CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 410
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте   bouquet
Днес открих темата и много ме зарадва. Аз си имам работа, но се оказа, че от този месец ни намаляват заплатите за неопределено време. Искам да си намеря нещо допълнително като работа, работя на смени и имам тази възможност, но не знам къде да търся. Вчера прегледах джобса, но нямаше нищо подходящо. Работя в административен отдел, търся си например - помагане в домакинството, надомна работа някаква  newsm78, гледане на детенце, въобще няма значение само да е почасово или в определени дни, за да мога да ги съчетавам. Ще се радвам на всякакви насоки  Hug
Успех на всички!

# 616
  • Бургас
Да, но в случая в програмата влизат и младежите до 29 г., които са завършили висшето си образование. Просто за някои длъжности висшето образование не е задължително. После може на 27 г. да си изкарал курс за преквалификация, пак влизаш в критериите. Не се хващайте за невъзможното.  Peace

И друго - това е стаж за младежа без професионален опит, но е на реален трудов договор, така че в трудовата си книжка ще може да се похвали със 6месечен трудов опит, който и му се плаща. Няма такова нещо неплатен стаж. Wink

# 617
  • София
Да, но в случая в програмата влизат и младежите до 29 г., които са завършили висшето си образование. Просто за някои длъжности висшето образование не е задължително. После може на 27 г. да си изкарал курс за преквалификация, пак влизаш в критериите. Не се хващайте за невъзможното.  Peace

И друго - това е стаж за младежа без професионален опит, но е на реален трудов договор, така че в трудовата си книжка ще може да се похвали със 6месечен трудов опит, който и му се плаща. Няма такова нещо неплатен стаж. Wink

Виж, отговорих ти, защото съм от другата страна в случая на младежа (вече не толкова) без трудов опит. Не се заяждам.
Добре знам, че не е задължително висшето. Не се хващам за невъзможното, но си ме представи мен примерно, която си търся стаж (повярвай ми много неплатени стажове има, страшно много, повечето стажове са неплатени и без трудов договор). Когато прочета до 29 години, в близките 2-год. завършил проф. гимназия сама себе си се дисквалифицирам. Защото съм на 25, абсолютно невъзможно ми е да съм завършила преди две години гимназия, а за висшето нищо не се споменава.
Та мисълта ми беше, че критерият е написан неясно в случая.
(да не търиш стажанти по програма "Старт в кариерата" за частния сектор?)
иначе имах възможност на няколко пъти да се убедя, че за една обява подават документи хора, които нямат никакъв интерес и връзка с някоя позиция и на хората, които наемат персонал им е много трудно... 

# 618
  • Бургас
Да "Старт в кариерата" и искам да дам шанс на млади и без опит с нужното образование. Съжалявам че си попаднала на некоректни обяви, но не винаги се налага да се придържаме към обявените критерии. Дано си намериш твоята работа Peace

# 619
Имам едно въпросче за фирма Techwork IT Recruitment. Мъжът ми е на интервю днес там. В нета попаднах на не особено добри коментари, които обаче се базират на опит с фирмата правопредавник, от която се е появила Techwork. Та на върпоса - момичета, които работите в агенции за подбор, чували ли сте за тази фирма и какви са отзивите за нея в бранша?
Аз лично не съм ги чувала.

За ефиктивността,не говорех за оставане след работно време, а за оползотворяване на макс на 8-те часа...

Umma, има среден и висш мениджмънт, който си пуска СиВи-та. Няма някаква закономерснот, по-скоро зависи от ситуацията дали ще хънтнем някой, или ще ни влезе по обява. Както вече са писали,понякога нямаме и обяви за дадена висока позиция...абе зависи. Напоследък пускам,че може би има свежи кандидати на пазара, и това е най-бързия начин да стигнат до мен.

За снинмката--слагайте си, така Ви запомням по-бързо.

Rain, струва си, ще има много агенции и работодатели. И аз лично ще присъствам. Няма да има само студенти.

Касита,аз пускам обяви на английски, точно за да отсея хората, които не говорят езика, защото винаги когат обявата ми е на английски, имам изискване да се владее на високо ниво.

Мама Яни, тези събития целят да се срещнат хората с работодателите, правят се дори нтервюта.

Винаги съм се чудела,защо ходят толкова мног малко хора по събитията, и нямат интерес. Нали именно към реални срещи се стремят всички, пък...

# 620
  • Бургас
Аз също съм на мнение, че трябва да се ходи на подобни организирани събития дори и да не сте студенти в момента. Човек никога не знае къде ще е неговия работодател.  Peace

# 621
  • В Балкана
Red Velvet благодаря за инфото! И аз ще отида.
След като се провеждат интервюта, желателно ли е да се носи СВ или не?

Според мен малко хора ходят, защото малко хора разбират, че ще има.
Ако не беше една позната, да се обади на моята приятелка и да й каже, че ще има такъв форум, аз нямаше от къде да разбера.

Надя нямам идея какво е работното време.

# 622
  • София
Да "Старт в кариерата" и искам да дам шанс на млади и без опит с нужното образование. Съжалявам че си попаднала на некоректни обяви, но не винаги се налага да се придържаме към обявените критерии. Дано си намериш твоята работа Peace

Аз работя по тази програма и като порочетох изискването за до 29 г. и ЕС ми светна.
За съжаление некоректни обяви има навсякъде, а е добре винаги като се обявят едни критерии да се придържа работодателя към тях, иначе става некоректен или обявата става такава.  Peace

# 623
  • София
Ако не беше една позната, да се обади на моята приятелка и да й каже, че ще има такъв форум, аз нямаше от къде да разбера.

Точно това щях да напиша Simple Smile За съжаление, подобни събития нямат НИКАКВО, ама никакво отражение от/в медии. И аз научих случайно, докато преглеждах сайтове..  Доколкото помня ще се проведе от 10:30ч. (или 10:00ч., не съм сигурна) до 18ч.  Peace
А за CV.. според мен е повече от задължително. Дори смятам, че е нужно да прегледаш фирмите, да се ориентираш и да подготвиш мотив. писма за тези, към които проявиш интерес. Peace

# 624
И аз това щях да питам Ред, ако иска да обясни малко повече, как да се подготвим за събитието, какво да си носим, от къде да почерпим повече информация, как да се ориентираме... Просто малко насоки за такива като мен, които не са ходили до сега и не са наясно  Embarassed

# 625

Точно това щях да напиша Simple Smile За съжаление, подобни събития нямат НИКАКВО, ама никакво отражение от/в медии. И аз научих случайно, докато преглеждах сайтове..  Доколкото помня ще се проведе от 10:30ч. (или 10:00ч., не съм сигурна) до 18ч.  Peace
А за CV.. според мен е повече от задължително. Дори смятам, че е нужно да прегледаш фирмите, да се ориентираш и да подготвиш мотив. писма за тези, към които проявиш интерес. Peace

А,не, по няколко радиа тече,по една медия ТВ, в сайта най-малкото...който гледа сайтовете, разбира.

СВ е хубаво да се носи, доста помага. В сайта на ДжобТайгър има доста информация, списък на компаниите, всичко.

# 626
  • София
Red Velvet, добре  Grinning Оттеглям си думите за медиите Simple Smile Оставам с такова впечатление поради факта, че радио не слушам, а бг телевизии рядко гледам.
Хубав ден

# 627
Записвам се да следя темата.
От миналата седмица съм в редиците на търсещите работа. Почти целият ми досегашен стаж е свързан с административни/офис дейности, като изключим няколкото месеца работа в заведение в зората на следването  Grinning Попаднах на обява за барман/ка в ресторант, кандидатстването по която изисква попълване на следния въпросник:  Whistling

"1. Как оценявате визията си от 1 до 10?* (Това ми напомня американски сериал със следната реплика - "Аз съм шестица, а тя - десетка, нямам шанс"  Laughing)

2. Обичате ли да работите с хора? Защо?*

3. Чужди езици?*

4. Защо търсите работа? Обяснете мотивацията си.*

5. Ако се налага бихте ли работили временно друга длъжност в фирмата - напр. барман/ка или промотер/ка?*
    да
    не
6. Издържате или ви издържа някой - деца, родители, роднини, партньор/ка ?*

7. Телефон, Skype за връзка:*

8. Спортувате ли? Какво?*

9. Височина, Тегло:*

10. Какво е финансовото ви състояние?*
    имам кредити
    имам спестявания
    каквото изкарам го изхарчвам "    Crazy

# 628
Хахахаха, някои въпроси са убийствени  Joy

Особено последния е невероятен....

# 629
  • Има много детски смях.
Red Velvet, OK, благодаря ви за коментарите.
Впечатленията ми са от близки и познати, които не си търсят работа / в момента са на мноооого добри позиции/, респективно не пускат СиВи- та, но пък доста често им звънят с добри предложения за вакантни позиции. Всъщност, пропуснах фактора LinkedIn, може би от там се черпи съществено инфо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт