И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 205
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За болките слава богу пчти нямам, доста трябва да сменям страните като спя че се уморявам , даже от скоро почнах и малко по гръб да спя по едно време не можех ставаше ми тежко...
Само някои път ме пробожда едно като ужилване в пъпа , като се навеждам обикновенно като съм хапнала...И вчера се разхождахме в парка и май прекалих малко започна да ме боли корема ниско долу предполагам свързано с мускулите...като си почина и отминава но нали всичко е в сняг почивах чак в къщи...
Иначе и аз да попитам още нещо ще си организираме ли някоя среща...да се запознаем да заформим някоя компания за бебешки разходки...?

# 601
  • София
Здравейте, мамчета! Аз да се похваля - малкият мъж е наддал 500 гр и се е обърнал с главата надолу, но... гърбът му е назад. Мъже! Laughing
Относно морето... viliandar , все едно аз съм го писала Simple Smile За съжаление и частта с алергичната мама. Mr. Green Даже направих резервация за хотел на плажа за септември.  Laughing
Иначе смятаме да отидем в провинцията на къща с двор, че лятото не се живее в София. По принцип забягваме на вилата, но тази година ще сме при мама. Даже миналото лято направихме основен ремонт на една сутеренна стая, защото се надявахме да сме с бебе. Laughing
Само да идва топлото и бебчо, че тази зима ми омръзна!
Лек ден!

# 602
Единственото, което не ми харесва, че мислиш рано сутрин, а не в по-късния следобед, според мен ако ще ги топваш тогава водата ще е по-топличка...

Не сме го решили с таткото, има още време до лятото.  Сигурно ще пробваме и сутрин, и привечер. Което повече им хареса на бебетата. Целта е да няма много хора на плажа. Аз не обичам да има много хора. Другият вариант е с колата на някое от спокойните плажове на юг, които са на изчезване.

Говореше се, че ще правят групи за плуване на бебета в басейна. Надявам се вече да са намерили специалист, защото много ми се иска да ги запиша. Гледах в други страни как се прилага и колко добре плуват мъниците. Все пак са били във водна среда преди раждането.

# 603
Здрасти oktavia_be! Ние също имаме куче и го гледаме в апартамент. Черен лабрадор на почти 5 години. От начало като разбрах че съм бременна и всички около мен започнаха да ми повтарят как трябва да се махне кучето защото било опасно за мен и за бебето. Доста труден за мен период - всеки ден плачех и се чудех какво ще правя без него, защото съм си доста привързана към него. Докато не дойде време за преглед при АГто ми и тя ми каза че няма проблем да си съжителстваме заедно стига да е добре обезпаразитено. И така взехме бързо лесното решение да продължим да си го гледаме, като естествено разходките станаха изцяло задължение на мъжа ми. Сега мислим като се роди бебето да пробваме дали ще можем да се справяме и с кучето ако не отначало няколко седмица може да го дадем на кучешки хотел и после да си го вземем. Достъп до бебето със сигурност няма да има, а до кога разчитам много на съветите на педиатъра.
Лек ден от мен.

# 604
Добро утро  bouquet
 Ние също имаме котка и сме страшно привързани към нея. И на нас всички ни повтаряха как трябвало да я махнем, но си направих тест за токсоплазмоза и се оказа, че няма проблем да си съжителствам с нея. Обаче сега на 29 този месец я пращаме командировка при едната баба, защото започваме ремонт и после ще обезпаразитим  и дезинфекцираме навсякъде, да е чистичко и да няма косми от нея. Пак ще е вътре и ще е гледана добре, това което  ме притеснява е шокът, който ще получи от преместването, ама не и е за първи път и ще се справи бързо - миналото лято я бяхме взели на вилата с нас. Ще си я приберем пак при нас или на есен, или догодина, но със сигурност ще си я приберем. Даже онзи ден си представях какво шоу ще е - единия ще я дърпа за опашката, другия ще я дърпа за главата и ще я побъркат, хахаха милото животинче!  Mr. Green

Относно морето със сигурност ще отидем за уикенд или седмица в Бургас, не знам дали ще ги водим на плаж, това ще се реши в движение, а може и септември да направим едно море с приятели, които също имат близнаци. Май се споменаваше нещо за Албена, че било по-спокойно.
И все пак аз съм на мнение да дойдат първо бебчетата на бял свят, пък другото е лесно(не в буквалния смисъл лесно де Mr. Green)

# 605
Рали, и нашата персийка е при мама и ми е много добре сега без косми. Животинчето ми липсваше, но в момента, в който изчистя отново имаше косми. И ние се смеехме, че после бебетата ще я преследват.

# 606
Говореше се, че ще правят групи за плуване на бебета в басейна. Надявам се вече да са намерили специалист, защото много ми се иска да ги запиша. Гледах в други страни как се прилага и колко добре плуват мъниците. Все пак са били във водна среда преди раждането.

Аз не мога да плувам...бебето ще е грижа на таткото, който има изкарани курсове за спасител. Сигурна съм, че ще иска да го научи да плува Simple Smile
Живтно вкъщи нямаме, само рибки и май е по-добре, поне докато бебока не порасне малко, за новородено не ми се струва правилно много -много.

# 607
  • Пловдив
Татко е от Пловдив и ще сме си тук, най-много 1-2 пъти да мръднем лятото до нашите в в Казанлък и това е.

Има ли мама, която ще ходи на 29-ти Февруари на отворените врати във ВМИ? Аз мисля да се запиша, че натам ме влече да раждам Simple Smile

Peace Аз вече ходих на предишните отворени врати на 8-ми май беше, иди, мисля че ще ти хареса, а ако не ти се разкар
ва мога да ти разкажа какво видях и чух.   bouquet

# 608
Здравейте и от нас Simple Smile

Гледам за моренце си мечтаете Simple Smile Искам и аз... по цял ден мрънкам на колежките да идва лято и да ходим на море Simple Smile) ако отидем, Simple Smile Но това не ми пречи да си живея с мисълта за плаж, море, вълни  и моите телеса Simple Smile))) Дайте някакви интересни предложения за семейна почивка. Тихо, уютно с храна и на нормална цена Simple Smile) Много ми станаха изискванията.. Може и планина с басейн  Mr. Green
Някои бе споменал за рибки, внимавайте че много алергии се развиват от тях!
Поздрави и гуш  Hug

Сега си погледнах лентичката  Simple Smile) още малкооо на прага на 8 месец съм.

# 609
  • Димитровград
Относно домашните любимци-имахме котарак, който обаче подарихме почти веднага след като започнахме опитите за дете-има много за и против, всеки сам преценя, действително ако се спазва добра хигиена не би следвало да има проблем.

Исках да ви попитам за цветята -в спалнята нямам нито една саксия, но в хола са в изобилие (част ще извадя на терасата), но притеснява ме това, че на някои при поливане се е появила плесен от горе, може да ви се стори глупав въпросът, но трябва да ги махна нали-сигурно е вредна тази влажна, плесенясала почва?!

Исках да ви попитам и относно козметиката-спряла съм се на Себамед, но с кое е по-добре да се започне измиването: със сапун (води се миещо блокче) или с измивен гел (за коса и тяло)?

# 610
  • Пловдив
KRASI1982: АСко може поне да ми нахвърляш списъка с нужните вещи, че ще пазаруваме с майка ми на 25-ти и ако нещо сме изтървали ще трябва после пак да пазарувам, а незнам дали ще имам сили Simple Smile

# 611
Аааа така ли за рибките??? Ще проуча въпроса Wink Те са в хола така или инъче, ама може да ги преместя в друга стая където няма стоим толкова с бебето. Ще се заинтересувам...

# 612
Аааа така ли за рибките??? Ще проуча въпроса Wink Те са в хола така или инъче, ама може да ги преместя в друга стая където няма стоим толкова с бебето. Ще се заинтересувам...
Проблемът е заради храната най-вече.
Ама предоплагам, че ще я държите нависоко  Wink

За измиването - с гелче (течно) е по-лесно - натискаш помпичката и готово.. иначе сапунът с 1 ръка по-трудно се оперира Simple Smile А пък в повечето случаи ще разполагате само с ръка  Wink

# 613

Исках да ви попитам за цветята -в спалнята нямам нито една саксия, но в хола са в изобилие (част ще извадя на терасата), но притеснява ме това, че на някои при поливане се е появила плесен от горе, може да ви се стори глупав въпросът, но трябва да ги махна нали-сигурно е вредна тази влажна, плесенясала почва?!

Ние имаме много цветя в спалнята и всички ще ги разкараме в кухнята, как ще им намираме място, направо не знам.
Днес пръстите ми са по-добре, не са изтръпвали цяла сутрин. Пак не успях да спя, защото ми е трудно да се обръщам, боли ме тазът и е голяма драма Simple Smile
Някой се оплака от гадене и киселини, и аз имам зверски киселини от който чак ми се гади. И не мога да разбера от коя храна.
Продължавам да качвам килограми, само за последния месец съм +4, мъка ми е как ще ги свалям после

# 614
Добре дошли нови мамчета Hug Спокойно бременеене с нас- с уговорката никакви бебета преди март месец Laughing
wood-nymph аз съм така с килограмите от вече поне 3 месеца - на седмица по 1кг. Другата седмица ще чукна +20кг
Аз в стаята дето ще сме с бебо имам нецъфтящи цветя 5 на брой, трябва ли да ги махам? Thinking
Мамчета, искам да ви напомня че влизаме в 45 дена преди раждане и който е под прага на 350лв на член от семейството може да си пусне в социални грижи молба-декларация за отпускане на еднократна помощ от 150лв за бременност

Общи условия

Активация на акаунт