И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 211
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм с много киселини, проблема е, че се стига и до болка. Сега направо умирам от болка. Едвам дишам. 1-вият път се бях изплашила, защото в началото болката не беше локализирана, само не можех да дишам от нея, но после разбрахме, че е от стомаха. Положението е непоносимо, но трябва да трая, няма как.  Взех няколко талцида, обезболяващо и сега чакам резултата. Тази болка ми се появава за 3-ти път, от както съм бременна. Вечер пия и по-силни лекарства за киселините, но през деня само талцид.

За рибките - само храната е проблем и пак зависи каква храна се купува. Консултирай се с продавача в магазина. Преди години съм работила в ЗОО магазин, но съм позабравила нещата. Продавахме едни "камъни", които почистваха водата, така се избягваха бактериите, не се сещам страна на произход и име на фирма.

За килограмите - аз сега само качвам, колкото са бебетата. В първите месеци качвах повече. Сега около 200-300гр качвам на седмица.

# 616
И аз взех да се замислям за планина ама и на море ми се ходи. Много терсене, защото с моя мъж сме свиклнали по 3-4-5 пъти да ходим на почивка годишно и сега ако и един път не идем ще е гадно. Но пак казвам да сме живи и здрави всичко според бебето, ако не става, не става нямам намерение да насилвам нещата.
Кво ли прави Къдричка? Дали всичко е наред с нея?

# 617
Аз в стаята дето ще сме с бебо имам нецъфтящи цветя 5 на брой, трябва ли да ги махам? Thinking
Мамчета, искам да ви напомня че влизаме в 45 дена преди раждане и който е под прага на 350лв на член от семейството може да си пусне в социални грижи молба-декларация за отпускане на еднократна помощ от 150лв за бременност

Изобщо не съм наясно с това, знаеш ли нещо по-подробно да обясниш?

За рибите в самата помпа където филтрира водата има някакви каманаци  Joy Аз не се занимавам много с тях, а храната е една оранжева.

За киселините- един ден нямам, после 3 имам, ама какво да се прави, ще стискаме зъби още малко. Зная, че е хубаво да се лежи на по-висока възглавница, че да не се връщат от стомаха по хранопровода...

# 618
За цветята, и моите са нецъфтящи, но ми казаха, че трябва да се махнат заради мъхове, лишеи и микрофлора, която можела да бъде опасна за бебета

# 619
Аз в стаята дето ще сме с бебо имам нецъфтящи цветя 5 на брой, трябва ли да ги махам? Thinking
Мамчета, искам да ви напомня че влизаме в 45 дена преди раждане и който е под прага на 350лв на член от семейството може да си пусне в социални грижи молба-декларация за отпускане на еднократна помощ от 150лв за бременност

http://www.pomosti.oneinform.com/sp.html

# 620

Трябва да сте неосигурени, за да можете да кандидатствате за тази помощ - т.е. ако няма да получавате майчинство след това. Тогава се полага и социално майчинство по 100 лв/месец. 

# 621
Привет,
и аз да се изкажа за морето.Вече даже обмислям да запазя за началото на юли.Както писа VILIANDER изобщо не мога да лиша голямата ми дъщеря от море,която за пръв път заведохме на 7м,беше много спокойно и хубаво.Сега живот и здраве бебчето ще е с навършени 3м,и смятам да отидем.Няма да я водя на плаж,с изключение на някоя ранна разходка по плажната ивица,когато няма вятър,иначе повече в хотелския комплекс и надвечер на разходки.Не смятам да я излагам на слънце,до 2г.е нежелателно.А смяната на климата е добре,100%по-добре по-влажния въздух на морето от прашливия  и задушлив въздух на Стара Загора.Септември месец е по-добра възраст за море,ама тогава пък врмето е доста нестабилно,не ми се рискува.
Така или иначе запазвам,а вече кой точно ще отиде от семейството...ще се решаВА НА МОМЕНТА,ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ

# 622

Трябва да сте неосигурени, за да можете да кандидатствате за тази помощ - т.е. ако няма да получавате майчинство след това. Тогава се полага и социално майчинство по 100 лв/месец. 

Ааа ясно, а аз помислих, че там според общия доход на семейството нещо се изчислява да те подпомогнат.....

# 623
  • Sofia
Здравейте мами, аз нещо имам проблеми с компа и не мога да пиша. Следя горе долу новините.
Разпитвах по аптеките коя козметика ще ми препоръчат: А-дерма, Клоран и Мустела показва моето проучване. Мислили ли сте от кога ще миете с шампоан. Има предпоръки първият месец да е само с вода. Аз все още се чудя.
За почивките: мъжът ми е от Самоков, аз съм от ВТ, така че бебо ще си попътува. Живи и здрави ако можем септември бихме отишли и на морето. Но всичко е много относително. Според мен плановете ще се правят в крак с бебето: дали е здраво, ваксини, прегледи...
Видях, че има записни за МД на 06,03 ще се радвам да се видим. Като наближи трябва да се уговорим нещо.
Аз напоследък имам нещо болки пак в бъбреците, да видим другата седмица какво ще се покаже на изследванията.
Стискам палци на всички да сте колкото може добре Simple Smile

# 624
Кво ли прави Къдричка? Дали всичко е наред с нея?
А има ли новини от родилите мами и бебчетата? Как е s.kov?
А някой да е чувал benitabeni, дано всичко да е наред?  Praynig

bib4o81 - Клоран е хубава козметика, но ние я ползвахме след 2та година, имат аромати и парабени.
Иначе ще къпем беба от самото начало с измиващ гел за глава и цялото тяло.  smile3502

# 625
Бени е добре, и тя и бебчето Simple Smile

# 626
Супер, много се радвам!  newsm18
Дано, всички изкараме до април!  Hug

# 627
Радвам се за Бени, на мен много бързо ми минава времето, дано и на нея така в болницата!

# 628
А на мен точно обратното - много бавно ми минава времето. Имам чувството, че съм София от месеци, а не от седмица и половина. Вече искам да е март, да се успокоя, че съм минала февруари, да си родя спокойно и да се приберем семейно в Бургас при мъжа ми, който много ми липсва.

# 629
anichka.bsHug само малко търпение. Можеш ли да излизаш или си предимно у дома?

Може би при мен минава бързо заради малкия - ставане в 06:30ч., будене,гонене за обличане, закуска, изпращане на градина. И то е 08:30, после рутинни неща из къщата - 1-2 перални и т.н. и то дошло време за обед. После лягам нали за това съм болничен, иначе болежки, не мога без лягане и е станало 16ч, докато се обърна се връща малчо и айдееее вечерна програма - игра с него, вечеря, къпане, приспиване и 22ч. Малчо не е часовник при него всичко е игра, уговорки, потриване, подмотване......

Общи условия

Активация на акаунт