CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 383
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета.Съвсем случайно попаднах в темата и реших да се запиша и да ви следя.
Пожелавам на всички успех в търсеноето на работа.Аз от съвсем скоро съм без работа и досега никога не  се  е налагало да си търся по обява работа все познати и приятели са ми помагали.Сега обаче ще трябва да се справя съвсем сама.Единствено в jobs.bg поглеждам обявите и там попълних cv-то.,но за сега на нищо сериозно не съм попаднала.
Мога ли да ви помоля да се присъденя към вас и така да открия полезни неща за мен,защото в момента и аз точно незнам как най-правилно да си търся работа.Ако имате някакви съвети,хитринки или умения ще съм ви много благодарна.

# 646
# 647
кандидатствах по една обява и ми отговориха, че не съм подходяща и ето 5 дни по-късно обявата пак е на линия- да кандидатствам ли пак ?

# 648
Нали са ти казали,че не си подходяща?

droti1, използвай си твоя бланка за автобиография, не тази на Джобс.

# 649
А какво и е на автобиографията на джобса?

# 650
  • София
даниела_, Ваня1975 - Късмет ви желая утре  Peace

# 651
  • вече Пловдив
Благодаря на всички за пожеланията и стиснатите палци, но за мен ги дръжте в четвъртък  Grinning

# 652
А какво и е на автобиографията на джобса?

Обсъждали сме го не еднократно--това е ужасна версия на автобиография, изобщо не се гледа от работодателите сериозно. Все едно сте отбили номера само.

# 653
Ваня1975, Даниела, стискам палци и аз за вас  Praynig

# 654
тази която е в началото на темата най-подходящия вариант ли е?
опитах се да я попълня ,но срещам извесни затруднения

# 655
Успех и от мен! Simple Smile

# 656
  • Под кленовите дървета
Привет!
Записвам се да следя темата.
Използвах времето докато съмв майчинство да развия английския и френския, наблегнах на френския и почти стигнах В2 на говорене.
Оглеждам се за нова работа и аз, в момента съм в майчинство, но знам какво ми се готви, ако се върна на работа, та затова си търся нова.

Прави ми впечатление, че ако искам да работя с език опциите са няколко:
 - да стартирам в Кол- център
 - да бъда личен асистент на управителя (обявите са доста неясни, описват всички офисни задължения, без уточнение за работно време, ориентировъчно заплащане...абе нищо не описват като преимущество на работата)
- да стартирам някъде в ИТ индустрията, в която въпреки, че имам малък опит, абсурд да се справя без диплома.

Още нещо ми прави впечатление, тук експертите ЧР могат да споделят повече.
За разлика от предишни години, когато всяка втора обява беше за маркетинг, ПР или реклама, сега всяка втора е за рекруитър Rolling Eyes Кога точно се разрастна този бранш в БГ, че явно съм изпуснала.

Като цяло се чудя дали да не сменя сферата на работа, щом и търсенето се е променило. Все пак искам да не губя езиците,  но пък не ми се връща и 5 години назад с работа тип "върша всичко в офиса и съм едновременно ИТ, маркетинг асистент и обучител на нови колеги".
Ще се радвам ако експертоте ЧР тук ме ориентират в обстановката в момента, за да мога и аз да се ориентирам.
Какви хора предимно се търсят, защото приятели ми изпращата обяви с уточнението "и не казвай, че имаш дете Shocked"
Кои сфери се развиха за последните две години? Изключвам аутсорсинг компаниите Laughing

# 657
  • Бургас
jasmin_veni а ти какво разбираш под ИТ?

# 658
Ваня, Даниела, успех.

Аз току що се възмутих от тази обява:

търси на граждански договор за работа по обществена поръчка експерт със следното образовани е и опит:
„бакалавър” в областта на полиграфията и ли диплом за дизайнер
минимум 3 години професионален опит в областта на печата.
ВАЖНО Е ДА ИМАТЕ ДОКУМЕНТ ДОКАЗВАШ ОБРАЗОВАНИЕТО
ПОРТФОЛИОТО НЕ Е ДОКУМЕНТ

За доказване на опит и образование се изисква:
автобиографии
копие от диплом
копие от трудови книжки, служебни книжки, копия от трудови и граждански договори.
препоръки

С този каращ се тон, не бих ги отразила.

# 659
  • Пловдив / София
jasmin_veni, има голямо търсене за кол центровете. Щом владееш англ. и френски можеш да пробваш там, ако това ти се работи.
Иначе, да, и аз бих попитала какво разбираш ти под ИТ?
Към админ.дейности можеш да се насочиш и без да си личен асистент на управителя. Напр., работа на фронт офис във фирма.
Иначе ЧР се развиха. Наистина в тази сфера има доста обяви. Но и там е относително. Едно е да имаш опит в подбор на персонал, друго-в администриране, трето да си обучител и т.н. Тази сфера е мн. обширна. Отделните фирми акцентират в/у отделните аспекти, в зависимост от фирмената политика.
Но за тази сфера твърдо мога да кажа, че се изисква опит и образование. Ок, можеш да минеш и без образование, ако имаш повече опит.
Ако пък се порбваш за стажант /без опит/, ще ти трябва образование.

Общи условия

Активация на акаунт