И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 202
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
   Здравейте мамички и бебчета,   bouquet

И аз вчера бях на ЖК. Бебка е 1834 г -  пораснала почти с 900 г за един месец, а мама само с 500 г. Как става тоя номер и аз не знам  Thinking. До края на седмицата трябва и до Варна да отида, че мисля вече да говоря с доктора за раждането. Мислите ли, че е рано?

Моята докторка по ЖК също е от тези, на които трябва все да им се напомня кога е време за изследвания - та вчера по мое подсещане ми пуснаха кръв и урина и отделно ми взеха кръв, за да изследват за антитела. В края на месеца като отида за 45-дневния болничен ще питам кога ще ми пускат изследванията за СПИН и Васерман - знам, че и те имат срок на валидност, но не знам колко е...

Andromeda_84 направлението за хоспитализация има срок един календарен месец, така че трябва поне в деветия месец да влезем, за да ни го издадат. Но аз си мисля, че предния път взех това направление от личния лекар, а не от ЖК. Поправете ме ако греша... Само не знам какво се прави в случай, че се преноси, а срока на направлението изтече... Да се надяваме, че няма да ни се налага за това да мислим, но просто ми беше чудно.

Личния амбулаторен картон е този, който имаме от раждането ни - вътре са записани всичките ни имунизации, заболявания от детството, ако имаме някакви операции и т.н. В него ми водиха и предната бременност, болнични и т.н. Когато свърши се купува нов и така...

На мен вчера ми се случи нещо, което малко ме уплаши... Бях заспала следобед и като се събудих много ми се пишкаше. Като станах корема ми тежеше. А като започнах да пишкам сякаш шиш ме прониза през корема (отдолу нагоре) и болката продължи известно време. Имам чувството, че някой ми дърпаше матката надолу.

Някоя мама беше писала, че нощно време и тежи корема като лежи и я "дърпа" настрани. И аз като заспя дълбоко и забравя да се въртя през нощта също имам болка на страната, на която съм лежала. И пръстите също ми изтръпват. Май вече на всички ни натежават бебчетата.

Хайде стига толкова, че пак много писах, да не ставам досадна  Mr. Green

Хубав ден от нас Hug Hug  Hug

# 646
Привет, коремчета  Hug
Искам да се похваля - вдигнал ми се е хемоглобинът от 114 на 116 без никакви лекарства. Обаче всички хранителни трикове, които научих - изпробвах - ако някои има желание може да пробва
- сусамов тахан по 1л. с мед всеки ден;
- цвекло и спанак почти през ден под някаква форма;
- три поредни дни се прави една рецепта - 1/3та от чаена чаша се пълни със стафиди и вечерта се залива с гореща вода. Сутринта на гладно се изпива първо водата, после се изяждат стафидите. Не е много приятно, но поне не е лекарство  Crazy
Дано на някого съм била полезна  Heart Eyes

# 647
Здравейте мили коремчета preggo preggo preggo,искам да попитам за матрачетата,избрахте ли и ако може някой да сподели кои са хубави,че ми е трудно да реша,за сега съм се спряла на дормео,но ми се струват малко скъпички 160лв Shocked ,а и моята люлка е 90 на 45 Simple Smile.Помагайте Hug..И аз да се похваля,днес ходих при докито,бебо е 2кг newsm44 а аз съм качила 10 Embarassed ,и за сега всичко е наред,и на мен ми е трудно заспиването,и като се събудя ме болят костите на пръстите на ръцете  Confused,толкова от мен за сега,погал по коремчетата pregnant

# 648
Нашите матрачета за кошарките са на магнифлекс. Размерът им е 60х120 и стават и за сгъваемите кошари, когато сме на път.

# 649
Браво, браво мамчета, коремчетата растат малко по малко Simple Smile Още малко остава и скоро ще си гушнем сладкишчетата.
pale4ka_male4ka след дълго ровене и проучване, аз се спрях на този матрак: http://nani.bg/p904217/Луксозен-детски-двулицев-матрак-пружина/product_info.html

С нас нищо ново, на преглед сме чак на 28.02.
За сега съм + 8кг. от началото на бременността.
Това е за сега от мен Simple Smile
Пазете бебчетата на топло в коремчетата още малко Simple Smile

# 650
И при мен е проблем спането.Вечер ми се доспива супер рано,направо едва издържам до 22 часа.През ноща се будя поне към 10 пъти не ми е удобно,ту на едната страна,ту на другата,имам чувството,че притискам бебока.Към 3 през ноща вече съм се наспала и до сутринтта полудявам.Нали казват,че на бременните им се спинка повече,а аз по цели нощи не мога да мигна,а също така и на мен много ми изтръпва дясната ръка.

# 651
sladuranata_ щастливка си тти с тези 8кг.,а аз горката цели 16 съм отгоре,а има още два месеца направо не ми се м Sad

# 652
И аз да кажа за 100-ен път, рано ми се доспива и после елате да видите какво въртене, сукане и скука настъпва.
Хем не ми се спи, хем не ми се прави нищо друго, ноща си е за сън Crossing Arms
Тази нощ се събуждам супер свежа и си казвам - кеф:наспана, свежа, ще стана да оправям малчо, ще свърша днес разни неща - поглеждам 03:01ч. ooooh! Ужас!!!!

За матраците
- Нани! Доволна съм, и с баткото бяхме с такъв.
По въпроса за докс. не мога да взема отношение, след се при доки, която ще ме изражда и всичко  е нейна грижа.
И аз както мама Васи усещам шиш, отдолу -нагоре - доки обясни, че това е родовия канал, който се подготвя.

# 653
момичета искам да ви кажа да не се оплаквате с вашите килограми защото аз съм +20  Embarassed И на мен също ми изтрпва дясната ръка,ама много гадно по връхчетата на пръстите и ме болят кокалчетата на ръцете...мъка.Да ви питам каква козметика мислите да купувате на бебчето,защото ми казаха че педиатрите препоръчвали само Себамед и Мустела в началото.А днес попаднах на една листовка за Bepanthen,което ставало и за крем против подсичане и за разранени зъна,като не се отмивал преди кърмене.Някой да има впечатления

# 654
С Иван ми се е случвало да ползвам Бепантен, главно за подсечено дупе, но винаги съм го възприемала като лекарствен крем, когато нещата вече не могът да се оправят с обикновенни кремнове. За козметика отново ще ползвам кремчето на Бюбхен, гел за коса и тяло или на Саносан или отново на Бюбхен, с Иван бях много доволна от тази марка. За тялото от начало ще го мажа с преварен зехтин, това първият месец а после олио или мляко на Бюбхен...

за моренцето: Нямам никакво намерение да пропускам тази година, аз съм от Бургас по принцип, та смятам да изкарам минимум месец там. Бебето няма да го водя на плажа, но раходките в морската няма да ги пропусне, а пък аз все пак смятам да се поцамбуркам, че миналото лято пропуснахме...вие говорите за смяна на климата...а когато няма как какво да правиш? Иван беше на 4 месеца когато летяхме от хладна Москва до невероятна жегава София, там искарахме 2-3 седмици докато оправим документите и после за месец в Бургас, това лято, живот и здаве ни чака същото. Слава Богу, с Иван нямахме проблеми, силно се надявам да е така и сега, но дет се вика "Човек предполага, Господ разполага"

Аз нещо съм тръгнала по магазините и не мога да се спра Embarassed

поздрави

# 655
Днес за какво ще си мечтаем? Sunglasses Хубаво е, човек да си мечтае, а дали ще стане, здраве да е. Wink
Морето го подредихме вече, викам за екскурзия до чужбина.  Heart Eyes На мен ми се иска до ноември да съм спряла да кърмя и да отскочим за един уикенд до Истанбул или Солун.  Sunglasses Или пък да отидем с таткото 2та до Виена за Коледа.  Flutter Ех, мечтииии...

Странни мечти  Rolling Eyes
Не съм сигурна, че като се роди бебето ще искаш да ходиш някъде без него... колкото и да си мислиш, че искаш да се махнеш Simple Smile Едно такова е.. странно Simple Smile
А за кърменето защо до ноември  Embarassed
А и няма по-лесно от ходене някъде с кърмено бебе  Wink

# 656
Ей колко съм станала активна Simple Smile)) Mr. Green
Козметика на А-Дерма мляко и гел за коса и тяло. За дупето Судокрем, вече започнах да си подготвям зърната, и се мажа с един крем който не помня как се казва  Embarassed но довечера ще го напиша . За килограмите и моите отиват към +19 Sad та съм решила да не прекалявам с храната вчера и днес наблягам повече на плодове и кисело мляко а не на банички Simple Smile)))
За спането, О.К. като изключим ходенето по малка нужда по 2,3 пъти и болките при обръщане.
А и да ви се оплача, болките м/у краката (срамната кост така наречена) не ми минава и това си е, дано луфта не ми стане 10см  Laughing . Казах на доктора и той ми се смее ми така ще е от бременноста е! Знаех си  Naughty ! (му казах малко иронично)
Ще чета за матак, че и аз трябва да купувам.
До скоро Simple Smile))

# 657
Здравейте, момичета!

Ние с мъжа ми днес свършихме много полезна работа! Ходихме до бебешкия магазин на кумата и поръчахме легълцето + матраче, които ще са ни подарък от тях с кума. Не знам каква марка е точно матрачето, но исках да е по-твърдичко и с кокос. Легълцето е с решетка само отпред, 140/70, с механизъм люлка и четири чекмеджета. Финално решихме без повивалник, но ще купим от тези дето се поставят допълнително.
Само дано бебка си го хареса и да си спи в него Praynig

Купихме един комплект чаршафчета ТЕД, едно мъничко олекотено, много мекичко, а не такова твърдо, което стои като палатка. Още биба-термометър, лъжички за вит Д, 3 броя чорапки, още едни ръкавички, стерилизатор МАМ и кумата ни подари 7 лигавничета на Хумана и една играчка за закачане на количката.

Поръчах й и помпа за кърма, че ги беше продала, ще взема някаква най-проста на Бертони, пък после, ако се окаже, че имам нужда от по-хубава - ще купувам. От нея чакам и торбички за съхранение на кърма.

Утре една приятелка ще ми донесе ваничка със стойка и шезлонг, които пак са на кумата, но тя ги беше дала за ползване и сега аз трета употреба Laughing

И май вървим към края на списъка newsm78 Остава да взема козметиката, за дупето кумата каза Судокрем и нищо друго, така че и това трябва да купя от аптека, както и за мен някакъв антибиотичен спрей Оксикорт за шевовете. Ааа и 90% спирт за пъпчето!
Трябват ми и комарник за количката и одеалото порт-бебе за изписването, ама тях в Бейби Планет като си вземем количката другата седмица.
За мен също не съм взела сутиени за кърмачки, нощница/и за болницата, халат, чехли. Колебая се още и за тези колани за прибиране на корема...

И толкова неща се събраха, че ме чака великото  wash hang 1ironing

Чудя се как нямате лични картони? Rolling Eyes Аз имам един от бебе, той е при майка ми, и понеже свърши, преди няколко години си взех нов, той си е при мен.

Ето документите за болницата още веднъж:

•   Направление № 7 (за хоспитализация; моята док каза, че нямало давност и това с 30 дни не било така newsm78);
•   Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация;
•   Изследвания Wass, HbSAg - задължителни, HIV - пожелателно (папка изследвания);
•   Личен амбулаторен картон;
•   Лична карта;
•   Документ за брак (когато е приложимо Grinning и не навсякъде искат, аз ще си нося едно копие за всеки случай).

Аз на 1 март съм на преглед при док, ще си взема и 45-дневния и по-горе изброените екстри. И после чакаме април newsm32

# 658
Днес бях на консултацията по ЗК, бебчо се е обърнал с главата надолу, дано повече не се обръща. Док каза, че вече си е намерил мястото и вероятно няма да се обръща, защото започва да му става тясно... Каза още, че малчо е доста активен, и ми стана смешно, щото много ясно го усещам колко е активен, рита и блъска денонощно  Laughing, бил страхотно бебе и нямала никакви притеснения.

Попитах я за изтръпването на пръстите, тя каза да не се притеснявам и тепърва щели а ми изтръпват и останалите пръсти. Така, че, дами с изтръпващи пръсти, не се притеснявайте  Simple Smile

Утре съм на контролни изследвания за хемоглобина, а следобед ще ходя на частния преглед.
Нямам търпение да видим бебчо колко е порастнал...

# 659
  • Варна
Привет ...
И аз с групата на болките ниско долу, понякога е доста режеща болката, точно като забождане, голямо подготвяне ще се готвим ...при все че ми е втори път
За спането-същата работа  Tired Тази сутрин спах до 05ч, което си е направо успиване от моя страна, като се знам как обикалям къщата нощно време ...

Относно морето ....незнам все още,макар че живеем на море Момо го заведохме за първи път на 8м в Созопол,бяхме на почивка там, по варненските плажове е абсурд да плажуваме. Там доста късно го пуснах да играе и рови ...по-често ходим пролет-есен там, когато е свършил сезона

Сега ще е на 2-3-4 месеца бебето, няма да лази, но ние не планираме лятна почивка с мъжа ми, а както вече казах, на варненския плаж толкова малко бебе не бих пуснала-по хигиенични причини най-вече, градския плаж е нещо ужасно ... Sick

От покупките за бебето са останали само пампи-мокри кърпи-клечки за уши-спирт ...и от този сорт
Козметика също-то каква ти козметика, кремче за дупе, за къпане и лосион ...но мисля още коя да е и от къде да я поръчам ...

Този Судокрем дето на всеки втори пост го срещам чак се чудя ...от опит ли го препоръчвате или просто са ви го препоръчали на вас.. newsm78

С първото бебе на изписването получих от болницата подарък-в една торбичка разни рекламни бебешки неща-памперси,мокри кърпи, книжка за кърменето и въпросния крем-мостра.Имаше повод да го ползвам-изобщо не ни помогна ...

Общо взето остана себе си да подготвя, но и за там почти всичко ми е готово-нощници, кърмачески подплънки, чехли,бельо, помпата,която обаче трябва да мине през врялата вода ,но това ще го прави мъжът ми ,сега няма смисъл да стерилизирам нищо ...

И честно казано вече ми се ражда(макар да ми е рано, 33гс), много ми тежи това неспане, постоянните болки,неудобствата, дори обуването на ботушите ми е свръх тежко, да не говорим за ставане и сядане на по-ниски столове,дивани и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт