И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 203
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета!
Не ми остава време да пиша тези дни, но сега откраднах половин час да изчета каквото сте написали и да се разпиша и аз.
В понеделник бях на ФМ, бебето е наред, майка му и тя започва да се оправя  Laughing Плацентата се евдигнала дотатъчно, участъка, който предполагаше проблем е наред, изобщо за сега нещата са добре. Малчо е качил 1кг. за 1 месец  Rolling Eyes
Днес бях пък на ЖК, редовното мерене, теглене, пуснаха ми изследвания и ми дадоха направление за кардиолог, защото преди десетина дни имах някакаво гадно стягане в гърдите.
Видях се и с benitabeni. Добре е, но й е скучно  Simple Smile Вливат й разни лекарства и за сега нещата се развиват добре, може и по-рано да я пуснат, а не да седи цяла седмица. Надявам се да излезе по-скоро и да не се връща в болницата преди април  Hug

Морето ....., ах, морето ..... За първи път водихме Плами на море като беше на 6 месеца. Но като казвам море имам предвид - на морски климат. Бяхме в Гранд хотел Варна, и за незапознатите ще кажа, че комплекса има голяма градина с много хубава и поддържана трева и страхотни сенки. На плажа отидохме всичко на всичко 2 пъти за 10 дни, и то да се разходим една сутрин и един следобед. През останалото време се излежавахме под сенките и си пийвахме коктейли. На малката й се отрази много добре тази почивка - различен климат, прохлада, спокойствие. И ние си починахме и намързелувахме. За мен това е почивка - да не правиш нищо и да релаксираш. Морето не го свързвам с пържене на слънцето и зариване с пясък  Sick Тази година се замисляма пак за този вариант, а още повече, че не искам да лишавам каката от морския въздух. Ще е хубаво и планината да отразим поне за малко .....

# 631
anichka.bsHug само малко търпение. Можеш ли да излизаш или си предимно у дома?

И преди това лежах, но излизах понякога, а сега след последния преглед на 4-ти не излизам. Ставам само до тоалетна или да хапна, иначе лежа. Днес ме заведе домакина ми до лабораторията с колата и ме прибра. По-добре да лежа в апартамента, отколкото в болницата. Това са 2-та варианта. Не съм мислила, че ще имам такава бременност - лежане, болки и т.н. Но заради 2-те човечета в мен си заслужава всичко. Преди да забременея не се спирах на едно място, а сега ... Както казах - заради бебетата всичко ще изтърпя. Толкова са желани Simple Smile

# 632
  • София
Aneliika - И при мен беше подобно, но не са ме разстройвали чак защото съм чела и гледала че дори е полезно да има куче защото се повишава имунитета само първите месеци ще ограничим достъпа и ще изчистим добре.Казах им - Това е все едно да си иззхвърлиш по голямото дете защото ще имаш ново - пълни глупости.Само се притеснявам, че ще ревнува и ще се чуства пренебрегнат.За това сме взели мерки от рано да не спи вече при нас а в антрето където се налага да заключваме за да свикне да не ходи по спалните до като ни няма само до кухнята има достъп.Мисля че свиква за сега добре...

# 633
Малко остана, момичета  Hug
Като пиша всеки ден и си гледам лентичката отдолу и дните си минават бързо-бързо!!
anichka.bs всичко си заслужава, само веднъж да си ги гушнеш и всичко лошо ще е забравено.
И аз много лежа, особено като не става за излизане, а седнала ми е неудобно, че ме болят ребрата. Снощи така се изкривих на тия неудобни столове по заведенията, че тъкмо беше ми минал малко гърба, сега пак е  #Crazy
Цял ден от тия компютри и главата ме наболява сега...

# 634
  • Пловдив
KRASI1982: АСко може поне да ми нахвърляш списъка с нужните вещи, че ще пазаруваме с майка ми на 25-ти и ако нещо сме изтървали ще трябва после пак да пазарувам, а незнам дали ще имам сили Simple Smile

За болницата - за теб нощници - 2 бр., превръзки - нощни или лигнин дават в началото, каза че и да не си донесем в началото нещо, няма старшно, лични вещи за тоалет и чехли. ДОКУМЕНТИ за болницата плюс лична карта!!! За бебето - само памперси - имат си дрехи и шишета и храна.
Но казаха че и да е спешно и само с лична карта да идем - няма да ни върнат. Стаите и випа са еднакви - само че във вип си самичък и това е. Повечето са двойки. Атмосверата е много добра, не си заслужава да се ходи на частно, не виждам селена например да е с нещо по-така, особено като видях новите зали за раждане, хигиената и прочиее - а може би само на храна няма да е като на частно, но хайде - няма да векуваме там ... нали  Peace Peace Peace

# 635
  • София
wood-nymph - За киселините получават ми се от сладки работи и също когато комбинирам въглехидрати с кисели храни, например ориз с кисело мляко....Майка ми ме светна за един трик много ми помагат репички, от тези малките хапвам една две и ми минават...като нямам прибягвам до стария номер с содата защото не смея да пия никакви хапчета...

# 636
Аз и сода не смея да пия Simple Smile утре съм на лекар по ЗК, пак ще ми се кара, че много съм качила...
В петък съм си на консултацията на частно. Нямам търпение...

И нямам търпение да изляза в отпуск, че направо ми писна. Нямама сили вече, а имам още месец. На всичко отгоре от събота пак ми започват лекциите и съвсем не знам как ще се справям

# 637
Относно почивка край морето - и на нас ни се иска, но пьрво да се запознаем с бебчо, че както е "овньо"....С Дара отидохме при роднини в Бургас, когато тя беше на 3м. На плаж сме ходили в нормалните часове без печене и плацикане,основно разходки. Никакви притеснения и проблеми при смяната на климата, но тя е от здравите деца. Всичко е субективно!     

# 638
Добро утро! Blush

Имам въпрос малко в страни от "горещата" тема  Party

Днес ми издават 45 дневният болничен, а от понеделник започвам да се следя само при лекарката, която ще ме изражда. Та въпросът ми е: освен обменната карта, последните изследвания и болничният-друго трябва ли да искам от ЖК?

bouquet

Направлението за раждане и без това е с 30 дни давност, така че то май не ми трябва за сега. Или?  newsm78

# 639
Добро утро мами! Като гледам как сте подхванали темата за морето... ммм чак се размечтах, като гледам навън колко много сняг е. И на нас ни се иска да отидем на моренце, и най-вече заради баткото, ако можем живот и здраве ама ще е в края на лятото, за да пораснат мъниците. Представям си какво голямо семейство ще сме newsm44 newsm51 и най- вероятно ще е голямо шоу. Дай Боже да сме живи и здрави, да родим по най-лекият начин, всичко да е наред пък за морето,иска ни се ,но кавото стане, то не е най-важното.
Аничка представям си колко ти е кофти, ох аз хич не мога да съм далеч от вкъщи, първо защото без детето не мога и ден, пък и мъжа ми ми липсва. Само се моля бебенцата да са добре, секциото да мине леко и таткото и баткото бързо да ни вземат вкъщи.
Пожелавам един прекрасен ден на всички! newsm03 smile3535

# 640
Добро утро!   Hug
Ех, че е слънчевооо  Nature Sunny  (как ми идва да изляза навън, но не ми стиска, ще пазя дивана  Confused).
Снощи изобщо не мигнах цяла нощ - боля ме гърба, ядох и обикалях като зомби. Разглеждах бебешки дрешки в сайта на Marks&Spencer. Нещата без намаление са им 2 пъти по-евтини от тук, а сега имат и малка промоция. Харесах доста дрешки, да видим таткото дали ще плати. Wink

Satori , миналият път ми дадоха всичките документи наведнъж, не съм ходила след това при ЖКто. Те си знаят, няма нужда да ги питаш, ЗК ги направи не лекари, а отлични администратори.

Довечера съм на ЖК, днес ми изтича 30те дни болничен от ЛКК и силно се надявам тая да не оплеска нещо, а да ми даде продължение до 45 дневния. А и този път ще си искам направления за всички възможни изследвания - трябва да изследвам RH антителата и да повторя МБ, урина и кръвни.

Днес за какво ще си мечтаем? Sunglasses Хубаво е, човек да си мечтае, а дали ще стане, здраве да е. Wink
Морето го подредихме вече, викам за екскурзия до чужбина.  Heart Eyes На мен ми се иска до ноември да съм спряла да кърмя и да отскочим за един уикенд до Истанбул или Солун.  Sunglasses Или пък да отидем с таткото 2та до Виена за Коледа.  Flutter Ех, мечтииии...

# 641
Здравейте  newsm53
Аз вчера бях на преглед по ЗК , а днес ще съм на частно. От вчера новините са добри, мериха ми тонове за първи път и чух сърчицето на бебка - отдавна не ми се беше случвало, много са развълнувах  newsm44 Сега нямам търпение да я видя и на ехографа днес  Laughing

Satori, на мен вчера док от ЖК по ЗК ми каза, че следващия път ще ми издаде 45-дневния болничен и всички други документи - обменна карта и направление за хоспитализция. Не знам всяко от тях с каква валидност е.
Аз съм се насочила да раждам в ТК и като ходих на Деня на отворените врати ни казаха, че документите за прием са следните:
1. Лична карта
2. Обменна карта от ЖК
3. Талон за хоспитализция от ЖК
4. Личен амбулаторен картон - само че не знам дали това е този, който си имаме по принцип или картона, който ни се води при док в ЖК. Но май трябва да е този, който имаме по принцип, защото казаха, че който няма ЛАК, трябва да си купи.
Дано да ти е полезна тази информация  Hug

Стискам пaлци на Benitabeni да се прибира по-скоро  Praynig Peace
Успех и на S.kov и другите момичета - дано скоро се приберат благополучно вкъщи  Praynig Hug
Ако някой има новини от тях, моля информирайте ни   bouquet

# 642
Благодаря Balonesa и Andromeda_84bouquet

ЛАК още в началото ме накараха да си купя-в него се записват болнични и тн. Вече имам един щрактнат.

Мен ме притеснява, че моята понякога "забравя"разни неща по ЖК и ако не си ги искам или не знам за какво иде реч-меко казано ме набутва.
А другата лекарка при която ще разждам каза: донеси всичко.... Crazy

Та след малко тръгвам  newsm49

Още веднъж благодаря  Hug

И хубав ден на всички Simple Smile

# 643
На мен доктора ми каза, че сега ще ми даде 45-дневния болничен, а 1 месец преди раждането се издавало направлението за раждане и се оравят изследванията, които се искат за болницата.

# 644
Момичета, а на мен ще ми трябва ли ЛАК като не работя и не ми трябва да ми се пишат вътре болнични? Thinking

На мен вече започнаха да ми се надуват краката и кокалче на глезена не се вижда и с предишната бременност от 8мия месец се бях подула Sad
А за обезкосмяването вече става мисията невъзможна - нищо не се вижда от голямата централна ложа Laughing по спомени и пипане действам
Тази нощ спах сумарно 2часа и половина Sad  не заради ходенето до тоалетна просто не ме сдържа нощем на едно място и не ми се спи грам
хайде оплаках се набързо за мое спокойствие Laughing

Общи условия

Активация на акаунт