И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 206
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен!Аз очаквам моето синче на 07.04.2012.Ще се радвам да се запознаем с бъдещи майки от София. Simple Smile

# 586
Добро утро,
oktavia_be, BlackFire - момичета след вчерашния "диетичен" ден - нещата си дойдоха на място - по малко храна, айран, без дразнители на стомаха - и тази нощ бях ок. Явно пак се обостриха нещата и до края ще съм на по внимателна диета.
Тази нощ спах, ама да не си помислите, че не е имало екстри - цяла нощ цветни сънища - сънувах как ме убиват с картечница Shocked Shocked Shocked..........не боли - ПЪЛНА ЛУДОСТ ooooh! ooooh! ooooh!. Но по-важното е, че като цяло спах.

На всички морски мами завиждам за възможността за разходки в морските Hug
Ще споделя и моя опит с морето на първото ми дете - дано мамите с първи да не им е досадно!
Синът ни е роден Март, като бебе го водих на Банкя, демек 4-7 месец, на следващата година, пак по това време 1г. и 4 месеца и по нататък - го водих няколко пъти високо в планината, в Рила, станция Бодрост, с басейн -е той се отспа там.
Та на море чак на 2г. и 4-5 месеца, имах огромни опасения от мръсния пясък, вода, стомашно-чревни инфекции, силното слънце, което за малчовци е много опасно за кожата и очите и най-добрата защита е механичната.
Когато го заведохме за първи път на море, бях по-спокойна имах обратна връзка с него, ако нещо се случеше. Да чукна да дърво - всичко беше на 6.
От друга страна си мисля, че местните не страдат толкова от нашите оплаквания, те все пак са си у дома.
Бях изключително педантична и "стерилна" мама - този път ще я карам по-леко!

Хубав ден!

# 587
Добро утро, макар и мразовито cold
С риск да прозвуча банално, не ми хрумва нищо друго по темата за почивките, освен да кажа, че всичко е мноооого индивидуално. Вярно е, че всички бебенца са крехки същества, дори само като ги погледнеш, но всъщност няма гаранция, че едни и същи условия ще подействат еднакво на всички.
С големия ми син все имахме проблеми, Слава Богу нищо сериозно, просто всичко типично за израстването - вирусни инфекции, настинки, разстройства... Още преди да навърши годинка, ни познаваха в детско отделение, както и няколко педиатри в града. Майките с по-големи дечица веднага ще разберат как съм се чувствала.

Но от всичко най - ми тежеше, когато някой ми кажеше " Какво го правиш това дете??!" Все едно или съм пълна тъпанарка, или съм от тези, дето не си поглеждат децата.  smile3512
А всъщност не съм го гледала по-различно от други майчета по това време. Ние бяхме една голяма агитка приятелки, които се прибирахме само за спане поотделно, иначе сме си споделяли и сме правили почти всичко еднакво - хранене, разходки, обличане,...Водили сме ги на еднакви места, взимахме храна от една млечна кухня, режимите ни бяха почти еднакви.

И какво? На всяка от нас детето наддаваше различно, плачеше ралично, боледуваше различно.

Та по темата за почивките, мисля, че и в едната, и в другата позиция има резон. Просто с малчовците никой не може нищо да гарантира. Най-добре майката да се довери на интуицията си и да да запазва самообладание в критични моменти. 
А както казва една приятелка с три деца, "Няма какво да се лъжем - първото дете се гледа на принципа проба - грешка" hahaha

Най-важното е, че всички мноого ще ги обичаме newsm10

# 588
Добро утро! Какъв студ е навън. Брбрбрр. И на мен втора сутрин ми се гади, много странно, като се има в предвид, че дори в началото тия моменти бяха рядкост. Каквото такова, ще търпим. Понякога се чувствам толкова силна и уверена жена- бъдеща мама за предстоящото раждане, но по- често много ме е страх и умувам ли умувам и най-вече съм пред голяма дилема за тая прословута епидурална упойка. Ох.,... бременни терзания. Лек ден

# 589
Добро утро!
В София е -12 градуса, но към 8ч като ходих до лабораторията не ми се стори студено. В Бургас, с този вятър, на температури над нулата е по-студено.

# 590
Аз смятам да си водя бебетата на плаж, по-точно на море. При положение, че живея на 15мин от плажа. Аз по принцип ходя на плаж рано сутрин, към 8ч, бебетата ще ги водя към 7.30-8.00 за едно потапяне в морето, 15 мин на пясъка до половин час, под чадър задължително. Чадъра ни е със UV фактор, материата е специален и после наобратно на разходка и към 10.30ч най-късно вече у дома, че става много топло. После след 16.30ч отново разходка.
Какъв пясък, какво море за бебета на 3-4 месеца  Crazy Нито те ще разберат нещо, нито виждам какво полезно може да бъде  Rolling Eyes
Преди 30 години пясъка, морето и слънцето бяха много по-различни от сега.. Сега е яко мръсотия  ooooh! - оттам стомашно-чревни, кожни проблеми..
А иначе ще им изваряваш шишетата и ще им гладиш дрехите за дезинфекция предполагам  Crazy
Морски въздух е достатъчен за толкова малки бебоци.. Догодина се забвлявайте, ама сега е .. най-малкото глупава идея..

Никой не те кара да ходиш като не искаш. Всеки си преценя и решава. Просто имаме различни мнения Simple Smile

# 591
Никой не те кара да ходиш като не искаш. Всеки си преценя и решава. Просто имаме различни мнения Simple Smile
Ще слезеш на земята.. ама засега си яко във филма  Laughing  Wink
Дано не ти се налага да лежиш в болница след такива експерименти (защото повярвай ми, ужасно е с толкова малко бебе - преживяла съм го поради лекарско недоглеждане.. но това е друга тема)..

Майка ще ставаш, ще имаш деца.. не кукли Rolling Eyes

# 592
  • София, Младост
По въпроса с почивките-каката я заведохме на 7-8 месеца на море. Беше приятно и нямахме никакви проблеми-ходехме на плаж рано сутрин и надвечер, като нея не сме я пекли за тен. Според мен проблемите с диарията и повръщането по морето са основно от храната и пясъка(ако налапат пясък или нещо такова).
Сега също не смятам да се лишаваме от почивка на море, най-малкото каката до сега не е пропускала година без море и няма да е честно да я лишим от това удоволствие заради бебето. Аз имам слънчева алергия и ходя на плаж под чадър само сутрин 8-9:30 и след това след 16:30-17 часа-зависи, като преценя че слънцето вече не е силно. Мисля, че по това време бебето с кошницата на плажа до мен под чадъра би се чувствало ОК и няма да има проблем. Тогава ще е много мъничко и не бих го къпала в морето. Лично мое мнение, е че едно кърмено бебе се гледа много лесно на почивка и колкото по-малко е, толкова по-добре за родителите. като проходят после, само трябва някой да тича след децата, а докато са малки си спинкат в количките  Laughing

# 593
Наши приятели са си водили бебетата - проблеми нямат. Явно като живееш в дадения район са по-различни нещата. Аз също като ходя на плаж нямам оплаквания, за ралика от повечето туристи Simple Smile
Както и да е, безмислено ми се вижда да се води спор по въпроса.

# 594
  • Пловдив
Татко е от Пловдив и ще сме си тук, най-много 1-2 пъти да мръднем лятото до нашите в в Казанлък и това е.

Има ли мама, която ще ходи на 29-ти Февруари на отворените врати във ВМИ? Аз мисля да се запиша, че натам ме влече да раждам Simple Smile

# 595
Добро утро!
Малко съм  Crazy след тази нощ - сигурно съм сънувала всички хора, които познавам. Събудих се замаяна и уморена, сега медитирам на дивана.  Blush

За морето - как така без море? На мен това ми е мотивацията за живот, само да сме живи и здрави, сме там  Peace
Аз нали съм от лудите мами hahaha, та баткото го заведохме за 1ви път на 2,5 мес. Даже и му топнахме гъзаца. Laughing А и беше през август, отидохме за 1 ден да си намерим квартира. После в началото на септември, вече беше на 3,5 мес. бяхме за 1седмица. Ходехме сутрин рано, до към 10,30- 11ч., а вечер по кръчмите до към 23ч.  hahaha И на планина го водихме. Sunglasses
Как да не пътувам с бебе, тогава е най- лесно и удобно, то само спи, манжата е навсякъде с мен в сутиена...  Laughing А като стана на 1 год. пъувахме до Халкидики, беше кошмар -спи по малко, яде солети и бисквити в колата и маже с пюрета, иска да се занимаваш с него. Помня, че на връщане изпях всики песни, които зная и той не спираше да мрънка и реве . ooooh!
Моят съвет е, ако са здрави бебетата, няма проблем да се почива на море или планина. Е, като казвам море, това не означава на къмпинг, трябва да е хубаво място с добри хигиенни условия. И да не голям хотел с много болни деца.
 Мисля да отидем от 1ви септември и да сме още едно семейство на вила с дворче, но има време, в последния момент ще запазвам, само живи и здрави.

# 596
Здравейте момичета! Simple SmileПиша за първи път, макар да чета отдавна ! Аз съм от Габрово и чакам второто си момиченце! В момента съм в болнични-имам малко контракции и пия от две седмици Гинипрал. Макар че контракциите са нормални за третия триместър докторът се страхува дали ще стигна до края, защото имам две операции на матката. Присъединявам се към мамите с изтръпналите пръсти на дясната ръка -това изглежда ще се окаже нормално ! Мен повече ме притеснява острото пробождане в петата на левия крак, когато се навеждам или се обувам-има ли някоя мама с подобни оплаквания !Пожелавам на всички слънчев и по-топъл ден !  Simple Smile

# 597
Много сте ранобудни, мамчета  Hug Колко само сте изписали...
anichka.bs предполагам няма още от юни месец да започнеш с процедурите, които си споменала, че май за това става объркване. А и това няма да се случва всеки ден. Единственото, което не ми харесва, че мислиш рано сутрин, а не в по-късния следобед, според мен ако ще ги топваш тогава водата ще е по-топличка...Инъче за бебетата при теб няма да има смяна на климата, така че няма от какво да се притесняваш, че са на море....
И аз мсиля към септември да го топнем, което не означава, че няма да има разходки по плажа преди това.

# 598
Здравейте момичета! SmileПиша за първи път, макар да чета отдавна ! Аз съм от Габрово и чакам второто си момиченце! В момента съм в болнични-имам малко контракции и пия от две седмици Гинипрал. Макар че контракциите са нормални за третия триместър докторът се страхува дали ще стигна до края, защото имам две операции на матката. Присъединявам се към мамите с изтръпналите пръсти на дясната ръка -това изглежда ще се окаже нормално ! Мен повече ме притеснява острото пробождане в петата на левия крак, когато се навеждам или се обувам-има ли някоя мама с подобни оплаквания !Пожелавам на всички слънчев и по-топъл ден !  Smile

# 599
  • София
Добро утро!
Hadji - Радвам се че си по добре, мисля че към края на бременноста гаденето идва от притискане на определени органи затова по принцип трябва да се обърне внимание....
За почивките чела съм че а планина се препоръчва 800-900метра надморска височина и мисля че не повече от 1200 м ,
За моренце ви писах може би този път за по кратко в някои хотел като ще излизаме само рано сутрин и късно вечер, и ще се възползваме главно от морския въздух...иначе съм по къмпинзите Simple Smile но няма как... а сега към септември е пълно с тънки оферти в интернет...
Иначе ще се възползвам от вилата и ще ходим често при прабаба му Simple Smile Близко е до София но все пак със съвсем различен въздух надморската е точно между 800-900 метра и ги няма софииските горещини.
Само да попитам има ли някои с домашен любимец сред вас? Аз имам голямо куче което е на 10 години вече, и общо взето е първото ми дете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт