такса за материалите - около 3 лева. На мен даже в една лаборатория ми взеха потребителска такса, нищо че им намекнах, че бременните са освободени. Абе, ужас! Какво да ви кажа - няма оправия, всеки си я кара както му е удобно.
Момичета, можете ли да ми кажете откъде мога да взема хубаво одеалце за изписване, както и за после. Ако има онлайн даже ще е още по-хубаво:))
Успешен ден и спокойна седмица!
П>С. Аз мисля тази седмица да си взема отпуска до болничния, че вече ми писна сутрин да "скачам" в тия студове за работа.

# 157
Ако детето е записано при личен лекар, който не е педиатър, ще трябва всеки месец да ви дава направление за педиатър, което можете да използвате при когото решите, т.е. може всеки месец да посещавате различен педиатър, ако прецените, че така най-добре ще изберете кой от тях да стане траен избор. Защото знаете, че иначе промени в избора се правят два пъти годишно - юни и декември. Аз с големия ми син бях така в началото, но бързо се убедих, че не ми е удобно и в последствие избрах директно педиатър.

# 158
  • Плевен
Честито на първите ни майчета. Да са ви живи и здрави дъщерите. Да растат обичани, усмихнати, добри и спокойни. Всичко ще е наред и скоро ще сте си у дома. Поздравления!

# 159
  • София
Twins mommy, да ти е жива и здрава малката прекрасна Лилия! Бързо да расте и да е скоро при теб!
di_, честито! Прекрасно е, че има жени като вас с duhi_puhi, които освен че са кърмили дълго своите деца, полагат усилия да помагат и на другите мами!   bouquet

# 160
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Twins mommy Честита дъщеря Лилия Simple Smile Да расте здраво дете и бързо да се гушкате у дома Simple Smile
di_ браво Simple Smile ще те сложа на първа страница, ако искаш кажи какво да пиша  Rolling Eyes
samm това кафевичкото одеялце, което показа ми харесва много Simple Smile
за одеялцата - още не сме купили такова за изписването, имам едно сладурско от сестра ми...
за педиатъра - по-добре да си е педиатър, от колкото ЛЛ, а и не всеки ЛЛ се съгласява да поема бебета  Rolling Eyes
а този болничен от къде се взема? нищо не разбирам от тази наука...
Лек ден Simple Smile

# 161
   Добро утро коремчета  preggo , дано новата седмица да е спокойна за всички ни! Май пак се очертава застудяване, та да постискаме до пролетта!

Май повечето от вас вече са избрали къде ще раждат. Знам, че във всяка болница се изискват различни неща, които трябва да се носят при постъпване за раждане. Аз реших да раждам в АГ Варна и след две седмици ще ходя на консултация при доктора, който ме следи там. Може би ще ми даде списък... Това, което ме интересува е дали още искат да се носи лигнин и комплекти от бархетни и тензухени пелени (когато раждах дъщеря ми бяха задължителни тези неща). Иначе списъците май са еднотипни, поне тези, които има публикувани в нета.

Хубав ден от нас  newsm76

# 162
Добро утро, момичета  Hug
И аз още не зная при кой педиатър ще сме. Иска ми се да е по-наблизо, ама се оказва, че няма как да стане точно. Най-близо в Несебър, а до там пак трябва да ангажирам някой да ме заведе. Нали нямам книжка  Thinking
Скоро чух за една мама, която си записала бебока при личния лекар, той щял да и прави имунизации и др. а ако се наложелоза нещо друго щяла да го води на частно...не мисля, че е мн добър вариант това.
benitabeni за болничен преди 45 дневния ли питаш? Него ти го дава гинеколога от ЖК. Също така зная, че и личния лекар има право да ти даде до 2 седмици болничен поради бременност.

# 163
  • Sydney
plamena_1212 точно за този болничен питам Simple Smile мерси за инфото  Hug после го давам на счетоводителката така ли?
Мама Васи зависи от болницата... а и нещо да забравиш, после винаги може да ти го донесат  Peace
Mia66 къде се загуби, пиши, че те мисля  Hug

# 164
Ами да аз така правя. Когато ми е готов го нося на счетоводителката. Само като го вземаш, може да му напомниш, че наближава 45-дневния, понеже по прицип тези болнични гинеколозите ги издават 30-дневни. Моите до сега бяха такива, но този месец ми се застъпват и последния ми е за 20 дни, точно до датата на термина. Ох май малко объркано го обясних, ама дано си ме разбрала  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт