И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 520
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
cliolinda, това че има наплив на 12 етаж означава ли че има вероятност да няма места? От МД категоричнои казаха, че няма такъв вариант, ама аз да питам. Имам си и избор на екип. Трябва ли някакво предварително записване обаче?

Едва ли има вероятност да няма места, то едни ги изписват и идват следващите.

лелее, колко много сте писали от сутринта  Grinning

D&G С предното ми раждане, лежах към 30 часа в предродилно, за което време се смениха поне 3 екипа. Имам впечатления от д-р Дяволов, д-р Славов, проф. Ангел Димитров, една докторка с чуждо име (Назар или нещо подобно) и д-р Асен Николов. Само от последния нямам добри впечатления.

За Майчин дом специално, при самото приемане не се носи нищо освен нощница и чехли/джапанки и телефон. Другото ви го носят след раждането.

Всичките доктори, които си изброила са много добри, а последния , вече доцент и шеф на родилно , ме прие мен присърце и той ми вдъхваше невероятно спокойствие и само се молех , като раждам той да е там....и в последствие той ме оперира, заедно с д-р Славов
Докторката, се казва Нашар - изключително мил човек!
Аз лично нямам добри впечатления само от един доктор и не съм много сигурна за името , ама мисля се казваше Борисов. И то съм недоволна от отношението, иначе е професионалист.

# 256
Здравейте!Как да се запиша и моят термин е през април - 04,04,2012 чакаме момченце!

Здравей и добре дошла. Пиши на лични на Априлки 2012 и те ще те добавят на първа страничка. Разкажи повече за себе си.   bouquet

Мами аз ще се побъркам с това бяло течение. Просто е много обилно. Док каза че е нормално да е така, ама скоро не сме пускали микробиология. Вие как сте?  newsm78

# 257
  • София
Иначе съм стегнала багажа за болницата в едно малко сакче, нощници , кърпи, сутиен за кърмене, превръзки,крем за сърна,едно тънко халатче (някъде четох че родилките изпитвали студ) също и неща които ми казаха че ще трябват за бебето 20 пелени, мокри кърпи, такива неща вече нямам търпение!

# 258

Мами аз ще се побъркам с това бяло течение. Просто е много обилно. Док каза че е нормално да е така, ама скоро не сме пускали микробиология. Вие как сте?  newsm78

Направи си микробиология !!!! И на мен ми казаха, че е нормално и в болницата откриха бактерии и това беше причината да се спука околоплодния мехур.

# 259
  • София
И аз имам някакво течение което не мога да определя точно, скоро ми правиха микробиология ии казаха че ми няма нищо но ми предписаха Лактажин, за подсилване и сега съвсем не мога да разбера течението от глобулите ли е, да не говорим че четох страшнички неща за изтичане на амиотична течност и на другия преглед ще попитам защото от време на време течението ми е като вода но от лекарството ли е....вече не знам

# 260
oktavia_be малко по-назад коментирахме това с изтичането на околоплодни води - може да провериш дали е това, като по превръзката си капнеш няколко капчици йод - ако стане зелен имаш повод да се притесняваш. Аз почти всяка сутрин си проверявам .. ей така за всеки случай

# 261
  • София
Много ти благодаря за съвета! При първа възможност ще проверя, даже и аз като теб ще почна да проверявам всяка сутрин. ooooh!

# 262
Аз за това си пуснах и стерилна урина нямам никави бактерии в урината. За течението най-много некви гъби да се окажат, не ми е толкова обилно, че да си помисля че ми изтичат водите

# 263
Добре дошла  bouquet.Дано  всичко е наред и се окаже че е от лекарството.Аз минала седмица изследвах кръв,урина всичко беше наред.А това за стерилната урина при вас доки ли ви праща или вие си правите частни изследвания?

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 16:18 от Selvina_25

# 264

Направи си микробиология !!!! И на мен ми казаха, че е нормално и в болницата откриха бактерии и това беше причината да се спука околоплодния мехур.

А как разбра че се е спукал околоплодния мехур? Какви други неразположения имаше? Как стигна до болницата всъщност?

# 265

[/quote]

А как разбра че се е спукал околоплодния мехур? Какви други неразположения имаше? Как стигна до болницата всъщност?
[/quote]

Нямах абсолютно никакви неразположения, имах изключително лека бременност и отлични изследвания.
Вкъщи ми изтекоха водите и въпреки, че ми е първа бременност, разбрах че това са ми околоплодните води , защото си беше доста обилно и като отидох в болницата го потвърдиха.
Аз имах също по -обилно течение и всички доктори , с които се консултирах ми казаха, че това е нормално , а и микробиологията ми беше много добре. Но като бях в Майчин дом там също ми направиха изследване и се установи, че това течение е следствие на бактерии и това е причината да ми се спука околоплодния мехур. Според една докторка от Майчин дом микробиологията, която ми е правена от ЖК, не е направена като хората, но аз не съм доктор и не мога да обвинявам никой.

# 266
  • София, Младост
Някой знае ли цената на епидуралната упойка в МД София? Това забравих да питам  Crazy като бях там, а не я откривам в ценоразписа  newsm78

# 267
  • sofia
Оф, и аз си имам течение, сега е малко повече... Аз по принцип си имам и от преди бременността, но никога не съм имала гъби; освен това резултатите от микробиологията в 4-ти месец според док са ОК.
Но сега вече се притесних като ви чета...  Sad
Другото, което ме притесни са резултатите от днесшната урина - имам кетони някакви...като и епителни клетки - единични, има и левкоцити. Бактерии и глюкоза няма...
Четох в интернет за кетоните...не  много хубави неща...някоя от вас да знае повече? Praynig

# 268
Здравейте  Hug

Да ви споделя информация за Деня на отворените врати в Тина Киркова, на който бях днес.  Wink
Като цяло обстановката е добра като за държавна болница - на ет.2 са стаи с по 3 и 4 легла, на ет.5 е ВИП - двойни и еденични, има и 1 ВИП апартамент. Всяка стая си е със самостоятелен санитарен възел. Единственото, което не ми хареса е, леглата в двойния ВИП са обикновени русенски, само в единичния ВИП са от модерните легла с вдигащия се механизъм   Thinking Настаняването в стаите става след раждането по реда на раждане на родилките. Ако няма свободна ВИП стая в момента, трябва да се изчака в обикновена.
Предродилна и родилна зала не видяхме, тъй като достъпа бил забранен. Иначе сега правят ремонт на родилна зала и от март вече трябва да е готова. Тези с избор на екип раждат в отделни ВИП родилни зали - единични. На 5 ет. бебето си е при майката, като акушерките го вземат само, за да му направят тоалет. На бебетата не се дава адаптирано мляко, само на тези, чиито майки нямат кърма.
За упойките - те си влизат в цената на избора на екип и не се заплащат допълнително.
Болницата вече предлага и асистиран акушерски пост, като в Майчин Дом.
За свижданията - на 5 ет. се позволяват по-чести, до 2 посетителя на веднъж при родилка.
От болницата издават 15-дневния болничен за бащинство.

Ами това е, което се сещам като най-важна информация. Ако някой го интересува още нещо - да пита  Wink

# 269
Малка корекция на поста на Andromeda_84, по отношение на т.нар. болничен за бащинство. От болницата не издават болничен, а документ, в който се вписва датата на изписване на бебето. Той, заедно с други документи се носи в НОИ, но това се прави от работодателя на бащата. Бащата трябва да пусне молба/заявление до работодателя си, че желае да ползва този вид отпуск и да представи документа от болницата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт