И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 519
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • София, Младост
Момичета, какви нощници ще взимате то май всичките са неудобни за кърмене и ще трябва да се качват нагоре....чак толкова много копчета май няма?

Ето тук нощница за кърмене: http://arnicagroup.com/pizhami-i-noschnitsi-vienetta-secret/za-krmachki Малко е глезотия, всяка друга нощница с копчета отпред би свършила работа. Аз по принцип си спя с тениска, та ще се наложи да си купувам някакви нощници, може пък и такава да си взема  newsm78

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 14:53 от viliandar

# 226
  • Sydney
cliolinda радвам се, че всичко е минало добре Simple Smile как е бебето? как се казва?  Hug
laguna този картон мисля е едно такова като книжка, вътре пише всичко още от както си се родила... при нас в детската градина и в училище попълваха колко сме високи и колко тежим, после ако нещо се разболееш всичко се пише там... предполагам за това става дума, въпреки, че аз моя не го знам къде е изобщо...  Rolling Eyes

# 227
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета, какви нощници ще взимате то май всичките са неудобни за кърмене и ще трябва да се качват нагоре....чак толкова много копчета май няма?

Ето тук нощница за кърмене: http://arnicagroup.com/pizhami-i-noschnitsi/za-krmachki/noschnit … ki-razmer-l-zhlta  Малко е глезотия, всяка друга нощница с копчета отпред би свършила работа. Аз по принцип си спя с тениска, та ще се наложи да си купувам някакви нощници, може пък и такава да си взема  newsm78

Аз имам 1 такава нощница, не я препоръчвам - много бързо се разтегнаха илиците и копчетата постоянно се разкопчават много неприятно. Ако ще е само за 2та дни в болницата - добре, ама не си струва цената. Аз ще си търся нещо друго, по възможност с копчета в средата, че те по-малко се прецакват.  Peace

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 13:08 от Не съм

# 228
  • София, Младост
Ето това ми се струва по-подходящо: http://bstyle.bg/bg/product.php?id=3

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 14:55 от viliandar

# 229
cliolinda радвам се, че всичко е минало добре Simple Smile как е бебето? как се казва?  Hug

Бебето е добре, грижат се отлично за него. Той се роди 1100 и се казва Кристиян  Two Hearts

А относно багажа за родилното -  според мен много от нещата , които сте изброили са излишни или поне на етап - влизане в болница. След като родите , близките ви могат да ви донесат всичко, от което имате нужда. Според мен в началото най -необходимите неща са ви : нощници, чехли, лични принадлежности , бельо, превръзки, мокри/сухи кърпи, хавлиена кърпа, памперси.
За тези, които ще раждат в Майчин дом :даже и къси чорапки няма да ви трябват-там е изключително топло.

# 230
cliolinda, честито ти синче! Хубавото е, че е добре! Да ви слуша и да ви радва.
За раждането - първия път раждах в "Тина Киркова" и съм доволна. Не е лукс, но поне ВИП-овете са чисти и бебето стои при теб. Още не съм избрала доктор за раждането, така че приемам предложения на майки с личен опит.
Направи ми впечетление, че в списъка има 2 бр. нощници. В "Тина Киркова" ни даваха всеки ден нощници, но ако някой значе дали е отпаднало вече да каже.

# 231
На мен моя АГ ми каза да му занеса обменна карта, подписана и подпечатана от GP. Питах на няколко места гледаха ме странно. Мъжът ми купи от някъде лична амбулаторна карта, помислих си че това е същото. Сега чета че искат и двете неща, вече се обърках тотално

# 232
cliolinda, това че има наплив на 12 етаж означава ли че има вероятност да няма места? От МД категоричнои казаха, че няма такъв вариант, ама аз да питам. Имам си и избор на екип. Трябва ли някакво предварително записване обаче?

# 233
На мен моя АГ ми каза да му занеса обменна карта, подписана и подпечатана от GP. Питах на няколко места гледаха ме странно. Мъжът ми купи от някъде лична амбулаторна карта, помислих си че това е същото. Сега чета че искат и двете неща, вече се обърках тотално

При първата бременност имах проблем с докторката от ЖК, защото не искаше да ми дава обменна карта и се правеше, че не знае за какво е. Големи трикове трябваше да приложа та да ми даде. Явно искаше да почерпа. Докторката, която бех избрала да води раждането беше шокирана като разбра, че АГ-то отказва да ми даде. Обменната карта се дава от АГ, което ти води ЖК, но май повечето ги дават по-късно - месец преди датата на термина, а не с издадения 45-дневен болничен. Трябва да настояваш да ти я издаде, защото това е по документите във връзка със ЗК. Peace За ЛАК - мисля, че се казваше здравна карта на бременната и се купува от книжарница. В нея се попълват мерките от ЖК, резултати от направени изследвания. Това пак се дава от ЖК. Мисля, че имаше момичета на ЖК в "Токуда", както и аз, които не са правили тест на СПИН. Аз съм правила на частно, но не и с направление. Трябва да има такова изследване при раждане, защото иначе те слагат в изолатор, така мисля.

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 12:27 от iasdre

# 234
  • sofia
Ей, момичета, страхотни сте!!!  bouquet
Много ви благодаря за споделените мнения за болниците!   bouquet  bouquet  bouquet
Аз повече клонях към МД, а сега съвсем се убедих...най-вече заради неонатологията! Grinning
Сега остава да си харесам лекар и да си ходя при него, че то не остана. След 3-те подранили бебока взех и аз да се панирам вече! Grinning Crazy Heart Eyes

# 235
Както и да се кълчат девойките от снимките в сайта все виждаш едно - бабешки нощници.  Laughing
Жалко, че не дават от болницата, а трябва да си купиш нещо за 5 дена.  В сайта има и сутиени за кърмачки на добра цена, че знам ли колко ще ми пораснат гърдите. Предният път влезнах в болницата с една гръдна обиколка и излязох с няколко номера по голяма.
Бени, аз такъв личен амбулаторен картон съм имала като бях дете, от тогава не съм виждала такъв - трябва да се купува нов ли? newsm78
и тук да си постна отново въпросите дето останаха без отговор, че днес съм една любопитка Blush
Бельото какво трябва да е, ако е със секцио и еднократните гащи вършат ли работа, ако си със секцио?  Превръзки за родилки са някакви по различни ли newsm78
Който е раждал с планирано секцио в Майчин дом да каже - отиваш 2 седмици преди термина, за да си кажат и те становището и седиш докрая там или те пускат?

cliolinda стискам палци Кристиян да наддава бързо и скоро да сте заедно Hug Радвам се, че са проявили докторите внимание в един толкова стресов момент, рядко се случва в бг болниците.

Аз мисля вече да затегнем кранчето и никакво раждане този месец Laughing Брей стресирахте ме бе девойки, така удобно си лежа вкъщи по цял ден без да стягам багажи, без да купувам колички и кревати и изведнъж.....на ден по бебе.

# 236
Не знам защо, ама сложените от вас линкчета не ми се отварят... newsm78
Аз попаднах на това: http://beliobg.com/15/22/1587.html. Изглежда ми добър вариант и на добра цена. Може да взема една такава и една от Левчето (магазин за един лев) за самото раждане, която вероятно отива директно в кофата след него... Rolling Eyes
А в кой сайт имало сутиени за кърмачки на добра цена? Thinking

ЛАК според мен е именно картонът от детството. Моят си е в мен. Другият вариант е да е картонът от ЖК. Това доки ще ми разясни, има време.
Аз като цяло мисля, че докито ми ще ми даде всички тия направления, обменни карти и изследвания, защото ЛЛ дори не знае, че съм бременна...не е ли малко странно от него да търся каквото и да било newsm78 Ама като имаме предвид, че сме в БГ... Laughing

Превръзките за родилки са по-различни, да, по-дебели и големи. Не че съм виждала, но така знам.

# 237
A това бельо за еднократна употреба от аптека ли се купува??

# 238
# 239
http://bstyle.bg/bg/product.php?id=185
 samm  eто 7, 50 струва сутиена за бременни,отзад е като потник. Същият магазин дето са нощниците от линка на viliandar . Не се отваря така линка копираш и в нов прозорец пействаш

Общи условия

Активация на акаунт