CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 408
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Първият и десетият са ми фаворити  Mr. Green

# 631
Здравейте, и аз съм от търсещите. За "щастие" в момента работя. През ден си пиша молбата за напускане, но като отворя джобса или видя поредната сметка се отказвам  Confused Търся работа от както съм се върнала на работа след майчинството, от 2010. Някои месеци по-активно други не. Резултата е 1 интервю и 2-3 обаждания за интервю. Проблема ми е, че имам много изисквания към новата си бъдеща работа и най-вече към работодателя и страх да не се прекарам и да отида на място подобно на това което съм в момента.  Tired

Днес попаднах на една обява. Фирма "Х" която се занимава с продажба на паркет, пуска обява за готвач и управител.  newsm78

# 632
 Момичета искам да кандидатствам по една обява за главен технолог:) Това са документите, които фирмата изисква, за да кандидатстваш :
Кандидатите, които желаят да кандидатстват трябва да подадат:
1. Актуална автобиография.
2. Актуална снимка.
3. Препоръки от предишен работодател /ако имате такива/
4. Копие от диплом за завършено образование.

на мен позиция номер две и четири не ми се струват редни. Външният вид не е определящ в тази работа, а копие от дипломата не мисля,че е редно да изпращам /дори,когато се регистрирах в агенция за подбор на персонал не са искали копие от дипломата/. Изпратих си автобиографията, но ми е интересно вие какво мислите - трябва ли да изпратя и документите от останалите точки или да изчакам да видя какво ще стане?

# 633
  • Бургас
Аз пък мисля че няма да те избират по снимката. В случая снимката е за по-лесно визуално запомняне. После, някои снимки сами по себе си говорят доста красноречиво.
И тук искам да кажа - уважаеми кандидати за работа, направете си труда и отидете в едно фото да ви цъкнат професионално и да Ви качат снимката на флашка. Защото някои физиономии изглеждат страшно, благодарение на самоснимачката на мобилния телефон. Не казвам че тук кандидатите така правят, но са съжаление е тревожна тенденция Peace
Позиция четири - аз ако се колебая между два кандидата ще има разгледам подробно дипломите, предметите които ме касаят. Оценките вътре също могат да говорят много.  Peace

# 634
  • Има много детски смях.
За една позиция преди време ми искаха сертификати/ дипломи и всякакви документи не само за образователния ценз, но и за всякакви курсове, специализации т.н. Не виждам нищо странно.  Peace
Мнението ми е като на шушоната.
Успех!!!

# 635
И аз не разбирам защо е това дърпане да се изпраща снимка. А копие от дипломата--някои кандидати си ги слагат даже като набор от документи, аз лично не изисквам първоначално, но имаме клиенти, за които са много важни.

Обаче снимката е много важна, аз винаги си слагам една, на която съм много усмихната, но все пак професионално направена,не на плажа примерно. Мисля,че е важна за по-лесно запомняне, както сме писали и преди, както и сега е писала шушоната.

# 636
Няма какво да се лъжем, не е само за по-лесно запомняне, а и за бегла представа що за човек се крие зад CV-то, в което няма нищо лошо, разбира се.
Никой не твърди, че е нужно да си красив като модел и с излъчване на звезда, но съм се нагледала на невероятни нелепици.
На последната си работа вземах участие в прегледа на пратените  CV-та при обявени вакантни места.

# 637
Благодаря момичета  bouquet

# 638
  • София
Аз искам да повдигна друг въпрос..  Rolling Eyes
Пишете ли конкретния си адрес в CV-то (или споменавате само община, примерно)?  Thinking

# 639
Ами пишете си адреса,на който живеете в момента. За какво ми е адреса Ви в Катунци, при положение,че живеете и си търсите работа в София...

Може и без адрес впрочем.

# 640
Момичета, утре съм на събеседване. Най-после. Дано да стане!

# 641
  • Sofia
Аз друго да попитам - някой чувал ли е дали нови компании ще откриват офиси в България тази година?

# 642
  • вече Пловдив
Стискам палци да мине добре! Hug
Днес видях, че съм класирана за 3-я етап - събеседване с комисия, за 1 позиция в държавна структура. Чак не вярвах, че ще се класирам  Rolling Eyes

# 643
Днес видях, че съм класирана за 3-я етап - събеседване с комисия, за 1 позиция в държавна структура. Чак не вярвах, че ще се класирам  Rolling Eyes
Успех момичета! Ще ви стискам палци.

# 644
Ох, дано.
Успех и на двете ни!

Общи условия

Активация на акаунт